3500
A Francia idegenlégió
  • kerekescsaba
    Értem. Te mikor voltál? Nem sikerült bejutnod?
    Vagy már leszolgáltad az 5 éved? :)
  • Smith 85
    Valamit szerintem félreértettél. Strasbourgba pár nap alatt megvan a létszám és visznek le, úgy értettem. Mobilos hülye is tekinthető verésnek, Makarenko szavával érve. Motiváció videoval? Nem, a két sallerra gondoltam.
  • veszelka
    közben írtam a légiónak, és megerősítették a verziódat az útlevéllel kapcsolatban. azért írtam amit írtam, mert mikor ott voltam, a "gyengébb" képességűeket mindenféle hasonló indokkal zavarták el:)
  • kerekescsaba
    Kedves Veszelka!
    Csaba vagyok, én írtam az útlevéllel kapcsolatos kommentet a Vasihazafin.
    A két ismerősöm nem volt nyomorult....Csak nem tudták, hogy nem elég a személyi igazolvány. Már a kapuból elzavarták őket.
    A másiknál nem volt csak 50 euro, mivel bízott magában, hogy egyből felvételt nyer csak sajnos 100 Euró készpénz kellett volna nála legyen, ezért őt is elzavarták.

Még egy dolog az útlevéllel kapcsolatban. Egyik barátom is kint van már másfél éve Djibouti-ban. Most jött haza szabadságra és ő is mondta, hogy kell útlevelet csináltasson amíg itthon van.
  • Wampa
    "sztem. oda megy a Kelet-Európaiak zöme, szóval nem hinném, hogy heteket rohadnék ott."
    Hogyan?Minnél többen vannak annál gyorsabban továbbküldenek?

"Az igazság mindig odaát van"
    Nosza,ugorjuk át a keritést

"Verés előszokott fordulni, az látszik több videón is"
    Videokat....de ne azt amin kap egy nyakast a sötétség akinek eligazitás közben megszólal a mobilja

"Ezzel motiválják a puhányakat. :) "
    A videokkal?

"A tisztek rostáján is átszokott egy-két nem odavaló fazon jutni, majd a kiképzők ráveszik a távozásra"
    WTF?

"A Légió mindenestre tagadja az afrikai titkos küldetéseket."
    NEM BAJ,ITT EZ A HŐS,EZ A PERESZTEGI,AKI ÉLETE KOCKÁZTATÁSÁVAL LERÁNTJA A TITKOT OLYAN AFRIKAI MISSZIOKRÓL,AMIKBE AMUGY BUKNA A FRANCIA KORMÁNY.

Egyébbként saját megfigyelés,hogy ahol felbukkan a varázsszó,akármelyik topikon,hogy "felvidéki magyar"ott jön nemsokára ez a kitalált népmesei alak is
    Érdekes,hogy akit ismerek felvidékit,mind normális,igazi magyar ember,viszont a neten meg ált.ban vezérhülyék hivatkoznak ilyetén voltukra.

Másik dolog,itt is röhögök néha,mikor pubi vitatkozik Merevkével....vazzeg .először vetesd fel magad,aztán ha felvesznek vazzeg,akkor SZOLGÁLD LE AZ ÖT KIBASZOTT ÉVET MINT MEREVKE"aztán öt év mulva lehet észt osztani,de akkor is módjával,ugyanis Merevke nem egy hülye gyerek,észt meg azt tud osztani ugyi, akinek van.

Érdekes,a két fórumot nézegetve,hogy eltűnt a sok magyar CRAP os,meg 3 Cie s is:(

