A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gondolom ezt csak úgy poénból mondtad,de aki csak tesi órán sportolt valamit az jól gondolja meg!
kb 30 évvel ezelõtt persze már más lenne a helyzet!
Igazad van inkább arról dumáljunk milyen a kiképzés után esetleg van itt olyan aki már a kiképzést elvégezte? Inkább azt kéne megtudni melyik az az ezred ahol sok az akció engem kurvára az érdekel hogy ne unatkozzak 5 évig, aki egészséges meg járt testnevelés órára annak semmi gondja nem lehet sporttal
Francsicsnak igaza van nem kéne parázni.... hogyan megyün ki.!??? Internet elött ül minden ki, járjatok utána. . Aki oda jelentkezik az vegye e tudomásul hogy nem Ciprusra megy nyaralni.. Küldök egy linket aki többet akar az másolja be magának. http://vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=545:idegenlegios-blog-1-resz-jelentkezes&catid=23:idegenlegio&Itemid=29

Itt minden le van írva feketén fehéren.
Igazad van de ezek a kérdésekre választ kapna ha beírná a google keresõbe azt hogy idegenlégió, a hivatalos oldalon levan írva minden magyarul még a gyakorii kérdések fül alatt is levan írva pár állandóan visszatérõ kérdés pl a szabadságot otthon töltheti e a légiós.
A kiutazás legegyszerûbb módja Google: EUROLINES ott pedig akár online is megveheted a jegyedet otthon kinyomtatod és azzal utazhatsz is 15900 Ft ér ha kicsit elõtte veszed meg.
Az orvosi részén is a fog a legfontosabb hát általában normális ember ha van lyukas foga azt kezelteti legalábbis én.

A fizetés szabadság kérdés az tényleg már csak ilyen indok hogy miért ne menjek ki, sokszor leírták már ha valaki pénzt akar keresni akkor ne az idegenlégióba menjen, mert ottani körülményekhez képest nem olyan jó pénz.

Fizikai felmérés az nagyon könnyû és olvastam olyat is hogy míg a hivatalos oldalon ugye van felülés is a felmérésen nem is kell csak futás utána húzodzkodás aztán egy kötélmászás.

Nyelvtudás talán ha tudsz makogni angolul már azis elõny nem kell ahhoz nyelvtanfolyam.

Jogsi az megint nem fontos.
Testalkat aki tud futni húzodzkodni fekvõtámaszozni akkor nem lehet vészes.
Aki az IQ tesztet nem tudja megcsinálni az nem is való oda.
Szóval ha van egy jó fizikumod amire építhetnek és nem vagy segghülye akkor simán meglehet próbálni.
engem is erdekelne hogy mer van az h egyes legiosok szolgalnak 2-3 evet s az 5 ev lejarta elott dezertalnak? addig mer volt jo minden aztan meg nm? mer ugye 2-3 ev nm keves ido. es hogy a kikepzes utan milyen a legio? megkoszonnem ha valaki valaszt tudna adni.
kezdem visszaolvasgatni
a fórumot és azt veszem észre :

HOGY EGY HELYBEN ÁLLUNK A LÉNYEGES INFÓK MEGOSZTÁSÁVAL

a mindennapos kérdéseket mellõzük már, és szerintem az értelmesebbik
felének ugyan ez a vélemény.

Mármint ugyan azok a kérdések

- hogyan juthatok ki ?
ezerszer lebeszéltük , busszal ! Budapestrõl indul közvetlen
járat Marseille-be (kb 25 000 Huf mint utólag kiderült)
kb 20 percembe került kideríteni miután felhívtam az info vonalat

- Orvosi kérdések
ezt is minden héten lebeszéljük legalább kétszer.
ha nem vagy nyomi nem lesz gondod
fogakkal vigyázni kell, csak tökéletes fogakkal
vesznek fel (ne legyen lyukas)

- Illetmény, Szabi
mostanában ez is elég sûrûn elõforduló kérdés
kezdõ fizi : 1043 Euró
szabi : 45 nap évente (tehàt 9 hét / év)

- Fizikai felmérés
aki ettõl retteg az ne is mennyen
Luc Leger futás - 20 méteres távon (min 7 nívó)....ez semmi
Hùzóckodàs - 4 minimum...szintén semmi
Kötélmaszàs - Egy 5 métres kötél.
felülés - min.40

