3500
A Francia idegenlégió
-
merevke #2780 A,hogy átlagban 9-10X a túljelentkezés meg van nemzetiségi kvóta.Ez a következőt jelenti:Van 59 fő,akik végeztek a felvételi minden tesztjével és ezt sikeresen teljesítették.Belőlük fognak kiválogatni kb. 35 főt,aki a következő pénteken mennek kiképzésre.Ebből az 59-ből van 7 magyar.Mivel arra ügyelnek,hogy a kiképzésen a szakaszokban egy nemzetiségből ne legyen sok,így csak 3 magyart vesznek fel és a többieket elküldik és 3 hónap múlva ismét megpróbálhatják.Azt,hogy mi alapján döntenek azt csak ők tudják.Tehát hiába értek el jó eredményt minden teszten,nem fognak mindenkit felvenni. -
sanyiute #2779 értem és mitől "csak 10% ?" mik számítanak a maradék 90 ben?? -
merevke #2778 A cég nevében benne van,hogy francia.Akkor miért kellene tudnod németül vagy angolul?
Ha minden teszten tökéletes vagy,de csak magyarul tudsz akkor 10% esélyed van.
Ha minden teszten tökéletes vagy,de a magyaron kívül anyanyelvi szinten beszélt 12 nyelvet akkor 11%.
Magyar nyelv ismerete bőven elég. -
sanyiute #2777 bocsánat:D angol/német/francia??? vagy magyaron kívül más is kötelező? -
merevke #2776 Sanyix!
Természetesen kell nyelvtudás!Mivel sikerült magyarul egy érthető kérdőmondatot írnod,így meg is van a kellő nyelvtudásod! -
Francsics #2775 Néztem google maps on....Marseilleben ahol le rak a busz
onnan kb 4 km gyalog az Idegenlégió -
Francsics #2774 -
Francsics #2773 Itt van egy kép is a jegy foglalásról
http://kepkezelo.com/viewer.php?file=0evumq5bi146g9asm8mp.jpg
-
Francsics #2772 Egy kicsit megint segítek a kikívánkozóknak :)
Mindig utána szoktam nézni mivel a legegyszerűbb kimenni Franciaországba.
Pár órája néztem, mi a "legegyszerűbb" kategória még mindig a BUSZ.
Budapest-Marseille közvetlen járat jár amit a Volánbusz biztosít
Jegyvásárlás idejétől függően 15 000 és 29 000 Ft között
Jegyeket telefonon lehet lefoglalni személyesen.
Minden kedden és Pénteken megy, ennek megfelelően jön i visszafele
tehát ha esetleg nem sikerülne visszaút is megoldva.
Hát kicsit drágább mint a vonat, de nem kell 6szor átszállni
a repülő is csak Párizsig visz, onnan meg mindenképpen busz
-
sanyiute #2771 sziasztok olyan kérdésem lenne hogy idegenlégióba nyelvtudás nélkül gondolom esélytelen bejutni!? -
ede93 #2770 Ertem igazas van!!
kosz a valaszt. de en arrag gondoltam h szigorittanake anyit a a felvetelin h nehezebb legyen a bejutas.!!?? -
merevke #2769 Én még a gimi 3.-ikat se fejeztem be.:)
1 év alatt sokat romolhat az esélyed!Pl. autóbalesetben leszakad a kezed,vonat levágja a lábad,cigányok kiszúrják az egyik szemedet,pedofil dolog miatt sittre vágnak,stb... -
ede93 #2768 mit szoltok mit csinaljak? meg van 1 evem az iskolabol. menjek az iden nyaron h nagyobb legyen az esejem , vagy elerek 1 ev mulva? 1 ev alatt menyit romolhat az eselyem h bejussak? -
merevke #2767 kory76!
Annak ellenére,hogy csak felvételizni voltál kint,nagyon jól beszélsz franciául!:)))
Felvételi alatt tisztekkel alig fogsz szóba elegyedni,és akkor se ilyen témáról!
Melyik magyar cigány akarja beolvasztani a francia seregbe?A francia köztársasági elnök így használja a nevét:Sarkozy. -
Francsics #2766 mondjuk ez elég elképzelhetetlen lenne :)
deee minden esetre mindenfélét mondanak mostanában, és tény ami tény, az idegenlégió a mai formájában, idő kérdése, de megszűnik és mindenképpen átalakul. Hozzá teszem, sajnos, mert így előbb kell jelentkeznem mint amire én gondoltam, a bizonytalan helyzet miatt.
2 év múlva akartam kimenni, de a kialakult helyzet miatt most nyáron megyek, nem akarok lecsúszni róla. -
kory76 #2765 Sziasztok! Én azt hallottam odakinnt, a tisztek mondogatták nekünk hogy Sárközi be szeretné olvasztani a Francia hadseregbe Légiót, tehát nem megszűnik, hanem átalakul majd valamikor. A kérdés hogy sikerül-e neki:))) -
Francsics #2764 a lényegen nem változtat :)
nehezebb bekerülni mint valaha...
-
merevke #2763 Az oldalukon is már csak 7699 ember szolgál a légióban
ebből mindössze 5545 aktív légiós van...
