A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szevasz!
Most jöttem vissza franciába szabiról,így most annyira nem jó mint pl. 3 hete!😊)Még kevés itt a diáklány mert még nincs suli.😞
Amint látom,vannak még olyanok akik kifogást keresnek!😊))
Most jöttem vissza franciába szabiról,így most annyira nem jó mint pl. 3 hete!😊)Még kevés itt a diáklány mert még nincs suli.😞
Amint látom,vannak még olyanok akik kifogást keresnek!😊))
az nem próbaidõ. nem léphetsz le, még ha egészségügyi gondod is adódik (pl kimegy a bokád)
csak a rouge választásig, illetve a kiképzés végén felteszik a kérdést. kirúgni se nagyon fognak, ahhoz nagy bakit kell csinálnod.
csak a rouge választásig, illetve a kiképzés végén felteszik a kérdést. kirúgni se nagyon fognak, ahhoz nagy bakit kell csinálnod.
Igen az kb 5-6 hónap. arra gondoltam.
A honvédségnál van 6 hónap próbaidõ.
\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI
miféle próbaidõ?
a felvételi eljárás alatt, és a kiképzés legvégén gondolhatod meg magad, de akkor többet nincs esélyed.
a felvételi eljárás alatt, és a kiképzés legvégén gondolhatod meg magad, de akkor többet nincs esélyed.
Sziasztok!
Aug. 30-án megyek ki, egyedül. Marseille-ben lépek be.
Ha lehet, majd jelzem mi a helyzet.
Addig is, csak keményen!
Aug. 30-án megyek ki, egyedül. Marseille-ben lépek be.
Ha lehet, majd jelzem mi a helyzet.
Addig is, csak keményen!
Fricc
Sziasztok!
Mégegy kérdés: jött már valaki próbaidõ alatt haza?
a 6 hó próbaidõ alatt én is akármikor meggondolhatom magam ugye? mintahogy õk is elzavarhatnak ha nem kellek nekik.
Mégegy kérdés: jött már valaki próbaidõ alatt haza?
a 6 hó próbaidõ alatt én is akármikor meggondolhatom magam ugye? mintahogy õk is elzavarhatnak ha nem kellek nekik.
Sziasztok!% évvel ez elötti tenyér mûtét mennyire kizáró ok?A tenyerem teljesen tudom használni de meglátszik a forradás.És ha esetleg az egyik fülem kicsit rosszabb a másiknál?Mûtétet nem igényel az orvos szerint.Elõre is köszi!
Csá MEREVKE!!!ÖrülÖK ha jól vagy (de jobban örülök ha elfogytak a diáklányok😛)A közös spanunk a 2REP bõl kicsit kivan (ahogy látom)otthagyták a reptéren,de nem adja fel.
Én ugy gondoltam baxok kimenni decemberben,jó legyél,ha nem irok a face-en ne válaszolj. CSÁ
Én ugy gondoltam baxok kimenni decemberben,jó legyél,ha nem irok a face-en ne válaszolj. CSÁ
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Csá KECSKESZARV!!! Örülök hogy jól vagy😊A közös spanunk 2rep-bõl kicsit kivan, lehet feladja. Én is úgy gondoltam, hogy új papírokkal megyek szerintem dec-ben megint😊 Jó legyél, írj face-en😊CSÁ
Ha azt akarod nyitva lesz !! szerintem ennyi
Üdv Mindenkinek!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy Aubagne-ba megyek Augusztus végén jelentkezni a légióba, és hogy itt van olyan, hogy Zárva van a jelentkezés, vagy hogy épp akkor azon a héten nem lehet jelentkezni, vagy szabadság miatt zárva... Nem biztos, hogy a legjobb kérdés de fontos...
