3500
A Francia idegenlégió
  • Jobrog

Én azt nem értem,hogy azok akik azt várják hogy mindent a szájukba rágjanak és fogják a kezüket végigvezetve a kiutazás és felvételi viszontagságain őket, hogy gondolják hogy egyáltalán alkalmasak légiósnak?
    Ha valakinek ennyire nincs helyzetfelismerős/problémamegoldó/szövegértelmező képessége, az hogy akar ott kinn létezni egyáltalán? Vagy ha adódik valami húzós helyzet,vagy egyszerűen csak pofánvág a kiképződ akkor ott is rohantok valakihez hogy de akkor most mit kell csinálni?
    Én nem voltam légiós,nem is tervezem,egy kollégám volt csak kinn,de ő is úgy hogy nem volt más választása,mennie kellett és ment,nem gondolkodott egy percig sem hogy hány gatyát vigyen magával.
    Tudom,most köpködnek fognak rám páran,de már röhej mi megy itt néha.
  • retimester
    GasMask
    Nem gondolod hogy be kéne fejezned?
  • GasMask
    Hamár nincs jobb dolgod mint egész nap SG fórumozni akkor legalább ne a süketlen jelentéktelen dolgokat irkáld a fejedből hanem ami hasznos is lehet..egy fórumozó kérdésére is teljesen primitiv és semmit mondó válaszokat adsz ..ha valaki kérdez valamit..akkor ne azt mond h "há nézz jobban körül az oldalon stb stb." ha tudod miért nem irod le? Nem azt kérdezik h hol találják meg ezt azt, hanem hogy MI ÉS HOGY MIKOR HOGYAN.. de most őszintén lehet egy ilyen emberrel vitatkozni mint te? :)
  • GasMask
    Elég szánalmas vagy már nem azért de kajak..mi az hogy nem merem itt feltenni? Ha egy kicsit is gondolkodnál ami szerintem neked nagyon NAGYON nagy kihivást jelent mert ahogy látom több az erőd mint az IQ-d ez teljes mértékben látható..nem NEM MEREM itt feltenni hanem az a fórum azoknak valo akik fontos kérdéseket akarnak feltenni a Légiórol kapcsolatban a saját érdekükben, amit én irtam nekem PM-et az meg egy személyes dolog volt veled kapcsolatban, megint más. Kezdj el lassan agyra is gyúrni mert elég kinos helyzetekbe hozod magad miközben azt hiszed h ezekkel a beszólásokkal magasabb szintre emeled magad az itt lévőkkel .. de ami a legkegyetlenebb h észre sem veszed magad.. ez egy FÓRUM, ha nem tudod mit jelent akkor google.hu jó barátod bármiben tud segiteni ha valamit nem értesz ..
  • merevke
    ezelőtt
  • merevke
    GasMask!

Ezeket a személyes kérdéseket miért nem merted itt feltenni?:)

A pár nappal ez előtt már le lettek írva!:)

"érdekelne hogy mennyi időt töltöttél el a Francia idegenlégióban"
    --------------------------
    Pár napja már valaki beírta,egy hozzászóláson belül kétszer is,igaz betűkkel!:))

"milyen rangokat szereztél?"
    ---------------
    Ezt meg én írtam le.Meg ki is következtethetted volna két hosszászólásból.Az az infó,hogy mennyit voltam meg az a hozzászólásom,ahol az előléptetési rendszerről írtam meg is adja a választ erre a kérdésedre.
  • GasMask
    Végre ..ez az első értelmes és valóban hasznos komment.. ez még nekem is jól jött köszi veszelka.
  • veszelka
    Mert aubagne-ba megy mindenki, rossz esetben napokig be se jutsz az ajtón. Tisztálkodási szett, 3 db boxer, póló, egy papucs nem árt, és wc papír.

Meg ha csütörtökön, vagy pénteken jelentkezel, olvasnivaló hétvégére:)

Vidd el minden okmányodat, és képzettségi papírodat, meg ha van, valami papírt az utolsó munkahelyedről.
  • veszelka
    Csak annyit tudok mondani, hogy minden elutasítottnak van valami rajta kívül álló indoka, hogy miért nem vették fel.
  • GasMask
    :)) Ez úgy érzem hosszú lesz :) Mi elött irsz valamit mindig olvass vissza egy-két hozzászólást ..
  • Avantissimo
    Szia! Én Aubagneba jelentkeznék.Te azt irtad jótanácsként alakinek hogy ott ne.Miért ne ott?? És szted hol és mit vigyek ami kötelező és ami szted jó ha van?!??
  • merevke
    Eddig a halál f.szára küldtél,most meg haverkodunk?:))