- Nyelevtudás
Nem kell beszélni semmilyen idegennyelven, van tolmácsuk
de erõsen ajánlott egy gyorstalpaló nyelvi oktatásban résztvenni
mielõtt kimész ... utána néztem (gyõrben legalábbis 35 000 huf)
már megtanítanak annyira hogy megértessed magad (nagy elõny)

-Jogosítvány
Szintén elõny, érdemes letenni mielõtt kimész

-Testalkat
ezen is tudunk vitázni napokat, de ha venné valaki a fárdságot
és felmenne legalább "youtube"-ra megláthatja hogy a lehetõ
legkülönbözõbb embereket válogatják be
de akár egy képen is látható hogy nagy a magasságban való eltérés
és fizikumban is

- IQ teszt
hát nem egy nagy szám, mivel végzettségtõl független tesztet íratnak
3D-s kép, és számtani feladatok vannak...ez nem lehet probléma

ÉS HA MINDENKI ÉSZREVESZI KB ENNYI !

tehát veszünk egy buszjegyet, felülünk a buszra
marseille-ben leszállunk,aubagne-ba elvonatozunk onnan
és a többi meg már megy magától

engem inkább mostmár az érdekelne milyen ott a hangulat
miért adják fel szolgálatot olyan sokan minden évben
és hasonlók...de szerintem most már ne azt tárgyaljuk ki hogy
hogyan lehet kijutni, és a többi
veszelka
azt nem írták mikortól.

Ez hülyeség Szeghalmon légiótól kapott névvel fogtak el egy körözött bûnõzöt.
hááát én nem akarok kötekedni deee
a hivatalos honlapon az van hogy évi 45 nap jár egy kezdõ légiósnak

ott csak nem vernek máár áát😄
Köszi
"1 év szolgálatig-15 nap,2 évig-25 nap,3 évig-35 nap,majd 3 év fölött-45 nap.

Ezeket nem akkor veszed ki mikor te akarod,hanem a századod egységesen megy szabira.Általában fél évente 2-3 hétre."
Engem érdekelne,hogy valóban jár-e az évi 45 nap szabadság
----------------
Nem!
1 év szolgálatig - 25 nap
2évig - 35nap
és csak 3 év szolgálat feleltt jár 45 nap.
Ezeket nem akkor veszed ki mikor akarod,hanem mikor a század egységesen megy szabira.Nekem úgy jött ki,hogy kb. fél évente 3 hét.

S azt az elsõ 5 évben eltölthetik-e otthon,hazájukban?
-----------------------
Ha visszakapta az eredeti nevét,szabi elõtt 1-2 hónappal jelzi,hogy haza akar menni szabi alatt és engedélyezik neki akkor igen.

Engem érdekelne,hogy valóban jár-e az évi 45 nap szabadság. S azt az elsõ 5 évben eltölthetik-e otthon,hazájukban?
A csontozat és gerincvizsgálat.Nem küldenek el röntgenre,MRI-re,csak egy hagyományos vizsgálat van,amit általában az orthopéd dokik alkalmaznak.Hajolj elõre,megnézik a gerincet,megmozgatják az ízületeket,térdet,bokát,megnézik a mozgástartományukat.Mivel nem erre a szakterületre specializálódott katona orvosok végzik ezeket a vizsgálatokat,a kisebb hibák nem jelentenek veszélyt.Én Aubagneban láttam egy olyan rúzst,aki púpos volt.😊))
Ami a hitelt illeti.Ha nagyon õszinte vagy a Gestapónál s elköpöd,hogy van tartozásod,valószínû,hogy elküldenek.Az egyik srác is elmondta,hogy van valami kölcsöne,elküldték,de visszamehet,azzal a feltétellel,hogy az újbóli jelentkezésnél mutassa be tartozást kiegyenlítõ banki igazolást...
Maguktól nem fognak nyomozni utánad,hogy hagytál-e adósságot s ha igen mennyit magad után.Szóval,csak okosan....
Nevetséges,hogy páran milyen hülye kérdéseket tudnak feltenni!😊
Kis kereséssel sok hiteles infót lehet találni.Amit ott nem talál meg valaki az nem is fontos!Csak a kifogásokat keresik,hogy miért ne próbálják meg!

