3500
A Francia idegenlégió
-
kecskeszarv #3060 igazad lehet valoszinuleg kifogàst
mult heten kuldtem be egy baràtomat aki 10 eve keszult jelenkezni ujra.
es amikor azt mondtakneki hogy jojjon vissza 4 ora mulva majdnem hazamet
ha nem osztomki lelep. Szoval itt mindenki megkapja azt az infot amit igazàbol nem is szabadna...
kijossz es megprbalod ennyi ha valaki a kezedet fogja meg rosszabb -
merevke #3059 Hogy minek foglalkozok halott dolgokkal? Nem irnak azért le minden eggyes kis részletet hogy mi fog ott történni baszki,
--------------------
Alkalmatlan vagy az életre!B+,nem lehet mindenre felkészülni!Légy férfi!15 éve,18 évesen a most beszerezhető tudás kb. 5%-val rendelkeztem a témáról és nem agyaltam ilyen marhaságokon.Már leírtam a véleményem rólatok.Kifogást kerestek,hogy miért ne próbáljátok meg!
a kiképzés lefolyásánál az első hétben van olyan hogy "Vizsga (alapfokú technikusi bizonyítvány)" ez pontosan mit is akar jelenteni? Milyen vizsga?
-----------------------
B+,az a kiképzés végén van és nem az elején!Vizsga a leadott dolgokból.Ennyi.Majd ha odaérsz megtudod,hogy mikből! -
GasMask #3058 Hogy minek foglalkozok halott dolgokkal? Nem irnak azért le minden eggyes kis részletet hogy mi fog ott történni baszki, egyébként meg még volna egy kérdésem, a kiképzés lefolyásánál az első hétben van olyan hogy "Vizsga (alapfokú technikusi bizonyítvány)" ez pontosan mit is akar jelenteni? Milyen vizsga? -
merevke #3057 Ügyesen megtaláltad a légió toborzó oldalát magyar nyelven.Azt átolvasva(látottak alapján nem az erősséged a figyelmes olvasás:)) nem találtál ilyen infót.Akkor mi a faszért foglalkozól a hallott dolgokkal? -
GasMask #3056 Kössz a hasznos infót :) A jelentkezés ingyen van nem? Mert halottam hogy 10ezer ft. -
merevke #3055 Egy török kamionossal stoppal.:)) -
GasMask #3054 Rendben. Kössz az infót merevke. És mivel ajánljátok az oda utat? Vonat, busz, vagy repülő ? Már csak ezeken agyalok .. -
merevke #3053 Ajtóból elzavarásnak azért nem olyan nagy az esélye.Akkor várni kell másnapog,mert más lesz akkor az ajtóban.:)Ha már csinálod a felvételi teszteket akkor is csak kb. minden 10.-et veszik fel.Ha mindenen tökéletesen megfeleltél,akkor se biztos,hogy felvesznek.Pl. veled együtt még 7 magyar tökéletesen megfelelt.Ebből felvesznek 3-4-et és a többit elküldik.Ők később ismét megpróbálhatják.Azért küldik el őket,mert figyelnek arra,hogy a kiképzőszakaszokban egy nemzetiségből csak pár db legyen. -
GasMask #3052 És általában mennyi az esélye annak hogy elküldenek mivel nincs már hely számomra ..? Mert halottam ilyen storykat. -
merevke #3051 DLEM-Mayotte szigetén lévő alakulat.Áll egy parancsnoki és kiszolgáló századból(légiósok,ők két évre vannak odavezényelve) és 4 havonta cserélődő harci századból.Ezt vagy egy légiós ezred egyik százada adja vagy valamelyik francia ezred egyik százada.Inkább a franciák szoktak menni.A kiszolgáló századba csak valamilyen kiszolgáló specialitással lehet kerülni.Feladata a francia jelenlét biztosítása,napozás,merülés és pecázás.A kiszolgáló század 14 fővel meg egy francia csendőrrel jelen van egy lakatlan szigeten.Havonta váltják egymást ott a srácok.Ott aztán még nagyobb a faszverés.:) Ilyen helyen vennek: http://dlem.legion-etrangere.com/modules/info_seul.php?id=42&idA=119&idA_SM=0
GRLE-Ez egy 4 éve létrehozott alakulat.Feladata toborzás,jelentkezőkkel való foglalkozás,utaztatása.