Köszi elõre is a válaszokat!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy Aubagne-ba megyek Augusztus végén jelentkezni a légióba, és hogy itt van olyan, hogy Zárva van a jelentkezés, vagy hogy épp akkor azon a héten nem lehet jelentkezni, vagy szabadság miatt zárva... Nem biztos, hogy a legjobb kérdés de fontos...
Köszi elõre is a válaszokat!
Sziasztok! Egy baratom bejutott 1.5 evvel ezelott. Azt mondja a csalad nem kizro ok, de van akit ezert kuldtek el. Estenkent viszont tobben vannak akik a gyerekeikkel skype/olnak beszelnek. Ahogy nezem a hozzaszolasokat az a kep alaukt ki bennem, hogy odamesz, ha latnak benned valamit bejutottal, ha nem akkor nem. gondolom rutinos emberek a felveteliztetok es tydjak kinel mi lehet a problema ami miatt nem tudna az egeszet csinalni es azt is tudjak kinel mi nem akkora gond.... Proba cseresznye. 40-50 ezerbol meg van a ki es visszaut. Aki ezen topreng fogja meg magat induljon el es meglatja, addig ugy se derul ki. Kulonben a honlapn is az olvashato, hogy mnemzetisegtol vallastol csaladi allapottol fuggetlen. Mindenki notlenkent van nyilvantartva, de a baratom szerint le lehet tagadni. nem nezik meg csak a korozesedet, ha van 😄
Sõt,hagyja el a Föderációt is😛
Amúgy követelmények itt is vannak rendesen, ugyanaz kb mint légió, csak éppen 103 bruttó az alapfizud 😊 meg kapsz olyan bakancsot hogy lejön a talpa az elsõ edzésnél (mesélték régebben ismerõsök, csak nincsennek már meg hogy interjúvoljam õket)
Köszönöm a választ merevke.
http://hekprev.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=41
http://www.rht.netai.net/docs/honved_alkalmassag.pdf
Fenti két linket a Magyar Honvédség fizikai felmérésérõl van doksi.
Ti vágjátok hogy most akkor kinek mennyi fekvõtámaszt kell nyomni?
futás ott van hogy mennyi idõ alatt kell teljesíteni a 3200 métert,
de hány fekvõre vagy húzóckodásra mikor kapsz 100 pontot? nem értem.
http://hekprev.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=41
http://www.rht.netai.net/docs/honved_alkalmassag.pdf
Fenti két linket a Magyar Honvédség fizikai felmérésérõl van doksi.
Ti vágjátok hogy most akkor kinek mennyi fekvõtámaszt kell nyomni?
futás ott van hogy mennyi idõ alatt kell teljesíteni a 3200 métert,
de hány fekvõre vagy húzóckodásra mikor kapsz 100 pontot? nem értem.
Sziasztok!
A légiót megjárt, vagy még aktív állományában lévõ harcosoktól kérdezem, hogy mennyire szigorú az orvosi vizsgálat a felvételkor?
Ami miatt kérdezem, az az, hogy idehaza nekem az ejtõernyõs orvosim nem lett meg gerinc probléma miatt, illetve sajnos rendelkezem 2 elég nagy híddal a fogsoromban.
Minden érdemi válaszolónak elõre is köszönöm!
A légiót megjárt, vagy még aktív állományában lévõ harcosoktól kérdezem, hogy mennyire szigorú az orvosi vizsgálat a felvételkor?
Ami miatt kérdezem, az az, hogy idehaza nekem az ejtõernyõs orvosim nem lett meg gerinc probléma miatt, illetve sajnos rendelkezem 2 elég nagy híddal a fogsoromban.
Minden érdemi válaszolónak elõre is köszönöm!
Mikor én felvételiztem,akkor nekünk a fizikai teszt csak a cooper-tesztbõl állt.A mostani fizikai követelmények meg megvannak az általad betett oldalon.Azt kell tekinteni mérvadónak.Ennyi.
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy pontosan milyen fizikai felmérésre kell számítani? (akik mostanában voltak).
