3500
A Francia idegenlégió
  • Gott198
    nekem van 20 méteres pálya csinálva és az jóval hosszabb, a videón meg nincs 20m 100% , de ha lefutottad akkor elhiszem neked.
  • veszelka
    20. és a videón is 20.
  • Gott198
    Helló!

A luc léger futásnál a pálya 10vagy20 méter? mert ezen a videón szerintem 10 méter youtube.com/watch?v=sTLrVPvficE és ez valami hivatalos videó,, aki volt kint és lefuttota az válaszoljon

• Thanatos
    neked is köszönöm az infót
  • Thanatos
    köszönöm :)
  • Wampa
    Mikor volt a haverod?
  • PSG 1
    Ja amugy a 2eREP-nel volt..
  • PSG 1
    Altalaban nem tudom, csak azt h a baratom pl. azt mondta, h azert dezertalt majdnem 3 ev utan, mert vmifele futogepnek/sportgepnek erezte magat..vagyis h a fizikai kovetelmenyek rendkivul magasak,az elet nehez az eseetenkent kegyetlen/tortura szeru banasmod mkiatt,parosulva a szakmailag gyenge szinvonalu kikepzessel..
    Tehat:"..azt hittem h vmifele szuperkatonat faragnak belolem, ehelyett futkosas, baxtatas, sikalas teljesen feleslegesen, megint sport, felesleges uresjaratok, es szinvonaltalan kikepzes..elegem lett az egeszbol es a CRAP-osokhoz(hadmuveleti ejtoernyosok,akiknel tenyleg komoly munka folyik) nem kerultem be, igy leleptem.."
  • makosbab
    ...ez az,en se tudom mit akarok...es nemtudom birnam e,de valamiert nagyon vonz,foglalkoztat a dolog.sztem aki megjarta a legiot,elmondhatja h valaki...csak a legjobbak birjak ki...en felnezek rajuk(bar itthon mindig azt nyomjak h azok mar allatok nem is emberek)ha szulo lennek biztos nem orulnek neki en se ha a fiam ilyenen torne az agyat
  • merevke
    A franciák az Emirátusokban(Adu Dhabi közelében) létrehoztak egy katonai bázist,ahol mind a 3 haderő képviseli magát.Haditengerészet kap egy majd 10 hektáros területet és elég nagy kikötőt.Ez képes lesz fogadni az összes francia hadihajót,kivétel a CdG anyahajót.Nem elég mély a víz.:))A légierő a várostól kb. 30-40km-re lévő katonai repterét fogja használni,közösen az emirátusok és az USA légierejével akik ott állomásoznak.A fejesek úgy döntöttek,hogy a szárazföldi haderő a légió 13DBLE alakulata legyen.Feladata a csapatok sivatagi viszonyokhoz való kiképzése lesz.Ebben van tapasztalata.Ennek az lesz a következménye,hogy meg fog szünni a csak légiós tournantok.Eddig a 2REI vagy 2REP felváltva 4 hónapos közönként adta az alakulat lövész századát.A 1REG és a 2REG pedig ugyan így a műszaki századot.Ezek után a többi francia alakulat is fog küldeni századokat és így ritkábban mennek oda tournantra a légiósok.Azt valószínütlennek tartom,hogy ismét lesz állandó lövész és műszaki százada.Lehet,hogy a most állandó harckocsizó századát is le fogják cserélni tournantosra!Az év második felében majd okosabbak leszünk!:)
  • Wampa
    Thanatos

Ez a 13 ezredindulójából egy versszak kb:
    A mottója Becsület és Vitézség
    Formálja a bátor katonákat
    A lobogója Franciaországé
    A legnagyobb Dicsőségek jelképe

Hogy nért az Emirátus,vagy miért huznak el Dzsibutiból,majd Merevke ha kijózanodik az évben:)Ő azért képben van a napi francia katonapolitikában is.

• Nemco
    Hová valósi vagy?
  • Thanatos
    arról van valami infód, hogy miért döntettek így? vagy menjek az indexre? :D
  • Thanatos
    a gyengébbek kedvéért lefordítod? :)
  • Thanatos
    az emberek többsége nem tudja hogy mit akar, és azt főleg nem hogy mit bír, ennyi, ez nem csak a légióban van így hanem máshol is :)
  • makosbab
    ...ja es van itt vki aki felvideki??mi van ha pl lehuzod az 5 evet,nem akarsz tovabb ott lenni,hazajosz es munkaba akarsz allni...megkerdezik h mit csinaltal eddig vmi hasonlo akk mi van??mert ugy tudom szlovakiabol tilos idegen hadseregben szolgalni,buntetendo
  • makosbab
    sziasztok
    visszamenoleg nezem h volt olyanrol szo h idokozben mennyien dezertalnak...ennek mi lehet az oka?hisz sokan akarnak jelentekezni...es bekerulnek,ott vannak 3..evig.aztan hirtelen dezertalnak?ez nem egeszen tiszta..maar azt a 2 evet ki lehet birni vhogy,nem?
  • Wampa
    Sa devise Honneur et Vaillance
    Forme des soldats valeureux
    Son drapeau, celui de la France
    Est un emblème des plus glorieux
  • Wampa
    Majdnem 50 volt

BJERWIK-NARVIK 1940,
    KEREN MASSAOUA 1941,
    BIR HAKEIM 1942,
    EL ALAMEIN 1942,
    ROME 1944,
    COLMAR 1945,
    AUTHION 1945,
    INDOCHINE 1945 - 1954,
    ALGERIE 1952 - 1962.

