68
-
Commandante #28 Káuntör Sztrájk mondjon le!
red team - blu team: 1-0 -
LordBOB #27 Ahogy Morden mondta azzal teljesen egyetértek.
Nem is értem, ott van pl a Manhunt (személyesen nem ismerem), ha nem lenne rá vevőpiac akkor minek készítenének olyan játékokat. Elsőként arra gondoltam, "egye fene tiltsák be" de ugyanennyi erővel be lehetne tiltani az összes horrorfilmet is akár. Bármilyen bizarr is, de a szórakozás egy adott formája ez is.
Nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e határozott vonalat húzni erőszakos és nem erőszakos között. Boxban is ütik egymást az ellenfelek mégsem erőszakos, ott a Cobra11 (deutsche Produkt) abban nincsenek erőszakos jelenetek, akkor minek nézik?? (Lássuk be a Sherlock Holmesos idők lejártak).
Ha a német politikusoknak az a jobb, hogy az emberek leigyák magukat, majd úgy üljenek be vezetni, esetleg másnaposan menjenek munkába az az ő bajuk...
Ui.: Ha már a Marióra is cenzúrát vetnek ki... -
Commandante #26 OK, a német volt rákos... értö olvasás megy, írás kevésbé... -
Commandante #25 "mert szerintük attól kattannak be a srácok, nem az őket le se szaró környezetük miatt"
Nekem speciel van olyan ismerösöm, akihez No-ból azért utazott le Bp-re egy hétre a német ismeröse, mert rákos, és otthon nem foglalkozik vele senki. Elöször azt hittem, kamu, pedig nem az volt... -
Morden23 #24 "A fegyverek a hibásak nem a játékok."
Hibás meglátás - legalább annyira hülye állítás, mint ami ellen szántad ezt a megjegyzést, ergo pont annyira szűken értelmezed a kérdést, mint a bajor politikusok.
Sem a fegyverek, sem a játékok nem hibásak. Lehet, hogy klisés példa, de nem a pisztoly meg a gránát öl, hanem az, aki használja. Ergo az EMBEREK a hibásak. Neveltetés, genetika, társadalmi ignorancia, túlzott tolerancia, saját gyerekkel való elfogultság, naívság - erről szól a dolog.
"Ráadásul inkább gép előtt élje ki magát vki mint a valóságban."
A gép előtt nem "kiélem" magam, hanem SZÓRAKOZOM, KIKAPCSOLÓDOM. Ha valaki azért játszik egy hentes FPS-el, vagy egy háborús stratégiával, hogy >kiélje< magát, akkor javasolnám reflexszerű elzáratását. Éppen azokkal az emberekkel van probléma, akik KIÉLIK magukat a játékokban, nem pedig arra használják őket, ami a rendeltetésük: szórakozásra.
"elsődleges ellenfeleink a fegyverek terjesztői"
Ezt nem teljesen értem. Egy konyhakéssel rohangáló idegbeteg fasz nem a fegyvergyártók teremtménye. Sőt, ha egy szórakozóhelyen egy részeg drabál kiveri pár fogadat, az sem a fegyvergyártók teremtménye. Ezzel az erővel nem csak a fegyvereket kéne betiltani, hanem mindent, amivel erőszakot követhetsz el, többek között a saját testedet is.
Attól, hogy tudom, hogy léteznek fegyverek, még nem akarok szerezni párat és próbálgatni embereken.
"Guns don't kill people. People kill people."
Ez volt az egyetlen igaz állításod. Éppen ezért elég egyértelmű (ha te ebben hiszel, márpedig leírod), hogy nem a játékok, vagy a fegyverek, vagy a háborúk a hibásak, hanem 1. azok az emberek, akik bekattannak (akár játékok miatt, akár frusztráció miatt, akár fizetéscsökkentés... ecetera miatt) 2. azok az emberek, akik az 1-es pontban említettekkel interakcióba léptek, és bár látták a jeleket, nem tettek semmit, vagy tolerancia, vagy ignorancia okán.
