Vista-utód már 2009-ben?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálam is akadt probléma ezzel. Pontosan hogyan kell ezt telepíteni?
Gondolom tudod, ha így beszólsz:"Ha nem értessz hozzá minek rakod fel?"
Én pl. megkérdeztem egy zenével foglalkozó fórumon és senki nem tudott rá válaszolni, csak azt, hogy rakjak fel normális xp-t vagy olyat amibõl nincs kiszedve. De itt az sg-n a Tiny XP topic-ban se láttam rá választ.
Ja és még egy kérdés:
Uhu Linux 2.0 alatt hogyan lehet megszólaltatni egy midi fájlt? A Kmid elindítja ugyan a lejátszást, de hang nincs.
Ezt már kérdeztem linuxos fórumokon is az 1.2-vel kapcsolatban, de akármit csináltam amit írtak sose lett jó. Látom sok linuxos jár ide gondolom valaki tudja.
Link
Most ez van fent, de a "gyári" uhu linux-on is ugyanez van.
Sample
Nagyjából ilyen minõség legyen, legalábbis XP alatt ilyen egy Roland VSC Softsynth használatával.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!

SP2 windows XP Professional csak minimál hibája amit a #29-ben leírtam. Ezeket már Me alatt is be kelett állítani nemhogy SP2 után.....
Gondolom innen való amit idéztél.
#8-ban van két link, én otthon még most is azt a gépet használom, abban is 768 MB van, mint annak az illetõnek aki elõttem írt. Egyébként májusban lesz az a gép 4 éves.
http://www.winportal.net
Ebbe beletartozik pl. a virtuális memória + a gépben lévõ memória méretével megegyezõ hiberfile. Utóbbi kikapcsolható, ha valaki nem akar hibernálni:
powercfg -h off
Aztán van a windows könyvtárban egy winsxs mappa, kb. 3.5 GB, a kompatibilitás miatt.
http://www.winportal.net
Melyik az a funkció amihez 2 GB kell? Nálam múlt év szeptembere óta 768 MB van és eddig minden funkciót ki tudtam használni...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
A régebbi típusok tulajdonosainak azonban ajánlatos tájékozódniuk, mielõtt a Vista telepítésérõl döntenek, hiszen könnyen elõfordulhat, hogy sok pénzért alacsonyabb teljesítményhez jutnak. A Vista legkevesebb 512 MB RAM kapacitást és legalább 800 MHz-es processzort igényel. Az ajánlott memória kapacitás azonban 1 GB RAM és 2 GHz processzor frekvencia. A Vista minden funkciójának kihasználásához viszont 2 GB RAM kapacitás szükséges.
Az új grafikus felület DirectX-9-et támogató grafikus processzort igényel, és javasolt a WDDM-driver támogatása is. Az operációs rendszer 8 GB-ot foglal el a merevlemezen. A zavarmentes futáshoz legalább 40 GB-os merevlemezre és 15 GB szabad kapacitásra van szükség. A Vista csak az NTFS fájlrendszerre formatált merevlemezre telepíthetõ, adattárolásra azonban felismeri a FAT és FAT32 fájlrendszerre formatált lemezeket is.
Az alacsonyabb energiafelhasználás érdekében laptopokhoz hibrid merevlemezek használata javasolt."
Erre is azt mondtam: Normális dolog ez!??????????????????
És nemsokára jön egy újabb!??????????????
Ahhoz vajon milyen hardverkövetelmény kell? 10 GB RAM? 4.db videókari? 6.db 4.magos processzor!???????
Új op rendszer? he.he.he! A Pistába berakják a kimaradt dolgokat, és kész! Te meg fizesssssss! Pista sp2 új néven. Úgy látszik, hogy a saját szarukat nem nyelik le, inkább ránk akarják kenni!
Egyszerûen nem értem! Normálisak ezek az emberek?
Vizió a rabszolgákról:
Jocó elhatározta, neki kell egy Vista op rendszer, és a hozzávaló sz.gép.
