A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊
Háát lehet az illetõ kicsit eltúlozta a dolgokat,
az idegenlégió még ma is a legkeményebb hadsereg

De szerintem a pénzhiány valós... és mit hoz a pénzhiány?
nehéz döntések meghozatalát... és itt mindenki arra gondol ami nála úgy véli belefér !

Egyszerûen lehetetlen leszûrni mi igaz ,és mi nem mert annyi hamis információ jön hogy
Lol😊 szerintem az forrás az indexen volt

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

veszelka
mesemesemátka....

„Mit is mondjak ez nem az a légió amire számítottam, de ezt majd ti is megtapasztaljátok ha kimentek.”
A magyarok nagyon-nagy hányadának a tudatában a légió mint különleges alakulat szerepel. Tudomásul kell venni,hogy nem az!Felépítését,felszerelését,feladatát tekintve teljes mértékben azonos az ugyan olyan francia ezredekkel. Tehát egy légiós lövész,mûszaki,harckocsizó,eje ezred ezen területen semmiben se különbözik a francia lövész,mûszaki,harckocsizó,eje ezredektõl.
„Az igazság az, hogy a mai úgynevezett idegenlégió elég hanyatlóban van, ezt nem csak én láttam de az ott lévõ tisztek is mondták köztük magyarok is.”
Te lóf.szt nem láttál a légióból! Láttad a felvételi körülményeket,beszélgettél pár magyarral és ennyi. Tisztek biztos nem mondtak neked ilyet,és fõleg nem magyar tisztek,mivel olyan most nincs! Jó lesz az altisztnek is.😊
„Kevés a pénz és ezáltal a misszió is, az amerikai hadsereg és a francia hadsereg majd mindent átvesz”
Nem fordítva akartad írni? A légiós fizetése teljes mértékben azonos az ugyan olyan francia ezred ugyan olyan beosztásban lévõ tagjáéval. Az USA,hogy a tökömbe kerül ide?😊 Ha szolgáltál volna ott,akkor tudnád,hogy a francia ezredek rotációs alapon mennek külszolgálatba. Régebben csak a TdM(„tengerészgyalogság”😉,eje és légiós alakulatok mentek. Amióta mindenki szerzõdéses azóta a többi francia alakulat is megy,tehát kevesebbszer kerül sor a légiós alakulatokra.
„A francia hadsereg felszerelése sokkalta jobb és a színvonal is magasabb már mint a légióban.”
Mivel nem volt szerencséd hordani,és látni a többieket,így mi alapján jutottál erre a következtetésre? Felszerelés tekintetében azonos a francia alakulatokkal.
„A 2REP vs. Bercsényi Zászlóalj között fogadni kellene ott kint minden magyar a Bercsényire tenne”
Ezt a két alakulatot nem lehet összehasonlítani,mert a 2REP egy sima ejtõernyõs lövész ezred,míg a Bercsényi egy Különleges Mûveleti Zászlóalj! Nem azonos a feladatuk,felszerelésük,tehát nem összehasonlítható! Ha fogadni kellene én a REPre fogadnék. Nem olyan rossz alakulat,meg azért mégis csak egy kb. 1200 fõs ezred és csak összepakolná a szolnoki pár száz srácot!😊)
„Sokan még azt is kimerték jelenteni, hogy a CRAP semmivel sem keményebb mint a Szolnoki Deszantosok.”
CRAP már nincs kb. 15 éve! Nem szûnt meg,csak nevet váltott.😊 Most már GCP név alatt fut. Õket már össze lehet hasonlítani. GCP elõnye,hogy gyakrabban mennek olyan helyekre ahova a magyarok ritkábban. Sõt,nem csak gyakrabban,de változatosabb helyekre. Franciában azért több pénz,anyagi feltétel és lehetõség van kiképezni az ilyen srácokat.
„A famas-ról meg annyit, hogy a légión kívül senki sem használja. Vajon Miért???”
A FAMAS nem csak a légióban van használatban,hanem az egész francia hadseregben. Gondolom,hogy a felvételi alatt sikerült annyit lõnöd vele,hogy véleményed legyen róla!😊

