3500
A Francia idegenlégió
  • Wampa
    Húzódik-húzódzkodik nem ugyanaz......
    Mi az a felvis húzódzkodás?nem ismerem a műfajt.
    Ne haragudj,de ha valaki pént ad egy búvalb..ott gyökérnek,aki annyira piti,hogy a légios "kalandjait"szamizdatként árulja,az ne szóljon le valakit,akitől még hülyeséget nem olvasott.

Amugy mi van veled,engedmény van a Tescoban oroszlánszarra?
  • baltu
    nekem nem gond, oda húzódzkodsz hová akarsz, ha már a felvis húzódzkodás nem megy.:D:D:D
  • söndörönd
    Merevkének!!!!!-kössz szépen.-Megyek,irány az új élet!Remélhetőleg Márciustól nem fogok létezni.Kérek egy nevet és új életet kezdek.
  • Thanatos
    pontosan, be is húzódok inkább a sarokba szégyenkezve, ha nem gond :)
  • baltu
    sejtettem. mindig annak a szája nagy aki semmit nem tud felmutatni. xD
  • Thanatos
    :)))
  • merevke
    Gondolod,hogy mennyire érdekel mások lelkivilága!:)))
  • merevke
    Nem.A válásról kapott hivatalos papírt a francia nagykövetségen fordítasd le és mind a kettőt(magyar és francia nyelvűt) vidd magaddal.
  • söndörönd
    szevasztok.na erre adjatok választ:de elöbb letisztázom az indokomat.engem nem érdekel a 1000euró-leszarom.nem érdekel az állampolgárság sem.csupán új életet szeretnék kezdeni.nincsen hitelem!még a saját ingatlanomat is itt hagynám mert nem érdekel.azt irták hogy aki le akar számólni a multjával azt várja a légió.ez szép és jó csupán annyi a bökkenő hogy elváltam és van egy gyerek a nevemen.akit egyébként úgysem láthatok.azt tudom hogy a légió nem családbarát.ez kizáró ok????
  • merevke
    Megadom a PayPal címemet,így nekem is fizethetsz a következő infókért!:)))
    Kiképző ezredben merre van az étkezde és a kantin.
    Nimes-ben merre vannak ugyan ezen dolgok.
    13DBLE-ben merre vannak ugyan ezen dolgok.
    Csád fővárosában és Abeche-ben lévő laktanyákban merre vannak ezek a dolgok.
    Nimes-ben milyen típusú és színű harckocsik vannak.
    Castelban és Nimesben merre van a fogda.

• Wampa
    Bár történetünk szempontjából ennek semmi jelentősége
  • Wampa
    Lökd már ki ide azt a hirös beszámolót,legalább szétkapja aki ért hozzá:))
    Azt tudtad,hogy Frank Mills törött ,fehér sisakot hordott?
  • Thanatos
    nem, de én nem is terveztem/tervezem :)
  • baltu
    nyilvánvaló hogy a legtöbb ember más beszámoloja miatt nem találja alkalmasnak magát:D elég pitiáner kifogás lenne.
    én nem tartom magam még elég felkészültnek fizikálisan. ennyi.
    te megpróbáltad már?
  • Thanatos
    "Nem kell válaszolnod,mert tudom a választ!Ezzel akarsz mentséget találni,hogy miért nem próbálod meg."

na ez a telitalálat, szerintem ezzel most egy rakás embert megsértettél, azért mert ez az igazság a legtöbb ember esetében