Reggel bement a gyárba, és kölcsönért folyamodott. A csoportvezetõ elé rakta a szerzõdést, és felszólította, hogy gondosan olvassa át, majd a lap alján írja alá. Jocó átolvasta a szerzõdést, és mégsem értette. A csoportvezetõ a segítségére sietett, és elmagyarázta:
Az OP.renszer, és a hozzávaló sz.gép, 1.2 millióba kerül. Plusz erre jönnek még a kamatok, így 1.8 milliót kell neki kifizetnie, vagyis ledolgoznia. Ez csak úgy oldható meg, ha 18-20 órát dolgozik naponta, és ebbõl a gyár csak két órát fizet ki, a többi meg megy a kölcsön fejébe, meg a kamatra. Így, két év alatt törleszthet.
Jocó boldogan ment haza, és közölte a feleségével, hogy aláírta a szerzõdést, és a holnapi naptól beköltözik a gyárba két évre, hogy letudja a kölcsönt. Mondta az asszonynak, hogy takarítsa ki a nagyobbik szobát, rámoljon ki belõle mindent mire hazaér az új számítógéppel. Ezután elment és megvette. Boldogan vitte haza, és nekifogott az új oprendszer feltelepítéséhez. Itt kezdõdtek a bajok! Egy csomó dologhoz nem talált megfelelõ drivert. A programjai java része nem mûködött megfelelõen. Hiába nyugtatgatta a felesége, hogy "hagyjad apukám, gyere inkább enni, majd megcsinálod ha letelik a két év" Szegény Jocó lelke csak háborgott.
Az óra csörgése térítette magához. Nem volt mit tenni, mennie kellett a gyárba. Mikor belépett a kapun, a portás új munkaruhát adott a kezébe, és közölte vele, hogy mától kezdve, két évig ezt kell hordania. Fel is vette az új munkaruhát, csak azt nem értette, hogy mit jelent a hátán a "VR" felirat. A megszokott helyérõl is áthelyezték egy másik részlegbe. Fel is tûnt neki, hogy az ott dolgozók munkaruhája hátán, szintén szerepel a "VR" felirat.
Még az elsõ két nap fütyörészett is, aztán leszokott róla. A harmadik héten, már megtanult állva aludni, a nikotin hiányt bagórágással pótolta. Mikor megkapta az elsõ fizetését, rákellet jönnie, hogy csak egy kis kenyérre futja, meg egy héten egyszer tud csak 5.dkg párizsit venni belõle. Így a cigaretta elmaradt.
Mire letelt az elsõ év, hõsünk már csak árnyéka volt önmagának. A fogát csikorgatva azt hajtogatta örökké, "már csak egy évet kell kibírnom, a vistáért megteszem, mert a vista jó!"
A 23.hónapban közölte vele a csoportvezetõ, hogy felbontja a szerzõdést, mert szerinte nem bír ki még egy hónapot. Jocó sírni szeretett volna, de nem tudott, mert a kiszáradt testébõl nem jött könny. Egy kolega javasolta neki, hogy igyon meg egy liter vizet, hátha ettõl megtelnek a könnycsatornái, és úgy próbáljon könyörögni, és vesztegesse meg a fõnököt valami értékes tárgyal. A kolegának igaza lett! Jocó most már könnyes szemekkel fordult a csoportvezetõhöz, és felajánlotta neki a megboldogult nagypapája arany doxa óráját. Így sikerült átvészelnie az utolsó hónapot.
Két év után, mikor ment haza, a portás mélyen meghajolt elõtte, és közölte vele, hogy minden tisztelete az övé. Jocó, elcsukló hangon csak annyit tudott mondani, hogy a vistáért mindent. Annyira futotta még az erejébõl, hogy megkérdezze, mit jelentett a "VR" felirat a munkásruha hátán. A portás lesütött szemmel közölte, "Vista Rabszolga"
Jocó mikor hazaért, a lakásban nem talált senkit. Gondolta biztos dolgozni van az asszony.