----------------
5545 nem az aktív légióst jelenti!Az a légiósok(rendfokozat nélküliek neve),elsőosztályú légiósok(őrvezető)tizedesek és szakaszvezetők összlétszáma.Ehhez jön hozzá az altisztek száma.Tisztek közül is vannak olyanok akik légiósként kezdték. -
Francsics #2762 Az oldalukon is már csak 7699 ember szolgál a légióban
ebből mindössze 5545 aktív légiós van...
akárhogyan is nézzük a létszám fogy... csak az mem veszi észre aki nem akarja
az a kérdés miért ?!?!
hát ha most az ő fejükkel kéne gondolkodnom akkor most azt mondanám
hogy a légiót lassan de biztosan fel fogják oszlatni.
mivel egyszerre nem megy (és nem is lehet kitenni a szűrüket),
ezért én is csak annyit tennék hogy csökkenteném folyamatosan a frissen felvettek létszámát...
a másik kevésbé drasztikus lehetőség hogy egész egyszerűen most nincs rájuk annyira szükség, így anyagi megfontolásból kevesebb katonát próbálnak eltartani.
kinek melyik tetszik, kinek melyik a logikusabb.
mindenesetre szerintem mindenki észreveszi hogy minden eltelt évvel nehezebb a bejutás mint az előzőben, a jelentkezők létszáma pedig folyamatosan növekszik.
sokan mondják hogy a bejutás esélye hozzávetőleg 10ből 1 személy.
szerintem nyugodtan kijelenthetjük hogy ez 4-6 éves statisztika
a mai frissen jelentkezett "légiósok" bejutási esélye inkább 15ből egy.
Régen írtam ide, mert eléggé ellaposodott a beszélgetés,
de 1-2 bejegyzést visszaolvasva még mindig sokan azt hiszik hogy csak kimennek és már meg is van...
amikor kiutaztam Aubagne-ba , nem viccelek csak hátizsákos embereket lehetett látni, nagyon nagy a túl jelentkezés, és igen jó fizika felépítéssel rendelkező embereket kell majd legyőznötök a bejutásért. -
merevke #2761 Tényleg csökken.Az pontos okát nem tudom,de a hadseregreform is közre játszhat.
15 éve jelentkeztem.Akkor volt 5RE 2-3 századdal,2000-ben megszűnt.3REI-ben volt 3 harci század,'99 körül 1 vagy 2 megszűnik.Azok most tournantok.13DBLE-ben volt 4 harci század,most csak 1 állandó és 2 tournant.Viszont 2REI-ben plusz 2 század alakult az ottlétem alatt.Létrejött a 2REG.Az addigi 1 pk-kiszolgáló századokból kettő lett ezredenként.Pk és külön a kiszolgáló.Számszerűen nem tudom a létszámokat,de apránként csökkenő a tendencia.Azért aggódni nem kell,megszűnni belátható időn belül nem fog.:) -
#2760 Én egy hete voltam aubagne-ban, kijött egy tizedes, és azt mondta, menjek haza, május 3-4éig nincs felvétel, nem érdemes várakoznom. 3 óra múlva már pakoltam is ki a cuccaimat az asztalra egy caporal-chefnek.
pletykák... -
Néreusz #2759 Ezt az infót én is hallottam az egyik kint szolgáló haveromtól. -
merevke #2758 Miből sikerült ezt a következtetést levonnod? -
Francsics #2757 szewasztok....
javítsatok ki ha tévedek...de mintha csökkentené az idegenlégió az aktív szolgálatban lévők számát....
Valaki tudja miért van ez ? -
Wampa #2756 Irta. -
Wampa #2755 Lol:)Alec Guinness is hét n -el irja -
Wampa #2754 Nem tudom,de éppen a képen egy hordó volt abból az ir löttyből
Egyébbként Merevke ur szeretheti Guiness -t is (Sir Alec Guiness -Obi Van Kenobi)de inkább Datrh Vader lehet a kedvence:P
Ennek az sg nek a motorja vagy milye,egy darab bantha kaka. -
merevke #2753 Nem,mivel nincs olyan ital!Amire te gondolsz az a Guinness. -
#2752 merevke nem inkább a guiness-t szereti? -
Wampa #2751 Lol:)
Én ugyan nem.....amugy is ,most olvastam egy szakcikket,abban megmondta egy 2 és fél éve szolgáló légios kommandós gyalogostüzérlövész aki mellesleg a REP nél van,hogy ő már nem számolja hány embert ölt meg....gondolja bele,ha Merevke,akiről nem tudom ki lehet pld 5 évet volt,az hány kiirtott néger falu?Ugyhogy nyomozzon utána Colombo:P
Légios merev(ke)részegen:
-
#2750 Leírt itt pár infót, amiből rá lehetett jönni, meg te is kérdezted tőle egy másik fórumon. -
Wampa #2749 Miért ,te tudod? -
makosbab #2748 mert?? ha komolyan gondolom h ki akarok menni akk nincs szuksegem tarsra,nem?elvegre ahogy emlitve lett egymas eselyeit rontjak... -
#2747 úúúúúúúú...ha tudnád, kinek mondtad ezt:D -
makosbab #2746 ...csak egy fellangolas... -
makosbab #2745 :D tetszik a hozzaszolasod merevke...sztem akik ilyen ''tarskeresonek'' hasznaljak ezt a forumot nemigazan veszik komolyan... -
merevke #2744 Egy másik szövegértési gondokkal küzdő egyén. -
Tequila81 #2743 Hali én is mennék ha még készülsz [email protected] az email cimem -
Wampa #2742 Nem hallottál még az 501 es légióról?:P -
DBG #2741 Mi történt???? Hirtelen csillagközi zsoldos sereg lett a Légió??????????? :D