1962-2011 Djibouti

• merevke
    A 13 nyáron költözik az Emirátusokba.
    http://www.legion-etrangere.com/modules/info_seul.php?id=157
  • Néreusz
    Visszakap mindent,a civil ruháit,az összes pénzét.Mivel mindent leltárba vesznek,nem kell aggódni azon,hogy valamid eltűnik.
  • elszánt
    Sziasztok!Régebben volt szó egy gyula nevezetű fiatalemberről,akiről most nem tudni semmit szinte biztos,hogy felvették a légióba szerintem,nem tudtok róla valamit,hogy mi újság vele?
  • veszelka
    küzdünk a húzozkodással:)
  • imgerju
    A sok okostojás szabin van,a régi topiklakók belefáradtak az önmaguk ismételgetésébe.Talán a sok jelentkezőnek elment a kedve,de vannak akik indulásra készen,csak még egy kis fogászati kozmetika.Több jelentkezőt ismerek akik indulnak ebben a hónapban.Írjatok már arról,ha utazik valaki Párizsból Augbagneba akkor visszakapja a civil ruháját és a pénzét? Vagy csak az 50 eurót kell neki beosztani cigire?
  • merevke
    Mi ez a pangás fiatalok?Talán mindenki kijött jelentkezni?:))
  • Thanatos
    úgy is jobb ha felkészülnek, ha már úgyis mindent tudni akarnak előre :D
    amúgy a rövidítések fele szerintem már le lett írva itt is, az index fórumon meg szvsz az összes :D
  • merevke
    A sok röviditést meg majd kereshetik a gugliban azok,akik nem ismerik ezek jelentését.:)))
  • Wampa
    Miért a kinti Bercheny meg a REC rokon lelkek,nem?
  • Wampa
    Arról nem is beszélve ,hogy én is a Berchényiben voltam,csak én egy harmadikban:P
    Tudnillik a Berchényi Miklós gépesitett lövészdandárnál,ami akkor lett az ünnepélyes keretek között állitólag mikor ott voltam,basszus én nem emlékszem ünnepélyre 90 áprilisában:(
  • merevke
    Ismerek olyan volt Berchényist aki pl. Nimes-ben van:)Amióta KMZ lett,azóta tekinthető igazi SF alakulatnak.CME-n olyan franciával voltam aki előtte Berchenyis volt,majd a cégnél a REC-hez került.:)
    REP-ről igaz amit írtál,de feladatát tekintve eje lövész katonák.
  • Wampa
    Te olvastad amugy Kieffer könyvét a Beret vert et?
  • Wampa
    Annak idején azt irta vadas,hogy vannak a REP nél a Berchényiből ,nem?
    Én még mindig azt mondom,a REP jelenlegi strukturája egy kommandós ezredé,elméletben élesen elhatárolható specializációval,analóg az SAS el
    De maga ez a SF dolog is elég tág témakör,nem nagyon vethető össze pld a 75th Ranger ezred a brit Hegyi és Sarkvidéki kiképzőszázaddal (ha ez a nevük:)
    A brit Commano Marines eknek meg nyomukban sincs közük(nem történetileg!)pld a
    Kieffer kommandóhoz,az első egy jól képzett bakacirkusz,a második a világ élvonala SF ben
  • Thanatos
    semmilyen.
  • adamkah
    "KMZ"-t szerettem volna írni.
    Bocsánat a dupla hsz.-ért.
  • adamkah
    Amúgy milyen speciális alakulat van, ahová az ember 18. életéve betöltése után, önként, bármilyen katonai iskola,képzés, mi egyéb elvégzése nélkül jelentkezhet? Gondolok itt a külföldiekre is akár.
    Merevke megemlítette a "KZM"-et és ennek kapcsán kíváncsi lettem.
  • merevke
    CPA 20 és 30 is első körös,csak elfelejtettem beírni. :)
  • merevke
    Francia rangsor.
    első körösök:-szárazföldiek:1RPIMa,13RDP,Spesiális helikopterek
    -haditengerészet:Commando-Marine alakulatok
    -légierő:CPA10 és pár repcsis alakulat.

második körösök:-az eje ezredek GCP-i,hegyivadász alakulatok GCM-imeg,a műszaki ezred búvárai és a csendőrség speciális alakulatai.

harmadik körösök pedig a légió,tdm és hegyivadász alakulatai.
  • merevke
    Mert már nem vagy "alakítható" a kedvük és céljuk szerint.
  • merevke
    Szerinted egy ejtőernyős lövész katona mi?
    Sima katona vagy különleges alakulat tagja?
  • Néreusz
    A 2.REP is visszalépést jelentene?