Fáradt volt. Úgy érezte, illetlenség volna ilyen állapotban odaülni a "nagy" vista elé. Három napig aludt egyfolytában. Mikor felkelt, gondosan megfürdött, megborotválkozott, felvette az öltönyét, nyakkendõt kötött, hogy illõ módon ülhessen a számítógép elé.
Remegõ kézzel nyitotta ki a szoba ajtaját. Elõször az tûnt fel neki, hogy az összes bútor hiányzik, csak a számítógép aszal volt a szoba közepén. A monitorra ragasztva egy levél fogadta, melyben közölte vele a felesége, hogy elhagyta, mert két évet õ nem bírt ki, és Jocó meg bassza meg a vistáját, és legyen vele boldog, ha meg netán gyereke születne a vistától, nevezze el Pistának.
Ha valaki nem tudná, köznyelven, ezért nevezik a vistát pistának!
Jocó, rántott egyet a vállán, és fogcsikorgatva morogta, "mit nekem te asszony, mikor van nekem vistám"
Eljött a várva-várt pillanat, és bekapcsolta a gépet. Egy hétig szenvedett vele, mire lebírta játszani kedvenc audió lemezének elsõ számát. Igaz hogy néha akadozott, meg folyton felugrott egy kis ablak, mely valamilyen kompatibilitási hibáról csacsogott, de mégis csak megszólalt. A DVD filmekkel már nem volt ilyen szerencsés. Az internetet sem bírta belõni, mert mint közölte vele a vista, nem kompatibilis a hálókártya.
Amikor már sokadjára közölte vele a vista, hogy ez sem, meg az sem kompatibilis, úgy érezte itt van az ideje elmenni a számítógépes boltba, hátha ott tudnak rajta segíteni.
Elmagyarázta az eladónak, hogy van egy új vistája, a hozzávaló vassal, és mégsem mûködik rendesen. Az eladó közölte vele, hogy az már egy elavult rendszer, a terméktámogatása is megszûnt, csodákra sajnos õ sem képes, így segíteni sem tud. Egyet tud csak javasolni, meg kell szabadulni a géptõl, de ha lehet mielõbb, mert egy két hónap, és már senkinek sem lehet eladni. Most még kb. harmincezerért el lehet adni. Jóindulatilag még azt is hozzáfûzte,hogy a legújabb oprendszer, a Vienna, az sem lesz hosszúéletü, és õ javasolja a visszatérést az xp-hez, vagy egy Linux rendszert.
Ez volt az utolsó csepp a pohárban! Szegény hõsünk becsavarodott, és diliházba került.
Erre az idõszakra datálható, nemhogy bezártak kórházakat az országunkban, hanem számtalan újat építettek. Igaz, hogy minden egyes új kórház nevét kiegészítették a nagy "VR" betûkkel.
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Anyagilag lehet jobban jár az MS. De jelenleg sem olyan hû de nagy az elõlre lépés. Az Aero -n is van mit hegyezni még.
A Tiny2003.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én azóta is tarto. A leghasználhatóbb XGL/AIGLX feletti réteg a metisse. Ahol x,y,z tengely mentén tudod elforgatni az ablakokat. Ezzel ugyanis kiba jól el tudod rendezni a desktop-ot, és sokkal több ablakkal is elférsz ugyanazon az asztalon. Tudom vajasolni. A mandríva2007 nem véletlenül default ezzel jött ki.
Bár szerintem az új op. inkább egy Vista+sp2 nek felel meg, csak nem így hivják, hanem új op-nak. <#csodalk>#csodalk>
TinyXP a leghasználhatóbb Win :)
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
arrol lehet vitatkozni, h segiti e a munkat - szerintem nem - vagy hogy az e penisz novelesen kivul van e vmi ertelme.
