3500
A Francia idegenlégió
  • veszelka
    Amikor ott voltam, láttam egy néger tiszthelyettest egy szakadt, legalább 10 éves peugeottal...megtévesztés áldozata lehettem..:)
  • merevke
    Még 4 évet se volt,mert sejour utáni szabiról már nem ment vissza.
  • Wampa
    lol:)bizonsági ,de csak nemrég tudtam meg,hogy a crtr+görgő nagyit
  • Wampa
    Na de várjunk,mert Merevke még csak egy árva Becsületrendet se tudott összeturni,testőr se volt Izraelben,3 év után nem ment őrmester suliba,
    de ahogy elnézem,Perez tábornokot se ismerte,nemhogy még a nevelőapja lett volna:P
    (A hires aranylánc motivum,ami a 90 utáni magyar légios diaszpórának vezérfonala,:)

Viszont én azt olvastam egy könyvben,az ENSZ biztosnási főnöke irta,aki maga is ex-yugo,szomáliai,ruandai veterán,részt vett a légio dél-amerikában vivott kábitószerellenes háborujában,a nevadai titkos kiképzőbázison lett a világ 100 legjobb mesterlövészeinek egyike.....a bázisról tudni kell,hogy direkt a mikrokörnyezetét megváltoztatva átalakitották olyanra,mint a 13DBLE egyik pöpec lőtere,hogyha netán az ellenség kiszimatolja a képeit,azt higyje sima légios bakák puffogtatnak Dzsibutiban:P az ember pedig olyan szinten rejtetten élt,hogy a katonatársai azt hitték valami szaros irnok volt,aki meglógott 4 év után.

Na,ő azt irta,hogy ahogy megyünk beljebb a parkolóból a laktanyába,a következő járművek állnak:
    -mezei légiósok japán böhöm motorjai(K.ninják pld)
    -beljebb az altisztek Beemerjei,Mercedeszei
    -Bent a laktanyában a tisztek sportkocsijai (Maserati)

Ugyhogy ne add fel Öcsisajt,nem kell jöttment nickeknek elhinni mindent bemondásra,főleg ha egy igazi kitüntetett légios hős mást állit

• kiskorúbézoltán #2976
    Ember, a világon nincs az a hadsereg ami neked megfelene ha ilyen hisztis vagy... :DDD Még a magyar hátvédség se...
    Bakker, ki akarsz menni a légióba mer' annyira szar neked itt, de puffogsz mer' nem lehet kocsid az elején. Mégis mit vártál? Hogy majd mint 28. Kopár Koparovics Kopasz fényesrenyalt valaggal parádézol a bevonulásod másnapjátó'?
    Bár egyvalamiben egyetértek veled, valakinek embert kell faragnia belőled, mer' pillanatnyilag - a hozzászólásaid alapján - elég elkényeztetett kölyöknek tűnsz inkább...
  • merevke
    Nem te teszel szívességet nekik,hogy ott szolgálsz!Ennél a cégnél ilyenek a játékszabályok és ezt kell elfogadni.Ha nem megy,akkor nem kell jelentkezni és lehet menni olyan helyre katonának ahol azonnal vehetsz kocsit.
    10 éve szereltem le.Mi még szombat délig dolgoztunk és csak kb. kéthavonta volt a szombatunk szabad.Most már csak péntekig dolgoznak ha jól tudom.Mi 5 évig kimenőruhába mehettünk ki a városba aminek a kivasalása egy tapasztaltnak is kb. 45 percébe került.Most már civilbe mehetnek ki.Nem lehetett laptopunk(igaz még alig volt:)) és a mobiltelefonhoz is engedélyt kellett kérni amit nem mindig adtak meg.Most már mindkettőt szabadon vehetik és tarthadják.Amint látod az elmúlt 10 évben mi változott.Ha vársz egy 20-25 évet,akkor lehet,hogy kiképzés utántól vehetsz kocsit!:)))
  • Wampa
    Ez az!A k..va francia anyjukat!
    Vágd bele a tutit a pofájukba már a a felvételinél,legalább tudják meg mire számithatnak
  • veszelka
    sok fiatal légiós halt meg autóbalesetben, ahogy olvastam, gondolom ez is közrejátszik benne.
  • ocsisajt2010
    Értem én csak fel nem foghatom. Azért megyek ki, mert az itteni életemből elegem van. De amikor már légiós leszek, lesz egy kis pénzem akkor a szabadidőmbe szeretnék 'építkezni' tanulni, befektetni, stb. hogy amikor leszerelek -benőtt a fejem lágya, embert faragtak belőlem- akkor tudjak mit kezdeni magammal. Nem bukjálni megyek a légióba, nem köröznek sehol, meg ők se szeretnek már semmilyen bűnözőt felvenni -állítólag elmúltak azok az idők- akkor ne bűnözőként bánjanak már az emberrel. nem a szigorú szabályokkal van gondom. Ha az a vágyuk mondjuk hogy szolgáljak még pár évet -ha már annyi energiát öltek a kiképzésemre stb- akkor azt máshogy is megtehetnék, nem úgy hogy igyekszenek ellehetetleníteni hogy civil életre alkalmatlan legyek... ha nem korrektek biztos nem maradok 5 évnél tovább. az rengeteg idő.
  • merevke
    Kocsi
    Mi a tökömet nem értesz ezen? 5 évig hivatalosan nem lehet és kész.
    Bankszámla
    Ha magyart nyitsz szabidon azt nem tudják meg.;)Arra is tudsz utaltatni a francia számládról.
    Szerződésben ezek nincsenek leírva szerintem.Harci ezredhez kikerülve úgyis kiokosítanak az idősebb magyarok a mutyi dolgokról.
  • ocsisajt2010
    Sziasztok.
    Először is köszönöm a dokumentum filmeket, ezeket még nem láttam.