Más:nem tudom lett e emlitve az indexen,a REP nél felállitottak egy márvány emlékfalat,rajta az elesett ejtőernyősök neveivel.A költségekhez hozzájárultak a veterán légiósok is.
  • merevke
    A Légió mindenestre tagadja az afrikai titkos küldetéseket.
    --------------------
    Nem kell tagadnia,mert olyanokat nem csinál a légió!:)))
  • Smith 85
    Kzohun: Jó lenne menni akkor, de még itthon vannak ügyeim, amit el kell intéznem. Én októberben tervezem az utazást. Strasbourgba fogok jelentkezni, sztem. oda megy a Kelet-Európaiak zöme, szóval nem hinném, hogy heteket rohadnék ott.
    Peresztegivel kapcsolatban: Az igazság mindig odaát van. Verés előszokott fordulni, az látszik több videón is. Ezzel motiválják a puhányakat. :) A tisztek rostáján is átszokott egy-két nem odavaló fazon jutni, majd a kiképzők ráveszik a távozásra. A Légió mindenestre tagadja az afrikai titkos küldetéseket.
  • Kzohun
    A Fele sem biztos, hogy igaz...azt mond amit akar
  • veszelka
    terrorelhárító rohamrendőr, légiós, aztán robot a sor mellett? szép karrier:)
  • merevke
    Egy kis infó.Ennek a p...nek a légióval kapcsolatos szavait nem kell komolyan venni,mert hazudik!
  • Kzohun
    Aki akar jönni a légióba Szept 13.án megyek. Akit érdekel és jönne az msg me
  • Smith 85
    Interjú Peresztegi Bélával. Egy kis ízelítő azoknak, akik a Légióba készülnek:
    http://www.francianyelv.hu/erdekessegek/francia-idegenlegio/527-egy-magyar-az-idegenlegioban
    (Aki azt hinné, hogy 20 évvel később napjainkban, könnyebb lenne a katonák élete, az olvasgasson külföldi fórumok és okuljon.)
  • Kzohun
    Köcce!
  • veszelka
    Quartier Viénot - Route departementale 2 - B.P. 11 354
    13 784 AUBAGNE CEDEX
  • Kzohun
    Meg Tudja nekem valaki adni az Aubagne-ban található jelentkezési központnak a pontos címét?
  • Smith 85
    Magyarán aki odavaló úgyis felveszik aki nem, megy a levesbe. Gondolom fontos szempontként veszik, hogy valaki az otthoni zűrjei miatt, nem fog dezertálni a Légióból. Akárhogy nézzük a Légió mindig is toleráns volt a bűnözőkkel, a kiképzés alatt úgyis betörték akármilyen keménylegény volt. Bocsánat, de magamból indulok ki. Teszem azt fel, 5 év alatt ráköltök egy csomó pénzt, elitkatonát csinálok belőle és Ő úgy dönt a szerződése lejárta után lelép. Az nekem megérte? Logikus, nem? :)
  • veszelka
    Írtam a légiónak, kaptam egy jó hosszú francia szöveget, ami első ránézésre a kérdések-válaszok rész a honlapjukról franciául:

"Pour les étrangers à la communauté européenne, la présentation d'un passeport valide (avec ou sans visa) est obligatoire pour s'engager. Le bureau de recrutement de la Légion étrangère ne peut en aucun cas vous aider à obtenir votre visa. Aucune lettre ni aucune convocation ne pourront vous être envoyées. Aucune aide financière ne peut vous être accordée pour votre transport. "

De ebből még mindig nem egyértelmű, hogy kell e útlevél.
  • merevke
    Akkor megosztok pár kis titkot.
    Nem vagyok légiós.Civil vagyok mint te.
    Mikor én felvételiztem(15 éve) a felvételi fizikai része csak egy cooper-tesztből állt és 2800m-t kellett futni.
    Annak ellenére,hogy mindenben tökéletesen megfelelsz nem biztos,hogy felvesznek!Van veled 6 magyar akik mindenben tökéletesek voltak a felvételi alatt,de csak 3-4-et fognak felvenni mert arra ügyelnek,hogy a kiképzőszakaszban egy nemzetből ne legyen túl sok.Akiket elküldenek az 3 hónap múlva megpróbálhatja ismét és kezdi elöről a felvételi procedúrát.Azt csak az elbírálók tudják,hogy mi alapján fogják kiválasztani a 6 közül azokat akik felvételt nyernek.
  • Smith 85
    Nézegettem már a Légió hivatalos lapját, de elég hihetetlennek tűnik, hogy ilyen egyszerű lenne a felvételi eljárás. Kötélmászás, ingafutás, húzockodás... Azt hittem valamit eltitkolnak! :) Ha a 26 éves kor nem túl öreg oda, a kondim jó, és lévén érettségivel rendelkezem csak nem törik bele a bicskám a számtan és IQ tesztbe. Egye-fene, rece-fice belevágok!
    Ui.: Merevke! Egy Légiósra vadászni? Nem egészséges. ;):D
  • merevke
    Abba a kib..... gugliba beütve az idegenlégió és felvételizés szavakat kidob pár oldalt.Nekem a harmadik oldal hivatalosnak tűnik,mert a .com után ott a /hu is,tehát azt jelentheti józan paraszti ésszel,hogy már magyarul is olvasható.Ezt megnyitva minden kérdésre választ lehet kapni.Aki ezt nem találja meg az alkalmatlan!Nem a légiós szolgálathoz,hanem simán csak élethez!Akinek nem tetszik a hozzászólásom az meglátogathat franciában a Mo-hoz legközelebbi városban!:)))
  • veszelka
    senki se tudja.