Xp telepítés után is xp-antispy, és még sok registry beállítás kell. Pl pért nem kezeli normálisan az AMD 512k belsõ gyorsítótárat? vagy miért van filemûveletekre ugyanannyi memória beállítva mint a régi win 3.1-en? Miért keres minden eggyes alkalommal amikor felmegyek a hálóra nyomtatót is és még másokat? Ha ezeket normálisan belövöd, illetve a memóriakezelésen buherálsz akkor kb 10-20 % gyorsulás elérhetõ sok esetben. És még van pár ilyen.
sathinel: milyen konfigról beszélsz? Nincs vele több gond, mint egy XP-vel, sõt...
/*WTF?!*/
PL: Versions & specs:
* Beryl 2.0 Beta2.
* Kubuntu 6.10, with bultin AIGL
* Pentium 3 @ 933 Mhz
* 512MB SDRAM 133.
* GeForce 440 MX, with 64 MB (Driver ver. 9631)
* 60 GB HDD, 5400 rpm's.
http://www.youtube.com/watch?v=5BoU75XKaO8
Esetleg saját telepítõt is lehet készíteni, akinek van hozzá kedve és akkor tényleg csak azok a cuccok lesznek amit akarsz:
Telepítõ készítése
Egyébként ki is lehet próbálni 30+90 napig:
Link
asysoft: az Aeroban az a furcsa, hogy amig linux alatt az Xglt azért találták ki, hogy még kevésbé terhelje a procit mondjuk a grafika, hiszen irdatlan számítási teljesítmény van egy videokártyában, addig a Vista gépigénye minden eddigit túlszárnyal. Önmagában az áttetszõ ablakkeret lófasz, csicsa, értéktelen. Az a praktikus amikor gyorsan és szaggatásmentesen tudsz zoomolni mert mondjuk gyengénlátó vagy és el akarsz valamit olvasni. Vagy az, hogy egy gombnyomásra az össze ablak miniatûrré válik (ne átméretezésre gondolj) és mindet látod egyszerre. Van akinek a hátonpörgõ háttér tetszik. Nem tartom sokra.
A "gagyi Aeroszarságot" kikapcsolhatod, sõt, akár Win2k-szerû szürke felületet is beállíthatsz, ha arra vágysz. Azért furcsa, hogy az Aerot emlegeti mindenki, ha a Vista szóbakerül (milyen csicsa, meg felesleges, meg hogy csak tulajdonképpen egy XP SP3 (komolyan, ezt minden OS-re rá lehetne húzni), youtube-on is tobzódnak a "LOL XGL+Beryl vs Aero Hasta la Vista" címû videók (egyik pillanatban szánalmas a csicsa, másikban már remegõ ablakok nélkül nem lehet élni)), pedig van benne újdonság a GUI-n kívül is.
Az olyan kérdésekre meg, hogy "miért váltsak Vistára", egyszerû a válasz: nem kell, akinek megfelel az XP, az használja azt, szerencsére most nem az a helyzet, mint 5 éve: átlagos otthoni PC-n is stabil OS fut, ami az akkori átlag Win98SE-rõl nem volt elmondható... Egyébként, szerintem jól sikerült a Vista. Tetszik a keresõje (tudom, XP-n is fel lehet rakni Desktop Search-öket, de azért az nem ugyanaz), az egyszerûbb használata (van pár "kis dolog", ami megdobja a használhatóságot), és hogy sok esetben gyorsabban reagál, mint az XP (1 Giga RAM mellett, az alatt Vista szenved).
/*WTF?!*/
Windows Bucureºti. Milyen jól hangzik. :D *
* elnézést az ms hívõktõl.
Ez alapjan kb 2012-ig lehet varni a Vista utodjara.
Y
Nem mintha hiányozna...
De azért igazán megkérdezhetnék az európai usereket is, mégis milyen fícsörök kellenének... Aztán ami kell beteszik, ami meg nem ( az a gagyi aeroszarság)azt kiveszik így mindenki azt ( warezolná :D ) venné, ami a legjobban megfelel..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
http://www.youtube.com/watch?v=Od_okiiorvQ
/*WTF?!*/
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP