3500
A Francia idegenlégió
  • veszelka
    szóval nem írtam, hogy ott. ez a honvédségnél volt.
  • zoli 871105
    Hát annyi pénz azért legyen nálad, hogy ha nem sikerül valami akkor hazatudj jönni mert 1-3-6-hónapot csövezni nem a legjobb szerintem.Na meg ugye úgy tudom, hogy ha orvosin buksz el akkor végleges papírt kapsz,
    ha meg Fizikai teszten akkor 3-6 hónaposat.Gondolom ha Gestapon nem felelsz meg akkor is végleges. Itt korábban leírtak olyat hogy minden teszt sikerült de nem fért be a keretbe így nem választották be, 1 hónapos papírt kapott.Szóval attól hogy jó vagy fizikálisan még nem biztos hogy bent vagy.De javítson ki valaki ha tévednék.
  • imgerju
    Köszi Wampa,legalább a stílusból kaptunk egy kis lájtos izelítőt.
    Bocs ha feltúrtam az agyad nem volt szándékos,de jeleztem,hogy kezdő vagyok.Ok legalább tudom ezután,hogy Weszelka csak egy színes(piros)egyéniség.
  • Wampa
    hangozni...ez a jó szó.:)
  • Wampa
    Spanyol légioba is vesznek fel külföldieket,de már csak latin amerikai spanyol anyanyelvűeket.
    Most kicsit ugy fog hangzani, mintha szemétketnék,de ujra akkor próbálkozhatsz ha nem kapsz véglegeset.Vagyis ugy itélik meg,hogyha jelenleg nem is,de 1/3/6 hónap mulva már megfelelhetsz.Véglegesnél is lehet próbálkozni,hamis adatokkal.Volt akinek bejött.
  • Wampa
    Elmondom papa nekem ki a szavahihetőbb,az amelyikük leszolgált 5 évet a 2 REI ben.
    Azonkivül vagy 4 éve olvasom és sosem irt hülyeséget.A felvételi meg mindenki szerint 20 max pontos,ugyhogy lehet benne valami.Az hogy ki mikor regisztrált,annak mi a f..sz köze van ahhoz,kinek van igaza?
  • Béci1983
    Szerintem is igazad van ha valakinek IQ tesztre felkell készülni akkor már nagyon nagy gáz van szerintem csak fizikálisan kell felkészülni anyagilag meg kit érdekel ha menni akar valaki akkor megy én most indulok és nem vagyok elengedve anyagilag kit érdekel nem nyaralni megyek ha kell addig csövezek amíg valamelyik toborzóirodába nem járok sikerrel aztán ha valami tesztem nem sikerül akkor 1-2 hét múlva újra próbálkozom. Ha lehet. Tényleg erről nem tud valaki valamit hogy milyen esetekben lehet újra probálkozni ja és a spanyol légióról nem tud senki semmit?????
  • imgerju
    Na most kinek a "szava" hihető.Rejtvény kezdőknek,mert annak tartom magam.Veszelka aki 2008.11.20.-án regisztrált állít valamit,amit Merevke aki 2010.11.20.-án regisztrált megkontráz.Kettőjük közzül ki a szavahihetőbb? Melyikőjük lehetett teszt íráson?????
  • Fricc 88
    Egy szóval nem is mondta, hogy ott volt, de ezzel is gazdagabb lett az előző kérdező. ^^
  • merevke
    egy felvételin egy olyan sráccal voltam együtt, aki egy iq-teszt feladatokról szóló könyvet olvasgatott épp. akkor mosolyogtam rajta, de aztán amikor megtudtam, hogy 138 pontot hozott össze.....
    -------------------------
    Akkor ez nem a légióban volt,mert ott 20 pont a maximum!:)))
  • Fricc 88
    Rendben, ez is jogos, viszont ettől függetlenül túl van lihegve a dolog szerintem, ráadásul már sokadszorra.
    Részemről ennyi.
  • veszelka
    lehet készülni az iq-tesztre. egy felvételin egy olyan sráccal voltam együtt, aki egy iq-teszt feladatokról szóló könyvet olvasgatott épp. akkor mosolyogtam rajta, de aztán amikor megtudtam, hogy 138 pontot hozott össze.....
  • zoli 871105
    Az elmondottak alapján ezeknél könnyebbek az ottani tesztek szóval nem okozhat gondot, viszont imgerju amit linkelt ott kiderülhet a színtévesztés vagy a hallás is ami hasznos.
  • toktam
    Nem hiszem hogy ennyire kéne tartani az IQ teszttől...még régebben ilyen-olyan okból oldottam meg párat én is, hivatalos helyen időre, élesben. Meg szerintem vannak itt olyanok akik szolgáltak az MH-ban nyilván nekik is kellet annak idején kitölteni ilyeneket....aki már egyszer csinált az tudja nem olyan nagy ördöngösség, felkészülés nélkül is megy elsőre is ha az ember nem született hülye. Kicsit zavaró a dolog hogy kevés idő van rá, de meg lehet csinálni, még ha nem is jut idő az összes kérdésre. Magyarországon magas az iskolai oktatás színvonala, még az a kölyök is sokat gondolkodik az iskolapadban aki bukdácsol, inkább az afrikai országokból érkezőknek jelenthet gondot a dolog...
  • imgerju
    http://www.egopont.com/hu/iq/index.php
    itt nem csak IQ van,hanem látás,hallás,reflex tesztek is.
    Sokan már itt elvérzenek.
  • zoli 871105
    Szerintem teljesen egyszerű az IQ teszt a leírtak alapán.Készülni is tudsz rá sokféle IQ teszt van fent a neten, oldjál meg minél többet és kész.Logikai, Számtani mindenfélét találsz ingyeneset is.
    http://jatekok.oldal.info/play/43
    egy alap IQ teszt
    http://alfa.webdesign.hu/jatek/iq/index2.shtml
    itt egy kicsit nehezebb
  • Néreusz
    Nincs abban semmi ha valaki készül az IQ tesztekre.Ne felejtsd el,ott időre kell kitölteni a tesztet.3 féle kérdéskör van,az egyikben geometriai testek vannak ábrázolva síkban kiterítve.Két oldaluk megvan jelölve.és alattuk van 4 ugyanolyan test.El kell döntened,hogy a ezek a testek azok-e mint az alap test.Minden testre 4 kérdés van.
    A következő kérdéskör számsorozatokból áll.
    A harmadik pedig a hagyományos ábrás iq kérdések.
    Nem állítom,hogy ezek nagyon nehezek,de az,hogy nincs időd gondolkodni,megnehezíti a tesztet.
    Ha valaki felkészül rá,azzal csak megkönnyíti a helyzetét.
  • Arvisura
    Erre mit lehet mondani mivel nem ismerlek és te sem ismersz engem. Ezért is nem szállok veled vitába. Hogy kinek a pénzén megyek? Meg kora arccal írok ide? Hogy állok a kérdéshez? Hmmm..... na igen ha szemtől szemben állnánk és pár szót beszélnénk egymással másképp fogalmaznál. Ezt csak bóknak veszem. Pont ez a rossz hozzáállás a hirtelen harag óriási bukást eredményez és a hirtelen rossz megítélés.
  • Fricc 88
    Szerintem ha készülni kell egy iq tesztre akkor már gond van. Azon azt mérik, hogy mennyire vagy intelligens, nem az érdekli őket, hogy bemagoltad-e a kérdéseket.
    Készülni két szempontból lehet szerintem, fizikailag, meg anyagilag, hogy összejöjjön az útra. És nem kell itt nyavalyogni meg sértődötten írogatni, hogy jaj miért nem válaszoltok már nekem...
    Ez a megközelítés elég gyenge. Ember, ha így felvesznek is mit gondolsz mi lesz ott veled? Ott nem tudsz mindenre előre felkészülni, hogy ne érhessen meglepetés vagy ha ne szívassanak. Fognak, nyugi és kihajtják belőled a sz.rt is. Meg is fognak ütni és akkor mi lesz? Kihez fordulsz majd? Ha meg netán eljutsz addig, hogy bevetnek, ott meg lőnek is majd rád...
    El kéne gondolkozni, hogy egyáltalán tényleg ki akarsz-e menni vagy csak teszed itt a szépet... Siránkozás helyett inkább eddzetek keményebben.
  • imgerju
    Okosabban is fogalmazhattál volna,vannak sokan akik mennének,de nincs meg az anyagi fedezete, vagy ha meg is van akkor talán lehetne jobb helyre is költeni,veszteség nélkül nincs győzelem ezt mindenki tudja.Akkora arccal írsz,te hányszor voltál kinn és kinek a pénzén?????A szülöktől lelejmolt pénz a legjobb,de vannak akik keményen dolgoznak azért,hogy kijussanak.Ők nem szívesen lutriznak.Azért van a net,hogy bizonyos információt beszerezzenek az indulók,te is innen tájékozódol vagy tájékozódtál ha már voltál kinn.Az IQ tesztről meg annyit,hogy sokan megírták és kevesen merik megosztani a kérdéseket,felületesen beszélnek,mint ha hadititkot árulnának el.Szerencse,hogy mi találtunk egy srácot aki mondott pár variációt,nem úgy állt a kérdéshez mint te.
    Ő állítja,hogy felkészületlenül kidobott pénz az utazás.
  • Arvisura
    Az a baj, hogy sok ember nehezen veszi rá magát, hogy fel álljon a számítógép mögül és elinduljon. Aki sokat dilemmázik azon, hogy mi lesz hogy lesz a felvételin és az IQ tesztektől retteg az inkább maradjon otthon. Ugyan azok a kérdések mindig menj ki majd ott megtudod!

