3500
A Francia idegenlégió
-
ha van fénykép arról, hogy muay thai-os mozdulatokkal rúgod fel a követ orbitális pályára, szkafander nélkül a holdon, van egy 1% esélyed, hogy felvegyenek. de lehet, hogy csak úgy fejbe lőnek. a légió ilyen. -
Wampa #2739 Azért kérdezem,mert régebben csempész voltam egy perzsaszőnyeggel,bejártam a naprendszer összes holdját,meg pár exobolygóét. -
Wampa #2738 Keresztkérdés:melyik holdról? -
Ha leraksz eléjük egy követ a holdról, nem kérdezik. -
merevke #2736 Mivel az írásom után oda van írva,hogy bandita74 2731.-ik üzenetére adtam ezt a választ,így neked címeztem.
Több alkalommal,le lett írva ha többen jelentkeznek egyszerre,akkor egymás esélyeit rontjátok.Mit nem lehet ezen megérteni?Nem az a célod,hogy felvegyenek?Akkor minek akarod rontani az esélyed már a legelején?Ha lekerülsz Aubagne-ba akkor is csak 10%-od van,hogy felvesznek. -
bandita74 #2735 Ha nekem szólt nem félek csak hátha ki jönne valaki!
Csak érdemleges választ kérnék ha lehet!
Köszi! -
Wampa #2734 Azért kérdem mert nekem egyes fokú van és három évig szakács voltam a Missourin -
Wampa #2733 Keresztkérdés.....melyiknél? -
merevke #2732 Félsz egyedül a közlekedési eszközökön? -
bandita74 #2731 Sziasztok!
Május vége felé mennék ki útitársat keresek ha valakit érdekel kérem jelezze! -
csak kettes fokú csilagharcos igazolvánnyal lehetsz légiós, de csak akkor, ha szolgáltál a flottánál 2 évet. -
DBG #2729 Hy!!!! Hallottam egy olyan dolgot, amit még életemben nem hallottam!!! Na szóval....Egy illető azt mondta, hogy nem lehet csak úgy ki menni a légióba!! Először el kell végezni a mi esetünkben a magyar honvédség kiképzését!! Mert ha ez nincs meg, akkor felesleges kimenni, mert vissza dobnak!!!! Nos, én nem nagyon hiszem el, ezért kíváncsi vagyok, hogy ti mit mondtok rá!!! Mert már több mint 3éve tudom mi az idegen légió, és hogy mi hogy van!!! De ilyenről még életemben nem hallottam!! :D Nos, szerintetek ez mi????????????????? -
merevke #2728 Rossz az infód!Ez csak Afganisztánra vonatkozik.
Kiképzés elején vagy a harci ezrednél(már nem emlékszem,hogy mikor) le kell majd írnod egy nevet.Őt fogják értesíteni ha történik veled valami.Ha jól emlékszem akkor az életbiztosítást csak az ezrednél kötöttünk.Itt is van egy kedvezményezett.Azt adsz meg akit akarsz.Családtag,barátnő,volt cellatárs,utolsó k.rva akivel voltál,köztársasági elnök.Az általad megadott személy fog arról dönteni,hogy hol legyen a temetésed.Tehát ha egy brazil prostit adtál meg és ő azt akarja,hogy Braziliában akkor ott fognak eltemetni és a családod nem is fog tudni róla,hogy meghaltál. -
ocsisajt2010 #2727 Még valami eszembe jutott. Ha fűbe harapok,(ha jól informálódtam akkor 6 légiós halt meg az elmúlt 10 évben, abból 2 balesetben, de azért az ember számoljon ezzel is) akkor mi lesz a pénzzel?
Lehet rendelkezni vele, hogy megkapja egy hozzátartozó?
