A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor jobban erõltesd meg a képzelõerõdet!180 éve mûködik a dolog.
Innen nem megy valaki ki légióba jövõ év február, március környékén?
Válaszokat elõre is köszi.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Az Idegenlégió kulturája
Egy kis blogocska,a Légióról,annak egy bizonyos szeletérõl:
http://legiokultura.blogspot.com/
Ha elherdáltad a pénzedet
Vagy ha tönkrement a jövõd
Egy disznóság miatt
Vállraveted a csukáidat
És egy hajó fenekén nyomas
A légiósokhoz
Találunk ott havert mindehonnan
Vienne-bol es Montretout-ból
Csupa kulonleges.
Urakat,éppugy mint striciket
mind összejöttek
a Légiósoknal.
Vannak ügyvédek,orvosok
Birók, grófok,a jegyzõk
lófejû behajtói és papok is
Akik elkeresztelik még a Jóistent is
A Légiósoknal.
Az arabok hazájában élünk
Ahol csak olyan vén arab nõk vannak
Hogy olyanok mint az öszvérek.
Az õshazánkban annyira hõbörögnénk
Hogy félnének a burzsujok
A Legiósok cafardjátol.
Mi, más szenvedéllyel elünk
Mint az a fütyülõs hekus,aki
A minisztérium elõtt strázsál
Annál többet ér Tonkin és a bozót
Mint egy gyalogos kaszárnya
Egy Légiósnak.
Itt sosem leszünk gazdak
Mert a bakancsaink elkopnak
Az egész világon keresztül
A pia.. a nõk... és a roham,
Nem vagyunk mi példaképek,
Mi, a Légiosok.
Tizenöt éves nehéz mesterség,
Hacsak egy golyó meg nem szán bennünket
a nyomorunkat látva.
Akkor a sakál hegyezi már a fogait,
mondván:ropogtatom majd a csontjait
Egy Legiósnak
De ilyesmi nincsen nálunk.
Mindig motyog nehány imaszót
Egy haver a gödrünk mellett
Két keresztbe tett fa, és egy név
az sem baj, ha nem az igazi
De egy Legiós.
Ez az aux légionnaire amugy kemény szövegben ,nekem,Te érted az összes szlenget benne?
A gyorsulás a régebbi Légion marche-okhoz igen észrevehetõ,mostanában szinte hadarják.....lessen zouzou nóta lesz.....
Akkor ezek szerint nem ismered ezeket az embereket.....
72 netán?😊
Ez egy jó video.A lassabb ütem olyan éltóságteljes volt
de ahogy elnézem,Perez tábornokot se ismerte,nemhogy még a nevelõapja lett volna😛
(A hires aranylánc motivum,ami a 90 utáni magyar légios diaszpórának vezérfonala,😊
Viszont én azt olvastam egy könyvben,az ENSZ biztosnási fõnöke irta,aki maga is ex-yugo,szomáliai,ruandai veterán,részt vett a légio dél-amerikában vivott kábitószerellenes háborujában,a nevadai titkos kiképzõbázison lett a világ 100 legjobb mesterlövészeinek egyike.....a bázisról tudni kell,hogy direkt a mikrokörnyezetét megváltoztatva átalakitották olyanra,mint a 13DBLE egyik pöpec lõtere,hogyha netán az ellenség kiszimatolja a képeit,azt higyje sima légios bakák puffogtatnak Dzsibutiban😛 az ember pedig olyan szinten rejtetten élt,hogy a katonatársai azt hitték valami szaros irnok volt,aki meglógott 4 év után.
Na,õ azt irta,hogy ahogy megyünk beljebb a parkolóból a laktanyába,a következõ jármûvek állnak:
-mezei légiósok japán böhöm motorjai(K.ninják pld)
-beljebb az altisztek Beemerjei,Mercedeszei
-Bent a laktanyában a tisztek sportkocsijai (Maserati)
Ugyhogy ne add fel Öcsisajt,nem kell jöttment nickeknek elhinni mindent bemondásra,fõleg ha egy igazi kitüntetett légios hõs mást állit
Bakker, ki akarsz menni a légióba mer' annyira szar neked itt, de puffogsz mer' nem lehet kocsid az elején. Mégis mit vártál? Hogy majd mint 28. Kopár Koparovics Kopasz fényesrenyalt valaggal parádézol a bevonulásod másnapjátó'?
Bár egyvalamiben egyetértek veled, valakinek embert kell faragnia belõled, mer' pillanatnyilag - a hozzászólásaid alapján - elég elkényeztetett kölyöknek tûnsz inkább...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
10 éve szereltem le.Mi még szombat délig dolgoztunk és csak kb. kéthavonta volt a szombatunk szabad.Most már csak péntekig dolgoznak ha jól tudom.Mi 5 évig kimenõruhába mehettünk ki a városba aminek a kivasalása egy tapasztaltnak is kb. 45 percébe került.Most már civilbe mehetnek ki.Nem lehetett laptopunk(igaz még alig volt😊) és a mobiltelefonhoz is engedélyt kellett kérni amit nem mindig adtak meg.Most már mindkettõt szabadon vehetik és tarthadják.Amint látod az elmúlt 10 évben mi változott.Ha vársz egy 20-25 évet,akkor lehet,hogy kiképzés utántól vehetsz kocsit!😊))
Vágd bele a tutit a pofájukba már a a felvételinél,legalább tudják meg mire számithatnak
Mi a tökömet nem értesz ezen? 5 évig hivatalosan nem lehet és kész.
Bankszámla
Ha magyart nyitsz szabidon azt nem tudják meg.😉Arra is tudsz utaltatni a francia számládról.
Szerzõdésben ezek nincsenek leírva szerintem.Harci ezredhez kikerülve úgyis kiokosítanak az idõsebb magyarok a mutyi dolgokról.
Elõször is köszönöm a dokumentum filmeket, ezeket még nem láttam.
Viszont valamit nem értek, amit a filmen láttam. Nem lehet 5 évig autóm? semmilyen magántulajdonom? K...ni lehet autóm nem lehet amivel szabadnapon autózhatok nem értem 😊
Meg az volt a doksi filmen, hogy bankszámlám sem. Gondolom ez alól kivétel a légió által fenntartott, és azt kezelhetem is (átutalások stb)
De ha az támadna a fejembe, hogy félreteszek pár ezer eurót másik bankszámlára már nem tehetem meg?
Ezek le vannak írva valahol? mer a honlapon azért ezekkel nem dicsekednek. Gondolom a szerzõdésembe majd ezek részletesen le lesznek írva ha eljutok odáig.. de jó lenne hamarabb tisztázni.
Ilyeneket:furcsa és ellentmondást nem tûrõ világ.....az esély hogy a hõsök (furcsa recsegés)mitikus köréhez tartozhassanak....és ez 1 percen belül,megspékelve két atomfizikussal,aki éppen meg akar dögleni.
De hogy adjanak a szarnak egy pofont, színtévesztõ lövész lehet, de pl tüzér nem. A dolog különös báját az adja, hogy a lövészeknél a lõszereket ugye színes festékcsíkokkal jelölik, míg a tüzérségi lõszerek egységesen szürkék fekete betûkkel/számokkal...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Jó tanács!
Nem csak a fizikai felmérés van!
Nézd meg ezt a honlapot is, www.oksub.com
Egyébként érdekes mert,szemüvegeseket felvesznek,de színtévesztõket elküldik általában.
Ilyen primitív dolog miatt tartok csak, engem nem érdekel a fizikai felvételi meg a többi. Emiatt bukhatok már a legelején...