3500
A Francia idegenlégió
  • momofiu
    Köszönöm merevke!!!
    De a 2. lehetőséget honnan veszed ennyire biztosnak h 99%??
  • merevke
    Ha valakinek van katonai múltja azt figyelembe veszik??az jó pont???
    ----------------------------
    Két lehetőség van.
    1, Sorkatona,szerződéses katona voltál a hazádban.Ilyenkor elhanyagolható az előnye.Ha minden teszten egyforma eredményt érsz el egy olyannak aki nem volt,akkor talán nagyobb az esélye,hogy téged választanak be.
    2, A hazád valamelyik különleges alakulatában szolgáltál.Otthon csak a KMZ tekinthető annak.Ebben az esetben ha jelentkeznél 99%,hogy nem vesznek fel.Az is igaz,hogy aki ilyen helyen volt az nagyon jól tudja,hogy visszalépés lenne számára katonai téren.Épp ezért nem is jelentkezne,hanem a kapcsolatait felhasználva keresne privát cégeket.
  • momofiu
    Ha valakinek van katonai múltja azt figyelembe veszik??az jó pont???
  • Thanatos
    kedves nem kedves, igaza van, a légió nem szépségverseny, kutyát macskát nem érdekli, hogy hány fokos szögben nőtt ki a melyik fogad...
  • exi92
    Fric 88 kösz a választ -.- olyan rendes vagy hogy róllad fogják mintázni a kedvesség szobrát komolyan mondom minek van ez a .... fórum csak nem azért hogy kérdezzenek az emberek? És ha NORMÁLISAN kérdez az ember talán elvárhatja hogy normálisan is válaszolnak rá. "Ennyi nyomit vazze"
  • Fricc 88
    Igen baj ember. Sőtt még azt is nézik, hogy szép-e a mosolyod. Ha kedves a mosolyod akkor már küldenek is haza. Ha azt kérik hogy mosolyogj, mindenképpen vicsorogni kell, ha be akarsz kerülni. De persze ez is meg van határozva, hogy ez hogyan szakszerű. -.-

Ennyit nyomit vaze...
  • exi92
    Nekem is lenne egy fogas kérdésem :) Ha az egyik fogam nem úgy nőtt ki ahogy a "nagy könyvben megvan írva" akkor is elutasíthatnak? Egyik hátsó fogam ferdén nőtt picit de nemfoglalkoztam vele mert úgyvoltam vele úgyse látszik.
  • adamkah
    Ahh, értem-értem. Köszönöm a pontosítást.. :D Max. szerettél volna írni, gondolom. :)
  • doriangraly
    Pontosabban 60% lehet meg a fogaknak és lehet töméses is. Min 6 db hiányozhat.
  • adamkah
    Értem, köszi a gyors válasz.
  • toktam
    ...talán 5 fog hiányozhat, de az se mindegy hogy honnan hiányzik.... de egy fog még nem a világ, annyiért nem fogja szó érni a ház elejét...
    A lényeg hogy ne legyen lyukas, vagy rothadásnak indult fogad...
  • adamkah
    Volt róla szó, hogy csak jó fogakkal veszik fel az embert. Ez mit jelent?
    Akár csak 1 lyukas fog miatt sem vesznek fel? Persze értelem szerűen azt belehet tömetni, de nekem van egy fogam amit kifognak húzni a közel jövőben, mert menthetetlen. Ilyenkor mi van?
  • ede93
    Ertem. en ezt az idegenlegio hivatalos honlapjan olvastamhttp://www.legion-recrute.com/hu/faq.php?SM=0#f1
  • merevke
    2010 szeptember huszadika utàn, a jelöltek a valódi személyazonossággal soroznak, kivéve azokat, akik kérnek egy felvett névet.
    -----------------------------
    Régebben is így volt.'90-es évek előtt mindenkinek változtattak,majd csak azoknak akiknek kellett és 2000 körültől megint mindenkinek.Én a saját nevemen szolgáltam és a társaim nagy része is.Ennek ellenére nekünk is meg kellett kérni bizonyos idő után,hogy visszakapjuk az eredeti nevünket.Csak ha lefolyt ez a procedúra tudtál külföldi szabit kérni.Én még akkor se,mert nem voltam sorkatona.
  • ede93
    2010 szeptember huszadika utàn, a jelöltek a valódi személyazonossággal soroznak, kivéve azokat, akik kérnek egy felvett névet.
  • spartan84
    Köszönöm szépen.Sok segítséget kaptam.
  • merevke
    '99-től nagyon lecsökkent annak az esélye,hogy valaki kiképzés után valamelyik tengeren-túli alakulathoz kerül.Jelen pillanatban 3 ilyen alakulat van és ezek közül csak kettőbe lehet kerülni a kiképzés után.
    Ott 2 évet szolgál az illető.Utána vissza Aubagne-ba,majd beosztanak valamelyik franciában állomásozó ezredbe és a hátralévő idődet ott szolgálod le.Franciában állomásozó harci ezredek között nagyon ritka a vándorlás.Esetek többségében fegyelmi okok miatt.
  • spartan84
    Köszönöm a válaszokat merevke.
    Van Dame filmet 10 éves koromtól nem láttam.
    Hála az égnek már azokra sem emlékszem,címet pedig biztosan nem tudnék mondani..
    Lenne még egy olyan kérdésem,hogy ha vége a kiképzésnek,és elkerülök valahová (pl: Dél-Amerika,vagy Afrika)akkor az azt jelenti,hogy a maradék időt ott fogom tölteni? Mármint az 5 évből. Vagy az aláirt 5 év alatt több helyen is szolgálhatok?
    köszi
  • merevke
    A felvételi jól le van írva.Kiképzésnél van 1-2 hiba amit észrevettem.
  • merevke
    Meg a Legion Etrangere is Légion étrangère.Az ékezetektől most tekintsünk el.
  • Wampa
    Ja,ami fontos nem Idegen Légió hanem Idegenlégió
  • Wampa
    Biztos hasznos nektek.Beleölte a melót a srác,én át nem irnám igy fonetikusan a kódexet,de az hasznos gondolom.Biztos jó lesz ez a blog,legalább összefogja a dolgokat.....egyébbként amennyire látom jól van átirva.kákán csomót,annyi van hogy az s hangkötésben z hangot vesz fel nem sz-t.:P
    Abban életbölcsesség van ,meg igazság is sok,hogy
    1.A szamár ha beledöglik,akkor is pofánvágást kap ha törleszkedik,a kutyát meg megsimogatják.
    2.Tényleg a helyezkedő f...ok legtöbbször többre jutnak mint aki csendben beledöglik.
  • Néreusz
    Ehhez mit szólsz merevke és Wampa?