-
ocsisajt2010 #2726 Értem! Köszönöm a válaszod. -
A kiképzés után egyből hozzáférsz, ami kb 4 hónap, és tudsz utalni. -
ocsisajt2010 #2724 Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a nekem fenntartott számlához(amire a zsold megy) mikortól férek hozzá, illetve, tranzakciókat intézhetek e majd úgy mint más normális folyószámlán. (Szüleimnek utalnék haza néha, csak ott nem nagyon akarok ezzel nyaggatni senkit mert hátrányos lehet, főleg még felvételi idején) -
noname81 #2723 Köszönöm a segitséged!!! -
merevke #2722 Gondolom nem francia,de nem is magyar
------------------
Annak az ország hivatalos nyelvén kapod a teszteket amely papírjaival jelentkeztél.Ha ez nem azonos az anyanyelvvel akkor lehet olyat kérni.
hogy van két gyermekem az nem lesz gond.
---------------------
Nem.Vidd a válásról kapott papírt,de előtte fordítasd le.
A zsoldot hogyan kapják?Kézpénz vagy számlára utalják?
------------------
Nincs zsold,fizetés van!Franciában az egész összeget utalják a bankszámládra.Kiküldetésen az adott ország pénznemében kapod kézbe egy kis százalékát és a többit utalják a számládra. -
noname81 #2721 Szia!Köszönöm a választ.
Csak azért irtam az angolt,mert nem tudom hogy a tesztek milyen nyelven vannak?Gondolom nem francia,de nem is magyar.Lehet hogy hülye a kérdés.
Szóval szerinted hogy van két gyermekem az nem lesz gond.
Ja és még valami...A zsoldot hogyan kapják?Kézpénz vagy számlára utalják? -
merevke #2720 Üdv!
"a nyelv is megyeget...igaz csak az angol"
------------------
Ezt a részt nem értem,hogy miért írtad ide!
Érdemes,10% esélyed neked is megvan. -
noname81 #2719 Sziasztok!Elég uj vagyok még itt.Olyan kérdésem lenne hogy milyen esélyekkel indulhatnék a következö adatok alapján...illetve érdemes e megprobálnom.
Tehát.. 30 éves vagyok,elvált,van két gyerek egészséggel és fizikummal minden rendben,a nyelv is megyeget...igaz csak az angol,két éve külföldön élek..Azt hiszem ennyi.
A választ elöre is köszönöm! -
Wampa #2718 Üdv
"olyan poklokba küldöm a légiósokat ahova a saját fiaimat nem szeretném"
Ezt ki mondta és mikor?
Az Öbölháboru óta is sok viz lefolyt a Szajnán,a francia sereg is átalakult párszor,visszaintegrólódott a NATO katonai szervezetébe is,az EU is gyakrabban lép fel mint katonai egység,sok légios eu állampolgár,mint ilyen a NATO országokban született,hülyén nézne ki ha ezeket ugy küldenék a vágóhidra mint Negrier idejében.
Lehet hogy 90 ben politika is volt,a nem tul jelentős Francia erőkről többet cikkeztek emiatt l,mint az angol vagy az amerikai ezredekről,lehet hogy sok francia ezred tele volt sorkatonákkal stb.
Nem mondom ,hogy nem lehet ilyen megfontolás a háttérben,de az tuti,hogy a lóláb nem nagyon fog kilógni.
Ha nagyon ugy lenne,akkor nem ilyen arányban állna a veszteséglista talibánéknál.
A másik meg,hogy a mostani,meg jövőben konfliktusok a global terrorizmus elleni jegyben,inkább a különleges erők feladatkörét fedik,ebben meg nem nagyon villog a légio.A REP is ,ahogy már kitárgyaltuk,névleg kommandós ezred....ami jellegzetes francia faszság.Az SAS vonulatot az 1RPIMa vitte tovább,még a század névben is ott az SAS (Indokinában még létezett a francia SAS) meg van ez a Sárkányfű ezred,ahol voltál nyilt napon (ha jól emlékszem ,a 13RDP volt,nem?)