Tehát ide megint nem lehet kerülni kiképzés után.:)) -
merevke #3050 Beiratkozni az óvodába kell!:))
Ha Strasbourgban jelentkezel(KKE nagy része ott jelentkezik,így olyanokat tesznek oda aki beszéli a nyelvüket) akkor lehet találnak magyart.Ha nem akkor valamilyen nyelven elbeszélgetnek veled.:)Miután lekerülsz Aubagne-ba,onnantól az írásbeli teszt,elbeszélgetés az anyanyelveden történik. -
adamkah #3049 Megtudnád mondani nekem hogy melyik ezrednek mi a feladata, stb.? Igazából a DLEM és GRLE érdekelne. -
GasMask #3048 Nekem még olyan kérdésem volna hogy felvételinél azaz mikor bemegyek elsőnek akkor ugye beszélnem kell valakivel hogy miért választottam a Légiót, van-e rendőrségi ügyem stb. Ezt angolul illetve franciául lehet megoldani? Vagy megnézik a származásom és egy magyar emberrel fog történni ez a bizonyos beiratkozás? -
sanyiute #3047 értettem köszönöm uram:D -
merevke #3046 Elírtam.Tehát légiósként (az első kb. 10 hónapban havi 1043) és az 1205 pedig már elsőosztályúként. -
merevke #3045 Légiósból első ostályúnak mindenkit előléptetnek.Régebben ez autómatikusan 10 hónap szolgálat után történt.Most már teljesítménytől függ.Sport,magaviselet,harcászat,francia nyelv,tehát mindent néznek.Ha fasza vagy akkor lehet,hogy 8 hónap után megkapod a csíkot,de ha hülye,akkor 12-vel.3 év körül mész áltaban tizedes tanfolyamra.Ebből van az "okosaknak" és a "hülyéknak".Az első 10 hetes a másik csak 5.A fizetésben nincs különbség.Aki az 5 hetest végezte az csak max. szakaszvezető lehet.Ezt általában 7-7,5 év szolgálat után autómatikusan megkapja.Aki a 10 hetest végezte és 5 év után aláír,az megy 5-6 évvel az őrmestersuliba.Ez 4 hónapos és utána 3 hónap harcászati tanfolyam(ebből 1 hónap a kommandós kiképzés).Ahhoz,hogy tőrzsörmi lehessen,szintén egy tanfolyamot kell elvégezni.A zászlóshoz szintén.Meg utána is csak sikeres tanfolyam után van előléptetés. -
sanyiute #3044 magyarán felvételkor 1043€? mert olyat is írnak legfelül gondolom ez a tesztek alap kiképzés teljesítése után. -
merevke #3043 Amint látom te se táblázat elemzőként keresed a kenyered!:))
Akkor elmagyarázom a dolgoz.Felvételi után a kiképzésen és utána a harci ezrededben "honvédként" lesz a fizetésed havi 1205euró.Ez érvényes az összes ezredre,kivétel a 2REP,3REI és a 13DBLE.Kb. 10 hónap után kapsz egy csíkot(első osztályú légiós-őrvezető otthon) és ekkor kicsit emelnek a fizetéseden.Kb. 3 év szolgálat körül elküldenek a tizedes tanfolyamra.Ennek sikeres elvégzése után lesezl tizedes és ekkor ismét emelkedik a zseton.És így tovább.
-
GasMask #3042 Köszönöm a választ.
Sanyi: Teljesitménytől függ természetesen. -
sanyiute #3041 ja és nekem olyan kérdésem lenne hogy mi szerint lép az ember a légióba rangot? teljesített küldetések sikerességért,maga viselet,gyakorlatok el sajátitásától függenek vagy automatán X évente Ranglépés??? -
sanyiute #3040 a táblázat szerint ha te most be lépsz fel vesznek a légióba a 1 RE ezredbe akkor havonta 1205 € kapsz 10 hónapig Légionnaire rangba ha
le telt a 10hó akkor Caporal és 1226 € havonta gondolom én. -
merevke #3039 Ha felvesznek és majd ott is ilyen okos leszel,akkor párszor hallani fogod,hogy annyi az IQ-d mint a gázálarcod méretét jelölő szám.1-től 4-ig van számozva a méret.:))
Miután kikerültem harci ezredbe még 2-3 hónapig én ennyit kaptam és utána emeltek a fizetésén a légiósoknak(rendfokozat nélküli katona).15 éve még más volt a havi 38-40ezer forint.:)) -
#3038 Az 'Illetménytáblázat' és a táblázat közé ki van írva: "havonta - körülbelüli zsold"
Tehát havonta kapod az ott leírt összegeket, nem a teljes 10 hónapra. -
GasMask #3037 Sziasztok!