Viszont valamit nem értek, amit a filmen láttam. Nem lehet 5 évig autóm? semmilyen magántulajdonom? K...ni lehet autóm nem lehet amivel szabadnapon autózhatok nem értem :)
    Meg az volt a doksi filmen, hogy bankszámlám sem. Gondolom ez alól kivétel a légió által fenntartott, és azt kezelhetem is (átutalások stb)
    De ha az támadna a fejembe, hogy félreteszek pár ezer eurót másik bankszámlára már nem tehetem meg?
    Ezek le vannak írva valahol? mer a honlapon azért ezekkel nem dicsekednek. Gondolom a szerződésembe majd ezek részletesen le lesznek írva ha eljutok odáig.. de jó lenne hamarabb tisztázni.
  • merevke
    De ismerős laktanya!:))
  • Wampa
    A legkegyetlenebb hadosztály....de tényleg......egyszer,ugyhallottam,a kismaciját is elvették valakinek!!!!!!!!!És elzabetnort vagy ki a faszom,3 kibaszott évig kereste ezt a választ:P
    Ilyeneket:furcsa és ellentmondást nem tűrő világ.....az esély hogy a hősök (furcsa recsegés)mitikus köréhez tartozhassanak....és ez 1 percen belül,megspékelve két atomfizikussal,aki éppen meg akar dögleni.