http://idegenlegio.mindenkilapja.hu/#/html/23279168/render/a-felveteli
  • veszelka
    Ezt ajánlom mindannyiotoknak.

20 pontot lehet benne elérni, ennyiben talán hasonlíthat a légiós teszthez. (megjegyzés gyengébb képességűeknek: amit én még nem láttam, és nem töltöttem ki.)

kitöltöttem pár iq-tesztet a napokban, és azért nagyjából ugyanaz az eredmény jött ki. itt 14, a mensán 122, egy dán iq teszten 134, az értékelő táblázatok szerint erősen a jó képességűek felett, de nem zseni. ebből azért lehet egy képet alkotni a képességekről, átlagolni, stb. (mármint nem az enyémről:)

a honvédségis iq teszthez még hozzátenném, hogy ott közmondásokat is ki kellett egészíteni, vagy pl megvolt adva két szó, járőr, és vakvezető, és találj egy szót, amivel mindkettővel tudsz értelmes összetett szót alkotni. egy egyszerűbb talentum, aki nem igazán rendelkezik bő szókinccsel, de fejben integrál, erősen a középmezőnyben végezne talán:)
  • merevke
    Ha jól tudom akkor a '90-es évek elejéig-közepéig ha valaki lelépett,akkor a szerződéséből hátralévő ideig volt a rendőrség és csendőrség listáján.Utána ezt csökkentették.Volt 60 majd kicsivel később 30 nap.Ha ezen időn belül meggondoltad magad és visszamentél,akkor fogda és lefokozás után folytattad a légiós életedet.Később úgy módosult,hogy fogda után leszereltek.
  • merevke
    Üdv!

Először is szeretném azt megtudni,hogy mennyire veszik komolyan azt,ha időközben valaki megpattan a légióbol?
    ----------------------
    Ez a helyzettől függ.Ha viszed a FAMAS-t is akkor jobban a szívükre veszik.:)Egyszer kerestem már én is ez miatt egy srácot.Emlékeim szerint 3-4 század kereste.

Ez ennyire természetes lenne?
    ------------------
    Kilépsz a laktanyakapún és oda mész ahová csak akarsz.

Nincs semmilyen következménye?
    -----------------
    Igazából nincs.

Mivel náluk van a személyi igazolványunk,és azon rajta van a muter neve,a születési helyünk,stb..igy ha akarnának,szerintem pár nap alatt megtalálnának.Vagy rosszul gondolom?
    ------------------------
    Nem a Van Dame Oroszlánszív filmje a mérvadó!:)Semmi érdekük felkeresni téged,ha simán leléptél.

