A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kiváncsi lennék, hogy SNC mennyit böngész a neten, hogy ennyi infóval tudja szédíteni a fiatalokat.

Francsics
annyival egésziteném ki az üzeneted hogy: ha a buszról a St.Charles állomáson szállsz le akkor legegyszerûbb ha metróval (sajnos nem tudom pontosan melyikkel) elmégy a La Timon állomásig ahonnét busszal folytatod tovább (2,5€ kb.) Aubagne-ba.
Sok sikert!
Ha van itt valaki a 2e R.E.P. 1.Cie-bõl akkor neki jó "permit" kivánok!
Már sokszor bemásoltam....dee itt van mégegyszer 😊:

Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak akik Légiósnak mennek jelentkezni.

Utána néztem mindennek és a legkönyeben Aubagne-ba tudjátok besoroztatni magatokat.

Végignéztem mindent, és a legegyszerûbb ha busszal mentek
(a vonatnál 4-7 átszállással vinne Párizsig és onnan még egy vonatra kéne felszállni )
(a Repcsi meg ugye elég drága és a vonatot Párizstól ott sem úszod meg)

tehát a legegyszerûbb ha BUSZal mentek
mivel Budapestrõl - Marseille -be minden péntekent megy busz
onnan meg egy 1 órácska busz AUBAGNE sorozó központ...ha jól tudom még elég közel is rak le a busz hozzá (google maps legalábbis ezt mutatja)

A buszozás ára Marseille-ig 15990 Ft...ami egész jó ár
onnan Aubagne-ig 10-20 Euró (ezt nem írták meg pontosan)

Elég nehéz volt kinyomozni mi a legmegfelelõbb útvonal
mivel mindegyik szolgáltató mást mond... és garantálja hogy az övé a legjobb...

ezért felhívtam mindegyiket...és a mint látjátok a busz a legolcsóbb és a legkényelmesebb

REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI
én magam is szeretnék menni... így én is ezt választom
Kössz mégegyszer, még egy kérdés: szerintetek hogy a legjobb kimenni busszal vagy vonattal és melyik városba, úgyértem van valami különbség a között h Strasbourgban vagy mondjuk Marseilleben jelentkezem?
...ha már a felszerelésnél tartok: a dorsal (TAP 696-26)
súlya: 13,5 kg
felülete:74 négyzetméter
az SOA (sangles á ouverture automatique)hossza 4m,tûrõképessége 1800kg,ez az amit a repülõgépben rá kell akasztani a kábelre és kiugráskor kihuzza az ernyõt. a ventral (TAP 511)
súlya:7kg
felülete:52 n.méter
(szine fehér). A dorsal van zöld és barnás szinben.
Ami pedig a gain-eket illeti,van még belõlük pár amikkel ugrani lehet meg amelyikekkel külön ki lehet dobni fegyverzetet,municiót vagy amit éppen szükséges van.
Amit leirtam nem a neten olvastam ha valami nem helyes bocs,az ember felejt idõ közben.

LE34 ???-az érdekes lehet-
Én tudok olyanról hogy EL-33 amibe a FAMAS-t (4,3 kg a "full" verzió) lehet betenni és EL-32 amibe a hátizsákot lehet pakolni (max. 40kg) és utána a 33 ráerõsithetõ a 32-ra és igy együtt rákapcsolhatók a ventral jobb és bal oldalán található kis "fülekre".Utána ezt az összes felszerelést 150m magasságban az ejtöernyõs leoldja és egy 6m-es kötélen lóg alatta és kb 0.5-1 másodperccel hamarabb ér földet.Ez nagyon fontos az éjjeli ugrásnál mert igy jobban fel lehet készülni a földetérésre.
beveuette=bevetette

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Nyilván
Látod 165 kilo van megadva,ebbõl az EPI-Ensemble Parachutage Individuel ami lényegében a p.dorsal(háternyõ)és a ventral(hasernyõ) meg a kiegészitõik,ez kb 20 kiló(16 ra emlékszem de vegyünk 20 at)Amugy TAP 696 meg TAP 511 néven futnak a katonaiak.Jelzem e bayen lehet kapni😊
Fegyver,cucc stb.simán elérheti a 34 -40 kilót.
Amugy irnak 130 kilós limitet egy francia ezred oldalán,ugyhogy azért mindennel együtt nem árt 90 kiló alatt lenni😊
Közben megkérdeztem valakit,aki volt a REPnél,kb ilyesmi
Tehát a 165 kilo a biztonsági limit lehet,tehát teljes cucc,a para sulya+ejtõernyõ(~20kg)+a gain(LE34 max40kg) itt amit lehet lefaragni harci ugrásnál,az a légios sulya.