[apro]"Csak akkor halsz meg, ha feladod. Ez a döntésed, nem a sorsod."[apro]
  • Wampa
    Elnézést ,itt több pontot ütöttem,csak nem akartam kiirni a pinát,de igy másra is érthető
  • Wampa
    Holly Dolly:))
    C'est coton:P
    Legalább azt mond meg,ha az emlitett esemény 5 clickes periméterét vesszük az általunk ismert univerzum egyetlen bizonyithatóan lakott naprendszerének,akkor te a Föld nevű bolygón tartózkodtál-e az adott időintervallumban?:)
  • merevke
    Nem.Orvosi műhiba miatt.
  • imgerju
    Nem félelem,hanem a hibázási lehetőséget próbáljuk kiszürni.Útra fel, csak egy út minimum 100.000 és már sokkal nehezebb munkát találni a franciáknál is.
  • Wampa
    Merevke
    Netán a VAB buvónyilása csapta le a kolléga hüvelykujját?:P
  • Wampa
    Merevke a p...ára gondolt
  • merevke
    Nem hiszem el,hogy ennyi szelleme selejt lenne a magyar fiatalok körében,hogy egy sima IQ teszttől ennyire félnek!
  • imgerju
    .Az IQ tesztre fel lehet készülni,vagy mindenkinek mást és mást dob a gép.Több filmen láttam,hogy papír ceruza az IQ menete,furcsállom,hogy nem számítógép.Vagy régiek a videók?

