A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bár történetünk szempontjából ennek semmi jelentõsége

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Lökd már ki ide azt a hirös beszámolót,legalább szétkapja aki ért hozzá😊)
Azt tudtad,hogy Frank Mills törött ,fehér sisakot hordott?

nem, de én nem is terveztem/tervezem 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

nyilvánvaló hogy a legtöbb ember más beszámoloja miatt nem találja alkalmasnak magát😄 elég pitiáner kifogás lenne.
én nem tartom magam még elég felkészültnek fizikálisan. ennyi.
te megpróbáltad már?

"Nem kell válaszolnod,mert tudom a választ!Ezzel akarsz mentséget találni,hogy miért nem próbálod meg."

na ez a telitalálat, szerintem ezzel most egy rakás embert megsértettél, azért mert ez az igazság a legtöbb ember esetében <#eljen>

persze mindenki tagadni fogja de ettõl még így van 😊)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Nem mentség.Érdekel.Ha kifogást kell találnom, találok, egyelõre, de nem mások miatt nem próbáltam eddig meg.

😊))
Ha elolvastál már több beszámolót,akkor minek vagy kíváncsi még egyre?
Nem kell válaszolnod,mert tudom a választ!Ezzel akarsz mentséget találni,hogy miért nem próbálod meg.
A most beszerezhetõ tudás kb. 5%-át tudtam mikor jelentkeztem.Alig 18 évesen írtam egy levelet a szüleimnek,hogy kimentem a légióba,feladtam,megvettem a vonatjegyet Strasbourgig,üccsit és pár szendvicset a maradék pénzembõl és elindultam.

Megvettem egy felvis beszámolot, azt a beszámolot amit régebben igértem. Áruba bocsájtott termék lett azóta, nagy rá a kereslet, de semmit nem ér ugyanazt írja le a csákesz amit már 50x más.:S:S:S
Késõbb persze hiába ugattam.
Elég durva hogy butikot csinálnak egyesek, a légios beszámolókbol, az meg még durvább hogy a sok marha ,köztük én is, vevõ erre.
Ha van valakinek free beszámoloja ne sajnálja már, dobjon meg vele. köszi.

Zsiké az zsoké😊

hm, ezekbe a szavakba így még sose gondoltam bele, nem semmi lista, köszi 😊

Azt hozzáteszem a felsoroláshoz,hogy nem biztos ,hogy ez a leggyakrabban használt jelentésük a franciában,az = hogy a magyarban ilyen formában van meg.
Amugy alábecsültem jócskán a 200 al,uis az ujabb Idegen eredetû szvk szótára 740 oldal kb,oldalanként 50-60 szó,ennek minimum a fele megvan a franciában.
Ezek a 21 sz ban is használatban levõ szavak,amik kikoptak,azok kimaradtak a szótárból.
Érdekességképpen egy találomra kiválasztott oldal közös szavai:
Zsakett,zsandár,zsáner,zsardinier,zsargon,zselatin,zselé,zsén,zsenáns,zsenerõz,zseni,zseniális,zsenialitás,
zseniroz,zserbó (ez valószinû fr személynévbõl),zseton,zsilett(ez fr eredetû amerikai személynévbõl),zsinagóga,zsirardi,zsiró(elõtagként is),zsiké(angol eredetileg)

Aha....
Nem.

az fbn=facebookon 😛 😊egyebkent te is voltal a legioban?
Lol😊
Merevke még engem se vett fel skype-on,pedig mi olyan jóban vagyunk,hogy egyszer vagy 2 éve küldtem neki egyszerre 180 emailt.😛
Azóta se tudom hogy,deegy kattintással,ugyhogy cool.
Amugy mi az a FBN?

Egy mûvelt magyar ember,legalább 200 francia szót ismer,anélkül hogy tudna egy mukkot is franciául.Ezek közül számos francia eredetû,mint pld a zsurnalisztika,
blüett,fondü sok a franciával átkerült latin,görög eredetû szó,sok pedig meg van mindkét nyelvben.
Pld a Merevke által betett klippben hallható dalból:
-coup (coup d'etat)
-légionnaire=légios
-carriere=karrier
-ordinaire=ordináré
-rendez-vous=randevú
-médicen=medika,medicina
-marqui-márki
-notaire=notarius
-facon=fazon
-baptiser=baptisták
-sacré-szakrementusát
-France-francia
-pétard=petárda
-cafard
-passion=passzió
-faction=fakció
-ministere=miniszter
-caserne=kaszárnya
-devient=deviáns
-misere=mizéria
-importe=importál(vigyázat,ez itt unevezett faux ami)
-bon=bonbon
-bourgeois=burzsoá
-trainer=treniroz(ez csak tippem hogy származhat ebbõl)
-nom=nominális,nomen est omen stb

Ezenkivül illik ismerni a Bon Dieu kifejezést

😄 huu,laza vagy,nem sokat gondolkodtal.a szuleid biztos jol fogadtak amikor megtudtak.es nem hianyzik annyi ott toltott ido utan?am gondolom te se tudtal egy szot se franciaul...tudom h nem feltetel(de azert elony)
Én gimi 3.-ik utolsó elõtti hetében mentem ki.

