3500
A Francia idegenlégió
-
Wampa #2660 Húzódik-húzódzkodik nem ugyanaz......
Mi az a felvis húzódzkodás?nem ismerem a műfajt.
Ne haragudj,de ha valaki pént ad egy búvalb..ott gyökérnek,aki annyira piti,hogy a légios "kalandjait"szamizdatként árulja,az ne szóljon le valakit,akitől még hülyeséget nem olvasott.
Amugy mi van veled,engedmény van a Tescoban oroszlánszarra? -
baltu #2659 nekem nem gond, oda húzódzkodsz hová akarsz, ha már a felvis húzódzkodás nem megy.:D:D:D -
söndörönd #2658 Merevkének!!!!!-kössz szépen.-Megyek,irány az új élet!Remélhetőleg Márciustól nem fogok létezni.Kérek egy nevet és új életet kezdek. -
Thanatos #2657 pontosan, be is húzódok inkább a sarokba szégyenkezve, ha nem gond :) -
baltu #2656 sejtettem. mindig annak a szája nagy aki semmit nem tud felmutatni. xD -
Thanatos #2655 :))) -
merevke #2654 Gondolod,hogy mennyire érdekel mások lelkivilága!:))) -
merevke #2653 Nem.A válásról kapott hivatalos papírt a francia nagykövetségen fordítasd le és mind a kettőt(magyar és francia nyelvűt) vidd magaddal. -
söndörönd #2652 szevasztok.na erre adjatok választ:de elöbb letisztázom az indokomat.engem nem érdekel a 1000euró-leszarom.nem érdekel az állampolgárság sem.csupán új életet szeretnék kezdeni.nincsen hitelem!még a saját ingatlanomat is itt hagynám mert nem érdekel.azt irták hogy aki le akar számólni a multjával azt várja a légió.ez szép és jó csupán annyi a bökkenő hogy elváltam és van egy gyerek a nevemen.akit egyébként úgysem láthatok.azt tudom hogy a légió nem családbarát.ez kizáró ok???? -
merevke #2651 Megadom a PayPal címemet,így nekem is fizethetsz a következő infókért!:)))
Kiképző ezredben merre van az étkezde és a kantin.
Nimes-ben merre vannak ugyan ezen dolgok.
13DBLE-ben merre vannak ugyan ezen dolgok.
Csád fővárosában és Abeche-ben lévő laktanyákban merre vannak ezek a dolgok.
Nimes-ben milyen típusú és színű harckocsik vannak.
Castelban és Nimesben merre van a fogda.
-
Wampa #2650 Bár történetünk szempontjából ennek semmi jelentősége -
Wampa #2649 Lökd már ki ide azt a hirös beszámolót,legalább szétkapja aki ért hozzá:))
Azt tudtad,hogy Frank Mills törött ,fehér sisakot hordott? -
Thanatos #2648 nem, de én nem is terveztem/tervezem :) -
baltu #2647 nyilvánvaló hogy a legtöbb ember más beszámoloja miatt nem találja alkalmasnak magát:D elég pitiáner kifogás lenne.
én nem tartom magam még elég felkészültnek fizikálisan. ennyi.
te megpróbáltad már? -
Thanatos #2646 "Nem kell válaszolnod,mert tudom a választ!Ezzel akarsz mentséget találni,hogy miért nem próbálod meg."
na ez a telitalálat, szerintem ezzel most egy rakás embert megsértettél, azért mert ez az igazság a legtöbb ember esetében
persze mindenki tagadni fogja de ettől még így van :)) -
baltu #2645 Nem mentség.Érdekel.Ha kifogást kell találnom, találok, egyelőre, de nem mások miatt nem próbáltam eddig meg. -
merevke #2644 :)))
Ha elolvastál már több beszámolót,akkor minek vagy kíváncsi még egyre?
Nem kell válaszolnod,mert tudom a választ!Ezzel akarsz mentséget találni,hogy miért nem próbálod meg.
A most beszerezhető tudás kb. 5%-át tudtam mikor jelentkeztem.Alig 18 évesen írtam egy levelet a szüleimnek,hogy kimentem a légióba,feladtam,megvettem a vonatjegyet Strasbourgig,üccsit és pár szendvicset a maradék pénzemből és elindultam. -
baltu #2643 Megvettem egy felvis beszámolot, azt a beszámolot amit régebben igértem. Áruba bocsájtott termék lett azóta, nagy rá a kereslet, de semmit nem ér ugyanazt írja le a csákesz amit már 50x más.:S:S:S
Később persze hiába ugattam.
Elég durva hogy butikot csinálnak egyesek, a légios beszámolókbol, az meg még durvább hogy a sok marha ,köztük én is, vevő erre.
Ha van valakinek free beszámoloja ne sajnálja már, dobjon meg vele. köszi. -
Wampa #2642 Zsiké az zsoké:) -
Thanatos #2641 hm, ezekbe a szavakba így még sose gondoltam bele, nem semmi lista, köszi :) -
Wampa #2640 Azt hozzáteszem a felsoroláshoz,hogy nem biztos ,hogy ez a leggyakrabban használt jelentésük a franciában,az = hogy a magyarban ilyen formában van meg.
Amugy alábecsültem jócskán a 200 al,uis az ujabb Idegen eredetű szvk szótára 740 oldal kb,oldalanként 50-60 szó,ennek minimum a fele megvan a franciában.
Ezek a 21 sz ban is használatban levő szavak,amik kikoptak,azok kimaradtak a szótárból.
Érdekességképpen egy találomra kiválasztott oldal közös szavai:
Zsakett,zsandár,zsáner,zsardinier,zsargon,zselatin,zselé,zsén,zsenáns,zsenerőz,zseni,zseniális,zsenialitás,
zseniroz,zserbó (ez valószinű fr személynévből),zseton,zsilett(ez fr eredetű amerikai személynévből),zsinagóga,zsirardi,zsiró(előtagként is),zsiké(angol eredetileg) -
Wampa #2639 Aha....
Nem. -
makosbab #2638 az fbn=facebookon :P :)egyebkent te is voltal a legioban? -
Wampa #2637 Lol:)
Merevke még engem se vett fel skype-on,pedig mi olyan jóban vagyunk,hogy egyszer vagy 2 éve küldtem neki egyszerre 180 emailt.:P
Azóta se tudom hogy,deegy kattintással,ugyhogy cool.
Amugy mi az a FBN?
Egy művelt magyar ember,legalább 200 francia szót ismer,anélkül hogy tudna egy mukkot is franciául.Ezek közül számos francia eredetű,mint pld a zsurnalisztika,
blüett,fondü sok a franciával átkerült latin,görög eredetű szó,sok pedig meg van mindkét nyelvben.
Pld a Merevke által betett klippben hallható dalból:
-coup (coup d'etat)
-légionnaire=légios
-carriere=karrier
-ordinaire=ordináré
-rendez-vous=randevú
-médicen=medika,medicina
-marqui-márki
-notaire=notarius
-facon=fazon
-baptiser=baptisták
-sacré-szakrementusát
-France-francia
-pétard=petárda
-cafard
-passion=passzió
-faction=fakció
-ministere=miniszter
-caserne=kaszárnya
-devient=deviáns
-misere=mizéria
-importe=importál(vigyázat,ez itt unevezett faux ami)
-bon=bonbon
-bourgeois=burzsoá
-trainer=treniroz(ez csak tippem hogy származhat ebből)
-nom=nominális,nomen est omen stb
Ezenkivül illik ismerni a Bon Dieu kifejezést -
makosbab #2636 :D huu,laza vagy,nem sokat gondolkodtal.a szuleid biztos jol fogadtak amikor megtudtak.es nem hianyzik annyi ott toltott ido utan?am gondolom te se tudtal egy szot se franciaul...tudom h nem feltetel(de azert elony) -
merevke #2635 Én gimi 3.-ik utolsó előtti hetében mentem ki. -
makosbab #2634 :D bocsi,dehogy dolgozom a rendorsegnek...a gimi utolso honapjait taposom es erdekel a legio...(nem tartozom az elit diakok koze :D)bar sokan mondtak h fiatal vagyok ra,de sztem nem kortol fugg... -
merevke #2633 es azt nem bantad meg h befejezted?vagy vagytal haza?gondolom azert igen.volt rad valamilyen hatassal?