• oli88
  • davidevfts
    Hát akkor,ha el kell válni,akkor az lesz.nem szeretném,ha ezen múlna.a család,meg nem ellenkezik.végül is csak formalitás. köszi a válaszokat!
  • kiskorúbézoltán #2965
    Hogy a légiónak mi kínja a színtévesztőkkel azt nem tudom, de itthon az az indok, hogy a lőszerek színnel vannak jelölve.
    De hogy adjanak a szarnak egy pofont, színtévesztő lövész lehet, de pl tüzér nem. A dolog különös báját az adja, hogy a lövészeknél a lőszereket ugye színes festékcsíkokkal jelölik, míg a tüzérségi lőszerek egységesen szürkék fekete betűkkel/számokkal...
  • merevke
    El kell válni.Válási papírt a francia nagykövetségen lefordítatni és máris elhárult az akadály!
  • davidevfts
    nincs is erre semmilyen megoldás?
  • merevke
    Feleséggel és családdal nem fognak felvenni.
  • davidevfts
    köszi,de ez biztos? Van kint ismerősöm,akinek van egy lánya.sajna nem tudtam vele beszélni már régóta. A légió honlapján meg azt írják,hogy családi állapottól függetlenül mindenkit nőtlenként vesznek fel. ezért vannak kétségeim.
  • veszelka
    így nem.
  • davidevfts
    Sziasztok! Tudom,hogy unjátok már ezeket a kérdéseket,de tudna nekem segíteni valaki egy részletes felvételi követelmény összesítéssel. Nagyon sokat segítene,mert mostanában szeretnék kimenni,de olyan hátrányaim vannak,hogy nős vagyok és van gyerekem is. Így még felvehetnek? Előre is köszi!
  • merevke
    Most kell gyorsan jelentkezni a légióba!Tömegével szöknek meg a srácok,hogy Kadhafi fejére kitűzött pénzjutalmat bezsebeljék.Pótolni kell a dezertőröket!;)
  • jeuhegi
    "engem nem érdekel a fizikai felvételi meg a többi"
    Jó tanács!
    Nem csak a fizikai felmérés van!
    Nézd meg ezt a honlapot is, www.oksub.com
    Egyébként érdekes mert,szemüvegeseket felvesznek,de színtévesztőket elküldik általában.
  • merevke
    Jelentkezel(ha van elég merszed!) és majd kiderül.Ennyi!
  • veszelka
    senki se tudja, hogy kizáró ok e, mindenesetre a látásvizsgálat után egyből a baboskönyv következik.
  • kissakissa
    A színtévesztés kizáró ok? Tudja vki?
    Ilyen primitív dolog miatt tartok csak, engem nem érdekel a fizikai felvételi meg a többi. Emiatt bukhatok már a legelején...
  • jeuhegi
    Pontosítanálak"kedden és csütörtökön van szállítás"de a busszal max a pályaudvarig visznek,mert onnan TGV-vel mentek két tisztessel Marseille-be onnan pedig megint busszal Aubagne-ba.Egyébként Párizsban meg is csinálják az általános orvosit,és internél is lekérnek(amiről nem is tudsz majd)
  • Smith 85
    Moszad honlapjáról lehet letölteni a jelentkezőlapot butácskáim. :P
  • merevke
    [email protected]
  • Wampa
    Jelenlegi légiós dolgokban jártas kapcsolat email cime

Ha neked ez jó,egy caporal-chef haver,irhatsz neki angolul is....a magyart is megérti,de azt nehezebben.
  • Wampa
    Be kell mondani a jelszót"Oroszlánok bőgnek hajnalban, a sivatagban"
    Akkor felküldik a jelentkezőt a moszados Kovácshoz.
  • oli88
    Segitséget szeretnék kérni olyan embertől aki a jelenlegi légiós dolgokban jártas .

Nemtúl jó a helyzetem szóval tényleg hálás lennék ha valaki tudna segiteni pár infóval itt az email cimem aki jól informált mostanában az pls irjon és ott felteszem a kérédseimet.

KÖSZÖNÖM

[email protected]
  • veszelka
    a moszadon keresztül te hogy jelentkezel?

bár az én nagyapám is légiós volt, csak ő a náci ufóezredbe szolgált, csészealjakkal irtották a néger falvakat...minden megeshet.
  • merevke
    :D
  • Smith 85
    Sajnos a kelet-európaiak felvétele a schengeni övezetbe, nagyon betett a légióba jelentkezőknek. Nincs vízumkényszer és emiatt borzasztó a túljelentkezés. Úgy vagyok vele, ha nekem sem sikerül bejutnom, hát megyek vissza testőrnek Izraelbe. A Moszadon keresztül az izraeli hadseregbe is lehet jelentkezni, de csak a nagyon kemények ajánlom (ide felsőfokú angol nyelvtudás kell). Akinek csak az számít, hogy katona legyen annak javaslom jelentkezzen a Magyar Honvédségbe (2012. január-tól feloldják a létszámstoppot, Hende ezt mondta). NATO tagok vagyunk szóval itt is lehet külföldi szolgálatra jelentkezni, a pénz is jobb ekkor.
  • kerekescsaba
    Köszönöm. Párizsban fogok jelentkezni.Szeptember 25-én megyek és szerintem és 27-én, kedden fogok jelentkezni, mert kedd hajnalban megy le Párizsból Aubagne-ba a busz és így nincsenek olyan sokan.
  • veszelka
    jó szerencsét hozzá. egy jó tanács, ne aubagneba próbálkozz.
  • kerekescsaba
    Értem. Én szeptember végén probálom meg... :)
  • veszelka
    egy kisebb sérülés miatt hazaküldtek tavasszal.