A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy a rövidítések fele szerintem már le lett írva itt is, az index fórumon meg szvsz az összes 😄
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Tudnillik a Berchényi Miklós gépesitett lövészdandárnál,ami akkor lett az ünnepélyes keretek között állitólag mikor ott voltam,basszus én nem emlékszem ünnepélyre 90 áprilisában😞
REP-rõl igaz amit írtál,de feladatát tekintve eje lövész katonák.
Én még mindig azt mondom,a REP jelenlegi strukturája egy kommandós ezredé,elméletben élesen elhatárolható specializációval,analóg az SAS el
De maga ez a SF dolog is elég tág témakör,nem nagyon vethetõ össze pld a 75th Ranger ezred a brit Hegyi és Sarkvidéki kiképzõszázaddal (ha ez a nevük😊
A brit Commano Marines eknek meg nyomukban sincs közük(nem történetileg!)pld a
Kieffer kommandóhoz,az elsõ egy jól képzett bakacirkusz,a második a világ élvonala SF ben
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Bocsánat a dupla hsz.-ért.
Merevke megemlítette a "KZM"-et és ennek kapcsán kíváncsi lettem.
elsõ körösök:-szárazföldiek:1RPIMa,13RDP,Spesiális helikopterek
-haditengerészet:Commando-Marine alakulatok
-légierõ:CPA10 és pár repcsis alakulat.
második körösök:-az eje ezredek GCP-i,hegyivadász alakulatok GCM-imeg,a mûszaki ezred búvárai és a csendõrség speciális alakulatai.
harmadik körösök pedig a légió,tdm és hegyivadász alakulatai.
Sima katona vagy különleges alakulat tagja?
De a 2. lehetõséget honnan veszed ennyire biztosnak h 99%??
----------------------------
Két lehetõség van.
1, Sorkatona,szerzõdéses katona voltál a hazádban.Ilyenkor elhanyagolható az elõnye.Ha minden teszten egyforma eredményt érsz el egy olyannak aki nem volt,akkor talán nagyobb az esélye,hogy téged választanak be.
2, A hazád valamelyik különleges alakulatában szolgáltál.Otthon csak a KMZ tekinthetõ annak.Ebben az esetben ha jelentkeznél 99%,hogy nem vesznek fel.Az is igaz,hogy aki ilyen helyen volt az nagyon jól tudja,hogy visszalépés lenne számára katonai téren.Épp ezért nem is jelentkezne,hanem a kapcsolatait felhasználva keresne privát cégeket.
Ennyit nyomit vaze...
Fricc
A lényeg hogy ne legyen lyukas, vagy rothadásnak indult fogad...
Akár csak 1 lyukas fog miatt sem vesznek fel? Persze értelem szerûen azt belehet tömetni, de nekem van egy fogam amit kifognak húzni a közel jövõben, mert menthetetlen. Ilyenkor mi van?
-----------------------------
Régebben is így volt.'90-es évek elõtt mindenkinek változtattak,majd csak azoknak akiknek kellett és 2000 körültõl megint mindenkinek.Én a saját nevemen szolgáltam és a társaim nagy része is.Ennek ellenére nekünk is meg kellett kérni bizonyos idõ után,hogy visszakapjuk az eredeti nevünket.Csak ha lefolyt ez a procedúra tudtál külföldi szabit kérni.Én még akkor se,mert nem voltam sorkatona.
Ott 2 évet szolgál az illetõ.Utána vissza Aubagne-ba,majd beosztanak valamelyik franciában állomásozó ezredbe és a hátralévõ idõdet ott szolgálod le.Franciában állomásozó harci ezredek között nagyon ritka a vándorlás.Esetek többségében fegyelmi okok miatt.
Van Dame filmet 10 éves koromtól nem láttam.
Hála az égnek már azokra sem emlékszem,címet pedig biztosan nem tudnék mondani..
Lenne még egy olyan kérdésem,hogy ha vége a kiképzésnek,és elkerülök valahová (pl: Dél-Amerika,vagy Afrika)akkor az azt jelenti,hogy a maradék idõt ott fogom tölteni? Mármint az 5 évbõl. Vagy az aláirt 5 év alatt több helyen is szolgálhatok?
köszi
Abban életbölcsesség van ,meg igazság is sok,hogy
1.A szamár ha beledöglik,akkor is pofánvágást kap ha törleszkedik,a kutyát meg megsimogatják.
2.Tényleg a helyezkedõ f...ok legtöbbször többre jutnak mint aki csendben beledöglik.
http://idegenlegio.mindenkilapja.hu/#/html/23279168/render/a-felveteli
20 pontot lehet benne elérni, ennyiben talán hasonlíthat a légiós teszthez. (megjegyzés gyengébb képességûeknek: amit én még nem láttam, és nem töltöttem ki.)
kitöltöttem pár iq-tesztet a napokban, és azért nagyjából ugyanaz az eredmény jött ki. itt 14, a mensán 122, egy dán iq teszten 134, az értékelõ táblázatok szerint erõsen a jó képességûek felett, de nem zseni. ebbõl azért lehet egy képet alkotni a képességekrõl, átlagolni, stb. (mármint nem az enyémrõl😊
a honvédségis iq teszthez még hozzátenném, hogy ott közmondásokat is ki kellett egészíteni, vagy pl megvolt adva két szó, járõr, és vakvezetõ, és találj egy szót, amivel mindkettõvel tudsz értelmes összetett szót alkotni. egy egyszerûbb talentum, aki nem igazán rendelkezik bõ szókinccsel, de fejben integrál, erõsen a középmezõnyben végezne talán😊
Elõször is szeretném azt megtudni,hogy mennyire veszik komolyan azt,ha idõközben valaki megpattan a légióbol?