Ez tényleg egy nagyon fontos kérdés!:))Az általad illetmény témában betett oldalon valamire választ is kapsz,csak figyelmesen kell elolvasni.Hány éves vagy,hogy nem tudsz összeállítani egy ilyen egyszerű,(éretségit nem igénylő) felszerelést.Kicsit használni kell a józan paraszti eszedet(nem mindenkinek szokott sikerülni!:)) és magadtól is sikerül majd összepakolnod a cuccokat.
  • Avantissimo
    Sziasztok! VESZELKA Téged ajállottak. Voltak kint magyarok mostanában (okt,nov.) és vissza is jöttek(valamiféle ürüggyel elküdték Őket ideiglenesen) Mivel hogy mostanában nem akarnak magyarokat felvenni. (ezt egy kint lévő Caporal chef mondta)Kérdésem ezzel lenne kapcsolatos hogy te mit tudsz erről?!Kösz a válszt előre is.
  • GasMask
    Merevke viszont volna egy tényleg fontos kérdésem. Vagy attól aki volt már kint, mit vigyek? Jelentkezésnél mit vigyek magammal vigyek-e kaját vagy első nap már kapok is, saját borotvámat gondolom vinni kell, vigyek-e PÉNZT? Vagy szükségtelen mert egyáltalán nem lesz rá szükség ami kell azt ott megkapok?! Ez azért tényleg jó lenne tudni hogy miket vigyek magammal.
  • GasMask
    Akinek van elég akarata, kitartása és vágyereje hogy kimehessen végre egy új életcél kezdéséhez az végig csinálja egyedül !
  • GasMask
    Merevke. Egy Légiót gondolhatod hogy komolyan vesz az ember, aki meg nem azon látszik is és egy olyan embert ott kezdjük hogy fel sem vesznek. Interneten keresztül nem tud az ember mit csinálni ha a másiknak jár a szája nem igaz? Persze hogy felhúzod magad :)

Attila. Balesetveszélyes? Ez most komoly? ..De ha nagyon érdekel..futás, felülések, fekvők, húzóckodások stb. inkább ezekkel foglalkozok már a felvételi teszt miatt is..mindig az előirt duplájára számitok ;) Sosem tudhatod én igy vagyok vele, vannak súlyaim is ettől függetlenül de most ha volna melettem valaki mivel lenne biztonságosabb? És miért balesetveszélyes? Gondolhatod hogy nem fogom a fejemre ejteni miközbe egy legyet akarok lecsapni a fejemről :))
  • Attila8805
    Nem akarok belevau de mégis muszáj írnom erre.
    Edzeni legalábbis ha súlyokkal akkor érdemes párban edzeni mert balesetveszélyes lehet.
    Ennyi voltam.
    Üdv!
  • merevke
    Zárjuk le mert ezzel csak magam idegesitem
    -----------------
    Ha ilyentől felidegesíted magad,akkor azt tanácsolom,hogy ne menj ki a légióba!Ezt minden jószándékból mondom.Ott olyan érzelmi hatások érnek,hogy a saját mentális állapotod fogja megszenvedni.
  • GasMask
    Ui: aki neten akar fórumokon bizonyitani hogy mennyire nagy ember mint Pl. Wampa hogy itt visszapofázgat neten meg beleugat más emberek dolgába az szerintem egy kurvára szánalmas életmód..
  • GasMask
    Wampa aki ennyire felhúzza magát az inkább fogja magát és vmivel lenyugtatja magát, egy igazi netraj csinál ilyet mint most te hogy ennyit irsz és keménykedsz, nem süllyedek le a szintedre de most megmutattad ki a "billentyűhuszár".. haggyuk légyszives.. a legrosszabb hogy felhúzom magam ilyen emberek miatt mint te. Meg ilyet irni hogy harcba szállni Merevkével mint valami Internetfight? Kérlek..

Merevke, Irónia oké, minden társat keres, ez általában akkor fordul elő ha valakinek nics egyedül annyi teherbirása és kitartása és ezért kell valaki aki biztatja, hiddel én egyedül magamba is végig megyek azon amit én beverek a fejembe. De szerintem nem kéne itt kötekedni a fórumon mint 2 hülye net madár. Zárjuk le mert ezzel csak magam idegesitem a Fórum nem erre van ;)
  • merevke
    Szevasz!

mond már meg nekem miért nem lehet egyerdül edzeni?
    ----------------------
    Irónia b+,irónia! Mindenki társat keres a felkészüléséhez és ezért írtam.
  • merevke
    Nem 17 és féléves voltam mikor jelentkeztem,hanem 18 és 4 hónapos.:))
  • Avantissimo
    Szia! Én megyek április 22-25 körül.Ha gondolod beszélhetünk...
  • Wampa
    Lol:)
    Nyomiegér:)

Megvilágitom neked a kettőtök, helyzetét, nehogy már azt hidd egy vonalon vagytok
    Merevkével.