----------------------
Túl sokat kérdezel!Rendőrségnek dolgozol?
egyebkent 10es skalan mennyire embertelen?
-------------------
Ha a 10 a legembertelenebb,akkor 1,5
felvehetlek fbn vagy skypeon
--------------
Minden vágyam!:))) -
makosbab #2632 es azt nem bantad meg h befejezted?vagy vagytal haza?gondolom azert igen.volt rad valamilyen hatassal?mert vannak ilyen olyan pletykak h van aki kicsit begolyozik...egyebkent 10es skalan mennyire embertelen?felvehetlek fbn vagy skypeon....ha zavarna h nyilvanosan kerdezgetek... -
merevke #2631 Leszolgáltam.Nem bántam meg és így visszaemlékezve már minden szép és jó.:))) -
makosbab #2630 leszolgaltad vagy dezertaltal?bocs ha szemelyeskedesnek tunik...semmi kozom hozza,csak erdekelt.egyebkent te megbantad h odamentel vagy jo volt? -
merevke #2629 Meg. -
makosbab #2628 koszi.egyebkent jo a vidi...de vmi olyan ami a napjainkbol valo? :)es am te mar megjartad? -
merevke #2627 Ez pl. tökéletesen mutatja be a légiós életet.
http://www.youtube.com/watch?v=hHTYjN93KGg -
makosbab #2626 sziasztok
van itt olyan aki mar kint volt?...marmint evekig...szal rendelkezik tapasztalatokkal.mennyire hitelesek a videok amik bemutatjak a legiot?vagy mennyire adjak vissza az ott zajlo eletet?ertem ezt akar youtubeon levo vagy akar mas oldalakon levo videokra
-
#2625 érdemes megpróbálni, de jobb ha tudod, a térden, bokán, és gerincen levő hegeket nagyon nézik..és ha választani kell egy heg nélküli srác, és közted.... -
constantin30 #2624 Sziasztok!
Régi vágyam hogy jelentkezzek a légióba és most jutottam el arra a pontra hogy akár már indulnék is! Csak....
Előtte lenne egy(fontos)kérdésem hogy egyáltalán nekivágjak -e így is?!
A sztori az hogy volt 3 balesetem amiből az 1iket letom tagadni mert annak semmi nyoma nem maradt! De viszont a másik kettő kicsit körülményesebb!
Az 1 ik egy kéztörés volt és sajna műteni is kellet és ugye annak helye maradt szal ezt letegadni nemtom!
A másik kicsit durvább, motorfűrésszel elvágtam a bal lábam és egy 7centiméteres lyuk tátongott a bokám fölött!
Hála istennek nemért semmi olyan dolgot ami befojásolná a mozgásomat a seb szépen be is gyógyult csak az a 7 centiméteres heg örökre megbélyegezett ugyhogy letegadni eztsem tom!
És a kérdésem az lenne hogy ezek a dolgok számítóak lehtenek-e anyira a felvételin hogy értelmetlen lenne megpróbálnom is?!
A válaszokat előre is köszönöm! -
Thanatos #2623 ez legyen a legnagyobb gondod, max legrosszabb esetben, ha csak 10 méter akkor te majd ráduplázol minden más halandó gyaurra, te csak jól jársz :D -
Gott198 #2622 a saját pályámat 50méteres mérőszalgl, a videón szemmel láthatóan nincs 20 méter köszi -
#2621 mivel mérted le azt a 20 métert?
a videó pedig csalóka lehet, de hidd el, 20 méteren fogod futni.