Épp ma beszéltem a barátommal, kint van aubgane-be szakács a légió parancsnokainak és nem mondta, hogy megszûnne a légió vagy hogy egybe olvasztanák a francia hadsereggel.
Na voltam kint!
Mit is mondjak ez nem az a légió amire számítottam, de ezt majd ti is megtapasztaljátok ha kimentek.
Nem úgy mennek ott a dolgok mint egyes linkelõ emberek mondják. Az igazság az, hogy a mai úgynevezett idegenlégió elég hanyatlóban van, ezt nem csak én láttam de az ott lévõ tisztek is mondták köztük magyarok is.
Kevés a pénz és ezáltal a misszió is, az amerikai hadsereg és a francia hadsereg majd mindent átvesz. A francia hadsereg felszerelése sokkalta jobb és a színvonal is magasabb már mint a légióban. A kiképzés sem olyan kemény mint mondják egyesek legalábbis ma már nem.
A 2REP vs. Bercsényi Zászlóalj között fogadni kellene ott kint minden magyar a Bercsényire tenne. Sokan még azt is kimerték jelenteni, hogy a CRAP semmivel sem keményebb mint a Szolnoki Deszantosok. A futáson kívül mást nem igen csinálsz csak rohangálsz egész nap. A famas-ról meg annyit, hogy a légión kívül senki sem használja. Vajon Miért???

Majd mindenki megtapasztalja ha kimegy. Egy Amerikai Ranger hülyére szivatott minden kiképzõt, röhögve húzott el onnan vissza az USA-ba.
írtam privátba Kzohun
Aki tervezi, hogy Október környékén menne ki a légióba msg me. Mehetnénk 1ütt.
Akkora a baj,hogy a helyedben és már holnap indulnék!😊))

Lehet,hogy az miatt nem vesznek fel!

meg mi az, hogy megszûnik átalakul? Á
én 2009-ben voltam kint, de majd jövõ év elején akarok újra kimenni de olvasom valaki most nyáron megy mert fél hogy késõbb nem lesz felvétel
ennyire nagy a baj?
helo
tudom biztos volt ilyen kérdés
de csak annyi,hogy alkaron lévõ nem nagy tetoválás kizáró ok?
azért ha franciául beszélsz az nagy elõny. ha legalább pár kifejezést az meg arra jó hogy ne nézzenek tök hülyének, mert soha semmit nem értesz de majd úgy is beléd ver... akarom mondani úgy is megtanulsz ha már ott vagy. ha vissza pörgetsz a fórumban egy kicsit még lehet hogy valami hasznos anyagot is találsz... <#nezze>
nem hátrány, le rakhatod ott.nem 1 jogsin múlik a dolog.
felteszek egy értelmes kérdést 😄
a jogsival el vagyok maradva... addig ki se mennyek ?
vagy annyira nem nagy gond ??

mert az oldalukon ki volt emelve hogy elõny
akkor gondolom ha nincs az hátrány...csak mekkora ?😊
Szerintem az a legegyszerûbb ha nem teszel fel túl sok kérdést
mert a többsége ami felmerülõ kérdés azt õk döntik el

leírtam hogyan juthatsz ki..neked annyi a dolgod hogy bekopogsz 😊
a többi már Póker 😊
nem tudom mi számítana elönyek😄

Természetesen!Miért élveznél elõnyt?

értem és 3 hónap után is elõröl kell az egész procedúrát kezdeni??

A,hogy átlagban 9-10X a túljelentkezés meg van nemzetiségi kvóta.Ez a következõt jelenti:Van 59 fõ,akik végeztek a felvételi minden tesztjével és ezt sikeresen teljesítették.Belõlük fognak kiválogatni kb. 35 fõt,aki a következõ pénteken mennek kiképzésre.Ebbõl az 59-bõl van 7 magyar.Mivel arra ügyelnek,hogy a kiképzésen a szakaszokban egy nemzetiségbõl ne legyen sok,így csak 3 magyart vesznek fel és a többieket elküldik és 3 hónap múlva ismét megpróbálhatják.Azt,hogy mi alapján döntenek azt csak õk tudják.Tehát hiába értek el jó eredményt minden teszten,nem fognak mindenkit felvenni.

értem és mitõl "csak 10% ?" mik számítanak a maradék 90 ben??