Ezek meg hubert jaubert stb fogják vinni ezeknek az elhuzódó,alacsony intenzitásu
piff puffoknak a nagy részét.A GCP re meg a lovam nem biznám:P egyszer bemutatóznak ,akkor is lekaszálnak mindenkit a nézőtéren:))
-
PACKEMAN #2717 köszi! -
merevke #2716 olyan poklokba küldöm a légiósokat ahova a saját fiaimat nem szeretném
-------------------------
A franciák mostani"pokla" Afganisztán.Messze van egy igazi pokoltól,de most csak ez jutott nekik!:))
2001.szep-okt óta a teljes francia sereg vesztesége 55fő.Ebből 6 légiós(ezek közül is kettő autóbalasetben halt meg).Itt a lista:http://www.defense.gouv.fr/operations/afghanistan/in-memoriam/in-memoriam
Mint láthatod a különleges alakulatok vesztesége is fel van tüntetve.
A légiónak két lövész ezrede van franciában(2REI és a 2REP).
2REI negyedik százada 2005 elején volt ott.Majd 2009 második felében az ezred adta az egyik GTIA-t.(ezt később elmagyarázom).Őket váltotta 2010 jan.-ban a 2REP alkotta GTIA.8-9 évvel a kezdetek után mentek csak oda jelentős számban légiósok.Addig a francia ezredek mentek.Néha részt vettek OMLT-ben,de oda csak kevesen mentek ki.A két műszaki ezred(1 és 2REG)a specialitása miatt már a kezdetek óta forog arra.Sok arra a robbanó szar,amit hatástalanítani kell!:))A REC-től is voltak GTIA-ban.
Mi a GTIA?:összfegyvernemi taktikai csoport.Létszáma és felépítése egy megerősített zászlóaljnak felel meg.Van 1 pk és ellátó század,2-3 lövész század,1 műszaki század,1 harckocsizó század(gumikerekes) és 2 szakasz tüzér.Fél évet vannak ott.A lövész dandárok felváltva adják ezeket.A dandár valamelyik lövész ezrede adja a lövészeket,a műszaki ezred a műszakiakat és így tovább.1 dandárban 2 lövész ezred van,kivétel az ejtőernyős mert ott 4.Tehát ha az egyik ezred ment most,akkor 2-3 év múlva kerül a dardár másik lövészezredére a sor.3 olyan dandár van amiben vannak légiós ezredek.11BP(eje),ebben a 2REP.6BLB(könnyűpáncélos) ebben a 1REG,1REC és 2REI.Végezetűl a 27BIM(hegyivadász) amiben a 2REG.Tehát ha a 6BLB vagy 27BIM megy,akkor a harckocsizó és műszaki légiósok többet mennek arra,mert csak 1 olyan ezred van a dandárban.
Mivel ezen konfliktusokban kis veszteségek várhatóak,így nyugodt szívvel küldik a francia ezredeket is.Majd ha valami igazi szar dolog van kilátásban mennek nagyobb számban a légiósok.Az Öböl-háborúban a szárazföldi csapatok harci részlege nagy részben légiósokból állt.
-
PACKEMAN #2715
végülis igazad van.... :D
az 1-es kérdésre nem tudom a választ de szerintem hasonló.
én abból indultam ki hogy a Francia államnak értékesebb a saját állampolgára mint 1 idegen és ezért a veszélyesebb részeken vetik be a légiósokat. -
Wampa #2714 1.Mekkora arányban vesznek részt a"poklokban"légiosok és mekkora arányban más francia egységek?Csak nézzük meg Afganisztánt,akár a veszteség arányát,légios kontra
"reguláris".
2.Rejtő féle légio sosem volt
Miért van szükség a Légiora?
A légio ezredeire,pont annyira van szükség mint más francia ezrdekre,légiós hagyományaikra pont annyira van szükség mint pld a huszárhagyományokra.
Annyi plussz van,hogy mind a francia polgárok mind a világ felé le lehet kommunikálni egy pozitiv képet vele a francia hadseregről,ez a tradiciók,a mult gyakorlati haszna.
Pontosan ugy,mit a brittek gurkha lövészezredeinél. -
PACKEMAN #2713 ??? -
PACKEMAN #2712 bocsánat! Thanatos-t akartam írni thandos helyett...
-
Thanatos #2711 a mai újfajta interneten már az írott szövegben is érződik a stílus, nem csak a hangsúlyban :) -
PACKEMAN #2710 az okés hogy ma már közelebb áll a reguláris sereghez a légió de továbbra is IDEGEN a lényeg szerintem. Valahol mégiscsak az a lényege, hogy olyan poklokba küldöm a légiósokat ahova a saját fiaimat nem szeretném. persze ha bizonyítanak akkor ők is lehetnek... :)
van pár volt légiós ismerősöm és 1 jó barátom most is kint van.tudom hogy ez már nem a Rajtőféle kalandbirodalom és a veszteségek is minimálisak. de miért is van szükség a légióra mai napig?
thandos! kérdezni = leszolni? :))
-
Wampa #2709 Lol:)
Azért az is erősiti az imidzset,hogy zsoldot kapnak:)
Mint minden hadseregben -
merevke #2708 na ezt te honnan tudod?
-------------
Mert tudom!:))
te vagy minden titkok tudója?
----------------
Attól nagyon messze vagyok!
a titkos azt jelenti hogy nem publikus....
----------------
Tudtam a jelentését.:)
sz'tem 1 ZSOLDOS hadsereg a legjobb ilyen feladatokra
--------------------
Légiót nem tekinthetjük tipikus zsoldos seregnek.Azok mások.Sokkal közelebb van egy hivatásos hadsereghez,mint egy zsoldoshoz!Annyi benne a zsoldos jelleg,hogy külföldieket toboroz.
-
Wampa #2707 Sose tudhatod:P
Amugy Vietnam is igy kezdődött.Először csak arra nézett az elnök,aztán már gondolt is rá,na fene,menjen egy két tanácsadó,meg pár köcsögfejű,aztán arra eszmélt,hogy a liberális lapokban a képeken egész Hanoi a napalmot vakargatja magáról:P Westmorland meg le akarja törölni Kambodzsát a térképról -
Áruld már el, hogy honnan ez nagy szakmai zseni, ami ilyen nagy okosságokat ihlet neked. Végül is jobban tudod a dolgokat egy olyan embernél, aki x évet szolgált ebben a seregben. Te mennyi időt szolgáltál ott?
Úgy beszélsz, mintha te lennél a Général de Brigade :D
Még a veteránoknál is jobban tudsz mindent :D -
Vmi francia miniszter tegnap azt nyilatkozta, hogy ők nem akarnak egy második afganisztánt, tehát szárazföldi csapatokkal nem fognak bevonulni. -
Thanatos #2704 épp előbb szóltál le egy "öreg"-et... :) -
PACKEMAN #2703 néhány kép
csak kötöm az ebet a karóhoz: ha elhúzódik a harc akkor megy a légió!
kíváncsi lennék néhány "öreg" mit gondol erről?
+ a légió létszám nagyjából állandó vagy csökkentik duzzasztják mostanában? -
PACKEMAN #2702 Március 19-én délután a francia légierő támadást indított Líbia légterében,
ne feledjük el hogy a francia hadsereg a legkeményebb Európában. persze ezzel 1 angol biztos vitatkozna.... :) -
PACKEMAN #2701 "Légió nem vesz részt titkos küldetésekben!"
na ezt te honnan tudod? te vagy minden titkok tudója?
a titkos azt jelenti hogy nem publikus....
sz'tem 1 ZSOLDOS hadsereg a legjobb ilyen feladatokra.
ja amúgy mi történt? lemaradtam?