szerintem azért nem sokat számít az ember múltja, lehetsz bárki, ha megfelelsz maradsz, ha nem mész haza. Biztosan az ember után néznek, de nyilván az nincs feltüntetve sehol, hogy valaki a "mama kedvence" e vagy sem. Sokkal inkább kideríthetõ, és kizáró ok, lehet, a gyerekgyilkos pedofil, csaló bûnözõ, mint hogy valaki kedvence e a mamjáának .xD

A beszámolót még mindig nem kaptam meg.Ha lesz, amiben már nem bízom, akkor közkinccsé teszem.😄

Tartsd is hülyeségnek mert az.Van ma kB 5000 légiós akkor 1-nek sincs ide haza tartozása?
Sziasztok.
én azt szeretném megtudni biztos infóból, hogy egy orvosi alkalmassági pontosan mibõl áll? fõleg a csontozattal, gerinccel kapcsolatos vizsgálat, vizsgálatok érdekelnének. Illetve hallottam olyan információt, hogy kimenetelnél ellenõrzik a hitelt, és akinek hitele van, nem engedik ki. Én ezt személy szerint hülyeségnek tartom, de örülnék, ha olyan ember is meg tudná ezt mondani, aki volt kint. A válaszokat elõre is köszönöm,
üdv; Dani
szerintem attól függ hány éves vagy, és mit csinalsz jelenleg, marmint mit dolgozol.... mert ha pl 40 eves vagy es van egy jó munkahelyed, lehet nem erdemes felaldozni mindent, nem akarlak lebeszelni, de lehet hogy a te esetedben mar nem erdemes kockara tenni mindent (haz, kocsi).

szerintem gondold meg jol.
veszelka
ha nem vesznek fel, akkor viszont cseszheted a számládat. 22es csapdája.

Persze, ez csak a kezdet, jóval nagyobb állóképességre szeretnék szert tenni addig. 😊
Azt tudom hogy magával a tetoválással nem lenne gond csak azért gondoltam hogy nem néznék jó szemmel mert a francia haderõben egy magyar címeres tetovált katona(bár nem látszódna mert a mellkasomon van).A házat meg az autót nem szeretném elpazarolni csak hát annak vannak költségei anélkül is hogy az ember használná ugye.Nem tudom hogy az itthoni számlákat kint neten keresztül lehet-e rendezni,erre milyen lehetõségek vannak.az autót meg nem vihetem ki mert ha jól tudom az elsõ 5 évben nem lehet autója senkinek,még telefonja sem.Lehet az lenne a legegyszerûbb eladni mindent és egy számlán lekötni.Szerintetek?
veszelka
a 3 kmrõl 10 kmre meglesz pár hónap alatt. arra nem kell ennyi idõ. inkább a sebességre koncentrálj, ingafutásra, stb.

Nem számít a tetoválás . Hát az autódat és egyebet nem kell elpazarolnod. Azok jol jöhetnek neked ez cezar23 -nak szolt
Tisztában vagyok vele, nem is most fogok menni, hanem 2015 augusztusában. (aug. 3. születésnapom)
Amikor 22éves leszek. Csak azért kérdeztem, mert idõben felakarok készülni a fizikai részre(bár azok a feltételek már most meglennének - de elszeretnék kezdeni futni is, napi 3km-rõl, amit felszeretnék tornázni legalább 10-re.) meg ugye a francia nyelv, illetve az IQ teszt.
Add meg a géped jelszavát is!!!!!!

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

17 és fél év az alsó korhatár,nem 17 ,erre vigyázzni ,és 18 alatt kell egy irásos szülõi beleegyezés.

Attól függ melyik cimer?Az Adolf Hitlerrõl elnevezett ss páncélos hadosztályét szerintem nem fogják annyira értékelni,tippelem a magyarral meg nem foglalkoznak.
Komolyan kérdezed mit csinálj kocsival,lakással?
Irasd a nevemre😛