• ede93
    ne haragudj de nem ertem h mire erted h mast nyalj?:)
  • merevke
    Tisztek nem fognak szivatni és inkább mást nyalj...!;)
  • ede93
    en szerintem ha valaki atmegy a fizika, orvosi, iq teszten es jol turi a tisztek szivatasat, ordibalasat, es meg minden onkentes dologra jelentkezik, nyal egy keveset azt felveszik!!
  • ede93
    Koszonom az infot
  • merevke
    Fekete kepit hordanak:
    -szakaszvezető,ha több,mint 15 év szolgálata van
    -altisztek
    -tisztek
  • zoli 871105
    Mert ők tisztek.
  • ede93
    valaki nem tudja h mer van az hogy egyeseknek a feher kepi nem feher hanem fekete piros csikkal a tetejen?
  • merevke
    Szevasz!

ha valakit elküldenek(nem engednek be pl.Aubagnéba)az próbálkozhat e pl Strassburgba,Párizsban?
    -----------------
    Ha Aubagne-ban nem engedik be,akkor a többi toborzó irodában még próbálkozhat.Ha a teszteken esik ki,akkor már nem tud,mert tudnak róla.

Hol nézitek a francia vasút menetrendet,mennyibe kerül a jegy,diák igazolványt elfogadják e?
    ------------------
    sncf.com,ez több dologtól is függ,nem.

Állítólag a Mastercard kártyát nem fogadják el kint,erről mit tudtok?
    ---------------------
    Hülyeség

Boltban lehet kártyával fizetni vagy kp.-t vigyenek ki
    ------------------------
    Kis boltokban egy bizonyos összeg felett lehet csak.Ez általában 10 euró.A nagyobbakban nincs limithez kötve.

