3500
A Francia idegenlégió
-
merevke #2700 Ezt magadtól sikerült összehoznod vagy súgnak?:)))
Megsúgok egy tuti infót!Kb.10 napja már voltak légiósok Líbiában!Igaz csak a 2REI második százada repült át felette,mikor Közép-Afrikai Köztársaságból mentek vissza franciába.:)))Légió nem vesz részt titkos küldetésekben!Nem az a feladata és nem is alkalmas rá.Választások jövő májusban lesznek.Mi a tökömet csinálnának addig ott?:)))
Mitől kell rettegni?Franciában élek,de nem hallotam semmi infót? -
Béci1983 #2699 Szerintetek meddig tűri Franciaország hogy a tegnapihoz hasonló események miatt rettegjenek az állampolgárok? -
Béci1983 #2698 Szerintem már tudtunkon kivűl már a légió jelen van Líbiában és vadásznak Kadhafira csak a választás elött nem akarják nagy dobra verni! -
PACKEMAN #2697 ja szerintem nem lenne nagyon elhúzódó a háború mivel nem kéne hosszan megszállva tartani az országot csak el kéne űzni az őrültet a bandájával együtt. a lázadók oldalán áll a hadsereg 1 része is! -
PACKEMAN #2696 csak ezért talán nem is, de a térség stabilitása fontos Európának és Fro-nak is. amúgy asszem 32 vagy 45 % ban tulajdonos a francia állam a TOTAL -ban. Hogy beleugranak vagy nem az majd kiderül de ha igen, biztos hogy a légiót küldik elsőnek. -
Wampa #2695 A légierő+A cspaatok+lázadók(gerillák) bejött Vietnamban,Afghanisztánban is -
merevke #2694 TOTAL-ban nem tudom,hogy mennyi a részesedése a francia államnak(ha van?),de ez a kiesése még nem lehet indok egy háborúra.Ezt a légicsapást kevésnek tartom a cél eléréséhez!Oda szárazföldi csapatok is kellenek.Ha erre kerülne a sor,akkor egy elhúzodó véres dolog elé néz a francia vezetés.Ebbe meg szerintem a vezetés nem mer beleugrani,így választások előtt.Ha nem jövőre lennének,akkor se sokkal több esélyt látnák rá! -
PACKEMAN #2693 Az 1 dolog hogy kinek a földjében van az olaj az meg 1 másik hogy ki termeli ki. kurvára nem mindegy hogy ha van 1-2 kutad (francia TOTAL olaj vállalat pl.) és belebaszol néhány misi eurót egy ország olajkitermelésébe, olaj kutatásába, az vissza jön -e?
azért ezt lesd meg:
Megtépázva sietett a háború élére Sarkozy -
ekyking #2692 látam hogy kérdezted hogy indul e most valaki én meg egy másik srác megyűnk nem sokára. -
ekyking #2691 mi igen ez a kérdésemre a válasz
-
#2690 igen -
ekyking #2689 sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy haza lehet e jöni az öt éves szolgálat alatt.válaszoljatok ha lehetséges -
ede93 #2688 hiradoban neztem hogy a nep melle alnak a nyugati alamok( francia, nemet , spanyol, olaszorszag) spanyol es olaszorszag biztositja a repteret ahonnan felszalhatnak a gepek. -
merevke #2687 Miért mennének?Kinek az oldalán lennének?Melyik szervezet felhatalmazására?Franciák minek küldenének szárazföldi csapatokat?
Irakban is dúlt a háború és a franciák mégse küldtek csapatokat. -
ede93 #2686 valaki tud valamit arrol hogy legiosok menneke libiaba? mer ugye ott mar elegge dul a harc!!! -
Néreusz #2685 De legalább megpróbálják. -
#2684 esetleg a kudarcos hazakullogás után itt sírják el bánatukat. -
merevke #2683 Jelentkezésük után a toborzóirodában azonnal ezen a fórumon jelzeniük kell,hogy elindultak.:))) -
#2682 Indult valaki mostanában? -
Wampa #2681 A törökök kiűzése után az egykori hódoltsági területeken rendkívül kevés sertés maradt, hiszen a törökök vallási okokból nem fogyasztottak sertéshúst. A sertéstenyésztés a Felföldre és az erdélyi területekre szorult. Ennek ellenére már 1750-ből vannak adatok, mely szerint Sopron messze földön híres sertésvásárára az Alföldről hajtottak fel állatokat. A 18. század végén főleg a dunántúli területek és Ausztria között volt jelentősebb sertéskereskedelem, amelynek fő fajtája a bakonyi sertés volt, mert ez a fajta jól bírta a hosszú utat. A kereslet egyre növekedett, s a kereskedők eljutottak Horvátországba is. Az onnan származó sertések kedveltebbek voltak a bakonyi sertésnél, mert több zsírt adtak és húsuk is jobb ízű volt. Szerbia fejedelme, Milos Obrenovics a szerb, az ún. sumadia sertésekkel kezdett kereskedni, tenyészetet alapított, ahonnan a magyar birtokosok tenyészállatot is vásároltak. -
sszikla #2680 ekyking en megyek hat 7 en belul ha akarsz mehetunk 1 ut
-
iwc #2679 valaki irjon róla vmit -
ekyking #2678 söndörönd megyek én is.várj meg csak mennem kel fogászatra de az megvan hamar.írj ha oke -
merevke #2677 az OPEC (elenlegi tagjai: Algéria, Angola, Indonézia, Irán, Irak, Kuvait, Líbia, Nigéria, Katar, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Venezuela és Ecuador.)...az olaj megvédéséhez pedig fegyveres erők kellenek. Szerintem van rá esély hogy a Franciaország növelje a katonai részvétét a veszélyeztetett körzetekben
------------------------------
Az EAE-en kívül melyik országban vannak még francia csapatok?
Kitől kellene megvédeni az olajat?A tulajdonosuktól?
-
merevke #2676 :))) -
ekyking #2675 szevasztok jó lenne ha valaki segítene többet megtudni a légióról mert most készülők kimenni.Meg ha valaki most készül kímeni szívesen tartanák vele.De a segitséget is elfogadom.Végűlis a kiképzésröl kérdezném azt ,hogy téleg ütnek vágnak mindenkit.Ja és csak olyan írjon aki téleg megjárta.Előre is kösz. -
ede93 #2674 lehet igazad!!! -
PACKEMAN #2673 -
PACKEMAN #2672 "A nemzetközi helyzet egyre fokozódik!"
A arab világ forrong. Ez a nyugatnak, a francia érdekeknek biztonságpolitikai és gazdasági okokból sem jó.
Az olaj ára emelkedik (TOTAL pl. fr.) az OPEC (elenlegi tagjai: Algéria, Angola, Indonézia, Irán, Irak, Kuvait, Líbia, Nigéria, Katar, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Venezuela és Ecuador.) próbál még srófolni az áron... Ha ezek a Tunéziai és egyiptomi példák terjedősek lesznek más arab országokban is a következmény megjósolhatatlan...
az olaj megvédéséhez pedig fegyveres erők kellenek. Szerintem van rá esély hogy a Franciaország növelje a katonai részvétét a veszélyeztetett körzetekben. Amiben jelentős részt kaphat az Idegen Légió is.
Olaj,háború. Sivatag,Légió. Ismerős, nem?
Mit gondoltok?
Lehet hogy lassan több légiósra lesz szükség?
-
Wampa #2671 Ja....vagy akkor az.De most kifegyegted a titkot,nem véletlen Veszelka a nagy g..i a Ruzsa Sándorban:P
A magyar törvények szerint:
Akár ötéves szabadságvesztést is kaphat, aki zsoldosként harcol nem NATO-tagállam fegyveres szervezetében.Kulxsszó :Nem Nato tag
Viszont Franciaország alapitó tagja a NATO nak,két éve visszatért a katonai parancsnoksága alá is.