Mert pl ezen a site-on is egyre kevesebb tétel van.
http://www.legion-recrute.com/hu/tests_sportifs.php
Régebben volt rajta úszás, meg cooper. luc-leger, kötélmászás, húzóckodás,felülés, összvissz? mer az nem nagy szám.
Megtudnátok mondani, hogy pontosan milyen fizikai felmérésre kell számítani? (akik mostanában voltak).
Mert pl ezen a site-on is egyre kevesebb tétel van.
http://www.legion-recrute.com/hu/tests_sportifs.php
Régebben volt rajta úszás, meg cooper. luc-leger, kötélmászás, húzóckodás,felülés, összvissz? mer az nem nagy szám.
én két hónapja voltam, és itthon vagyok, mo-n.
reggel összegyûlt egy akkora tömeg, hogy megtelt a kapu elõtti kis négyzet alakú placc....mindenkinek elkérték a papírját, 50nél többen voltak minimum, aztán kis idõ múlva visszahozták az igazolványokat, asszem 5öt bevittek, a többieket meg elzavarták.
reggel összegyûlt egy akkora tömeg, hogy megtelt a kapu elõtti kis négyzet alakú placc....mindenkinek elkérték a papírját, 50nél többen voltak minimum, aztán kis idõ múlva visszahozták az igazolványokat, asszem 5öt bevittek, a többieket meg elzavarták.
Te mikor jelentkeztél?kint vagy?többször olvastam, hogy sokan jelentkeznek.van itt olyan fórumozó aki kint volt és nem vették fel??csak mert sokan azt írják hogy rengetegen vannak
Miért is lenne hülyeség oda menni? hiszen oda visznek majd mindenkit, mert a többi csak toborzó iroda..
pár éve lehetett különbség, mostanság télen nyáron is rengetegen vannak. aubagneban a legtöbben, ott a kapun se egyszerû bejutni.
Sziasztok!Van annak jelentõsége, hogy mikor jelentkezek, télen vagy nyáron?Gondolom nyáron több a jelentkezõ, ezért ha télen mennék nagyobb eséllyel vennének föl?
h 20.-án repülök ki Marseillbe repülövel, Aubagne-ba hogy a legegyszerübb eljutni a reptértõl?
------------------------
Taxival.
Tavaly télen volt egy súlyos autó balesetem, de maradandó sérülés stb, nem szenvedtem. Ilyen dolgok mennyire befojásolhatják a felvételit?
-----------------------------
Annyira súlyos akkor nem lehetett.😊 Miért befojásolná? Nem értem,hogy miért kérdezed.
A felvételin mennyi esélye van 1 embernek h felvegyék? Aránylag jó fizikai állapotban vaok, teljesentiszta gondolkodású vaok, és nincsenek kétes gondolataim
-----------------------
10%
Olyan h ha van ingatlan a nevemen, meg egyéb dolgok, és nincs rajtuk hitel, meg semmi. H ha felvesznek ezekkel mi lesz?
----------------------
Kiadod haveroknak.Üresen hagyod.Üresen hagyod,de egy cigánycsalád illegálisan bekültözik.Ha egy ház és olyan helyen van,akkor cigányok el is bonthatják.Kémiazseni fiatalok feltörik és droglabornak fogják használni.Amint látod rengeteg lehetõség van!😊)
------------------------
Taxival.
Tavaly télen volt egy súlyos autó balesetem, de maradandó sérülés stb, nem szenvedtem. Ilyen dolgok mennyire befojásolhatják a felvételit?
-----------------------------
Annyira súlyos akkor nem lehetett.😊 Miért befojásolná? Nem értem,hogy miért kérdezed.
A felvételin mennyi esélye van 1 embernek h felvegyék? Aránylag jó fizikai állapotban vaok, teljesentiszta gondolkodású vaok, és nincsenek kétes gondolataim
-----------------------
10%
Olyan h ha van ingatlan a nevemen, meg egyéb dolgok, és nincs rajtuk hitel, meg semmi. H ha felvesznek ezekkel mi lesz?