😄 bocsi,dehogy dolgozom a rendorsegnek...a gimi utolso honapjait taposom es erdekel a legio...(nem tartozom az elit diakok koze 😄)bar sokan mondtak h fiatal vagyok ra,de sztem nem kortol fugg...
es azt nem bantad meg h befejezted?vagy vagytal haza?gondolom azert igen.volt rad valamilyen hatassal?
----------------------
Túl sokat kérdezel!Rendõrségnek dolgozol?

egyebkent 10es skalan mennyire embertelen?
-------------------
Ha a 10 a legembertelenebb,akkor 1,5

felvehetlek fbn vagy skypeon
--------------
Minden vágyam!😊))

es azt nem bantad meg h befejezted?vagy vagytal haza?gondolom azert igen.volt rad valamilyen hatassal?mert vannak ilyen olyan pletykak h van aki kicsit begolyozik...egyebkent 10es skalan mennyire embertelen?felvehetlek fbn vagy skypeon....ha zavarna h nyilvanosan kerdezgetek...
Leszolgáltam.Nem bántam meg és így visszaemlékezve már minden szép és jó.😊))

leszolgaltad vagy dezertaltal?bocs ha szemelyeskedesnek tunik...semmi kozom hozza,csak erdekelt.egyebkent te megbantad h odamentel vagy jo volt?
Meg.

koszi.egyebkent jo a vidi...de vmi olyan ami a napjainkbol valo? 😊es am te mar megjartad?
Ez pl. tökéletesen mutatja be a légiós életet.

http://www.youtube.com/watch?v=hHTYjN93KGg

sziasztok
van itt olyan aki mar kint volt?...marmint evekig...szal rendelkezik tapasztalatokkal.mennyire hitelesek a videok amik bemutatjak a legiot?vagy mennyire adjak vissza az ott zajlo eletet?ertem ezt akar youtubeon levo vagy akar mas oldalakon levo videokra

veszelka
érdemes megpróbálni, de jobb ha tudod, a térden, bokán, és gerincen levõ hegeket nagyon nézik..és ha választani kell egy heg nélküli srác, és közted....

Sziasztok!

Régi vágyam hogy jelentkezzek a légióba és most jutottam el arra a pontra hogy akár már indulnék is! Csak....
Elõtte lenne egy(fontos)kérdésem hogy egyáltalán nekivágjak -e így is?!
A sztori az hogy volt 3 balesetem amibõl az 1iket letom tagadni mert annak semmi nyoma nem maradt! De viszont a másik kettõ kicsit körülményesebb!
Az 1 ik egy kéztörés volt és sajna mûteni is kellet és ugye annak helye maradt szal ezt letegadni nemtom!
A másik kicsit durvább, motorfûrésszel elvágtam a bal lábam és egy 7centiméteres lyuk tátongott a bokám fölött!
Hála istennek nemért semmi olyan dolgot ami befojásolná a mozgásomat a seb szépen be is gyógyult csak az a 7 centiméteres heg örökre megbélyegezett ugyhogy letegadni eztsem tom!
És a kérdésem az lenne hogy ezek a dolgok számítóak lehtenek-e anyira a felvételin hogy értelmetlen lenne megpróbálnom is?!

A válaszokat elõre is köszönöm!
ez legyen a legnagyobb gondod, max legrosszabb esetben, ha csak 10 méter akkor te majd ráduplázol minden más halandó gyaurra, te csak jól jársz 😄

a saját pályámat 50méteres mérõszalgl, a videón szemmel láthatóan nincs 20 méter köszi
veszelka
mivel mérted le azt a 20 métert?

a videó pedig csalóka lehet, de hidd el, 20 méteren fogod futni.

nekem van 20 méteres pálya csinálva és az jóval hosszabb, a videón meg nincs 20m 100% , de ha lefutottad akkor elhiszem neked.
veszelka
20. és a videón is 20.

Helló!

A luc léger futásnál a pálya 10vagy20 méter? mert ezen a videón szerintem 10 méter youtube.com/watch?v=sTLrVPvficE és ez valami hivatalos videó,, aki volt kint és lefuttota az válaszoljon

neked is köszönöm az infót <#worship>

köszönöm 😊
<#worship>

Mikor volt a haverod?

PSG 1
Ja amugy a 2eREP-nel volt..

