3500
A Francia idegenlégió
-
doriangraly #2500 Talán hasznos lehet http://vagyonorujsag.hu/vagyonorujsag/entertainment/220-a-francia-idegenlegiorol-feketen-feheren.html -
Arvisura #2499 Nincs mit
"A kemény idők soha nem tartanak sokáig. A kemény emberek igen." Robert Harold Schuller -
adamkah #2498 Már maximálisan világos. Köszönöm neked is! -
Arvisura #2497 Luc leger futás: 1 nívó=20m×6 tehát 120m
["A kemény idők soha nem tartanak sokáig. A kemény emberek igen." Robert Harold Schuller] -
elszánt #2496 ez az adat a légió létre jötte óta van számlálva,szóval megalakulásától napjainkig értendő. -
#2495 nem veszed figyelembe hogy a II VH utan rengeteg nemet katona ment a legioba, a srac viszont a mostani viszonyokrol beszelt. -
elszánt #2494 Régebben kiellemezték ezt a beszámolót és arra a következtetésre juttottak,hogy ez egy kamú történet,asszem az indexen volt ez.Már kicsit az is sántított a történetben,hogy azt nyilatkozta legtöbben az oroszok vannak a légióban, utána a magyarok pont amilyen származású orosz-magyar.Írjátok be a google-be francia légió wikipédia,ott már kimutatják a nemzetiségeket,hogy melyik nemzetiségből mennyi volt a létszám eddig.
# Ország Létszám
1 Németország 210000
2 Olaszország 60000
3 Belgium 50000
4 Franciaország 50000
5 Spanyolország 40000
6 Svájc 30000
7 Lengyelország 10000
8 Oroszország 6000
9 Ausztria 5000
10 Magyarország 4000
11 Görögország 4000
12 Csehország 4000
13 Hollandia 3000
14 Jugoszlávia 3000
15 Luxemburg 2300
16 Egyesült Királyság 1500
17 Románia 1500
18 Portugália 1300
19 Dánia 1000
20 Törökország 1000
21 Amerikai Egyesült Államok 700
22 Bulgária 500
23 Finnország 500
24 Svédország 500
25 Algéria 500
26 Vietnam 200
27 Marokkó 200
28 Tunézia 200
29 Argentína 100
30 Brazília 100
31 Japán 100
32 Kanada 100
33 Litvánia 100
34 Lettország 100
35 Norvégia 100
36 Egyiptom 100
Ezek az adatok szóval mégse az orosz az első. -
Francsics #2493 szerintem a cikk valós, mert nagyon részletesen írja le a dolgokat
csak szerintem a riporter kiszínezte a dolgokat
esetleg a riport alany próbálta kisminkelni hazajövetele valódi tényét :) -
adamkah #2492 Én is így gondoltam, mástól is ezt a véleményt vártam! -
#2491 baromság. elég részletes vélemény? -
adamkah #2490 http://www.hetek.hu/interju/200109/ha_legkozelebb_jovunk_megolunk
Erről a cikkről mi a véleményetek? :) -
adamkah #2489 Nagyon szépen köszönöm! -
zoli 871105 #2488 A sípszóig kell a vonalat átlépned majd a következő sípszóig a másik vonalat,minél magasabb a nívók száma annál kevesebb időd jut rá azaz egyre gyorsabban kell futnod. -
adamkah #2487 Ez a luc leger futás, hogy van egész pontosan? Nézem videót, de nem sikerült teljesen megértenem. Van egy táv (20m, ha minden igaz) és egy hangszórón pedig valami sípolás, addig el kell érni a túl oldalt, majd vissza az újabb jelzés előtt? vagy teljesen rosszul sikerült felfognom...?:D (sajnos ez a valószínűbb)
Aki tudja pontosan, az kérem írja már le :)
Köszi! -
#2486 az én hanganyagom szerint a nívó 7 az 65 után jön.