A cég nevében benne van,hogy francia.Akkor miért kellene tudnod németül vagy angolul?
Ha minden teszten tökéletes vagy,de csak magyarul tudsz akkor 10% esélyed van.
Ha minden teszten tökéletes vagy,de a magyaron kívül anyanyelvi szinten beszélt 12 nyelvet akkor 11%.
Magyar nyelv ismerete bõven elég.

bocsánat😄 angol/német/francia??? vagy magyaron kívül más is kötelezõ?

Sanyix!
Természetesen kell nyelvtudás!Mivel sikerült magyarul egy érthetõ kérdõmondatot írnod,így meg is van a kellõ nyelvtudásod!

Néztem google maps on....Marseilleben ahol le rak a busz
onnan kb 4 km gyalog az Idegenlégió
Itt van egy kép is a jegy foglalásról

http://kepkezelo.com/viewer.php?file=0evumq5bi146g9asm8mp.jpg

Egy kicsit megint segítek a kikívánkozóknak 😊

Mindig utána szoktam nézni mivel a legegyszerûbb kimenni Franciaországba.
Pár órája néztem, mi a "legegyszerûbb" kategória még mindig a BUSZ.

Budapest-Marseille közvetlen járat jár amit a Volánbusz biztosít
Jegyvásárlás idejétõl függõen 15 000 és 29 000 Ft között
Jegyeket telefonon lehet lefoglalni személyesen.
Minden kedden és Pénteken megy, ennek megfelelõen jön i visszafele
tehát ha esetleg nem sikerülne visszaút is megoldva.

Hát kicsit drágább mint a vonat, de nem kell 6szor átszállni
a repülõ is csak Párizsig visz, onnan meg mindenképpen busz

sziasztok olyan kérdésem lenne hogy idegenlégióba nyelvtudás nélkül gondolom esélytelen bejutni!?

Ertem igazas van!!
kosz a valaszt. de en arrag gondoltam h szigorittanake anyit a a felvetelin h nehezebb legyen a bejutas.!!??
Én még a gimi 3.-ikat se fejeztem be.😊
1 év alatt sokat romolhat az esélyed!Pl. autóbalesetben leszakad a kezed,vonat levágja a lábad,cigányok kiszúrják az egyik szemedet,pedofil dolog miatt sittre vágnak,stb...

mit szoltok mit csinaljak? meg van 1 evem az iskolabol. menjek az iden nyaron h nagyobb legyen az esejem , vagy elerek 1 ev mulva? 1 ev alatt menyit romolhat az eselyem h bejussak?
kory76!
Annak ellenére,hogy csak felvételizni voltál kint,nagyon jól beszélsz franciául!😊))
Felvételi alatt tisztekkel alig fogsz szóba elegyedni,és akkor se ilyen témáról!
Melyik magyar cigány akarja beolvasztani a francia seregbe?A francia köztársasági elnök így használja a nevét:Sarkozy.

mondjuk ez elég elképzelhetetlen lenne 😊
deee minden esetre mindenfélét mondanak mostanában, és tény ami tény, az idegenlégió a mai formájában, idõ kérdése, de megszûnik és mindenképpen átalakul. Hozzá teszem, sajnos, mert így elõbb kell jelentkeznem mint amire én gondoltam, a bizonytalan helyzet miatt.

2 év múlva akartam kimenni, de a kialakult helyzet miatt most nyáron megyek, nem akarok lecsúszni róla.
Sziasztok! Én azt hallottam odakinnt, a tisztek mondogatták nekünk hogy Sárközi be szeretné olvasztani a Francia hadseregbe Légiót, tehát nem megszûnik, hanem átalakul majd valamikor. A kérdés hogy sikerül-e neki😊))
a lényegen nem változtat 😊
nehezebb bekerülni mint valaha...

Az oldalukon is már csak 7699 ember szolgál a légióban
ebbõl mindössze 5545 aktív légiós van...
----------------
5545 nem az aktív légióst jelenti!Az a légiósok(rendfokozat nélküliek neve),elsõosztályú légiósok(õrvezetõ)tizedesek és szakaszvezetõk összlétszáma.Ehhez jön hozzá az altisztek száma.Tisztek közül is vannak olyanok akik légiósként kezdték.