persze mindenki tagadni fogja de ettől még így van :))
  • baltu
    Nem mentség.Érdekel.Ha kifogást kell találnom, találok, egyelőre, de nem mások miatt nem próbáltam eddig meg.
  • merevke
    :)))
    Ha elolvastál már több beszámolót,akkor minek vagy kíváncsi még egyre?
    Nem kell válaszolnod,mert tudom a választ!Ezzel akarsz mentséget találni,hogy miért nem próbálod meg.
    A most beszerezhető tudás kb. 5%-át tudtam mikor jelentkeztem.Alig 18 évesen írtam egy levelet a szüleimnek,hogy kimentem a légióba,feladtam,megvettem a vonatjegyet Strasbourgig,üccsit és pár szendvicset a maradék pénzemből és elindultam.
  • baltu
    Megvettem egy felvis beszámolot, azt a beszámolot amit régebben igértem. Áruba bocsájtott termék lett azóta, nagy rá a kereslet, de semmit nem ér ugyanazt írja le a csákesz amit már 50x más.:S:S:S
    Később persze hiába ugattam.
    Elég durva hogy butikot csinálnak egyesek, a légios beszámolókbol, az meg még durvább hogy a sok marha ,köztük én is, vevő erre.
    Ha van valakinek free beszámoloja ne sajnálja már, dobjon meg vele. köszi.
  • Wampa
    Zsiké az zsoké:)
  • Thanatos
    hm, ezekbe a szavakba így még sose gondoltam bele, nem semmi lista, köszi :)
  • Wampa
    Azt hozzáteszem a felsoroláshoz,hogy nem biztos ,hogy ez a leggyakrabban használt jelentésük a franciában,az = hogy a magyarban ilyen formában van meg.
    Amugy alábecsültem jócskán a 200 al,uis az ujabb Idegen eredetű szvk szótára 740 oldal kb,oldalanként 50-60 szó,ennek minimum a fele megvan a franciában.
    Ezek a 21 sz ban is használatban levő szavak,amik kikoptak,azok kimaradtak a szótárból.
    Érdekességképpen egy találomra kiválasztott oldal közös szavai:
    Zsakett,zsandár,zsáner,zsardinier,zsargon,zselatin,zselé,zsén,zsenáns,zsenerőz,zseni,zseniális,zsenialitás,
    zseniroz,zserbó (ez valószinű fr személynévből),zseton,zsilett(ez fr eredetű amerikai személynévből),zsinagóga,zsirardi,zsiró(előtagként is),zsiké(angol eredetileg)
  • Wampa
    Aha....
    Nem.
  • makosbab
    az fbn=facebookon :P :)egyebkent te is voltal a legioban?
  • Wampa
    Lol:)
    Merevke még engem se vett fel skype-on,pedig mi olyan jóban vagyunk,hogy egyszer vagy 2 éve küldtem neki egyszerre 180 emailt.:P
    Azóta se tudom hogy,deegy kattintással,ugyhogy cool.
    Amugy mi az a FBN?

Egy művelt magyar ember,legalább 200 francia szót ismer,anélkül hogy tudna egy mukkot is franciául.Ezek közül számos francia eredetű,mint pld a zsurnalisztika,
    blüett,fondü sok a franciával átkerült latin,görög eredetű szó,sok pedig meg van mindkét nyelvben.
    Pld a Merevke által betett klippben hallható dalból:
    -coup (coup d'etat)
    -légionnaire=légios
    -carriere=karrier
    -ordinaire=ordináré
    -rendez-vous=randevú
    -médicen=medika,medicina
    -marqui-márki
    -notaire=notarius
    -facon=fazon
    -baptiser=baptisták
    -sacré-szakrementusát
    -France-francia
    -pétard=petárda
    -cafard
    -passion=passzió
    -faction=fakció
    -ministere=miniszter
    -caserne=kaszárnya
    -devient=deviáns
    -misere=mizéria
    -importe=importál(vigyázat,ez itt unevezett faux ami)
    -bon=bonbon
    -bourgeois=burzsoá
    -trainer=treniroz(ez csak tippem hogy származhat ebből)
    -nom=nominális,nomen est omen stb