Én már régóta gondolkodom hogy menjek-e a Francia Légióba, és úgy érzem lassan megyek is. Már mindennel tisztában vagyok, csak ezzel nem itt:
http://www.legion-recrute.com/hu/salaires.php?SM=0]Illetménytablézat
Na most ugye azt irja hogy 10 hónap alatt kapok majd 1205 €-t azaz 1,205.00 EUR, magyarul 374,283.63 HUF. Vagyis 37ezer FT/hó ? Nem a pénzért megyek ki már félre ne értsen itt senki sem, csak végig olvastam az egész oldalt és ezen kicsit nem tudok eligazodni, hogy 37ezer forintot fizetnek havonta ? -
merevke #3036 Szevasz!
Nem értem,hogy ehhez minek társ!Veszel egy ilyet(én is ilyet használok): http://www.youtube.com/watch?v=hhO1Kg4F2d8 és ha mellé van egy sportcipőd amiben lehet futni,akkor már minden felszerelésed megvan,hogy fizikailag felkészülj!Húzockodás,fekvőtámasz,guggolás,felülés és futás.Ennek egyedül is kell mennie! -
kory76 #3035 Sziasztok! Szeretnék kimenni a közeljövőben, felkészüléshez keresek társat budapesten. A számom: 30-555-7420 -
#3034 a rossz fogazat az egyik legnagyobb gomb, 4 év böri is mostanság már hátránynak számít. -
lajbi101 #3033 Sziasztok!
28 éves vagyok, 4 év börivel a hátam mögött.
Ez mennyire számít?
Azt halottam ,hogy nagyon figyelembe veszik pl a fogak állpotát, mert nekem van 2 rossz is. Ez gond? mert ha igen akkor elötte megcsináltatom, de nekem sűrgös lenne kimennem..... -
kory76 #3032 HAli "kecskeszarv" haver:) Régen hallottam rólad, remélem jól vagy. Nem beszéltünk mikor itthon voltál, jó lett volna. Vigyázz magadra,üdv a többieknek:) -
kecskeszarv #3031 A légioban ne keress logikát mer nincs...
Megprobálod sikerül vagy nem.
Az hogy mit csináltál elötte semmit nem ér (szerintem)
Amugy töbségben nem azt kapod amire számitasz itt (nagyon sok a téves infó + a mesemondó)
jó nekem...
egy barátom most jön ki 12 éve probálkozott és végleg elküldték majd irok hogy sikerült neki...
(de ha volt régebben tetkod és lefényképezték akkor bukó ugyanez az ujlenyomat ha vettek) de ugytudom akkor még nem voltszámitogépes rendszer) Sok szerencsét -
nkaroly79 #3030 Sziasztok
Valaki igazán hozzáértöt kérdezek hogy:2002-ben probálkoztam felvételizni a légióba mindenem sikerült(IQ,fizikai,orvosi, gestapo)a végén mégis elküldtek és azt mondták többet nem mehetek utánna én bevonultam a magyar honvédséghez többször voltam a balkánon és afhganisztánba misszióba van rá esélyem hogy a légió eltekint a szokásaitol és mégis felvesz? vagy esetleg 10 év után elavult az akkori felvételi? esetleg már nincs is nyoma hogy ott jártam ?
köszönöm a választ. -
Avantissimo #3029 Köszi a válaszokat!Nna de akkor mit csináljak(mármint hogy nős vagyok), tagadjam le,vagy mondjam azt hogy elváltam,vagy valjam be az igazat és kész,vagy váljak el???És vigyem a papirt lefordita?! -
merevke #3028 Szevasz!
32 vagyok nős van egy kisfiam
-------------
Korod nem gond,gyerek nem gond csak mivel házas vagy a kizáró ok.Ha letagadod és kiderül a felvételi alatt elküldenek.Ha már felvettek és csapatnál vagy akkor fogda.Ha nem derül ki akkor majd abból lesz gondod,hogy mikor visszakéred az eredeti neved fog kiderülni(akinek nem változtatnak annak is meg kell kérni ezt).Ebben az esetben az utolsó infóim szerint fogda és nem írhatsz alá.
fizikálisan toppon szellemileg is,bal kézfejemen van egy mütéti heg csavar nincs, bal szemem egy picit gyengébb, na meg van egy enyhe alergiám.fogaim rendben vannak(van egy pár tömött de semmi gond)
---------------
Ezekkel nincs gond.