Köszönöm az infót!És mennyiben lehet az gond hogy van egy tetoválásom amibe benne van a címer is?ebbe belekötnek-e?valamint ha valaki kimegy akkor miket kell ithon elintézni(pl:le kell jelenteni valahol meg ilyesmi)?mert nekem van lakásom autóm meg stb..ezekkel mit csináljak mert ugyebár egy darabig ha felvennének nem lenne rá szükség.
Annyiba lett volna elõny hogy a fegyver ismeret. és hasonlok könnyebb lenne. De nem gond h voltál e vagy sem .Fejben kell eldöntened hogy mennyit birsz. fizikálisan,mentálisan kell jók lennünk.
helló!tudna válaszolni valaki hogy elõny vagy hátrány ha már valaki volt katona?esetleg több misszióban is járt(Afganisztán,Koszovó)
Ma kaptam egy egy kinti ismerõsömtõl. Én is tavaszra tervezem hogy kimegyek. A buszt ajánlom akik ki mennek .A haverom is a Népligetrõl ment olcsob és közvetlenebb.
Sziasztok csatolok egy dolgot talán ez segít file:///C:/Documents%20and%20Settings/Rendszergazda/Dokumentumok/Let%C3%B6lt%C3%A9sek/Texte%20en%20hongrois.htm
Akkor tévedtem.
nem vagyok pshichológus, meg élet tanácsadó sem ... 😊

deee szerintem 17 évesen korán vagy még hogy a légióba álljál
persze ha úgy érzed lesz hozzá kedved tanulj meg franciául,
készülj rá fizikailag, mert egyszer választani kell mit akarsz
dee egyenlõre járd ki a sulit, MERT EGYSZER HAZA KELL JÖNNI, ÉS AKKOR AZ VÁR ITTHON AMIT MAGAD MÖGÖTT HAGYTÁL.

tehát a sulit mindenképpen fejezzed be mert munkát utána is kell vállalnod

ÉS EZT SZERINTEM SZÓLJON MINDEN 15-18 ÉVES JELENTKEZNI VÁGYÓRA
gyerek vagy élj is úgy
veszelka
vagy jelentkezzen déután 3-4 körül, és tuti nem aznap lesz az iq tesztje, sport felmérõje.

Budapesti vagyok és Horváth Ádámnak hívnak.
adamkah te hova valósi vagy?
Csak azért mert ismerek egy pont ilyen gyereket nem Lukács Ádámnak hívnak véletlenül???
Helo!
Jelenleg 17 éves vagyok, nyáron töltöm a 18. életévemet.
Kiskorom óta sportolok, 1éve kondizok és MMA-zok. A fizika dolgokkal nem lesz problémám.
Viszont, mennyire kell tudni franciául és a felvételin az IQ teszten mit kell tudni, mibõl áll? Mert akkor neki látnék franciát tanulni, illetve az IQ tesztre felkészülni.

Köszi elõre is,
Ádám
pivátba írd az msn címed,köszi
Köszi?
9,-én hajnalban érkezel,nézz egy olcsó szállást 2 napra a neten.A vasút közelében nézz szállást.A vasút és a busz pályaudvar egymástól fél óra sétára van.Csütörtökön reggel 8 körül indul vonat Aubagneba és pihenten érkezel a felvételre.Nem azzal kezded,hogy összeesel a 25 óra buszozás után.
veszelka
Ez az elsõ feladat, magadtól megoldalni az eljutást Aubagne-ba.

Szevasztok én február 8-án megyek Marseille-be és azt szeretném kérdezni hogy ment -e már valaki innen a Népligettõl és hogy amelyik vasútállomásnál letesz a busz onnan el tudok jutni Aubagn-ba
19-20 ev
szerintetek a 19 - 20 milyennek szamit? jonak ?
veszelka
Ennyi idõsen már valamennyire érett az ember, de még nincs komoly múltja, kialakult szokása, és a személyisége is formálható. És a legfontosabb, a karrierje végére még csak 40 lesz, szóval 10 év szolgálat után is használható lenne, 32 évesen.

Ellenben ha valaki 35 évesen jelentkezik, 10 év szolgálat után 45, akkor meg már nem bír annyit.

Persze, kivételek vannak.

Megkérdezhetem,hogy jött ki ez az életkor?😊Természetesen elõny ha valaki fiatalon jelentkezik,de ne felejtsd el,hogy a régen az Idegenlégióban az átlagéletkor 30 felett volt...
Sziasztok! Engem érdekelne,hogy mennyire jelent az hátrányt,hogy mütöttek sérvrõl 5 éve. Nehéz fizikai munkát dolgozok és abban nem akadályoz. A mütét helye is alig látszik,szinte észrevehetetlen. Elõre is köszönöm. Üdv mindenkinek!