Tehát: Adva van Merevke, akit valamilyen szinten van szerencsém ismerni évek óta.
    Az Idegenlégiós topikon vagyunk, ő jelentkezett 17 és fél évesen, leszolgálta az öt aláirt évét!!!! (nem kettőt, nem a haver ismerőse, akivolt Burundiban, nem Lecső Bamako Zsolt aki 4 év után dobbantott, itthon meg kommandós, becsületrendes őrmesterrá nevezte ki magát) hanem egy olyan srác, aki állta a la parole donéée-t,
    tartotta magát ahhoz amit aláirt a zöld-vörös zászló alatt és nem nyígott, nem szökött meg, mert ő öntudatos izé, nem cikkezik itthon, hogy a légió se a régi, hanem LESZOLGÁLTA az ÖT évét!!!!!!!!!!!!
    Hozzá egy harci ezredben, nem a faxát verte Mayotte-on.
    Most becsületesen dolgozik, nem abból él hogy a sosemvolt légiós gyilkosságairól ir könyvet, vagy a speciális izraeli(WTF?) testőrtanfolyamát hasznositja......

Feljár ide erre a "szinvonalas" topikra (mehetne francia ancien topikra is, ja, hát ő megtanult franciául) de idejön, hogyha van aki tényleg érdeklődik normálisan, az kapjon választ, ne a "haverom haverja az most jött haza, Angolában volt légiós kommandós" tipusú faxságot kapjátok.
    Mégegyszer egy öt évet becsülettel leszolgált volt légiós katona, egy légiós topikon!!!!!!!

Na, ez az egyik oldal.

Nézzük a másikat, aki elküldi a susnyásba az előbb emlitett srácot.

Versenyzőnk neve Gázmaszk(?)

-Majd valamikor, majd ha edzett, majd ha....akar jelentkezni
    -Mindennel tisztában van (ami nagy teljesitmény ahhoz képest, hogy a bértáblázaton sikerül neki kiolvasni évi! 1205 eurót (majd valaki magyarázza el neki ki az az Évi:) Ja, franci Idegenlégió....nem Francia.
    -Ilyen kvalitásokkal, egy válasszal később már ő osztja Sanyinak az igazságot:)
    -Felteszi azokat a kérdéseket, amikről a legsötétebb unintelligencia is tudja , hogy ugrik rá mindenki:mivel menjek, milyen nyelven beszélnek stb.

Fogja mindenki? Tökmindegy hogy ez a szokásos troll, vagy csak egy elmebeteg billentyűhuszár.
    Remélem nem csak nekem irónikus, hogy bejön valaki azzal, hogy ha anyukám enged, akkor megyek, csak még nem tudom vigyem e a pöttyös pizsimet, a következő lépésben ő osztja az észt, aztán nekiugrik egy egyébbként birka türelmű, a szolgálati idejét becsülettel kiszolgált felnőtt embernek.....Lol.

Baxátok meg, ez az internet igazi varázsa....Hülyegyerek vs Merevke
    Kiváncsian várom a szokásos folytatást.. (tuodkivelanyáddalmuaythaibanguggoltamhatévetsittenladarállaktalálkozzunkpestenhanemakkorkönyörgömgyereakkorlegalábbmajdfélútonanyádat:) :
  • GasMask
    Megértem hogy nagy kutya akarsz lenni neten de tényleg inkább csak azt mond amit kérdeztek az emberek, ne erőltesd magad..
  • GasMask
    Kedves mindent tudó merevke mond már meg nekem miért nem lehet egyerdül edzeni? ..Csakis társsal ahogy te mondtad. Ha egyedül edzek nem vesznek fel?:))) Vagy most csak nem tudtál mit kiosztani ezért csak úgy mondtad? ..:D
  • BenceYCE
    Értem az iróniát :) Azt is, hogy nem akartad megérteni :) Tudom, h van az a helyzet amikor önkéntelenül cselekszel. De van amikor a parancs nem akaródzik. Inkább túlléptek rajta, mintsem az okokat feszegessétek? Tényleg csak egy CoD az egész, sikeresen elgépesítenek mindenkit vagy azért embernek lehet maradni?
  • veszelka
    vedd már észre magadat....
  • merevke
    Szevasz!

Egy most hazaérkező srác szerint egy ideig nem vesznek fel magyaroka!
    ---------------------
    Honnan érkezett haza?Felvételiről?Kiképzést hagyta abba?Kiképzés végéről?5év után?15 év után? Biztos nagyon jól informált!