Az oldalukon is már csak 7699 ember szolgál a légióban
ebbõl mindössze 5545 aktív légiós van...

akárhogyan is nézzük a létszám fogy... csak az mem veszi észre aki nem akarja

az a kérdés miért ?!?!

hát ha most az õ fejükkel kéne gondolkodnom akkor most azt mondanám
hogy a légiót lassan de biztosan fel fogják oszlatni.
mivel egyszerre nem megy (és nem is lehet kitenni a szûrüket),
ezért én is csak annyit tennék hogy csökkenteném folyamatosan a frissen felvettek létszámát...

a másik kevésbé drasztikus lehetõség hogy egész egyszerûen most nincs rájuk annyira szükség, így anyagi megfontolásból kevesebb katonát próbálnak eltartani.

kinek melyik tetszik, kinek melyik a logikusabb.
mindenesetre szerintem mindenki észreveszi hogy minden eltelt évvel nehezebb a bejutás mint az elõzõben, a jelentkezõk létszáma pedig folyamatosan növekszik.

sokan mondják hogy a bejutás esélye hozzávetõleg 10bõl 1 személy.
szerintem nyugodtan kijelenthetjük hogy ez 4-6 éves statisztika
a mai frissen jelentkezett "légiósok" bejutási esélye inkább 15bõl egy.

Régen írtam ide, mert eléggé ellaposodott a beszélgetés,
de 1-2 bejegyzést visszaolvasva még mindig sokan azt hiszik hogy csak kimennek és már meg is van...

amikor kiutaztam Aubagne-ba , nem viccelek csak hátizsákos embereket lehetett látni, nagyon nagy a túl jelentkezés, és igen jó fizika felépítéssel rendelkezõ embereket kell majd legyõznötök a bejutásért.
Tényleg csökken.Az pontos okát nem tudom,de a hadseregreform is közre játszhat.
15 éve jelentkeztem.Akkor volt 5RE 2-3 századdal,2000-ben megszûnt.3REI-ben volt 3 harci század,'99 körül 1 vagy 2 megszûnik.Azok most tournantok.13DBLE-ben volt 4 harci század,most csak 1 állandó és 2 tournant.Viszont 2REI-ben plusz 2 század alakult az ottlétem alatt.Létrejött a 2REG.Az addigi 1 pk-kiszolgáló századokból kettõ lett ezredenként.Pk és külön a kiszolgáló.Számszerûen nem tudom a létszámokat,de apránként csökkenõ a tendencia.Azért aggódni nem kell,megszûnni belátható idõn belül nem fog.😊

veszelka
Én egy hete voltam aubagne-ban, kijött egy tizedes, és azt mondta, menjek haza, május 3-4éig nincs felvétel, nem érdemes várakoznom. 3 óra múlva már pakoltam is ki a cuccaimat az asztalra egy caporal-chefnek.

pletykák...

Ezt az infót én is hallottam az egyik kint szolgáló haveromtól.
Mibõl sikerült ezt a következtetést levonnod?

szewasztok....
javítsatok ki ha tévedek...de mintha csökkentené az idegenlégió az aktív szolgálatban lévõk számát....
Valaki tudja miért van ez ?
Irta.

Lol😊Alec Guinness is hét n -el irja

Nem tudom,de éppen a képen egy hordó volt abból az ir löttybõl
Egyébbként Merevke ur szeretheti Guiness -t is (Sir Alec Guiness -Obi Van Kenobi)de inkább Datrh Vader lehet a kedvence😛

Ennek az sg nek a motorja vagy milye,egy darab bantha kaka.

Nem,mivel nincs olyan ital!Amire te gondolsz az a Guinness.

veszelka
merevke nem inkább a guiness-t szereti?

Lol😊
Én ugyan nem.....amugy is ,most olvastam egy szakcikket,abban megmondta egy 2 és fél éve szolgáló légios kommandós gyalogostüzérlövész aki mellesleg a REP nél van,hogy õ már nem számolja hány embert ölt meg....gondolja bele,ha Merevke,akirõl nem tudom ki lehet pld 5 évet volt,az hány kiirtott néger falu?Ugyhogy nyomozzon utána Colombo😛
Légios merev(ke)részegen: