3500
A Francia idegenlégió
  • merevke
    Szevasz!
    Most jöttem vissza franciába szabiról,így most annyira nem jó mint pl. 3 hete!:))Még kevés itt a diáklány mert még nincs suli.:(

Amint látom,vannak még olyanok akik kifogást keresnek!:)))
  • veszelka
    az nem próbaidő. nem léphetsz le, még ha egészségügyi gondod is adódik (pl kimegy a bokád)

csak a rouge választásig, illetve a kiképzés végén felteszik a kérdést. kirúgni se nagyon fognak, ahhoz nagy bakit kell csinálnod.
  • ocsisajt2010
    Igen az kb 5-6 hónap. arra gondoltam.
  • highlander15
    A honvédségnál van 6 hónap próbaidő.
  • veszelka
    miféle próbaidő?
    a felvételi eljárás alatt, és a kiképzés legvégén gondolhatod meg magad, de akkor többet nincs esélyed.
  • Fricc 88
    Sziasztok!
    Aug. 30-án megyek ki, egyedül. Marseille-ben lépek be.
    Ha lehet, majd jelzem mi a helyzet.

Addig is, csak keményen!
  • ocsisajt2010
    Sziasztok!

Mégegy kérdés: jött már valaki próbaidő alatt haza?
    a 6 hó próbaidő alatt én is akármikor meggondolhatom magam ugye? mintahogy ők is elzavarhatnak ha nem kellek nekik.
  • maty80
    Sziasztok!% évvel ez elötti tenyér műtét mennyire kizáró ok?A tenyerem teljesen tudom használni de meglátszik a forradás.És ha esetleg az egyik fülem kicsit rosszabb a másiknál?Műtétet nem igényel az orvos szerint.Előre is köszi!
  • Wampa
    Csá MEREVKE!!!ÖrülÖK ha jól vagy (de jobban örülök ha elfogytak a diáklányok:P)A közös spanunk a 2REP ből kicsit kivan (ahogy látom)otthagyták a reptéren,de nem adja fel.
    Én ugy gondoltam baxok kimenni decemberben,jó legyél,ha nem irok a face-en ne válaszolj. CSÁ
  • kory76
    Csá KECSKESZARV!!! Örülök hogy jól vagy:)A közös spanunk 2rep-ből kicsit kivan, lehet feladja. Én is úgy gondoltam, hogy új papírokkal megyek szerintem dec-ben megint:) Jó legyél, írj face-en:)CSÁ
  • Sakterman
    Ha azt akarod nyitva lesz !! szerintem ennyi
  • Kzohun
    Üdv Mindenkinek!
    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy Aubagne-ba megyek Augusztus végén jelentkezni a légióba, és hogy itt van olyan, hogy Zárva van a jelentkezés, vagy hogy épp akkor azon a héten nem lehet jelentkezni, vagy szabadság miatt zárva... Nem biztos, hogy a legjobb kérdés de fontos...
    Köszi előre is a válaszokat!
  • Sakterman
    Sziasztok! Egy baratom bejutott 1.5 evvel ezelott. Azt mondja a csalad nem kizro ok, de van akit ezert kuldtek el. Estenkent viszont tobben vannak akik a gyerekeikkel skype/olnak beszelnek. Ahogy nezem a hozzaszolasokat az a kep alaukt ki bennem, hogy odamesz, ha latnak benned valamit bejutottal, ha nem akkor nem. gondolom rutinos emberek a felveteliztetok es tydjak kinel mi lehet a problema ami miatt nem tudna az egeszet csinalni es azt is tudjak kinel mi nem akkora gond.... Proba cseresznye. 40-50 ezerbol meg van a ki es visszaut. Aki ezen topreng fogja meg magat induljon el es meglatja, addig ugy se derul ki. Kulonben a honlapn is az olvashato, hogy mnemzetisegtol vallastol csaladi allapottol fuggetlen. Mindenki notlenkent van nyilvantartva, de a baratom szerint le lehet tagadni. nem nezik meg csak a korozesedet, ha van :D
  • Wampa
    Sőt,hagyja el a Föderációt is:P
  • veszelka
    ha nem tudsz ezen eligazodni, nincs helyed egy fegyveres erőnél se.
  • ocsisajt2010
    Amúgy követelmények itt is vannak rendesen, ugyanaz kb mint légió, csak éppen 103 bruttó az alapfizud :) meg kapsz olyan bakancsot hogy lejön a talpa az első edzésnél (mesélték régebben ismerősök, csak nincsennek már meg hogy interjúvoljam őket)
  • ocsisajt2010
    Köszönöm a választ merevke.
    http://hekprev.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=41
    http://www.rht.netai.net/docs/honved_alkalmassag.pdf

Fenti két linket a Magyar Honvédség fizikai felméréséről van doksi.
    Ti vágjátok hogy most akkor kinek mennyi fekvőtámaszt kell nyomni?
    futás ott van hogy mennyi idő alatt kell teljesíteni a 3200 métert,
    de hány fekvőre vagy húzóckodásra mikor kapsz 100 pontot? nem értem.
  • Notsoga
    Sziasztok!

A légiót megjárt, vagy még aktív állományában lévő harcosoktól kérdezem, hogy mennyire szigorú az orvosi vizsgálat a felvételkor?

Ami miatt kérdezem, az az, hogy idehaza nekem az ejtőernyős orvosim nem lett meg gerinc probléma miatt, illetve sajnos rendelkezem 2 elég nagy híddal a fogsoromban.

Minden érdemi válaszolónak előre is köszönöm!
  • merevke
    Mikor én felvételiztem,akkor nekünk a fizikai teszt csak a cooper-tesztből állt.A mostani fizikai követelmények meg megvannak az általad betett oldalon.Azt kell tekinteni mérvadónak.Ennyi.
  • ocsisajt2010
    Sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy pontosan milyen fizikai felmérésre kell számítani? (akik mostanában voltak).
    Mert pl ezen a site-on is egyre kevesebb tétel van.
    http://www.legion-recrute.com/hu/tests_sportifs.php
    Régebben volt rajta úszás, meg cooper. luc-leger, kötélmászás, húzóckodás,felülés, összvissz? mer az nem nagy szám.
  • veszelka
    én két hónapja voltam, és itthon vagyok, mo-n.

reggel összegyűlt egy akkora tömeg, hogy megtelt a kapu előtti kis négyzet alakú placc....mindenkinek elkérték a papírját, 50nél többen voltak minimum, aztán kis idő múlva visszahozták az igazolványokat, asszem 5öt bevittek, a többieket meg elzavarták.
  • savant07
    Te mikor jelentkeztél?kint vagy?többször olvastam, hogy sokan jelentkeznek.van itt olyan fórumozó aki kint volt és nem vették fel??csak mert sokan azt írják hogy rengetegen vannak
  • veszelka
    mert be se engednek a kapun, annyi jelentkező van, azért.
  • cvboyz1
    Miért is lenne hülyeség oda menni? hiszen oda visznek majd mindenkit, mert a többi csak toborzó iroda..
  • veszelka
    pár éve lehetett különbség, mostanság télen nyáron is rengetegen vannak. aubagneban a legtöbben, ott a kapun se egyszerű bejutni.
  • savant07
    Sziasztok!Van annak jelentősége, hogy mikor jelentkezek, télen vagy nyáron?Gondolom nyáron több a jelentkező, ezért ha télen mennék nagyobb eséllyel vennének föl?
  • veszelka
    a leghülyébb ötlet aubagneba menni.
  • merevke
    h 20.-án repülök ki Marseillbe repülövel, Aubagne-ba hogy a legegyszerübb eljutni a reptértől?
    ------------------------
    Taxival.

Tavaly télen volt egy súlyos autó balesetem, de maradandó sérülés stb, nem szenvedtem. Ilyen dolgok mennyire befojásolhatják a felvételit?
    -----------------------------
    Annyira súlyos akkor nem lehetett.:) Miért befojásolná? Nem értem,hogy miért kérdezed.

A felvételin mennyi esélye van 1 embernek h felvegyék? Aránylag jó fizikai állapotban vaok, teljesentiszta gondolkodású vaok, és nincsenek kétes gondolataim
    -----------------------
    10%

Olyan h ha van ingatlan a nevemen, meg egyéb dolgok, és nincs rajtuk hitel, meg semmi. H ha felvesznek ezekkel mi lesz?
    ----------------------
    Kiadod haveroknak.Üresen hagyod.Üresen hagyod,de egy cigánycsalád illegálisan bekültözik.Ha egy ház és olyan helyen van,akkor cigányok el is bonthatják.Kémiazseni fiatalok feltörik és droglabornak fogják használni.Amint látod rengeteg lehetőség van!:))
  • cvboyz1
    Üdv, mindekinek..:) Én megyek ki Fran.o.-ba Július 20.-án. Nincs se családom senkim, és mindig is szerettem a katonai dolgokat. Nincs se priuszom, se egyéb rendörséggel való fennálló ügyeim. Angolul aránylag jól beszélek. És h ha felvennének szeretnék kb 8-10 évet kint lenni. Olyan kérdéseim lennének, h 20.-án repülök ki Marseillbe repülövel, Aubagne-ba hogy a legegyszerübb eljutni a reptértől?

-Tavaly télen volt egy súlyos autó balesetem, de maradandó sérülés stb, nem szenvedtem. Ilyen dolgok mennyire befojásolhatják a felvételit?

-A felvételin mennyi esélye van 1 embernek h felvegyék? Aránylag jó fizikai állapotban vaok, teljesentiszta gondolkodású vaok, és nincsenek kétes gondolataim.

-Olyan h ha van ingatlan a nevemen, meg egyéb dolgok, és nincs rajtuk hitel, meg semmi. H ha felvesznek ezekkel mi lesz?
  • Wampa

• Wampa
  • Wampa
    Ja,ja....lehet franciául is,van goole ferditő
    De nincs igazad a patikusokkal,én a saját szememmel láttam,mikor egy diplomás patikus(gyógyszerész...ész?)az egyetlen billentyűre amire nem volt irva semmi,ráirta ,hoyg shift,de ezt egy gyógyszerdealertől kérdezte meg:)

Amugy Kecskeszarv.itt mindenki egy "ki a faszom"tudod,ez egy topik.
  • merevke
    Azért a helyesírásodra jobban figyelhetnél,mert nem vihetjük állandóan gyógyszerézhez lefordítatni!:)Azért hozzá,mert ők tudnak minden olvashatatlan vényt elolvasni.:)
    Inkább mesélj,hogy milyen a légió!
  • kecskeszarv
    nem azé irtam hogy itt pattogjatok csak tudom milyen kétségek között indul neki az ember. meg h itt ragoztok kia f om v te
  • Attila8805
    Már elfelejtett Magyarul ott kint Franszia országban:D
  • oli88
    :D
  • Wampa
    Elnézést,szarvtól
  • Wampa
    Ezt kecskeszartól kérdezem.....
  • Wampa
    A magyar idegennyelvnek számít?
  • kecskeszarv
    az együtt igy helyes.