B,C-s jogsi,éretségi+van egy pár papiromrom még
----------------
Ezek nem érdeklik őket.Jogsit úgy is mindenki megcsinálja.
néha hamar eljár a kezem de ez mellékes)5 éve ültem 10hónapot fogházban
----------------
Ha nekik is elmondod a felvételi alatt akkor nincs ebből gond.Nem te lennél az első priuszos :)
Mivel készüljek addig(sportolok már 14éve de sztem ez nem ugyan az
----------------
ha fizikai sportot csinálsz akkor az alapod 80-90%-a megvan.Fekvőtámasz,húzockodás,felülés és futás(8-10km)
mi a f.sz az a luc-leger?
---------
felvételi alatt egy fizikai teszt.Két vonal van egymástól sík terepen 20m-re.sípszóra elkezdesz futni és van egy rakat időd odaérni éseléggé kocogós az elején.Viszont egyre kevesebb időd lesz ezt a távot megtenni,tehát a végén már sprintelned kell.Ennyi.Itt megnézhetetd a fizikai tesztet. http://www.legion-recrute.com/hu/tests_sportifs.php -
Néreusz #3027 Nekem is volt,van autóm,mégsem vallottam be.Nem kell nekik mindent tudni.:D -
Néreusz #3026 Azt hogy nős vagy és gyereked is van,a legjobb ha letagadod.Mire készülj?Húzódzkodás-fekvőtámasz és futás-futás.Nem olimpikonokat keresnek a légióba,nem kell túldramatizálni a felkészülést.Sok esetben ahogy láttam nem is az esélyeseket vették fel,hanem azokat akiknek 20 fekvő is gondot okozott.Fasz tudja,hogy mi alapján válogatnak. -
Néreusz #3025 Nem tudom,hogy hogyan sikerülhetett neked a fizikai teszt ha az iq-un elbuktál.Először mindig az iq teszt van s csak az mehet a fizikai tesztekre akinek az sikerül.Orvosi-IQ-Fizikai-TBC vizsgálat-Gestapo.Ha a fizikai sikerül,akkor lehetsz zöld pólós. -
Néreusz #3024 Hm.Ez elég érdekes.A fogra nagyon buknak az orvosin.Max 6 fogad hiányozhat,s ha egy lyukas fogad is van,go haza. -
retimester #3023 sziasztok!
az gond ha itthon van egy autóm? az nem kizáró ok? mert hallottam hogy első ötv évben nem lehet kocsija senkinek? ez itthonra is vonatkozik? -
Avantissimo #3022 Sziasztok mindenki!
Bocs ha unalmas hüje kérdéseket teszek fel. 32 vagyok nős van egy kisfiam fizikálisan toppon szellemileg is,bal kézfejemen van egy mütéti heg csavar nincs, bal szemem egy picit gyengébb, na meg van egy enyhe alergiám.fogaim rendben vannak(van egy pár tömött de semmi gond)majdnem 190cm, 85kg(semmi zsir)B,C-s jogsi,éretségi+van egy pár papiromrom még.(néha hamar eljár a kezem de ez mellékes)5 éve ültem 10hónapot fogházban .Mennék én is tavasszal valamikor.Mivel készüljek addig(sportolok már 14éve de sztem ez nem ugyan az)Jah mi a f.sz az a luc-leger?..Ha valamit kihagytam egészitsen ki hogy mi,hova, merre,meddig..A választ előre is köszi(ja és csak olyan válaszoljon aki járt már kint és tapasztalatból mondja vagy tényleg tudja
-
Avantissimo #3021 Sziasztok mindenki!
Bocs ha unalmas hüje kérdéseket teszek fel. 32 vagyok nős van egy kisfiam fizikálisan toppon szellemileg is,bal kézfejemen van egy mütéti heg na meg van egy enyhe alergiám.fogaim rendben vannak(van egy pár tömött de semmi gond)majdnem 190cm, 85kg(semmi zsir)B,C-s jogsi,éretségi+van egy pár papiromrom még.(néha hamar eljár a kezem de ez mellékes).Mennék én is tavasszal valamikor.Mivel készüljek addig(sportolok már 14éve de sztem ez nem ugyan az)Jah mi a f.sz az a luc-leger?..Ha valamit kihagytam egészitsen ki hogy mi,hova, merre,meddig..A választ előre is köszi(ja és csak olyan válaszoljon aki járt már kint és tapasztalatból mondja vagy tudja.)