Most olvastam a Band of brothers-t,a D napon Normandiában,az 506/Ecompany nál valami intelligente beveuette kiképzés nélkül a zsinóros megoldást,vagyishogy a cuccot lelógatják nyitás után.Namost ez OK,a brittek használták elõtte,csak ezek próba nélkül ugrottak és az lett a vége ,hogy mindenkirõl leszakadt a felszerelés😊A fritzeket nem nagyon hatotta meg a cheeroki csatakiáltás😞

Magasság limit nincs a légióban,ami pedig a testsúlyt illeti,ha ejtõernyõsként tervezel szolgálni akkor jobb minnél könnyebbnek lenni mert igy természetesen kisebb sebességgel érsz földet és nincsenek kitéve túl nagy terhelésnek a térdek a gerinc és a bokák.
veszelka
feltételezhetõen felszereléssel együtt.

Lol
160 kilós limit😊

Köszönöm a segítséget!
Beleférsz.....az ejtõernyõsöknél van egy sulyhatár,ennek nézz utána a neten,vagy kérdezz meg valakit a reptõl.Valakit,aki volt is ott
Támpont
Franncia ket ejt

Tehát kb 1060 kilós limitbõl vegyél le kb 50 kilót,az alatt kell legyél,magassági limitet nem tudom van 3,de gyanitom ,ha van,te alatta vagy

veszelka
nem

nem, nincs korlát, vagy
nem, nem fér bele, vagy
nem, nem tudjátok???
veszelka
nem

no ebbõl se lesz semmi ? 😞
Heló,
meg tudná mondani valaki (lehetõleg olyan aki járt kint) hogy van e testmagasság korlát, és ha igen akkor 198cm még belefér-e?
elõre is kössz!
SNC

Ne alakozz,nem vagyunk jóban:p
Én is csak egyszerû kérdést tettem fel,ki az ikonikus fõeüs altiszt az ezredben.
Ennyi,nem nehéz,mindenki ismeri,elég a keresztneve és meggyõztél.....Merevke biztos ismeri.
Cameron -ra mit hivogatsz mindenkit?A nyilt nap azért nyilt nap,hogy aki akar ,bemegy.A meghivás az nem itt kezdõdik.
Nekem van 2-3 meghivásom is,azt kell mondjam 1000 különbektõl mint te,ez még akkor is áll,ha nagyot tévednék és légios lennél.

Direkt megkérdeztem még azt is,tavaly mit kajáltak Cameronkor,gondolom azt is vágod.
Ez nem chat,topik.Volt bakancs a lábamon,katona is voltam.Csak én nem hazudom magam légiosnak.

Azt meg se kérdezem,a kissrác kapott e képeket.....nekem is irogat egy indexes fkalap,Bear Grylls képeket küldözget a gyökér mint a saját "bizonyitékát"a legjobb hogy a faszi neve rajta van a képen.Mármint a kukacevõ angolé😊)

Merevke,te ugye nem az a "gonosz" vagy ,csak más nicken,aki elhozta nekem a nyáron a Szecskó könyvet?Mindenesetre Iste áldja érte a chef-et,ha te vagy ,ha nem😊

Én is Kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek.

Ja és igen, itt hónapról-hónapra változnak a dolgok.
merevke !

Az üzenetemben csak felületesen tettem emlitést a dologról úgyhogy most hozzáteszem hogy ha a "képi"-tartó és a "gerber"-fógó egy csomagban 2 két ajándéknak számit akkor igen,igazad van (számomra ha több dolog is,akkor is csak 1 ajándék).Tavaly ezt kaptuk castell-ben,de választani nem lehetett.
Ami a kres-épitést illeti én szerencsére kimaradok most belõle a végén ,de igen,szakasz szintén történik és ha ismersz valakit a CEA-ban akkor kérdezd meg tõle hogy igaz-e hogy a "milan"-os srácok kaptak néhány szabad napot tavaly.
Tehát csak néhány egszerû válasz az "egyszerû" kérdéseidre.
De miért kell igy rám támadni épp karácsonykor? 😊
A múltkor egy "wampa" nevû alak csinálta ezt itt a chat-en akinek szerintem még bakancs sem volt soha a lábán.

De én még mindég tartom a szavam és mindenkit várok Kamerun-kor. 😊

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
SNC!

Változtak volna a dolgok?Én mindig min. kettõt kaptam!Ez egyik az ezred ajándéka.Volt olyan,hogy az ezredben mindenki ugyan azt a dolgot kapta,de leginkább 2-3 féle dolog közül valamelyiket.A második pedig a század ajándéka.Ezek se voltak mindig egységes dolgok.Nagy ritkán a szakasztól is kaphat az ember valamit,de én csak egyszer kaptam.