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Altalaban nem tudom, csak azt h a baratom pl. azt mondta, h azert dezertalt majdnem 3 ev utan, mert vmifele futogepnek/sportgepnek erezte magat..vagyis h a fizikai kovetelmenyek rendkivul magasak,az elet nehez az eseetenkent kegyetlen/tortura szeru banasmod mkiatt,parosulva a szakmailag gyenge szinvonalu kikepzessel..
Tehat:"..azt hittem h vmifele szuperkatonat faragnak belolem, ehelyett futkosas, baxtatas, sikalas teljesen feleslegesen, megint sport, felesleges uresjaratok, es szinvonaltalan kikepzes..elegem lett az egeszbol es a CRAP-osokhoz(hadmuveleti ejtoernyosok,akiknel tenyleg komoly munka folyik) nem kerultem be, igy leleptem.."

\"one shot one kill..\"

...ez az,en se tudom mit akarok...es nemtudom birnam e,de valamiert nagyon vonz,foglalkoztat a dolog.sztem aki megjarta a legiot,elmondhatja h valaki...csak a legjobbak birjak ki...en felnezek rajuk(bar itthon mindig azt nyomjak h azok mar allatok nem is emberek)ha szulo lennek biztos nem orulnek neki en se ha a fiam ilyenen torne az agyat
A franciák az Emirátusokban(Adu Dhabi közelében) létrehoztak egy katonai bázist,ahol mind a 3 haderõ képviseli magát.Haditengerészet kap egy majd 10 hektáros területet és elég nagy kikötõt.Ez képes lesz fogadni az összes francia hadihajót,kivétel a CdG anyahajót.Nem elég mély a víz.😊)A légierõ a várostól kb. 30-40km-re lévõ katonai repterét fogja használni,közösen az emirátusok és az USA légierejével akik ott állomásoznak.A fejesek úgy döntöttek,hogy a szárazföldi haderõ a légió 13DBLE alakulata legyen.Feladata a csapatok sivatagi viszonyokhoz való kiképzése lesz.Ebben van tapasztalata.Ennek az lesz a következménye,hogy meg fog szünni a csak légiós tournantok.Eddig a 2REI vagy 2REP felváltva 4 hónapos közönként adta az alakulat lövész századát.A 1REG és a 2REG pedig ugyan így a mûszaki századot.Ezek után a többi francia alakulat is fog küldeni századokat és így ritkábban mennek oda tournantra a légiósok.Azt valószínütlennek tartom,hogy ismét lesz állandó lövész és mûszaki százada.Lehet,hogy a most állandó harckocsizó századát is le fogják cserélni tournantosra!Az év második felében majd okosabbak leszünk!😊

Thanatos

Ez a 13 ezredindulójából egy versszak kb:
A mottója Becsület és Vitézség
Formálja a bátor katonákat
A lobogója Franciaországé
A legnagyobb Dicsõségek jelképe

Hogy nért az Emirátus,vagy miért huznak el Dzsibutiból,majd Merevke ha kijózanodik az évben😊Õ azért képben van a napi francia katonapolitikában is.

Hová valósi vagy?
arról van valami infód, hogy miért döntettek így? vagy menjek az indexre? 😄

a gyengébbek kedvéért lefordítod? 😊

az emberek többsége nem tudja hogy mit akar, és azt fõleg nem hogy mit bír, ennyi, ez nem csak a légióban van így hanem máshol is 😊

...ja es van itt vki aki felvideki??mi van ha pl lehuzod az 5 evet,nem akarsz tovabb ott lenni,hazajosz es munkaba akarsz allni...megkerdezik h mit csinaltal eddig vmi hasonlo akk mi van??mert ugy tudom szlovakiabol tilos idegen hadseregben szolgalni,buntetendo
sziasztok
visszamenoleg nezem h volt olyanrol szo h idokozben mennyien dezertalnak...ennek mi lehet az oka?hisz sokan akarnak jelentekezni...es bekerulnek,ott vannak 3..evig.aztan hirtelen dezertalnak?ez nem egeszen tiszta..maar azt a 2 evet ki lehet birni vhogy,nem?
Sa devise Honneur et Vaillance
Forme des soldats valeureux
Son drapeau, celui de la France
Est un emblème des plus glorieux

Majdnem 50 volt

BJERWIK-NARVIK 1940,
KEREN MASSAOUA 1941,
BIR HAKEIM 1942,
EL ALAMEIN 1942,
ROME 1944,
COLMAR 1945,
AUTHION 1945,
INDOCHINE 1945 - 1954,
ALGERIE 1952 - 1962.

1962-2011 Djibouti

A 13 nyáron költözik az Emirátusokba.
http://www.legion-etrangere.com/modules/info_seul.php?id=157