3500
A Francia idegenlégió
  • merevke
    A,hogy átlagban 9-10X a túljelentkezés meg van nemzetiségi kvóta.Ez a következőt jelenti:Van 59 fő,akik végeztek a felvételi minden tesztjével és ezt sikeresen teljesítették.Belőlük fognak kiválogatni kb. 35 főt,aki a következő pénteken mennek kiképzésre.Ebből az 59-ből van 7 magyar.Mivel arra ügyelnek,hogy a kiképzésen a szakaszokban egy nemzetiségből ne legyen sok,így csak 3 magyart vesznek fel és a többieket elküldik és 3 hónap múlva ismét megpróbálhatják.Azt,hogy mi alapján döntenek azt csak ők tudják.Tehát hiába értek el jó eredményt minden teszten,nem fognak mindenkit felvenni.
  • sanyiute
    értem és mitől "csak 10% ?" mik számítanak a maradék 90 ben??
  • merevke
    A cég nevében benne van,hogy francia.Akkor miért kellene tudnod németül vagy angolul?
    Ha minden teszten tökéletes vagy,de csak magyarul tudsz akkor 10% esélyed van.
    Ha minden teszten tökéletes vagy,de a magyaron kívül anyanyelvi szinten beszélt 12 nyelvet akkor 11%.
    Magyar nyelv ismerete bőven elég.
  • sanyiute
    bocsánat:D angol/német/francia??? vagy magyaron kívül más is kötelező?
  • merevke
    Sanyix!
    Természetesen kell nyelvtudás!Mivel sikerült magyarul egy érthető kérdőmondatot írnod,így meg is van a kellő nyelvtudásod!
  • Francsics
    Néztem google maps on....Marseilleben ahol le rak a busz
    onnan kb 4 km gyalog az Idegenlégió
  • Francsics
  • Francsics
    Itt van egy kép is a jegy foglalásról

http://kepkezelo.com/viewer.php?file=0evumq5bi146g9asm8mp.jpg

• Francsics
    Egy kicsit megint segítek a kikívánkozóknak :)

Mindig utána szoktam nézni mivel a legegyszerűbb kimenni Franciaországba.
    Pár órája néztem, mi a "legegyszerűbb" kategória még mindig a BUSZ.

Budapest-Marseille közvetlen járat jár amit a Volánbusz biztosít
    Jegyvásárlás idejétől függően 15 000 és 29 000 Ft között
    Jegyeket telefonon lehet lefoglalni személyesen.
    Minden kedden és Pénteken megy, ennek megfelelően jön i visszafele
    tehát ha esetleg nem sikerülne visszaút is megoldva.

Hát kicsit drágább mint a vonat, de nem kell 6szor átszállni
    a repülő is csak Párizsig visz, onnan meg mindenképpen busz

• sanyiute
    sziasztok olyan kérdésem lenne hogy idegenlégióba nyelvtudás nélkül gondolom esélytelen bejutni!?
  • ede93
    Ertem igazas van!!
    kosz a valaszt. de en arrag gondoltam h szigorittanake anyit a a felvetelin h nehezebb legyen a bejutas.!!??
  • merevke
    Én még a gimi 3.-ikat se fejeztem be.:)
    1 év alatt sokat romolhat az esélyed!Pl. autóbalesetben leszakad a kezed,vonat levágja a lábad,cigányok kiszúrják az egyik szemedet,pedofil dolog miatt sittre vágnak,stb...
  • ede93
    mit szoltok mit csinaljak? meg van 1 evem az iskolabol. menjek az iden nyaron h nagyobb legyen az esejem , vagy elerek 1 ev mulva? 1 ev alatt menyit romolhat az eselyem h bejussak?
  • merevke
    kory76!
    Annak ellenére,hogy csak felvételizni voltál kint,nagyon jól beszélsz franciául!:)))
    Felvételi alatt tisztekkel alig fogsz szóba elegyedni,és akkor se ilyen témáról!
    Melyik magyar cigány akarja beolvasztani a francia seregbe?A francia köztársasági elnök így használja a nevét:Sarkozy.
  • Francsics
    mondjuk ez elég elképzelhetetlen lenne :)
    deee minden esetre mindenfélét mondanak mostanában, és tény ami tény, az idegenlégió a mai formájában, idő kérdése, de megszűnik és mindenképpen átalakul. Hozzá teszem, sajnos, mert így előbb kell jelentkeznem mint amire én gondoltam, a bizonytalan helyzet miatt.

2 év múlva akartam kimenni, de a kialakult helyzet miatt most nyáron megyek, nem akarok lecsúszni róla.
  • kory76
    Sziasztok! Én azt hallottam odakinnt, a tisztek mondogatták nekünk hogy Sárközi be szeretné olvasztani a Francia hadseregbe Légiót, tehát nem megszűnik, hanem átalakul majd valamikor. A kérdés hogy sikerül-e neki:)))
  • Francsics
    a lényegen nem változtat :)
    nehezebb bekerülni mint valaha...

