3500
A Francia idegenlégió
-
Tomika1990 #3020 Nem volt egy egyszeru dolog oda eljutni,nah de meg hazamenni,csak 5 napig tartott a hazaut:)de amit elkezdtem azt be is fejezem,nem egy egyszeru dolog ott,,,ha fajni kell fájjon xD -
Tomika1990 #3019 Sziasztok,én egy evvel ezelott a psycho teszteken buktam el,egy kicsikét beneztem a dolgokat,mert nem neztem az idot es nyugodtan jassesen toltogettem magamnak,szííp,nem?az orvosi meg a fizika ok-és volt.május elején készulok vissza,vki tanacsokat,hogy merre tudnak gyakorolni ilyen teszteket.koszi -
#3018 a nem az nem. esetleg irhatsz a legio tabornokanak. -
#3017 Hogy lehet kibukni a luc legeren
a tolokocsis nagymamäm megcsinälja a minimumot. -
nkaroly79 #3016 Sziasztok
Valaki igazán hozzáértöt kérdezek hogy:2002-ben probálkoztam felvételizni a légióba mindenem sikerült(IQ,fizikai,orvosi, gestapo)a végén mégis elküldtek és azt mondták többet nem mehetek utánna én bevonultam a magyar honvédséghez többször voltam a balkánon és afhganisztánba misszióba van rá esélyem hogy a légió eltekint a szokásaitol és mégis felvesz? vagy esetleg 10 év után elavult az akkori felvételi? esetleg már ningy is nyoma hogy ott jártam ?
köszönöm a választ. -
retimester #3015 szerintem sokan próbálkoznak még a hideg beállta elött jelentkezni, azért vannak e tájt rengetegen, de ez csak egy elképzelés a részemről -
kerekescsaba #3014 Sziasztok!
Szeptember végén jelentkeztem, de nem választottak be Rouge-nak, sokan voltunk és kevés hely van. Ha valakinek bármilyen kérdése van a felvételivel kapcsolatban az nyugodtan kérdezhet szivesen válaszolok.
És öcsisajt2010 a fogak miatt ne aggodj, nem küldenek el. volt egy gyerek akinek fele foga hiányzott és ami megvolt az is lyukas volt vagy csak gyökér. És nem küldték el, mehetett le Aubagne-ba tovább vizsgázni, aztán kibukott a Luc-Legeren. -
ocsisajt2010 #3013 Sziasztok!
Soron következő programom volt, hogy elmegy fogászatra, tegyék rendben amit kell és lesújtott az eredmény :S Most már be vannak tömve, de 3 fogat el kell távolítani. 2 alsó egy felső 7-es. Szerintetek kizáró ok?
Tudom, hogy a puding próbája az evés, meg alapból azt mondanátok, hogy menj ki majd megtudod, de a véleményeteket kérdezem, hogy szerintetek mennyi az esélye.... Nem olyan egyszerű felszámolni itthon mindent (munkahelyet, barátok, családtól elbúcsúúzni) aztán 2-3 hét múlva meg jöhetek vissza kezdhetem visszaállítani a dolgokat, ha nem vesznek fel. -
retimester #3012 A kiképzés időszakában lévő írásbeli vizsgákat franciául kell megcsinálni, vagy mindenki a saját anyanyelvvén írodott tesztet kap? -
Wampa #3011 Nem vészes,merevke is allergiás a biomolekuláris savkoncentrátumokra,
ami pld a Nonstromo több fedélzetét átégette,neki attól füstöl a bőre és azt visitja:Elolvadok,elolvadok.
Vagy vájjá má,ez nem a Colonial Marines topik? -
retimester #3010 bőrallergiát mennyire veszik komolyan? vagy ha nemolyan vészes azt le lehet tagadni? -
merevke #3009 Hát akkor meg nem teljesen mindegy? -
retimester #3008 semennyire sem -
Krisztikee18 #3007 ez mekkora hülyeség már -
merevke #3006 Ennek az infónak a nem tudása mennyire befolyásolja a felvételi szándékodat? -
retimester #3005 A mesterlövészeket melyik ezredben képzik ki? -
merevke #3004 melyik ezredbe a legnehezebb
----------------
DLEM és GRLE
melyikbe a legkönnyebb bejutni?
----------------
REP kivételével bármelyik franciában állomásozó harci ezred.
-
retimester #3003 Nem tudjátok véletlenül hogy pld. melyik ezredbe a legnehezebb és melyikbe a legkönnyebb bejutni? -
retimester #3002 Köszönöm válaszod! -
merevke #3001 Jelentkezni, az év bármely hétköznapján lehet?