Ha valakinél több pénz van azt oké hogy elveszik,értem,hogy 50.-et lehet bevinni,de a többit mikor kapja meg,ha felveszik illetve hazaküldik?
    ---------------------------
    Jelentkezésnél elvett dolgokat leltárba veszik és egy nagy borítékbe teszik.Ezt kiképzés végén kapják vissza mikor visszamennek Aubagne-ba.A pénz is ekkor kapják vissza.

Amennyiben leszolgált egy évet és akkor rokkan meg úgy hogy a feladatát már nem tudja ellátni végleg elküldik és nem kap semmi járadékot?
    -------------------------------
    A lehető legjobban megszerelik és beteszik valami faszverő helyre.Valamennyi zsetont kap.

Van e lehetőség rokkantan benn maradni a légióba más munkakörbe?
    ---------------------
    Igen.Egy ismerősömnek levágták a jobb hüvelykujját.Maradt tovább a harci századában,bár lehet,hogy azért mert bal kezes volt!

Hol kezelik a sérült légiósokat,pl vakbél mütét.Boka törés ottani kórházakban ,meg lehet e látogatni őket,vagy hermetikusan lezárják,hogy ne tudjon az otthoniakkal értekezni?
    -------------------
    A laktanyájához legközelebbi katonai kórházban.Ha visszakapta az eredeti nevét akkor hivatalosan is értesítheti a hozzátartozóit.Ilyen apróságok miatt szerintem tök felesleges meglátogatni.Elvan ott a többi beteg katonával.Piálnak és dugják az ápolócsajokat.Ha még nem kapta vissza a nevét akkor hivatalosan nem értesíthet senkit.Igaz ezt a mai világban nehéz tiltani és ellenőrizni.

• doriangraly
    Sziasztok! Igen igaza van az előttem hozzá szólónak,nem kéne ennyire rinyálni. Ha minden rosszra felültök akkor feleslegesen mentek ki. Sose felejtsétek el hogy a pozitív gondolatmenet a jó.Én kimegyek és megpróbálom.Nincs mit vesztenem.Szép napot.
  • imgerju
    Kedves Fórumozók!
    Sajnálattal tapasztalom,hogy teljesen ellaposodott a fórun.
    Amióta"TOKTAM" leírta az uti beszámolóját mindenki visszahúzódik a vélemény nyilvánítástól.Pedig biztosan vannak olyanok akik indulnának és olvasnának beszámolókat.Sajnos itt vannak nagyon okosak akik fényezik magukat,pedig csak könyvet olvastak,vagy még azt sem csak felülnek bizonyos mende-mondának.Tisztelet a kivételnek.Tudom sokszor leírtátok már,hogy jutunk ki ill.mire lehet kint számítani.Írhatnátok arról,ha valakit elküldenek(nem engednek be pl.Aubagnéba)az próbálkozhat e pl Strassburgba,Párizsban?Hol nézitek a francia vasút menetrendet,mennyibe kerül a jegy,diák igazolványt elfogadják e?Ezekre nem leltem a neten a megoldást.Kik azok akik 3 héten belül indulnának és ők hova tervezik a felvételt?Állítólag a Mastercard kártyát nem fogadják el kint,erről mit tudtok?Boltban lehet kártyával fizetni vagy kp.-t vigyenek ki.Ha valakinél több pénz van azt oké hogy elveszik,értem,hogy 50.-et lehet bevinni,de a többit mikor kapja meg,ha felveszik illetve hazaküldik?Amennyiben leszolgált egy évet és akkor rokkan meg úgy hogy a feladatát már nem tudja ellátni végleg elküldik és nem kap semmi járadékot?Van e lehetőség rokkantan benn maradni a légióba más munkakörbe? Hol kezelik a sérült légiósokat,pl vakbél mütét.Boka törés ottani kórházakban ,meg lehet e látogatni őket,vagy hermetikusan lezárják,hogy ne tudjon az otthoniakkal értekezni?Lenne még ezer kérdésem,de süketelésre nem vagyok kíváncsi és szerintem más sem.Konkrét kérdésre konkrét és valós válasz várok.Mindenkinek köszönöm aki a segítségemre van.
  • doriangraly
    http://www.munka.org/legio