-
atomka91 #23 Bazeg nemtom h vagytok vele de nekem mar kezd tele lenni a tököm ezzel a ijen meg olyan erőszakos játék dologtól már a csapból is ez folyik és kibaszottul utalom az ijen témájú cikkeket is (sry cikkíró bácsi) vazeg azért mert mostmár lehet mire fogni hogy az emberek nem tudnak értelmes gyerekeket nevelni attól nem kell minden játékot betiltani vazeg ... én pl. 5 éves korom óta gép előtt jáccok akor még aladinnal csépeltem az enemyket most meg half life 2 -ben mutansokat de nem tartom magam agresszív embernek bazeg még ha valaki egy állatot kínoz azt is megvetem, szal régen is volt ijen csak akor a TV-re fogták azelőtt meg a véres háborúkra .... -
irkab1rka #22 A kiinduló feltevés a hibás. Nem a szimuláció okozza a cselekményt, hanem a társadalomban jelenlévő feszültség illetve a genetikai hibák/disadvantage-ek okozzák az érdeklődést.
A tüneti kezelés csak azokon az eseteken segít, amelyek amúgy is könnyen felderíthetők, a sorozatgyilkosok illetve tömegmészárlás elkövetőin nem.
Nem a cs-t kéne tiltani, hanem azt, hogy a hülyegyerek hülyén születhessen és hogy fegyvert vehessen.
És mégvalami: azok ott a szádban szemfogak. Arra szolgálnak, hogy feltépd az áldozat bőrét. Az egy dolog, hogy elsatnyult a ragadozó benned és felnőtt az intellektuel (már akiben:) de az ösztönök továbbra is ragadozó gondolatokat (ölni) fognak hozni. A cenzúra nem ennek a megoldás, hanem annak, hogy az emberek megbeszélik a témát, és ez egyeseket zavar, akik közül vannak páran hatalmon.
Nem tüneti kezelés kéne, de majd kiderül
és még valami: a 2.vh elvesztő országokban aránytalanul magas a CS játékosok aránya... főleg abban, amelyik kezdte, de ott is magas ez az arány, ahol az első vh-t kezdték
-
feamatar #21 Én elfogadom hogy betiltsák a számítógépes játékokat, de csak akkor ha a háborúk is megszűnnek. Milyen társadalom az ahol a hadsereg és a háború tolerálható és az "erőszakos játék" pedig nem??????
A fegyverek a hibásak nem a játékok. Különben is, a játékok csak a valóság szimulációi és helyettesítői. Meg ha egy játék minőségi az szinte valós tapasztalattal ruház fel. Mert mindenki megtanulja hogy save nélkül szerencsejáték az élet háborúban.
Ráadásul inkább gép előtt élje ki magát vki mint a valóságban. Ráadásul elég ha elovasunk pár görög drámát: az erőszak nem újdonság, nem a PC elterjedésével lett nagyobb...
Summárium: elsődleges ellenfeleink a fegyverek terjesztői.MEgint csak elerelik a problémát a valós bajokról, de végül is minden technológia megjárja ezt az utat míg felnőtté nem válik...
vhogy így mondják ánglusul: Guns don't kill people. People kill people.
-
#20 Én is a hétvégi csáknorriszos tekszaszi szopós családi filmre voltam kiakadva!
Mikor megy ez, du 5 körül? Szal nagyban wow-ozok eközben egyszer csak ez szüremlik ki a hátam mögül:
Tizenéves dílerek májerkodnak az iskolában, aztán valamit elbaltáznak, mert a bigbosz mindkettőt kivégzi. Aztán benyomul a suliba, ahol összeakasztja a bajuszt az egyik tantóbával, akit a suli elött szintén lemészáról. Aztán volt valami lődözés a suli elött ahol az egyik csajszit is eltalálták, úgy hogy le is bénult.
Itt elvesztettem a fonalat, ennyi vér nekem már sok.
Csak a végét láttam, hogy a tizenéves díler pisztolyt fog a tekszasziszopóra aki határtalan szívével meggyőzi hogy ne lője le, ja és a kislány is visszanyerte a járásást, a dílert meg elkapták.
Szal tiszta hepi volt mindenki. Igaz hogy a fél sulit kinyírták, vagy befenyegették.