szerinted mennyi elég a bekerüléshez?:) -
Néreusz #2485 A luc leger futásnál,úgy számolnak,hogy 0,1,2,3...stb.Tehát a minimum követelmény 7 nívó,az valójában 8 nívó.(60 hossz).DE ez még kevés a bejutáshoz. -
Fricc 88 #2484 Jól mondod, úgy van. Az elején a bemelegítés és utána indul az első nivo. -
#2483 lehet, az franciául mondja. -
zoli 871105 #2482 Valószínű az lesz a helyes ami indexen van. -
#2481 hú, lehet én csinálok valamit rosszul, de az index fórumra belinkelt luc leger teszt hanganyaga alapból 15 hossz kocogással kezdődik, szint nélkül, ezek meg egyből nyomják az első nívót... -
zoli 871105 #2480 Értem, valami ilyesmi lehet:
http://www.youtube.com/watch?v=mR7nQh6n0sk&feature=related -
#2479 hivatalosan annyi lenne, de amit ott használnak, van kezdésnek 14 hossz bemelegítés, és utána jön az első nívó. nagyjából percenként jön egy úgy nívó, tehát míg az elején hét hosszt futsz, a végén már 8-9 is kell a szintnövekedéshez. -
toktam #2478 Nem, én ilyet nem tapasztaltam, Népliget buszpályaudvarnál kellet felszállni, ahogy a jegyen is írták, azt meg könnyű megtalálni, pont az FTC pályájával szemben van, csak az Üllői úton kell végigsétálni, és annyi :) -
zoli 871105 #2477 Nem csak 54?
1 nivó = 20m x 6.
-
#2476 9 nívó? az olyan 85-90 hossz? -
zoli 871105 #2475 Lásd:#2385. hozzászólás -
zoli 871105 #2474 Ki veszel 3 hét szabit jelentkezel Aubagneba ahol valószínű 1-2 hét alatt eldől felvesznek-e vagy nem, ha igen már ne jöhetsz haza, ha viszont mégsem jönne össze még visszaérsz és mész dolgozni mintha mi sem történt volna. -
cezar23 #2473 Helló!Én azt szeretném kérdezni bárkitől hogy mi ez a szabi alatti dolog?
Mert nekem van munkahelyem ezért érdekelne.Az vettem ki az itt írtakból hogy ha szabi alatt felvételizek és fel is vesznek,még hazaengednek rendbe tenni a dolgokat?Leszámolni meg ilyesmi, ha így van az jó lenne mert ugyebár akkor nem kell elbaszni a melóhelyet a bizonytalanért és ha nem vesznek fel még mindig nem kerülök az utcára. -
Fricc 88 #2472 Részemről 9 -
#2471 mennyit futnak a topiklakók luc legeren átlagban?:) -
Francsics #2470 Egyebkent toktam... vegulis hol kellett felszallnod a buszra? mert hallottam olyat hogy nem ott ahol eredetileg kene... -
toktam #2469 Ha a 200ezerből levonjuk a nyelvtanfolyamot meg a fogorvost akkor nagyjából arra az összegre jutunk amit én is gondolok, olyan 120-130 ezer környékére...
A nyelvtanfolyamot én is feleslegesnek tartom, bár én beszélek valamennyire angolul, az nekem az odajutáshoz, a csövezéshez, és a hazajutáshoz bőven elég volt. A fogászatosdihoz nem tudok hozzászólni, nekem rendben van a fogsorom, az árakkal meg nem vagyok tisztában.
Én legközelebb 120ezerrel indulok, biztos ami biztos alapon, abból lehet buszjegyet venni, kajálni, és szükség esetén szállást fizetni.. -
Néreusz #2468 Teljesen egyetértek.És ha már felmerült a kérdés,hogy hol érdemes jelentkezni,csak azt tudom mondani,hogy mindegyik helynek megvan az előnye és a hátrány.Ha nincs munkahelyed,és van időd bőven,de nincs sok pénzed,akkor Stausbourg a legjobb választás.Ha időben veszed meg a jegyet,akkor 9900 ft-ból megúszod az utat.Ha a hétfői járattal mész,kedden reggel már ott is vagy,és csak 2 napod kell ott töltened mert KEDDEN és CSÜTÖRTÖKÖN van Párizsba szállítás.Ott egyébként nagyon laza.Jó hely.Párizsban jelentkezni nem sok értelmet látok,mert itt az orvosin kívül nem történik semmi,csak sok munka van.Ennyi.Ha Aubagne-ban jelentkezik valaki,akkor egyből a teszteket csináltatják vele,de ha itt hullik ki valaki akkor a visszaút egy kicsit húzós.Ezt annak ajánlom akinek munkahelye van,s szabit vett ki a jelentkezésre.Aubagne-ban minden napra fizetnek 33 eurót,és ha nem sikerül a felvételi,addig a helyig állják a vonatjegyet ahol először jelentkeztél. -
merevke #2467 Buszjegyet csak oda érdemes venni.