• merevke
    Az oldalukon is már csak 7699 ember szolgál a légióban
    ebből mindössze 5545 aktív légiós van...
    ----------------
    5545 nem az aktív légióst jelenti!Az a légiósok(rendfokozat nélküliek neve),elsőosztályú légiósok(őrvezető)tizedesek és szakaszvezetők összlétszáma.Ehhez jön hozzá az altisztek száma.Tisztek közül is vannak olyanok akik légiósként kezdték.
  • Francsics
    Az oldalukon is már csak 7699 ember szolgál a légióban
    ebből mindössze 5545 aktív légiós van...

akárhogyan is nézzük a létszám fogy... csak az mem veszi észre aki nem akarja

az a kérdés miért ?!?!

hát ha most az ő fejükkel kéne gondolkodnom akkor most azt mondanám
    hogy a légiót lassan de biztosan fel fogják oszlatni.
    mivel egyszerre nem megy (és nem is lehet kitenni a szűrüket),
    ezért én is csak annyit tennék hogy csökkenteném folyamatosan a frissen felvettek létszámát...

a másik kevésbé drasztikus lehetőség hogy egész egyszerűen most nincs rájuk annyira szükség, így anyagi megfontolásból kevesebb katonát próbálnak eltartani.

kinek melyik tetszik, kinek melyik a logikusabb.
    mindenesetre szerintem mindenki észreveszi hogy minden eltelt évvel nehezebb a bejutás mint az előzőben, a jelentkezők létszáma pedig folyamatosan növekszik.

sokan mondják hogy a bejutás esélye hozzávetőleg 10ből 1 személy.
    szerintem nyugodtan kijelenthetjük hogy ez 4-6 éves statisztika
    a mai frissen jelentkezett "légiósok" bejutási esélye inkább 15ből egy.

Régen írtam ide, mert eléggé ellaposodott a beszélgetés,
    de 1-2 bejegyzést visszaolvasva még mindig sokan azt hiszik hogy csak kimennek és már meg is van...

amikor kiutaztam Aubagne-ba , nem viccelek csak hátizsákos embereket lehetett látni, nagyon nagy a túl jelentkezés, és igen jó fizika felépítéssel rendelkező embereket kell majd legyőznötök a bejutásért.
  • merevke
    Tényleg csökken.Az pontos okát nem tudom,de a hadseregreform is közre játszhat.
    15 éve jelentkeztem.Akkor volt 5RE 2-3 századdal,2000-ben megszűnt.3REI-ben volt 3 harci század,'99 körül 1 vagy 2 megszűnik.Azok most tournantok.13DBLE-ben volt 4 harci század,most csak 1 állandó és 2 tournant.Viszont 2REI-ben plusz 2 század alakult az ottlétem alatt.Létrejött a 2REG.Az addigi 1 pk-kiszolgáló századokból kettő lett ezredenként.Pk és külön a kiszolgáló.Számszerűen nem tudom a létszámokat,de apránként csökkenő a tendencia.Azért aggódni nem kell,megszűnni belátható időn belül nem fog.:)
  • veszelka
    Én egy hete voltam aubagne-ban, kijött egy tizedes, és azt mondta, menjek haza, május 3-4éig nincs felvétel, nem érdemes várakoznom. 3 óra múlva már pakoltam is ki a cuccaimat az asztalra egy caporal-chefnek.

pletykák...
  • Néreusz
    Ezt az infót én is hallottam az egyik kint szolgáló haveromtól.
  • merevke
    Miből sikerült ezt a következtetést levonnod?
  • Francsics
    szewasztok....
    javítsatok ki ha tévedek...de mintha csökkentené az idegenlégió az aktív szolgálatban lévők számát....
    Valaki tudja miért van ez ?
  • Wampa
    Irta.
  • Wampa
    Lol:)Alec Guinness is hét n -el irja
  • Wampa
    Nem tudom,de éppen a képen egy hordó volt abból az ir löttyből
    Egyébbként Merevke ur szeretheti Guiness -t is (Sir Alec Guiness -Obi Van Kenobi)de inkább Datrh Vader lehet a kedvence:P

Ennek az sg nek a motorja vagy milye,egy darab bantha kaka.
  • merevke
    Nem,mivel nincs olyan ital!Amire te gondolsz az a Guinness.
  • veszelka
    merevke nem inkább a guiness-t szereti?
  • Wampa
    Lol:)
    Én ugyan nem.....amugy is ,most olvastam egy szakcikket,abban megmondta egy 2 és fél éve szolgáló légios kommandós gyalogostüzérlövész aki mellesleg a REP nél van,hogy ő már nem számolja hány embert ölt meg....gondolja bele,ha Merevke,akiről nem tudom ki lehet pld 5 évet volt,az hány kiirtott néger falu?Ugyhogy nyomozzon utána Colombo:P
    Légios merev(ke)részegen:

• veszelka
    Leírt itt pár infót, amiből rá lehetett jönni, meg te is kérdezted tőle egy másik fórumon.
  • Wampa
    Miért ,te tudod?
  • makosbab
    mert?? ha komolyan gondolom h ki akarok menni akk nincs szuksegem tarsra,nem?elvegre ahogy emlitve lett egymas eselyeit rontjak...
  • veszelka
    úúúúúúúú...ha tudnád, kinek mondtad ezt:D
  • makosbab
    ...csak egy fellangolas...
  • makosbab
    :D tetszik a hozzaszolasod merevke...sztem akik ilyen ''tarskeresonek'' hasznaljak ezt a forumot nemigazan veszik komolyan...
  • merevke
    Egy másik szövegértési gondokkal küzdő egyén.
  • Tequila81
    Hali én is mennék ha még készülsz [email protected] az email cimem
  • Wampa
    Nem hallottál még az 501 es légióról?:P
  • DBG
    Mi történt???? Hirtelen csillagközi zsoldos sereg lett a Légió??????????? :D