Szal akkor ezen szocializálódjón a lúrkó?
A rekszfelügyelőről már nem is beszélve!!!! -
Hoz_Hun #19 Hát ha megnézte egymás után Chuck Norris összes filmjét, akkor nagyobb csoda ha nem kattan be. -
Hoz_Hun #18 Amúgy egyetértek az elöttemszólókkal. -
Hoz_Hun #17 Eddig sem a cenzurázott anyagot kaptuk meg külföldröl. -
Wittgen #16 Ja, az a film elég jó...főleg a vége, amikor a riporter és a szakértő mondják, hogy az egész iskolai öldöklés az erőszakos játékok miatt történt, közben pedig muataják, amint az elkövetőket minden nap megalázták a társaik, a szüleik, stb...
Talán inkább annak kéne utánajárni, hogy a labilis gyrekeket minnél előbb kiszűrni és megfelelően kezelni hogyan lehetne, valamint megakadályozni, hogy fiatal korú személyek fegyverhez jussanak.
Kiskoromban én is azért voltam agresszív, mert állandóan gúnyoltak és megvertek...pedig akoriban nem sok tv-t néztem, a számítógépet pedig nem is ismertem. Nálam egy idő után elszakadt a cérna és szétzúztam mindenkit, aki az utamba került (még a tanárt is). Azóta felnőttem, nincs benne gyűlölet, nem verekszek, nem vagyok agresszív, viszont sok filmet látok és sokat játszok erőszakos játékokkal.
Most akkor hogy is van ez? Nálam fordítva működik? Igazából kiskoromban nem kellett volna törnöm-zúznom, hanem csak később, mikor már doomoztam? -
Inquisitor #15 Holnapi hírekben meg benne lesz, hogy Kiskoru G. Pistike lőtte szét éjjel a Teve utcai főkapitnyságot, mert bekattant valami f*s erőszakos játéktól, vagy mert megnézte egymás után Chuck Norris összes "filmjét". -
Inquisitor #14 Egyre jobb. Amcsi műprűdeknél cicit nem (se) szabad látnia a delikvenseknek mert ettő lesznek szerintük "betegesek" (???), a németeknél az erőszakot cenzúrázzák mert szerintük attól kattannak be a srácok, nem az őket le se szaró környezetük miatt, mi meg filmben és játékban megkapjuk a mindkét fél által szétcenzúrázott "tartalommentes" szemetet?
A híradót vagy a hadseregeket, ne adj Isten a háborút és bűnözést nem akarják betiltani? Mint ha azok is erőszakos dolgok lennének ... -
Spica #13 nevetséges xD -
Zenty #12 Nincs semmi bonyulolt ebben hasonloan követik el a gondolat hibát mint az amccsik.
Hogy pl az iskolai eseteknél jönnek a kamu dumákal ,hogy nemtudjuk mih váltotta kih ezt a tragédiát... Nem nagyon emlitik ,hogy az áldozatok többsége
hogy bánt az elkövetövel ,és milyen emberek voltak stb.
Nem merik az áldozatokra rá kenni pedig ők a problémásak főleg az egész storyban álltalában ( tsz kivétel)
Ezért inkáb az esetett kéne elkerülni avval ,hogy meg kéne állitani ,hogy valakit pl lelki vagy még + testi terror allat tartsanak!
Mondjuk már néhány amcsi film pl uwe boll egyetlen jóh filmje a "9 áldozat" kezdet a realitás is megmutatni usa ügyében az ilyen eseteknél!
