A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Azt tudtad,hogy Frank Mills törött ,fehér sisakot hordott?
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
én nem tartom magam még elég felkészültnek fizikálisan. ennyi.
te megpróbáltad már?
na ez a telitalálat, szerintem ezzel most egy rakás embert megsértettél, azért mert ez az igazság a legtöbb ember esetében <#eljen>#eljen>
persze mindenki tagadni fogja de ettõl még így van 😊)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ha elolvastál már több beszámolót,akkor minek vagy kíváncsi még egyre?
Nem kell válaszolnod,mert tudom a választ!Ezzel akarsz mentséget találni,hogy miért nem próbálod meg.
A most beszerezhetõ tudás kb. 5%-át tudtam mikor jelentkeztem.Alig 18 évesen írtam egy levelet a szüleimnek,hogy kimentem a légióba,feladtam,megvettem a vonatjegyet Strasbourgig,üccsit és pár szendvicset a maradék pénzembõl és elindultam.
Késõbb persze hiába ugattam.
Elég durva hogy butikot csinálnak egyesek, a légios beszámolókbol, az meg még durvább hogy a sok marha ,köztük én is, vevõ erre.
Ha van valakinek free beszámoloja ne sajnálja már, dobjon meg vele. köszi.
Amugy alábecsültem jócskán a 200 al,uis az ujabb Idegen eredetû szvk szótára 740 oldal kb,oldalanként 50-60 szó,ennek minimum a fele megvan a franciában.
Ezek a 21 sz ban is használatban levõ szavak,amik kikoptak,azok kimaradtak a szótárból.
Érdekességképpen egy találomra kiválasztott oldal közös szavai:
Zsakett,zsandár,zsáner,zsardinier,zsargon,zselatin,zselé,zsén,zsenáns,zsenerõz,zseni,zseniális,zsenialitás,
zseniroz,zserbó (ez valószinû fr személynévbõl),zseton,zsilett(ez fr eredetû amerikai személynévbõl),zsinagóga,zsirardi,zsiró(elõtagként is),zsiké(angol eredetileg)
Nem.
Merevke még engem se vett fel skype-on,pedig mi olyan jóban vagyunk,hogy egyszer vagy 2 éve küldtem neki egyszerre 180 emailt.😛
Azóta se tudom hogy,deegy kattintással,ugyhogy cool.
Amugy mi az a FBN?
Egy mûvelt magyar ember,legalább 200 francia szót ismer,anélkül hogy tudna egy mukkot is franciául.Ezek közül számos francia eredetû,mint pld a zsurnalisztika,
blüett,fondü sok a franciával átkerült latin,görög eredetû szó,sok pedig meg van mindkét nyelvben.
Pld a Merevke által betett klippben hallható dalból:
-coup (coup d'etat)
-légionnaire=légios
-carriere=karrier
-ordinaire=ordináré
-rendez-vous=randevú
-médicen=medika,medicina
-marqui-márki
-notaire=notarius
-facon=fazon
-baptiser=baptisták
-sacré-szakrementusát
-France-francia
-pétard=petárda
-cafard
-passion=passzió
-faction=fakció
-ministere=miniszter
-caserne=kaszárnya
-devient=deviáns
-misere=mizéria
-importe=importál(vigyázat,ez itt unevezett faux ami)
-bon=bonbon
-bourgeois=burzsoá
-trainer=treniroz(ez csak tippem hogy származhat ebbõl)
-nom=nominális,nomen est omen stb
Ezenkivül illik ismerni a Bon Dieu kifejezést
----------------------
Túl sokat kérdezel!Rendõrségnek dolgozol?
egyebkent 10es skalan mennyire embertelen?
-------------------
Ha a 10 a legembertelenebb,akkor 1,5
felvehetlek fbn vagy skypeon
--------------
Minden vágyam!😊))
http://www.youtube.com/watch?v=hHTYjN93KGg
van itt olyan aki mar kint volt?...marmint evekig...szal rendelkezik tapasztalatokkal.mennyire hitelesek a videok amik bemutatjak a legiot?vagy mennyire adjak vissza az ott zajlo eletet?ertem ezt akar youtubeon levo vagy akar mas oldalakon levo videokra
Régi vágyam hogy jelentkezzek a légióba és most jutottam el arra a pontra hogy akár már indulnék is! Csak....
Elõtte lenne egy(fontos)kérdésem hogy egyáltalán nekivágjak -e így is?!
A sztori az hogy volt 3 balesetem amibõl az 1iket letom tagadni mert annak semmi nyoma nem maradt! De viszont a másik kettõ kicsit körülményesebb!
Az 1 ik egy kéztörés volt és sajna mûteni is kellet és ugye annak helye maradt szal ezt letegadni nemtom!
A másik kicsit durvább, motorfûrésszel elvágtam a bal lábam és egy 7centiméteres lyuk tátongott a bokám fölött!
Hála istennek nemért semmi olyan dolgot ami befojásolná a mozgásomat a seb szépen be is gyógyult csak az a 7 centiméteres heg örökre megbélyegezett ugyhogy letegadni eztsem tom!
És a kérdésem az lenne hogy ezek a dolgok számítóak lehtenek-e anyira a felvételin hogy értelmetlen lenne megpróbálnom is?!
A válaszokat elõre is köszönöm!
a videó pedig csalóka lehet, de hidd el, 20 méteren fogod futni.
A luc léger futásnál a pálya 10vagy20 méter? mert ezen a videón szerintem 10 méter youtube.com/watch?v=sTLrVPvficE és ez valami hivatalos videó,, aki volt kint és lefuttota az válaszoljon
<#worship>#worship>
Tehat:"..azt hittem h vmifele szuperkatonat faragnak belolem, ehelyett futkosas, baxtatas, sikalas teljesen feleslegesen, megint sport, felesleges uresjaratok, es szinvonaltalan kikepzes..elegem lett az egeszbol es a CRAP-osokhoz(hadmuveleti ejtoernyosok,akiknel tenyleg komoly munka folyik) nem kerultem be, igy leleptem.."
\"one shot one kill..\"
Ez a 13 ezredindulójából egy versszak kb:
A mottója Becsület és Vitézség
Formálja a bátor katonákat
A lobogója Franciaországé
A legnagyobb Dicsõségek jelképe
Hogy nért az Emirátus,vagy miért huznak el Dzsibutiból,majd Merevke ha kijózanodik az évben😊Õ azért képben van a napi francia katonapolitikában is.
visszamenoleg nezem h volt olyanrol szo h idokozben mennyien dezertalnak...ennek mi lehet az oka?hisz sokan akarnak jelentekezni...es bekerulnek,ott vannak 3..evig.aztan hirtelen dezertalnak?ez nem egeszen tiszta..maar azt a 2 evet ki lehet birni vhogy,nem?
Forme des soldats valeureux
Son drapeau, celui de la France
Est un emblème des plus glorieux
BJERWIK-NARVIK 1940,
KEREN MASSAOUA 1941,
BIR HAKEIM 1942,
EL ALAMEIN 1942,
ROME 1944,
COLMAR 1945,
AUTHION 1945,
INDOCHINE 1945 - 1954,
ALGERIE 1952 - 1962.
1962-2011 Djibouti
http://www.legion-etrangere.com/modules/info_seul.php?id=157