-------------------
Hivatalosan igen,de ha bizonyos ünnepnapok hétköznapra esnek akkor 99%,hogy nem engednek be.Ilyen a karácsony.Ha Aubagne-ban akarnál jelentkezni akkor az ápr.30 is.
Odamegyek és jelentkezek?
-------------
Igen.
-
retimester #3000 Jelentkezni, az év bármely hétköznapján lehet? Odamegyek és jelentkezek? -
retimester #2999 Rendben :D megerőltetem a fantáziám, nem kell hozzá nyelvtudás akkor. -
merevke #2998 Van nyelvi követelmény!Az anyanyelvedet nem árt beszélned!:)
Akkor jobban erőltesd meg a képzelőerődet!180 éve működik a dolog. -
retimester #2997 Nyelvi követelmény az komolyan semmi? Ezt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ki megy full nulla tudás szinttel és felveszik, ez számomra hihetetlen, így hogy érti meg az utasításokat pld? Gondolom ha meg akarok könnyíteni a helyzetem akkor itthon valami alapot érdemes megtanulni ugye? -
merevke #2996 Én nem megyek. -
retimester #2995 Sziasztok.
Innen nem megy valaki ki légióba jövő év február, március környékén?
Válaszokat előre is köszi. -
#2994 rss -
Wampa #2993 rss
-
Wampa #2992 Mi az az RRS? -
#2991 hugy tudnám berakni rssbe? -
Wampa #2990 Klikkelhetően:
Az Idegenlégió kulturája -
Wampa #2989 Üdv
Egy kis blogocska,a Légióról,annak egy bizonyos szeletéről:
http://legiokultura.blogspot.com/ -
Wampa #2988 Sándor szerint párizsi jassznyelv,de megnyugodtam,agyam eldurrant sokáig,ez volt az egyetlen amit nem értettem,nyomokban se.Itt van Sándor forditása:
Ha elherdáltad a pénzedet
Vagy ha tönkrement a jövőd
Egy disznóság miatt
Vállraveted a csukáidat
És egy hajó fenekén nyomas
A légiósokhoz
Találunk ott havert mindehonnan
Vienne-bol es Montretout-ból
Csupa kulonleges.
Urakat,éppugy mint striciket
mind összejöttek
a Légiósoknal.
Vannak ügyvédek,orvosok
Birók, grófok,a jegyzők
lófejű behajtói és papok is
Akik elkeresztelik még a Jóistent is
A Légiósoknal.
Az arabok hazájában élünk
Ahol csak olyan vén arab nők vannak
Hogy olyanok mint az öszvérek.
Az őshazánkban annyira hőbörögnénk
Hogy félnének a burzsujok
A Legiósok cafardjátol.
Mi, más szenvedéllyel elünk
Mint az a fütyülős hekus,aki
A minisztérium előtt strázsál
Annál többet ér Tonkin és a bozót
Mint egy gyalogos kaszárnya
Egy Légiósnak.
Itt sosem leszünk gazdak
Mert a bakancsaink elkopnak
Az egész világon keresztül
A pia.. a nők... és a roham,
Nem vagyunk mi példaképek,
Mi, a Légiosok.
Tizenöt éves nehéz mesterség,
Hacsak egy golyó meg nem szán bennünket
a nyomorunkat látva.
Akkor a sakál hegyezi már a fogait,
mondván:ropogtatom majd a csontjait
Egy Legiósnak
De ilyesmi nincsen nálunk.
Mindig motyog nehány imaszót
Egy haver a gödrünk mellett
Két keresztbe tett fa, és egy név
az sem baj, ha nem az igazi
De egy Legiós. -
merevke #2987 Nem,de még a francia munkatársaim se!:))Igaz,hogy nem egy észlények!:))) -
Wampa #2986 Ja,ja....de én még az eggyel lentebbihez irtam:)
Ez az aux légionnaire amugy kemény szövegben ,nekem,Te érted az összes szlenget benne?
A gyorsulás a régebbi Légion marche-okhoz igen észrevehető,mostanában szinte hadarják.....lessen zouzou nóta lesz.....
-
merevke #2985 Azért lassabb a dallama,mert ez tábori és nem menet dal.Esti tábortűznél,pár csajka vörös és a hátizsákok aljából előkerült tömények után lehet jókat énekelni.:)) -
Wampa #2984 -
Wampa #2983 Lol:)
Akkor ezek szerint nem ismered ezeket az embereket.....
72 netán?:)
Ez egy jó video.A lassabb ütem olyan éltóságteljes volt -
merevke #2982 '70-es évek eleje. -
Wampa #2981