Nyelvtanfolyam teljesen felesleges.Ott amit kell meg fogod tanulni.
Fogakat rendbe kell tetetni,de szerintem az többe kerül.
Kis költőpénz,utiszótár,pár napra elég váltás alsógatya és zokni,tisztálkodási cucc és sportcipő a lábra.
Ennyi elég. -
Néreusz #2466 Ha a buszjegyet visszafele is megveszed,az a Gestapónál nem túl jó pont.Én 60 ezret váltottam be,ennyiből haza is jöttem,bár az utam egy kicsit kalandosra sikeredett.A tanulság az,hogy senki se úgy menjem ki,hogy biztosan felveszik,mert ez egy nagy zsákbamacska.Lehetsz akármilyen jó sportban,sikerülthet jól az iq-d is,ha egyszerően nem tetszik a pofád a Gestapónak.Mindenképpen kell pénz visszaútra is,szerintem 100 ezer bőven elég.Úgyanis ha sikerül is minden,és a rúzsválasztásnál esik ki valaki,ami csütörtökön van mindig,pénteken 14:30-kor jön vissza busz Budapestre,aminek az ára amikor én néztem valami 80 E volt.Szóval nem kell kétségbeesni.
-
Francsics #2465 Egyébként köszi hogy megosztottad velünk
régen volt már ennyi hasznos infónk egy commentben :)
Én egyébként úgy számoltam hogy olyan 150-200 000-et kell befektetni
ha valaki ki szeretne menni, mielőtt megköveznétek leírom hogy miért :)
tehát mielőtt kimennél:
-Fogorvos 30 000 Ft(jobb esetben 0 ft..de mi most számoljunk 30 000 rel)
-Nyelvtanfolyam 45-60 000 Ft (szerintem kell, és jó ha tudsz Franciául)
-Buszjegy 50 000 (oda vissza..és persze jóval előtte vedd meg, olóbb)
És ha valaki kiszámolja az olyan 140 000 LEGROSSZABB ESETBEN
persze lehet megúszod a fogorvost, lehet hogy nem...tutival számolok
tehát maradna kb 60-70 000 Ft költőpénz.
ÉS EZ A NAGYON FONTOS...úgy kell berendezkedned hogy nem köv héten jössz haza,bár ha kiszámolod ez is csak a csövezésre elég
de persze én mindent maximummal számoltam (nyelvtanfolyam,fogorvos)
200 000 LEGALÁBB KELL, AKKOR NEM LESZ GONDOD
Szerintem is reális szám TOKTAM ?
-
elszánt #2464 Köszi szépen toktam a beszámolódat és nagyon érdekes volt elolvasni,sok tanúlság van benne amit írtál,minden jót! -
toktam #2463 Nem bántó...de mivel nem volt pénzem nem tudtam enni, aludni nagyon gyengének éreztem magam, így ha kedden be is tudtam volna menni akkor se valószínű hogy felvételt nyertem volna, valamint azt láttam hogy egyre többen és többen jönnek, ami azt jelenti hogy egyre kisebb és kisebb az esély a rouge-választásnál...persze én voltam f*sz, mert úgy gondolkodtam hogy legkésőbb hétfőn be tudok majd jutni, ezért csak az útra vittem magammal kaját, pénzem meg összesen 26euró volt, ennyit tudtam összeszedni, szóval ha lett volna még pénzem szállásra meg ételre biztos hogy nem jöttem volna haza...de ha az ember nem tud fürödni napokig, és állandóan korog a hasa, szédeleg az éhségtől, már nem sok kedve van várakozni, arról nem is beszélve hogy odaérkezésemtől a hazaérkezésig folyamatosan vacogtam... szerintem sem lett volna szabad hazajönni, de nem volt más lehetőségem, lopni meg mégsem akartam...