de nem árt, ha fiatal vagy, és értelmes, jó kondival.
  • Smith 85
    Milyen szempontok alapján válogatnak a jelentkezők között? Pofára mennek vagy szimplán csak a gyenguszokat zavarják el? Azért kérdezem, mert október tájékán mennék. Most nem fogom költségekbe verni magam fölöslegesen, ha a jó egészségi állapotom és fizikumom ellenére elzavarnak a picsbe.
  • veszelka
    nem, és nem feltétlenül
  • highlander15
    Az úszás követelmény,és a lúdtalp kizáró ok?
  • veszelka
    Vasihazafin egy komment:

"miért a személyigazolvány nem elég ??? mindenki válaszát várom ??

balázs?? te mit mondasz erre

Eddig elég volt, április óta hozták be az útleveles menetet. Múlt héten ment ki 2 ismerősöm, egyiket az útlevél miatt küldték haza és a másikat azért, mert nem volt nálla 100 euró készpénz, csak 50."

Vajon a srácok túl nyomorultak voltak, azért küldték őket haza, vagy ez tényleg így lehet?
  • merevke
    Már 74-ből 8.
  • makosbab
    aha,koszi.ilyen autobalestek,meg radol a fa meg stb ...hat hulyegyerek,me nem vigyazott.. :D en azt hittem h pl gyakorlaton tulhajtottak v nem birta fizikailag v ilyesmi... hat az ongyilkos,annak vmi gond lehetetta keszulekben... egyebkent a szlovak sracrol hallottam,mivel en is felvideki vagyok es a tanrom unokatestvere volt...
  • merevke
    Djiboutiban egy hadnagy szabadidejében merült és akkor halt meg.
    Magyar ismerősöm sokat merült mélyre,de egy 3m-es merülésnél halt meg szabija alatt.
    Magyar ismerősöm autóbalesetben eltáv alatt.
  • merevke
    Volt ezredemben amiről tudok.
    Francia srác lövészeten FAMAS-ával öngyilkos lesz.
    Francia srácot a társa véletlenül lelő 1m-ről.2 a mellbe,1 a torokba és kettő a fejbe.
    Kínai autóbalesetben meghal.(saját kocsival)
    Francia srácra favágás alatt rádől egy fa.
    Ír srác részegen autóbalesetben.(szintén saját kocsival)
    Másik ezredek.
    2009 karácsonyán 3 orosz szakszi részegen felmegy egy fára.Az egyikkel 3,5 évig egy szobában laktam.
    Kb. 1-2 éve 7 légiós szabin vitorlázni megy a Földközi-tengeren.Mind meghalt.
    Pár éve egy fiatal szlovák srác Djiboutiban kiszáradás miatt.
  • makosbab
    hat mondjuk ez tenyleg minimalis,kossz az infot.de azert h gyakorlat alatt is meghal vki... azee tetszik a humorod :D szabi alatt megfulladni a tengerben :D
  • merevke
    Afganisztánban a franciák 10 év alatt eddig 73 főt vesztettek,ebből 8 volt légiós.Évente páran meghalnak gyakorlatok alatt balesetben,autóbalesetben,megfulladnak a tengerben szabi alatt és társai.Tehát minimális a veszteség.
  • makosbab
    :D ez termeszetes.... de uyg ertettem h pl 10 ev alatt hanyan vesztettek eletuket bevetesen v egyeb korulmenyek kozt
  • merevke
    Úgy b+,hogy aki születik az meg is hal!:))
  • makosbab
    ?? 100%? ezt hogy erted??
  • merevke
    100%.
  • merevke
    Tényleg hülye kérdés!:))
    Kiképzés alatt lesznek olyan esetek,hogy napokig nem tudsz majd enni édességet.Harci ezrednél nincs ilyen gond.
  • makosbab
    meg vmi vmi..csak ugy mellesleg erdekelne az elalalozasi arany,mennyiseg...
  • makosbab
    sziasztok
    eleg hulyenek fogtok majd tartani ,de van egy olyan fura kerdesem h a kikepzes alatt v ugy altalaban lehet e edessegre szert tenni v milyen esellyel? :D mert en fuggo vaok asszem.mar nemegyszer probaltam h nemeszek X ideig csokit stb,de nem ment...csakmert van kint egy haverom aki azt mondta h nuku edesseg...koszi a valaszt
  • ocsisajt2010
    Fricc köszi ezt a training programot.
  • Fricc 88
    Sziasztok!

Ezt találtam a készülőknek:

http://www.cervens.net/legionbbs123/showthread.php?11147-Legion-preparation-training-program

Legalább egy kifogás, (nem tudom hogy készüljek..) kilőve. :)

Csak keményen!