----------------------
Ez a helyzettõl függ.Ha viszed a FAMAS-t is akkor jobban a szívükre veszik.😊Egyszer kerestem már én is ez miatt egy srácot.Emlékeim szerint 3-4 század kereste.
Ez ennyire természetes lenne?
------------------
Kilépsz a laktanyakapún és oda mész ahová csak akarsz.
Nincs semmilyen következménye?
-----------------
Igazából nincs.
Mivel náluk van a személyi igazolványunk,és azon rajta van a muter neve,a születési helyünk,stb..igy ha akarnának,szerintem pár nap alatt megtalálnának.Vagy rosszul gondolom?
------------------------
Nem a Van Dame Oroszlánszív filmje a mérvadó!😊Semmi érdekük felkeresni téged,ha simán leléptél.
Pedig,gondolom a kiképzésen sokan buknak el,vagy adják fel.Nem ugy lenne logikus,ha csak azután kellene szerzõdést írni?
----------------------
Nem sokan.Te mit tartasz logikusnak ez egy dolog.Nekik más a logikus.😊
Hallottam egy olyan dolgot félfüllel, hogy ha megpattansz és elkapnak Franciaországon belül akkor bünti jár, nem tudom, hogy mennyi, de régen elvileg a szerzõdésbõl hátralévõ idõt sitten kellett lehúzni(ebben sem vagyok biztos? csak mintha így hallottam volna). Viszont ha mondjuk hazajössz, akkor nem kerestetnek, mert ha meg is találnak és visszaszállítanak, valamint utána leültetnek, az a francia államnak nem kevés pénzébe kerül, ezért már ha a francia határon belül kapnak el sem kell olyan sokat ülni, mert az is felesleges pénzkidobás az államnak.
Mindemellett figyelembe véve azt, hogy 10szeres túljelentkezés van, könnyen találnak új embert a dezertõr helyére, és amit a kerestetéssel elköltenének azt inkább az újak kiképzésére költik...
Na nekem meg az lenne a kérdésem az olyan fórumozókhoz akik már jártak ott, esetleg most is ott vannak, vagy talán dezertáltak, hogy: a fent írtak igazak??? (Mert mint mondtam csak fél füllel hallottam.)
Most szeretném a szót egy kicsit komolyabb dolgokra terelni.
Szerintem lassan tultehetnénk magunkat az IQ teszt,és a kiutazással kapcsolatos iszonytos problémákon.
Elõször is szeretném azt megtudni,hogy mennyire veszik komolyan azt,ha idõközben valaki megpattan a légióbol?
Ezt csak azért kérdezem,mert már elég sok helyen olvastam azt,hogy 1,illete 2 év után otthagytam a légiót..vagy hogy a haverom,vagy az ismerõsöm nemrég dezertált..
Ez ennyire természetes lenne?
Nincs semmilyen következménye?
Mivel náluk van a személyi igazolványunk,és azon rajta van a muter neve,a születési helyünk,stb..igy ha akarnának,szerintem pár nap alatt megtalálnának.Vagy rosszul gondolom?
A másik dolog,amit nem igazán értek az,hogy én ezelõtt azt hittem,hogy a sikeres kiképzés után kell csak szerzõdést aláirni.Ezzel szemben látom a hivatalos weboldalukon,hogy már a bevonuláskor,még a kiképzés elõtt alá kell irni az 5 évet! Pedig,gondolom a kiképzésen sokan buknak el,vagy adják fel.Nem ugy lenne logikus,ha csak azután kellene szerzõdést írni?
A válaszokat elõre is kösznöm.
Pár napja olvasom az itt leirtakat,és meg vagyok döbbenve.
A francia idegenlégiórol szerettem volna megtudni hasznos információkat,erre csak azt látom,hogy minden második hozzászólás a kiutazással,vagy az iq-teszttel kapcsolatos.Ami persze nem a válaszadók,hanem a kérdezõk hibája.
Ha valakinek segítség kell eljutni valahová,az mit akar a légióban? 😊 Ne vicceljetek már!
Az IQ teszttel kapcsolatban csak annyit,hogy ha valaki nem síkhülye,akkor biztosan átmegy rajta.Bár igaz az is,hogy minél többet gyakorol valaki(old meg ilyen jellegû feladatokat,annál könnyebben fogja megcsinálni.Ha az ember nyomás alatt van,idõre megy a teszt és a tét is nagy,akkor a streszhelyzet miatt rosszabb eredményt érhetünk el.Ha elõtte számtalan hasonló feladatsort oldottunk meg,akkor viszont könnyebben tuljutunk rajta.
Veszelka erre szeretett volna utalni,amikor a könyvet olvasó srácról,és a 138 pontról irt.Nem irta azt,hogy a légiórol lenne szó.Imgerju elég komoly értelmezési problémákkal küzd.