A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Több alkalommal,le lett írva ha többen jelentkeznek egyszerre,akkor egymás esélyeit rontjátok.Mit nem lehet ezen megérteni?Nem az a célod,hogy felvegyenek?Akkor minek akarod rontani az esélyed már a legelején?Ha lekerülsz Aubagne-ba akkor is csak 10%-od van,hogy felvesznek.
Csak érdemleges választ kérnék ha lehet!
Köszi!
Május vége felé mennék ki útitársat keresek ha valakit érdekel kérem jelezze!
Kiképzés elején vagy a harci ezrednél(már nem emlékszem,hogy mikor) le kell majd írnod egy nevet.Õt fogják értesíteni ha történik veled valami.Ha jól emlékszem akkor az életbiztosítást csak az ezrednél kötöttünk.Itt is van egy kedvezményezett.Azt adsz meg akit akarsz.Családtag,barátnõ,volt cellatárs,utolsó k.rva akivel voltál,köztársasági elnök.Az általad megadott személy fog arról dönteni,hogy hol legyen a temetésed.Tehát ha egy brazil prostit adtál meg és õ azt akarja,hogy Braziliában akkor ott fognak eltemetni és a családod nem is fog tudni róla,hogy meghaltál.
Lehet rendelkezni vele, hogy megkapja egy hozzátartozó?
Azt szeretném megkérdezni, hogy a nekem fenntartott számlához(amire a zsold megy) mikortól férek hozzá, illetve, tranzakciókat intézhetek e majd úgy mint más normális folyószámlán. (Szüleimnek utalnék haza néha, csak ott nem nagyon akarok ezzel nyaggatni senkit mert hátrányos lehet, fõleg még felvételi idején)
------------------
Annak az ország hivatalos nyelvén kapod a teszteket amely papírjaival jelentkeztél.Ha ez nem azonos az anyanyelvvel akkor lehet olyat kérni.
hogy van két gyermekem az nem lesz gond.
---------------------
Nem.Vidd a válásról kapott papírt,de elõtte fordítasd le.
A zsoldot hogyan kapják?Kézpénz vagy számlára utalják?
------------------
Nincs zsold,fizetés van!Franciában az egész összeget utalják a bankszámládra.Kiküldetésen az adott ország pénznemében kapod kézbe egy kis százalékát és a többit utalják a számládra.
Csak azért irtam az angolt,mert nem tudom hogy a tesztek milyen nyelven vannak?Gondolom nem francia,de nem is magyar.Lehet hogy hülye a kérdés.
Szóval szerinted hogy van két gyermekem az nem lesz gond.
Ja és még valami...A zsoldot hogyan kapják?Kézpénz vagy számlára utalják?
"a nyelv is megyeget...igaz csak az angol"
------------------
Ezt a részt nem értem,hogy miért írtad ide!
Érdemes,10% esélyed neked is megvan.
Tehát.. 30 éves vagyok,elvált,van két gyerek egészséggel és fizikummal minden rendben,a nyelv is megyeget...igaz csak az angol,két éve külföldön élek..Azt hiszem ennyi.
A választ elöre is köszönöm!
"olyan poklokba küldöm a légiósokat ahova a saját fiaimat nem szeretném"
Ezt ki mondta és mikor?
Az Öbölháboru óta is sok viz lefolyt a Szajnán,a francia sereg is átalakult párszor,visszaintegrólódott a NATO katonai szervezetébe is,az EU is gyakrabban lép fel mint katonai egység,sok légios eu állampolgár,mint ilyen a NATO országokban született,hülyén nézne ki ha ezeket ugy küldenék a vágóhidra mint Negrier idejében.
Lehet hogy 90 ben politika is volt,a nem tul jelentõs Francia erõkrõl többet cikkeztek emiatt l,mint az angol vagy az amerikai ezredekrõl,lehet hogy sok francia ezred tele volt sorkatonákkal stb.
Nem mondom ,hogy nem lehet ilyen megfontolás a háttérben,de az tuti,hogy a lóláb nem nagyon fog kilógni.
Ha nagyon ugy lenne,akkor nem ilyen arányban állna a veszteséglista talibánéknál.
A másik meg,hogy a mostani,meg jövõben konfliktusok a global terrorizmus elleni jegyben,inkább a különleges erõk feladatkörét fedik,ebben meg nem nagyon villog a légio.A REP is ,ahogy már kitárgyaltuk,névleg kommandós ezred....ami jellegzetes francia faszság.Az SAS vonulatot az 1RPIMa vitte tovább,még a század névben is ott az SAS (Indokinában még létezett a francia SAS) meg van ez a Sárkányfû ezred,ahol voltál nyilt napon (ha jól emlékszem ,a 13RDP volt,nem?)
Ezek meg hubert jaubert stb fogják vinni ezeknek az elhuzódó,alacsony intenzitásu
piff puffoknak a nagy részét.A GCP re meg a lovam nem biznám😛 egyszer bemutatóznak ,akkor is lekaszálnak mindenkit a nézõtéren😊)
-------------------------
A franciák mostani"pokla" Afganisztán.Messze van egy igazi pokoltól,de most csak ez jutott nekik!😊)
2001.szep-okt óta a teljes francia sereg vesztesége 55fõ.Ebbõl 6 légiós(ezek közül is kettõ autóbalasetben halt meg).Itt a lista:http://www.defense.gouv.fr/operations/afghanistan/in-memoriam/in-memoriam
Mint láthatod a különleges alakulatok vesztesége is fel van tüntetve.