Pedig,gondolom a kiképzésen sokan buknak el,vagy adják fel.Nem ugy lenne logikus,ha csak azután kellene szerződést írni?
    ----------------------
    Nem sokan.Te mit tartasz logikusnak ez egy dolog.Nekik más a logikus.:)
  • toktam
    Üdv
    Hallottam egy olyan dolgot félfüllel, hogy ha megpattansz és elkapnak Franciaországon belül akkor bünti jár, nem tudom, hogy mennyi, de régen elvileg a szerződésből hátralévő időt sitten kellett lehúzni(ebben sem vagyok biztos? csak mintha így hallottam volna). Viszont ha mondjuk hazajössz, akkor nem kerestetnek, mert ha meg is találnak és visszaszállítanak, valamint utána leültetnek, az a francia államnak nem kevés pénzébe kerül, ezért már ha a francia határon belül kapnak el sem kell olyan sokat ülni, mert az is felesleges pénzkidobás az államnak.
    Mindemellett figyelembe véve azt, hogy 10szeres túljelentkezés van, könnyen találnak új embert a dezertőr helyére, és amit a kerestetéssel elköltenének azt inkább az újak kiképzésére költik...

Na nekem meg az lenne a kérdésem az olyan fórumozókhoz akik már jártak ott, esetleg most is ott vannak, vagy talán dezertáltak, hogy: a fent írtak igazak??? (Mert mint mondtam csak fél füllel hallottam.)
  • zoli 871105
    Úgy tudom a kiképzés alatt még mondhatsz civilt, állítólag ezt azért vezették be mert nem akartak feleslegesen pénzt költeni azokra is akikről már tudták nem bírják és elszöknek előbb utóbb. Miért szöknek el akik már 2-3 éve bent vannak? Jó kérdés.
  • spartan84
    Na
    Most szeretném a szót egy kicsit komolyabb dolgokra terelni.
    Szerintem lassan tultehetnénk magunkat az IQ teszt,és a kiutazással kapcsolatos iszonytos problémákon.
    Először is szeretném azt megtudni,hogy mennyire veszik komolyan azt,ha időközben valaki megpattan a légióbol?
    Ezt csak azért kérdezem,mert már elég sok helyen olvastam azt,hogy 1,illete 2 év után otthagytam a légiót..vagy hogy a haverom,vagy az ismerősöm nemrég dezertált..
    Ez ennyire természetes lenne?
    Nincs semmilyen következménye?
    Mivel náluk van a személyi igazolványunk,és azon rajta van a muter neve,a születési helyünk,stb..igy ha akarnának,szerintem pár nap alatt megtalálnának.Vagy rosszul gondolom?
    A másik dolog,amit nem igazán értek az,hogy én ezelőtt azt hittem,hogy a sikeres kiképzés után kell csak szerződést aláirni.Ezzel szemben látom a hivatalos weboldalukon,hogy már a bevonuláskor,még a kiképzés előtt alá kell irni az 5 évet! Pedig,gondolom a kiképzésen sokan buknak el,vagy adják fel.Nem ugy lenne logikus,ha csak azután kellene szerződést írni?
    A válaszokat előre is kösznöm.
  • spartan84
    Sziasztok.
    Pár napja olvasom az itt leirtakat,és meg vagyok döbbenve.
    A francia idegenlégiórol szerettem volna megtudni hasznos információkat,erre csak azt látom,hogy minden második hozzászólás a kiutazással,vagy az iq-teszttel kapcsolatos.Ami persze nem a válaszadók,hanem a kérdezők hibája.
    Ha valakinek segítség kell eljutni valahová,az mit akar a légióban? :) Ne vicceljetek már!
    Az IQ teszttel kapcsolatban csak annyit,hogy ha valaki nem síkhülye,akkor biztosan átmegy rajta.Bár igaz az is,hogy minél többet gyakorol valaki(old meg ilyen jellegű feladatokat,annál könnyebben fogja megcsinálni.Ha az ember nyomás alatt van,időre megy a teszt és a tét is nagy,akkor a streszhelyzet miatt rosszabb eredményt érhetünk el.Ha előtte számtalan hasonló feladatsort oldottunk meg,akkor viszont könnyebben tuljutunk rajta.
    Veszelka erre szeretett volna utalni,amikor a könyvet olvasó srácról,és a 138 pontról irt.Nem irta azt,hogy a légiórol lenne szó.Imgerju elég komoly értelmezési problémákkal küzd.
  • Arvisura
    Most mondtál igazat!
    Mivel a Magyar Bercsényieknél a pszicho felvételin pont a reakciót nézik és minden apró mozgásodból arra következtetnek milyen vagy valójában 10-ből 9 álltalában elbukik rajta!!!
    Nekem sikerült. Csak mint anno említettem visszaléptem mert mindig is légiós akartam lenni. Csak tesztelni voltam magam ott.
  • merevke
    IQ vagy ahogy a légióban hívják,NG.
    Max: 20
    7 alatt nem vesznek fel.
    7-11:nem Castelban csinálod a tizedes tanfolyamot,hanem az ezredben.Max. szakaszvezető lehetsz.
    12 fölött:Castelban csinálod a tizedes sulit,mehetsz őrmester suliba.Magas NG-t kívánó tanfolyamokra is mehetsz.pl.a 4 hónapos rádiós tanfolyamra.Bár valami olyasmi rémlik,hogy arra a tanfolyamra 14 a min.
    Ha már valaki pár éve szolgál akkor kérheti,hogy ismét csinálja meg a tesztet,hogy "okosabb" legyen és így mehessen bizonyos tanfolyamokra.Ritkán találkoztam olyannal aki tudott javítani.:))
  • Wampa
    Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy Veszelka nem azt irta hogy 138 as volt az illető IQ-ja,hanem hogy ennyi pontot ért el.A kettő nem uaz,ugyanis a pontokat számolják át az adott tesztnek megfelelően.