Ez amugy jellegzetes szarkeverő De Gaulle-os huzás volt,kilépni,magyarul nekik nyalják ki ők meg majd kitörlik ha akarják.
A helyes válasz,a Veszelkáé,nem mintha Mákosbab nem tudná,tudniillik ott ahol ki lett fejtve a szlovák dolog,el lett mondva a magyar is:( -
#2670 tudtommal nincs semmilyen jogszabállyal tiltva. -
Wampa #2669 Sajnos ez igy van,éppen ezért nem beszél róla senki,nem kell megneheziteni a jelentkezők dolgát.Ugyhogy..... -
makosbab #2668 am magyarorszagon is be van tiltva a legioba menes?tudom h ezt altalaba nem veri senki nagy dobra,de amugy?mert szlovakiaban buntetendo... -
baltu #2667 az fasza xD -
baltu #2666 Akkor fogalmi zavaros vagyok. Köszönöm a diagnózist. Thanatos akart segíteni nekem? Mikor, hol? Én nem állítottam, hogy ő gyökér lenne. Én meg ha gyökér vagyok, akkor az vagyok. Kértem, nem kaptam (ennyit a segítségről), fizettem érte. Pontosan emiatt, már azért sem fogom a szkepticizmusod csillapítani.
Azt se tudom kicsoda micsoda, vagy hogy mit tud a légióról. Most meg ezek szerint ő sértődött vérig, mert nem ő áll ki magáért.
Részemről ezzel ezt a témát lezártam. -
Thanatos #2665 azért azt megjegyezném, hogy a tescoban (vagy auchan? fene tudja...) irtó jó sajtos stangli van :)
amúgy meg én nem is tudok valójában semmit a légióval kapcsolatban, csak g*ci jó megérzéseim vannak :) -
Wampa #2664 Valóban ,van hellyesirási hiba abban amit irtam,de a két szó összecserélésének köze nincs a helyesiráshoz.Inkább fogalmi zavarnak mondanám.
Másrészt megértettem,hogy nekiugrassz valakinek,aki segiteni akar neked,itt ez nagy divat,kis Ödönkék leosztják az igazságot.
Onnét tud ennyi okosságot,hogy utána olvasott,megkérdezett olyanokat akik kint voltak,de mindenesetre nem olyan gyökér,hogy rajta van egy fórumon,ahová rendszeresen ir jelen pillanatban is minimum egy ember,aki 5 évet lehuzott,teljesen jól ismeri a légiót,Franciaországot,az adott környezetet,de ennek ellenére megvegyen egy nyilván hazug hülyeséget.Most nem elgyökereztelek,csak azt mondom,Thanatos nem gyökér.
Ha egyáltalán létezik az ominóüzus irás,kicsit szkeptikus vagyok,a két légiós topikon a mult hónapban minimum 4 copycatet láttam.
Ugyhogy kiváncsian várom,a "sülthülye" Thanatossal ellentétben,a Tescotba nem járó
aranyifjak mire költik a pénzüket:( -
Vezér95 #2663 Tud nekem vki olyan segíteni aki volt kint a légióban? -
merevke #2662 Nem akarod betenni a cikket amit vettél?
Cserébe teszek be Castelról képet! -
baltu #2661 Fogalmam sem volt, arról, hogy ebbe a fórumba, csak kitűnő helyesírással, rendelkezők írhatnak. Másrészt megértetted, hogy mit akartam írni, (bár nem is neked címeztem)nem? Mellesleg, a Te mondataidban is van helyesírási hiba. Harmadrészt Thanatos azt írta nincs semmi ilyen jellegű személyes tapasztalata. Akkor ő honnan tud ennyi okosságot? Nyilván nem így született! Viszont én még érdembeli hozzászólást tőle nem olvastam.
Ami pedig a Tescot illeti, derítsd ki te magad, hogy mire van engedmény, én nem járok ilyen helyekre. Köszi megvagyok.:)