Betlehem-építés.Ez szakasz szinten történik.Ennek építésében szinte a szakasz egésze részt vesz.CDC és CDU-k járják végig az ezred összes betlehemjét és õk szavazzák meg,hogy melyik a legszebb az ezredben.Én sose tapasztaltam,hogy a nyertes építõi pár nap szabad napot kaptak volna!

Tehát ezen egyszerû kérdések alapján arra jutottam,hogy csak egy kis vetítõ vagy és nagyon nincs közöd a légióhoz!Méghogy repman vagy!😊))

http://www.dailymotion.com/video/x9gf2p_noel-a-la-legion-01-distribution-de_people
😄
Igen,a Betlehem-épités is a régi légiós hagyományok közé tartozik,de ajándékot mindenki kap.Talán a legszebbet épitõknek ad a százados néhány szabad napot is.
A század szokta finanszirozni a karácsonyi ajándékot és ez általában mindennap használható ruházat vagy egyéb hasznos tárgy.
lazulj meg! <#nevetes1> azt is a nigga' hozza de csak az kap aki szép Betlehem-t tud építeni.... 😊)))) régi hagyomány ez,ugye SNC? <#pias>
tényleg az, a mai napig! A 2° REP ben szolgál és néger. csak jó az álca fiacskám!
<#vigyor2>
SNC!

Kiktõl kapnak ajándékot?Úgy értem,hogy a parancsnoktól,szakasztól?

Hali engem is érdekelne.
én szerintem a Mikulás tutira légiós volt
sõt a mikulás is, bár már többen kiszámolták hogy ehhez el kéne égnie a légkörben, de az mind1 😄D

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Kösz, igaz nem ide jött, de megvan a válasz xD
Persze hogy van karácsonyi ajándék is!
amúgy a Jézuska a légiósoknak is visz ajándékot?
csak mert ha nem akkor sztórnó az egész 😄
Scottt
Amúgy vinné 😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Karácsonykor SENKI SEM MEHET szabira a légióból.A karácsonyt a családdal kell tölteni,egy légiósnak a családja pedig a légió (régen igy volt mára pedig hagyomány maradt).
Például a 2e R.E.P. 1.százada tegnap este jött meg Djibouti-ból.A 4 hónapos misszió után jár mindenkinek 3 vagy 4 hét szabi amire senki sem fog elmenni dec. 26 elõtt,ez 100%.
Az újévi ünnepek már más téma.
...nem,sajnos ebben nem... 😊
nem?
pedig pont idevág😄
pfffffffúúúúúúú.. -.-"
bocs, ez nem ide jött vna xD
tudnátok ebben segíteni? -
amd athlon ii dual core p340 2.2 GHz processzor , 3GB / 1066 Mhz memória, 320 GB HDD, ATI Mobility Radeon HD5470 512 MB DDR3 videó kártya , DVD-Supermulti, WIFI, webcamera , Windows7 Home premium 64 bit operációs rendszer - ez az a notebook amit kinéztem, am a neve: PACKARD BELL TK81-SB-213HG Notebook vinné-e ezt a játékot : Prototype?
Gépigénye: http://gepigeny.hu/games.php?id=873&c_start=1210
szerintem azzal nincs baj ha valaki kíváncsi arra hogy hazatud e néha látogatni
nem hiszem hogy nyerõ ötlet elszigetelni magad a világtól
az 5 öt év egyszer lejár... én pl most 22 vagyok
tegyük fel felvesznek 23-24 évesen
kb 30 leszek mire lejárna a szerzõdés... addigra azért érdemes beszerezni egy komoly kapcsolatot és a barátokkal is úgy kell bánni hogy annyi idõsen már csak veszíteni fogsz a számukból....

és azért valljuk be egyedül elég szar élni
Mersant
akinek ez a legfontosabb az nem valo a legioba. egyebkent jo ideig nem lehet.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

meg tudná nekem mondani valaki hogy ilyenkor karácsonykor haza lehet jönni a légióból(persze csak ha nem vagy valami küldetésen) vagy egyáltalán valamikor is,mert azt tudom hogy van egy jó pár hét szabadság csak azt nem hogy ezt Franciaországon kívül is ellehet-e tölteni.
engem is érdekelne
pénzért én is mesélek ha akarod! Légió,Specnaz,SAS,SWAT... írd meg melyikre vagy kiváncs és mennyit szánsz rá! <#taps>
szerintem mindenkit érdekel (mivel forumoznak a témában ) fõleg ha ingyen (ráirtam egy srácra csak pénzért cserébe lett volna mesélni a légióról :S )
engem érdekelne
egyébként van olyan fórumozó aki itt aktív, és járt már fro-ban felvételin vagy szolgált?
nemsokára kapok egy beszámolót egyik havertól aki megjárta már a légiót.😊ha valakit érdekel majd elküldöm.