----------------------
Kiadod haveroknak.Üresen hagyod.Üresen hagyod,de egy cigánycsalád illegálisan bekültözik.Ha egy ház és olyan helyen van,akkor cigányok el is bonthatják.Kémiazseni fiatalok feltörik és droglabornak fogják használni.Amint látod rengeteg lehetõség van!😊)
Üdv, mindekinek..😊 Én megyek ki Fran.o.-ba Július 20.-án. Nincs se családom senkim, és mindig is szerettem a katonai dolgokat. Nincs se priuszom, se egyéb rendörséggel való fennálló ügyeim. Angolul aránylag jól beszélek. És h ha felvennének szeretnék kb 8-10 évet kint lenni. Olyan kérdéseim lennének, h 20.-án repülök ki Marseillbe repülövel, Aubagne-ba hogy a legegyszerübb eljutni a reptértõl?
-Tavaly télen volt egy súlyos autó balesetem, de maradandó sérülés stb, nem szenvedtem. Ilyen dolgok mennyire befojásolhatják a felvételit?
-A felvételin mennyi esélye van 1 embernek h felvegyék? Aránylag jó fizikai állapotban vaok, teljesentiszta gondolkodású vaok, és nincsenek kétes gondolataim.
-Olyan h ha van ingatlan a nevemen, meg egyéb dolgok, és nincs rajtuk hitel, meg semmi. H ha felvesznek ezekkel mi lesz?
-Tavaly télen volt egy súlyos autó balesetem, de maradandó sérülés stb, nem szenvedtem. Ilyen dolgok mennyire befojásolhatják a felvételit?
-A felvételin mennyi esélye van 1 embernek h felvegyék? Aránylag jó fizikai állapotban vaok, teljesentiszta gondolkodású vaok, és nincsenek kétes gondolataim.
-Olyan h ha van ingatlan a nevemen, meg egyéb dolgok, és nincs rajtuk hitel, meg semmi. H ha felvesznek ezekkel mi lesz?
Ja,ja....lehet franciául is,van goole ferditõ
De nincs igazad a patikusokkal,én a saját szememmel láttam,mikor egy diplomás patikus(gyógyszerész...ész?)az egyetlen billentyûre amire nem volt irva semmi,ráirta ,hoyg shift,de ezt egy gyógyszerdealertõl kérdezte meg😊
Amugy Kecskeszarv.itt mindenki egy "ki a faszom"tudod,ez egy topik.
De nincs igazad a patikusokkal,én a saját szememmel láttam,mikor egy diplomás patikus(gyógyszerész...ész?)az egyetlen billentyûre amire nem volt irva semmi,ráirta ,hoyg shift,de ezt egy gyógyszerdealertõl kérdezte meg😊
Amugy Kecskeszarv.itt mindenki egy "ki a faszom"tudod,ez egy topik.
Azért a helyesírásodra jobban figyelhetnél,mert nem vihetjük állandóan gyógyszerézhez lefordítatni!😊Azért hozzá,mert õk tudnak minden olvashatatlan vényt elolvasni.😊
Inkább mesélj,hogy milyen a légió!
Inkább mesélj,hogy milyen a légió!
nem azé irtam hogy itt pattogjatok csak tudom milyen kétségek között indul neki az ember. meg h itt ragoztok kia f om v te
Már elfelejtett Magyarul ott kint Franszia országban😄
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
😄
Elnézést,szarvtól
Ezt kecskeszartól kérdezem.....