Egyébbként többféle intelligencia létezik,ugyhogy attól hogy valakinek mondjuk a nyelvi IQ ja alacsony,lehet borzasztó magas a logikai vagy a mozgással kapcsolatos IQ ja nerm is beszélve a különböző műveltségi tesztekről..Az általános tesztek állitólag kultura függetlenek,de ez nem igaz,szvsz,ugyanis ha kérdésnek feladják melyik főváros a kakukktojás,baszhatod te a 160 as logikai IQ dat,ha sose hallottál róluk,vagy ueez ha nem tudod értelmezni a kérdést.
    Ugyhogy az ált.IQ tesztek kevertek és csak kb értéket,vagy irányt mutatnak.

Éppen ezért az egyszerű,ábrás logikai tesztek vannak valószinűleg a légioban.

Senkitől nem hallottam még ,hogy itt bukott el,hacsak nem azért mert mocorgott vagy nézte a másikét.Most magyarokról beszélek,bár más generációról:)
    Ellenben olyasmiről volt szó,hogy egy bizonyos pont alatt is felvesznek,csak akkor minimális esélyed lesz arra,hogy elküldjenek majdan altiszti tanfolyamra.
    Majd esetleg Merevke tud erről bővebben.

Szerintem a pár kérdéses pszicho teszten hamarabb kiraknak(ha akarnak:)
    Valaki mesélt olyasmit hogy a mókusnak a pali mutatta a helyes választ aki bent volt,megerősitve egy nyakassal,de erre nem reszkiroznék:P
    Ezeknek a komolyabb változatai a geci tesztek,amiket pld közép-felső vezetői munkákhoz csináltatnak,vagy pld különleges alakulatokhoz.Ezeknél ugyanis sokszor nincs helyes válasz,hanem a reakciokat értékelik.
    Egyszer benne voltam egy csoportban ,aminek fellőttek egy ilyet,igazából egy problémát aminek nem volt megoldása,na ott lett marás,veszekedés.,a buzi pszichológus meg irt egy tanulmányt közben a csoportdinamikánkról:P
  • Wampa
    Én ilyet nem mondtam
  • imgerju
    109 nem nagy szám,de köszi a lehetőséget,nagyon érdekes volt.Talán az időkényszer a legnagyobb úr!!!!
  • veszelka
    miről is van szó?
  • veszelka

Jó hogy tudod, hova való vagyok....
  • toktam
    A 138-as IQ semmit nem jelent, legfeljebb megjegyzik hogy jó eredményt ért el...semmi több, nem kizáró ok...és az MH-nál is vannak helyek ahol hasznát tudják venni az "intelligensebb rétegnek", de az nem az IQ teszten derül ki hogy ki a penge...felvételiztem pár éve oda, volt mellettem egy srác aki 120-as tesztet produkált(az sem olyan rossz), mégsem fogta fel hogy vegye ki a kezét a zsebéből akárhányszor szóltak rá...
  • imgerju
    Tudom a jó szándék vezérelt,hogy azonnal reagálj és "segíts"mégjobban összezavarni,de azt olvastam,hogy ha nem értem akkor inkább figyeljem mit csinál a francia gyerek.Így lehet,hogy ha hallgattál volna nem kellene a magyarázkodás.Ebből már nem tudsz jól kijönni.Mostmár olvasni is kell tudni a sorok között.Ja és 138-as IQ-val nem a honvédséghez felvételizik,hanem jobb helyekre.Oda ahova mi nem biztos ,hogy valók vagyunk,veled az élen.
  • veszelka
    Ahogy látom, sokan küzdötök itt szövegértési problémákkal. Hol írtam, hogy az idegenlégióba jelentkezéskor lett az egyik jelentkezőnek 138 pontja?