Nah de az amcsik se merték ez törvénybe hozni ,hogy suk pakk ez miatt van csak mert ez igy jóh marketing-be.. -
sathinel #11 Nevelni nem kell csak szabályozni az kevesebb gond meg lehet szopatni a népet. -
sathinel #10 Tehát vegyünk példát amerikáról ahol sok game ilyenek miatt átalakításra kerül? De akkor hogy van az hogy mégis vannak ilyen esetek? Vagy már megszünt teljesen? Pl egy harcművész is tanul sokmindent és még tud vele akár öléni is mégsem veri össze a fél várost és él vissza vele. Persze vannak akik ilyet csinálnak és akkor tiltsuk be a harcművészeteket is. Meg az összes sportot amiben másokat kell legyőzni, hogy nehogymár kialakuljon valami gázos komplexusa az embernek.... -
Commandante #9 "Szóval csak ovatosan a sok idiotázással, bonyolultabb ez annál"
Kérdezz meg egy németet, hogy mi a vélménye a bajorokról meg a bajor elnökröl, és rá fogsz jönni, hogy egyrészt idióták, másrészt meg nem is olyan bonyolult a dolog. -
Indigo #8 Helytelenül cselekedni talán rosszabb mint semmit nem tenni - legalábbis ebben az esetben mindenképp. Nem ismerem a törvénytervezetüket, de nekem nagyon úgy tünik, hogy ez az egész pusztán politikai döntés, a valós tényeket és szakmai alapokat mellőzve (jobban mondva: szakmai érveket csak egyoldalúan, a saját politikájuk alátámasztására használnak). Az idióta politikusok majd akkor fognak rádöbbenni, mennyire elbaltázták a dolgokat, amikor majd virágozni fog az illegális játékszoftverek piaca. A szülők meg majd fizethetnek a fiatalkorú pixelgyilkos gyermekük miatt... -
#7 Ezzel ellenben viszont a németek további tv-sorozatokat gyártanak(Cobra11, Bohóc) amikben részenként 6 autó szétzúzódik ennek (is) köszönhetően mégtöbb ember meg is hal valószínűleg. Ez nem rossz példa a gyerkőcöknek? Elvileg már a komplett német fiatalságnak lopnia kéne a kocsikat és összetörni egymást. Vagy csak én értelmezem félre és ezek a műsorok nem sugallnak erőszakot? -
Cat #6 Szerintem kicsit tévedésben éltek. Gondolom sokan emlékeznek, hogy nálunk mekkora felháborodás volt a móri mészárlás után, halálbüntetés bevezetése, tucatnyi tévéműsor, a bankfiokok törévényi uton való biztonságosabbá tétele stb. Németországban ugyanilyen cimlapos eset volt az iskolai mészárlás, egyszerűen TENNI KELLETT VALAMIT.
Más kérdés hogy ez a valami micsoda, mert ez pusztán pótcselekvés, de a tehetetlenségnél nincs rosszabb. Szóval csak ovatosan a sok idiotázással, bonyolultabb ez annál. -
#5 "Paintballt, ugyanis a bajor vezetők szerint ezek ugyanúgy erőszakosak és ezáltal károsak a gyerekekre nézve."
Hát a Paintball nem a túl fiatal korosztály szórakozása, mert nem túl olcsó. És akkor még ott van az Airsoft. Vagy az más?
Mindig is tudtam, hogy tőlünk nyugatabbra nem okosabb az átlagember, csak több pénze van és szerencséje, hogy rajtuk nem ültek az elvtásak 45 évig. ENNYI BARMOT egy helyen.. -
Enlight #4 Aki játszani akar, az ezután is játszani fog. És amíg lesz kereslet az ún. "erőszakos" játékokra, addig ugyanúgy készíteni is fognak ilyeneket; ez olyan, mint a prostitúció :) na meg képzelem, ahogy a haverok összejönnek egyikük lakásán egy pár napos kikapcsolódásra LAN-party keretében, majd CS közben hirtelen rájuk törnek az igazi kommandósok :)
Nem azzal van baj, hogy meg akarják fékezni az erőszakot, hanem hogy rossz helyen keresgélnek. -
#3 Nem a függőség a baj. Más játék is okoz függőséget. A gondjuk itt az agresszióval van, amit a játék allítólag okoz. De ezt szvsz nincs igazán bizonyítva. Meg persze ott a szülők felelőssége, amiről megint senki sem beszél. -
#2 Vicc:))) bár a WoWot betiltanám mint a szart...az okozza az igazi gép függőséget nem a pif puf paf játékok. -
#1 Autóbalesetben hányan halnak meg 8 év alatt? És a dohányzás miatt? Bölcs német honatyák.