A magyar idegennyelvnek számít?
az együtt igy helyes.
ja a kikivánkozoknak+ annyit nagyonjo itt én telyes mértékben ajállom mindenkinek aki unja a cumit othon. nem kell idegenyelv, jogsi,vadászrepûlõs gyakorlat, anyámkinja,... ahogy vagy gyere hogy min mulik a faszse tudja de én szintévesztõ vagyok,és mégis. nem érdemes vacilálni me lehet befagy a felvételi,csak fussatok mint az õrûlt. sok szerencsét
szevasz báttya de jo hogy hallok felõled eggyût jelenkeztûnk stasburgba.probáld+ uj papirokkal esetleg de utána jol kell sakkoznod pincérkém nem ugy mint a tolockodonál hehe
Az elsõ fél éves vonulásban voltam.
MH 54.Veszprém Légtérellenõrzõ Ezred Medinán lévõ réskitöltõ századában konyhaügyész.
MH 54.Veszprém Légtérellenõrzõ Ezred Medinán lévõ réskitöltõ századában konyhaügyész.
Légiós éveid után milyen lehetett a sorkatonai szolgálat? Hol voltál soros, merevke?
Nekem ilyen gondom nem volt,mert leszerelésem után már mehettem is MH sorozására és nem sokra rá már vonultam is be sorkatonának.😊
Ahány ember,annyi indok.
Köszönöm szépen Merevke. hatalmas segitség volt. !!!
hello, azt megkerdezhetem hol tudtal elhelyezkedni az idefenlegio utan ?
Folytatás.
Szabadnapok hogy vannak? ( úgy hallottam hogy heti 2db van de 1 legalább 1 ( szombat . vasárnap) nemtudom ez mennyire igaz.Én már 10 éve,hogy leszereltem és ha jól tudom akkor azóta változott.Mi még dolgoztunk szombat délig és csak utána voltál szabad hétfõ reggel 06:00-ig.Néha a szombatunk is szabad volt,de nem túl gyakran.Azóta ha jól tudom már nem dolgoznak szombaton.Ha a századod van szolgálatban,akkor lehet ,hogy hétvégén is valamilyen szolgálatot adsz és így az a napod nem szabad.
ez nemtudom mennyire igaz de páran mondták hogy annyira kemény az élet bent hogy szabadnapokon szórják a pénzt a légiósok hogy legalább akkor kitudjanak kapcsolódni.Hülyeség.Hétköznap is ki lehet menni inni és kurvázni,azzal nem kell megvárni a hétvégét!😊
vagyis 5 év leteltével összetud magának keresni egy légiós annyi pénzt hogy pl magyarországon tudjon venni egy lakást és az életét megtudja alapozni?Ha szerencséd van akkor a századod sokat fog menni külszolgálatra és ott jobban lehet keresni.Utána az már a te dolgod,hogy mennyit teszel félre belõle.
Pénztartozás behajtócégnek, ez olyan dolog amivel felvesznek? (nem csináltam semmi keményebbet sem semmi olyat amiért a nyilvántartásba lennék.) netán sikerül bekerülni kérvényezhetek emiatt új személyazonosságot?Szerintem(remélem) ilyen apróságokkal nem foglalkoznak!Tavaly változott a neves dolog és nem tudom,hogy te is kérheted a változtatást vagy õk döntenek róla.
Motivációs beszélgetésnél mit mondjak?Mindig ugyan azt!Több alaklommal fel fogják tenni a kérdést más formában és már tudni fogják a válaszaidat pár nappal korábanról.Anyagi haszonszerzést nyugodtan ki lehet hagyni!Kaland,kipróbálni magadat,katonai élet szépsége,stb.
beszélgetésnél amikor az életedrõl kell mesélned elmondjam hogy 18 évet voltam nevelõotthonban? ez elõnyt tud adni? a szigorú nevelés jó ajánló levél oda?Persze,mert úgyse tudnád átverni õket.😊Ne érdekli õket ez a dolog csak õszintének kell lenni.Semmi elõnyt nem ad,de hátránya sincs.
a konfliktusokat jobb bent felvételinél elkerülni? ( magyarul valaki kötegszik akkor hagyjam rá, vagy romboljam le az embert?) nem tudom mennyire elõnyös hamar bemutatkozni ilyen téren.Emlékeim szerint a felvételi alatti verekedésért azonnal kibasszák az embert.