A légiónak két lövész ezrede van franciában(2REI és a 2REP).
2REI negyedik százada 2005 elején volt ott.Majd 2009 második felében az ezred adta az egyik GTIA-t.(ezt késõbb elmagyarázom).Õket váltotta 2010 jan.-ban a 2REP alkotta GTIA.8-9 évvel a kezdetek után mentek csak oda jelentõs számban légiósok.Addig a francia ezredek mentek.Néha részt vettek OMLT-ben,de oda csak kevesen mentek ki.A két mûszaki ezred(1 és 2REG)a specialitása miatt már a kezdetek óta forog arra.Sok arra a robbanó szar,amit hatástalanítani kell!😊)A REC-tõl is voltak GTIA-ban.
Mi a GTIA?:összfegyvernemi taktikai csoport.Létszáma és felépítése egy megerõsített zászlóaljnak felel meg.Van 1 pk és ellátó század,2-3 lövész század,1 mûszaki század,1 harckocsizó század(gumikerekes) és 2 szakasz tüzér.Fél évet vannak ott.A lövész dandárok felváltva adják ezeket.A dandár valamelyik lövész ezrede adja a lövészeket,a mûszaki ezred a mûszakiakat és így tovább.1 dandárban 2 lövész ezred van,kivétel az ejtõernyõs mert ott 4.Tehát ha az egyik ezred ment most,akkor 2-3 év múlva kerül a dardár másik lövészezredére a sor.3 olyan dandár van amiben vannak légiós ezredek.11BP(eje),ebben a 2REP.6BLB(könnyûpáncélos) ebben a 1REG,1REC és 2REI.Végezetûl a 27BIM(hegyivadász) amiben a 2REG.Tehát ha a 6BLB vagy 27BIM megy,akkor a harckocsizó és mûszaki légiósok többet mennek arra,mert csak 1 olyan ezred van a dandárban.
Mivel ezen konfliktusokban kis veszteségek várhatóak,így nyugodt szívvel küldik a francia ezredeket is.Majd ha valami igazi szar dolog van kilátásban mennek nagyobb számban a légiósok.Az Öböl-háborúban a szárazföldi csapatok harci részlege nagy részben légiósokból állt.
végülis igazad van.... 😄
az 1-es kérdésre nem tudom a választ de szerintem hasonló.
én abból indultam ki hogy a Francia államnak értékesebb a saját állampolgára mint 1 idegen és ezért a veszélyesebb részeken vetik be a légiósokat.
"reguláris".
2.Rejtõ féle légio sosem volt
Miért van szükség a Légiora?
A légio ezredeire,pont annyira van szükség mint más francia ezrdekre,légiós hagyományaikra pont annyira van szükség mint pld a huszárhagyományokra.
Annyi plussz van,hogy mind a francia polgárok mind a világ felé le lehet kommunikálni egy pozitiv képet vele a francia hadseregrõl,ez a tradiciók,a mult gyakorlati haszna.
Pontosan ugy,mit a brittek gurkha lövészezredeinél.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
van pár volt légiós ismerõsöm és 1 jó barátom most is kint van.tudom hogy ez már nem a Rajtõféle kalandbirodalom és a veszteségek is minimálisak. de miért is van szükség a légióra mai napig?
thandos! kérdezni = leszolni? 😊)
Azért az is erõsiti az imidzset,hogy zsoldot kapnak😊
Mint minden hadseregben
-------------
Mert tudom!😊)
te vagy minden titkok tudója?
----------------
Attól nagyon messze vagyok!
a titkos azt jelenti hogy nem publikus....
----------------
Tudtam a jelentését.😊
sz'tem 1 ZSOLDOS hadsereg a legjobb ilyen feladatokra
--------------------
Légiót nem tekinthetjük tipikus zsoldos seregnek.Azok mások.Sokkal közelebb van egy hivatásos hadsereghez,mint egy zsoldoshoz!Annyi benne a zsoldos jelleg,hogy külföldieket toboroz.
Amugy Vietnam is igy kezdõdött.Elõször csak arra nézett az elnök,aztán már gondolt is rá,na fene,menjen egy két tanácsadó,meg pár köcsögfejû,aztán arra eszmélt,hogy a liberális lapokban a képeken egész Hanoi a napalmot vakargatja magáról😛 Westmorland meg le akarja törölni Kambodzsát a térképról
Úgy beszélsz, mintha te lennél a Général de Brigade 😄
Még a veteránoknál is jobban tudsz mindent 😄
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
csak kötöm az ebet a karóhoz: ha elhúzódik a harc akkor megy a légió!
kíváncsi lennék néhány "öreg" mit gondol errõl?
+ a légió létszám nagyjából állandó vagy csökkentik duzzasztják mostanában?
ne feledjük el hogy a francia hadsereg a legkeményebb Európában. persze ezzel 1 angol biztos vitatkozna.... 😊
na ezt te honnan tudod? te vagy minden titkok tudója?
a titkos azt jelenti hogy nem publikus....
sz'tem 1 ZSOLDOS hadsereg a legjobb ilyen feladatokra.
ja amúgy mi történt? lemaradtam?