Ezenkivül illik ismerni a Bon Dieu kifejezést
  • makosbab
    :D huu,laza vagy,nem sokat gondolkodtal.a szuleid biztos jol fogadtak amikor megtudtak.es nem hianyzik annyi ott toltott ido utan?am gondolom te se tudtal egy szot se franciaul...tudom h nem feltetel(de azert elony)
  • merevke
    Én gimi 3.-ik utolsó előtti hetében mentem ki.
  • makosbab
    :D bocsi,dehogy dolgozom a rendorsegnek...a gimi utolso honapjait taposom es erdekel a legio...(nem tartozom az elit diakok koze :D)bar sokan mondtak h fiatal vagyok ra,de sztem nem kortol fugg...
  • merevke
    es azt nem bantad meg h befejezted?vagy vagytal haza?gondolom azert igen.volt rad valamilyen hatassal?
    ----------------------
    Túl sokat kérdezel!Rendőrségnek dolgozol?

egyebkent 10es skalan mennyire embertelen?
    -------------------
    Ha a 10 a legembertelenebb,akkor 1,5

felvehetlek fbn vagy skypeon
    --------------
    Minden vágyam!:)))
  • makosbab
    es azt nem bantad meg h befejezted?vagy vagytal haza?gondolom azert igen.volt rad valamilyen hatassal?mert vannak ilyen olyan pletykak h van aki kicsit begolyozik...egyebkent 10es skalan mennyire embertelen?felvehetlek fbn vagy skypeon....ha zavarna h nyilvanosan kerdezgetek...
  • merevke
    Leszolgáltam.Nem bántam meg és így visszaemlékezve már minden szép és jó.:)))
  • makosbab
    leszolgaltad vagy dezertaltal?bocs ha szemelyeskedesnek tunik...semmi kozom hozza,csak erdekelt.egyebkent te megbantad h odamentel vagy jo volt?
  • merevke
    Meg.
  • makosbab
    koszi.egyebkent jo a vidi...de vmi olyan ami a napjainkbol valo? :)es am te mar megjartad?
  • merevke
    Ez pl. tökéletesen mutatja be a légiós életet.

http://www.youtube.com/watch?v=hHTYjN93KGg
  • makosbab
    sziasztok
    van itt olyan aki mar kint volt?...marmint evekig...szal rendelkezik tapasztalatokkal.mennyire hitelesek a videok amik bemutatjak a legiot?vagy mennyire adjak vissza az ott zajlo eletet?ertem ezt akar youtubeon levo vagy akar mas oldalakon levo videokra

• veszelka
    érdemes megpróbálni, de jobb ha tudod, a térden, bokán, és gerincen levő hegeket nagyon nézik..és ha választani kell egy heg nélküli srác, és közted....
  • constantin30
    Sziasztok!

Régi vágyam hogy jelentkezzek a légióba és most jutottam el arra a pontra hogy akár már indulnék is! Csak....
    Előtte lenne egy(fontos)kérdésem hogy egyáltalán nekivágjak -e így is?!
    A sztori az hogy volt 3 balesetem amiből az 1iket letom tagadni mert annak semmi nyoma nem maradt! De viszont a másik kettő kicsit körülményesebb!
    Az 1 ik egy kéztörés volt és sajna műteni is kellet és ugye annak helye maradt szal ezt letegadni nemtom!
    A másik kicsit durvább, motorfűrésszel elvágtam a bal lábam és egy 7centiméteres lyuk tátongott a bokám fölött!
    Hála istennek nemért semmi olyan dolgot ami befojásolná a mozgásomat a seb szépen be is gyógyult csak az a 7 centiméteres heg örökre megbélyegezett ugyhogy letegadni eztsem tom!
    És a kérdésem az lenne hogy ezek a dolgok számítóak lehtenek-e anyira a felvételin hogy értelmetlen lenne megpróbálnom is?!

A válaszokat előre is köszönöm!
  • Thanatos
    ez legyen a legnagyobb gondod, max legrosszabb esetben, ha csak 10 méter akkor te majd ráduplázol minden más halandó gyaurra, te csak jól jársz :D
  • Gott198
    a saját pályámat 50méteres mérőszalgl, a videón szemmel láthatóan nincs 20 méter köszi
  • veszelka
    mivel mérted le azt a 20 métert?

a videó pedig csalóka lehet, de hidd el, 20 méteren fogod futni.