Szabadnapok hogy vannak? ( úgy hallottam hogy heti 2db van de 1 legalább 1 ( szombat . vasárnap) nemtudom ez mennyire igaz.Én már 10 éve,hogy leszereltem és ha jól tudom akkor azóta változott.Mi még dolgoztunk szombat délig és csak utána voltál szabad hétfõ reggel 06:00-ig.Néha a szombatunk is szabad volt,de nem túl gyakran.Azóta ha jól tudom már nem dolgoznak szombaton.Ha a századod van szolgálatban,akkor lehet ,hogy hétvégén is valamilyen szolgálatot adsz és így az a napod nem szabad.
ez nemtudom mennyire igaz de páran mondták hogy annyira kemény az élet bent hogy szabadnapokon szórják a pénzt a légiósok hogy legalább akkor kitudjanak kapcsolódni.Hülyeség.Hétköznap is ki lehet menni inni és kurvázni,azzal nem kell megvárni a hétvégét!😊
vagyis 5 év leteltével összetud magának keresni egy légiós annyi pénzt hogy pl magyarországon tudjon venni egy lakást és az életét megtudja alapozni?Ha szerencséd van akkor a századod sokat fog menni külszolgálatra és ott jobban lehet keresni.Utána az már a te dolgod,hogy mennyit teszel félre belõle.
Pénztartozás behajtócégnek, ez olyan dolog amivel felvesznek? (nem csináltam semmi keményebbet sem semmi olyat amiért a nyilvántartásba lennék.) netán sikerül bekerülni kérvényezhetek emiatt új személyazonosságot?Szerintem(remélem) ilyen apróságokkal nem foglalkoznak!Tavaly változott a neves dolog és nem tudom,hogy te is kérheted a változtatást vagy õk döntenek róla.
Motivációs beszélgetésnél mit mondjak?Mindig ugyan azt!Több alaklommal fel fogják tenni a kérdést más formában és már tudni fogják a válaszaidat pár nappal korábanról.Anyagi haszonszerzést nyugodtan ki lehet hagyni!Kaland,kipróbálni magadat,katonai élet szépsége,stb.
beszélgetésnél amikor az életedrõl kell mesélned elmondjam hogy 18 évet voltam nevelõotthonban? ez elõnyt tud adni? a szigorú nevelés jó ajánló levél oda?Persze,mert úgyse tudnád átverni õket.😊Ne érdekli õket ez a dolog csak õszintének kell lenni.Semmi elõnyt nem ad,de hátránya sincs.
a konfliktusokat jobb bent felvételinél elkerülni? ( magyarul valaki kötegszik akkor hagyjam rá, vagy romboljam le az embert?) nem tudom mennyire elõnyös hamar bemutatkozni ilyen téren.Emlékeim szerint a felvételi alatti verekedésért azonnal kibasszák az embert.
Én már csak egyet nem értek 😄
tegyük fel van egy emberkénk ....
az emberkénk el megy a légióba
az emberkénket felveszik
az emberkénk aláír 5 évet, ez alatt megtanul franciául...
az emberkénk összeszed egy kis pénzt az 5 év alatt
...végül leszerel...
szóval a történet végén magyarázzátok már el nekem mi vesz rá titeket hogy visszagyertek Magyarországra ?😄
tegyük fel van egy emberkénk ....
az emberkénk el megy a légióba
az emberkénket felveszik
az emberkénk aláír 5 évet, ez alatt megtanul franciául...
az emberkénk összeszed egy kis pénzt az 5 év alatt
...végül leszerel...
szóval a történet végén magyarázzátok már el nekem mi vesz rá titeket hogy visszagyertek Magyarországra ?😄