Állítólag egy magyar capolar csinált valamit.
    ----------------------
    Ez egy kurva nagy indok.:) Pár éve az egyik ezredben egy orosz srác feketén tartott pisztolyával lelőtte az ezred civil postását,hogy kirabolja.Ez azért már valami,de ez után se volt olyan,hogy nem veszünk fel oroszokat.

Az ilyen állítólagos infóknak nem kell figyelni.
  • kory76
    Egy most hazaérkező srác szerint egy ideig nem vesznek fel magyaroka!!! Állítólag egy magyar capolar csinált valamit. Valaki hallotta mi történt? Eddig nagyon szerettek bennünket. Ha valaki tudja mi történt írja meg.
  • merevke
    Szevasz!

Úgy értem mennyire nehéz tükörbe nézni?
    ................
    Néha nehéz volt!Nem volt tükör.:))Volt olyan a kiképzésen,hogy a társam borotvált meg,én meg őt.Meg volt olyan is ezredben egy tanfolyam alatt,hogy tilos volt borotválkozni,igaz nem is vittünk magunkkal.
  • merevke
    Szevasz!

megértem hogy te Légióban szolgáltál stb, de viszont nem látszik rajtad,
    --------------------------------
    Ha leveszem a pólómat,akkor két helyen is látszik.Az egyikhez kicsit tudni kell franciául,a másikhoz meg nem árt tudni mit jelent egy szám.;)

az hogy most itt neten keménykedsz az embereknek meg jár a pofád igy ugy kioktatsz ezt azt
    -----------------------------
    Ilyen a stílusom,de szerintem messze vagyok a kioktatós stílustól.Ha neked ez már az,akkor erre is "gyúrhatsz",mert a szakaszban engem tartottak az egyik legnormálisabb tizedesnek.Most akkor képzeld el,hogy milyen lehetett a többi!:))

azért nem megyek még mert edzek, 1-2 hónap és én megyek is !
    ------------------------------------
    Társsal kell edzeni!:))

Sosem tudhatod ki ül a vonal másik oldalán....;)
    -------------------------
    Tényleg nem tudhatom,mert a vonalnak a másik végén szoktak ülni és nem az oldalán.Viszont te se!
  • BenceYCE
    Valaki adna nekem egy kis összefoglalót, pro és kontra valamint megpróbálná leírni az emberi oldalát? Úgy értem mennyire nehéz tükörbe nézni? Félre értés ne essék, mindenki úgy él ahogy akar, de ugyebár van ennek egy elég negatív olvasata, ám senkit se szeretnék ezzel megbántani, ez nekem fontos.
  • GasMask
    Van még egy kis időm oda.. szóval ugy gondolom ráérek megkérdezni 1-2 dolgot, de látom neked ez úgy jön le hogy félek és ezért kérdezek..ugyan mitől félnék? Hogy végre egy új és jobb életet kezdhetek? ..Én már rohadtul is várom hogy ott legyek ! szóval ne oktass itt h alkalmatlan vagyok stb mikor azt sem tudod kihez beszélsz.
  • GasMask
    Figyelj megértem hogy te Légióban szolgáltál stb, de viszont nem látszik rajtad, az hogy most itt neten keménykedsz az embereknek meg jár a pofád igy ugy kioktatsz ezt azt meg h alkalmatlan vagyok az életre stb. Hááh..tudod kicsim azért nem megyek még mert edzek, 1-2 hónap és én megyek is ! És egyáltalán nem biztatott soha senki sem mert engem senki nem tud semmire rá beszélni csak azt ha én gondolom. Sosem tudhatod ki ül a vonal másik oldalán....;) De ne térjünk el a témától merevke barátocskám oktasd csak a többieket hogy ne legyen ott meglepetés számukra semmi :))
  • merevke
    Hogy te milyen jól informált vagy!:)) Akkor nem is kellek ide,majd te megmondod a tutit.:)))
  • GasMask
    Bocsánat rosszul fogalmaztam meg, aki kábitószer kereskedelem priusszal rendelkezik.
  • GasMask
    Bárkit felvesznek csak drogdillereket és gyilkosokat nem ..
  • merevke
    Nem tudom,hogy kinek címezted ezt a kérdést,de ha nem nekem akkor is belepofázok.:))
    Ha a létszámkorlát miatt küldték el,és második alkalommal is mindenen megfelel,akkor sokkal nagyobb az esélye.
    Ha valamiben kibukott az első alkalommal és most sikeresen megcsinálja,akkor is nagyobb az esélye.:)
    Ha azért jelentkezik másodszorra,mert azóta körözik gyilkosság miatt,akkor sokkal kevesebb.:)
  • Nemco
    Hello ha valaki másodszor jelentkezik annak nagyobb az esélye hogy felveszik?