Ezeket azért írtam be, hogy ne kövessétek el azt a hibát amit én, hogy vakon neki indultok az útnak elegendő pénz nélkül... Felkészületlenül szerintem nincs esély a bekerülésre, én azt hittem hogy felkészültem mindenre, álmomban sem gondoltam volna, hétfőn ne tudnék bemenni felvételizni....legközelebb már ésszel megyek, addig meg edzek még egy kicsit, hátrányomra nem válhat:D
Sok sikert mindenkinek aki most fog jelentkezni!!!! :):):) -
toktam #2462 Üdv :)
"Arról volt szó,hogy hétfőtől péntekig lehet jelentkezni.Augbagneba lehet hétvégén is?"
Én vasárnap mentem, mondták hogy bár hétvége van nem ez a fő gond, beengednének minket de nem tudnak helyet adni...
Valamint szombat este megkérdeztem egy kutyát sétáltató embert hol is van az arra.... ő mondta merre is menjek, "mellesleg" elmondása szerint egy légiós tiszt(illetődöttségemben elfelejtettem megkérdezni a rangját, de nagyon segítőkész volt) és ott dolgozik Aubagne-ban, azt mondta este nem biztos hogy beengednek de reggel próbáljam meg mindenképpen...tehát a hétvége nem probléma...
"Pedig még nem is mentél forgalmas időszakban
nem lehet hogy csak kíváncsiak voltak visszamentek e ?"
A forgalmas időszakot cáfolnám, tele volt a város hátizsákos fiatalokkal, rengeteggel találkoztunk (végig együtt maradtunk a spanyol sráccal, ezért a többesszám) akik jelentkezni akartak, nekem ezek után a 10x-es túljelentkezés kissé kevésnek tűnik...
Nem hiszem hogy csak teszt lett volna, mert a tiszt a kapuban aki tájékoztatott minket a helyzetről, mondta hogy menjünk addig hotelbe, az orosz srác meg már sokadjára volt ott, légiós táskája volt, meg bankkártyája, a táskában Kepi-tartó, már szolgált is valamennyit, de ahogy kivettem a szavaiból talán az alapkiképzés után küldték el hogy mennyen vissza fél év múlva, ennek már 7 hónapja, mikor ezt monda, nem igazán hittem neki(főleg mivel még nem is halottam ilyenről), de mikor mutatta a holmijait meg a bankkártyáját már hihetőbb volt, valamint halottam tisztet h azt kérdezi tőle hogy nem e dezertőr, és közben mutogatott a táskájára a srác meg oroszul beszélt vele valamit, és a tiszt egyből megértette a helyzetét, nem hiszem hogy ilyen helyzetben teszteltek volna minket... Meg mindenkinek azt mondták hogy talán kedden lesz hely...akkor miért mindenkinek pont keddet mondtak volna?
Vagy legalábbis mi ebben a felfogásban gondolkodtunk... biztosak voltunk a dologban hogy nem csak teszt.
"Egyébként mikor szeretnéd megpróbálni újra,az a rossz az egészben,hogy nincs garancia arra,hogy a következő jelentkezésednél nem küldenek el a túljelentkezés miatt.Nem akarok beleszólni de nem lenne jobb ha mondjuk strasbourgban jelentkeznél?Hátha nagyobb ott az esély a bekerüléshez.Egyébként milyen franciaország?Példáúl,hogy nézett ki a laktanya?"
Amint össze jön a pénz megyek vissza egyből..igaz nincs garancia, de már csak oda utazni is élmény, én a csövezéstől eltekintve nagyon jól éreztem ott magam, a laktanya látványa is puszta élmény, megdöbbentem mikor először láttam élőben a légiósokat Kepivel a fejükön...
Strasbourg-on én is gondolkodtam, nem tudom hogy jobb e, de mivel mindenkitől azt hallani hogy menjünk Aubagne-ba szerintem legközelebb is oda megyek...
-
elszánt #2461 Béci te is 15.-én próbálsz felvételt nyerni a légióba,én párizsba fogok jelentkezni,te melyik toborzóba mész?Sok sikert!!