44549

no-warez.gif
  • whitequeen73

...Émmeg Store-t nem használok ;);)
  • Coolfire
    Nekem sosem volt cache bajom.Vagy csak nem vette észre.:)
    Bár több giga customnál(ami sose lesz)én is törölgetnék.:)
  • whitequeen73
    Azokat, megszokásból (mikor még naponta hordtam haza a CC-t pendrive-on ;) ), minden játék előtt törlöm. "Hozzátartozik a játék alapvető higiéniájához" (ez nagyon tetszett) :D
  • Coolfire
    Nem a négy gyorsító a ludas?Mondjuk én még az awesomeig sem mélyedek bele.Nekem ott van a technikai rész.:)
  • Coolfire
    A Sims 3 totálisan kiszámíthatatlan.Mindig is szar volt.:)
  • whitequeen73
    Valaki elmagyarázhatná, akit megáldott az ég Y kromoszómával.
    Vagy nem, de jobban ért hozzá, mint én (dedicated to: Flora, pl.) :D
  • whitequeen73
    Oké, de semmi értelme :D
    Legalábbis az én szakmai ismereteim határain belül :D
  • Ironman2
    Ezt jó hogy leirtad,majd kipróbálom én is.
  • whitequeen73
    Na ez a nem gyenge:
    Próbaképp nyitottam egy új játékot, Sunset Valley-ben. Szépen, simán futott - na, mondom, tényleg Bridgeport a ludas.
    DE!
    Ezután mentés nélkül visszaléptem a főmenübe, majd a bridgeporti játékomba, hogy a családomat disszidáltassam mondjuk Twinbrooksba - ÉS: megszűnt az akadás!!!!
    Gyönyörűen fut megint, pedig bennevan most a CC is.
    Tuti semmi mást nem változtattam, csak nyitottam egy új játékot, majd be is zártam!
    Hát ezt HOGY?!
  • Gvik
    Ahogy mondod!
  • Flora2
    Hát gondolom úgy, hogy a térképen egyenként végigkattintja az összes család ikonját, Városszerkesztés módban. Így össze lehet számolni, hány gyerek maradt.
  • whitequeen73
    :-)
  • Flora2
    Az awesomemod nem segít az épületekbe beragadó simeken. Muszáj egyenként resetsim cheatet használni rájuk, ha felfedezed.

Viszont az AM irtja a fölösleges autókat. Ha beütöd a cheat ablakba játék közben egy idő után, hogy "listkills", akkor felsorolja, mi minden beragadt sofőr nélküli autót irtott ki. Ez különösen Bridgeportban fontos. És használni kell a fixall-t mindenképpen.

Jó tehát a probléma alapvetően két fajtára bontható: 1. csak bizonyos városban (pl. Bridgeportban) lassult be a játék, máshol simán fut; 2. minden helyszínen belassult és szaggat. Feltételezem, hogy a két dolognak alapvetően más oka van! - az 1. esetnek játékon belüli oka, a 2. esetnek feltételezhetően PC konfig oka. Gondolom én. Folyt. köv.
  • Mike at home
    ejha! :o

a lakosságot hogy tudod megnézni?
  • whitequeen73
    Bridgeport!
    Olvastam egy olyat, hogy a routingnál komoly hibák maradtak benne a városban, így ott tudnak ragadni simek pl. a hegyen, meg ilyenek, és ezek okozzák a lassulást, szaggatást. MTS-en van rá egy kísérleti jellegű hack.
    Mondjuk használom folyamatosan az awesome fixall-ját, de nem figyeltem, volt-e beragadt simem, és ha igen, segített-e rajta.
    Nagyon jó, hogy kérdezted - este kipróbálok másik várost. Köszi!
    Bár játszottam Bridgeportot is "folyékonyan" sokáig - lehet, hogy mostanra telt meg a bugokkal?... ;)
  • TomBond
    Igen Egyiptomban is belassult. Harvester nincs a cuccaim között.
  • Flora2
    Egyiptomban is belassult? Ez nagyon fontos kérdés.

És még egy kérdés azoknak, akik belassultak: van a sim-etek inventoryjában "harvester"? (Ezt a találmány-csináló munkapadon lehet megalkotni, vagy a bizományiban megvenni, ilyen porszívószerűség, ami felszívja a környéken a gyümölcsöket, zöldségeket.)
    Imádok ilyen meghökkentő dolgokat kérdezni.
  • TomBond
    Köszönöm. Én is így gondoltam.
  • TomBond
    Én jelenleg Egyiptomban járok.
  • Flora2
    Ha mégis újratelepíted, akkor az egész Dokumentumok/Electronic Arts/The Sim3 mappa a játékállás. (Nem csak a Saves.) De a lassulás miatt szerintem ne, mert ahogy visszarakod az újratett játékra a Sims 3 mappát, ugyanazt a laggot fogod kapni (szerintem).
  • marci555
    Én a Bridgeportal.
  • Flora2
    Akiknek elkezdett baromira szaggatni a játék, azok melyik várossal játszanak? Vagy minden városban ugyanazt tapasztaljátok?
  • Gólya #10211
    játék telepítésénél a falut (Riverwiew) az alap után kell felrakni, vagy megoldható az alap+kieg-ek felrakása után?
  • TomBond
    Nekem ráadásul az összes életre szóló jutalmam is elveszett. De még a választhatóak is.
  • marci555
    Igen. Délelőtt még jó volt aztán mikor legközelebb beléptem már nem. De ahogy nézegetem ha új embert csinálok akkor nem szaggat. Lehet azért csinálja mert használtam a testingcheatsenabled cheatet? Nem hiszem mert már korábban is használtam és semmi baja nem lett. Ha valaki tud megoldást szívesen fogadjuk :D
  • TomBond
    Nekem is teljesen belassult, ezért szerettem volna újra telepíteni, de látom nem oldja meg a gondot. Egyébként mit kell lementenem hogy ha mégis újra telepítem?
  • whitequeen73
    Neked is teljesen magától? Úgy értem, nálam semmi új CC-telepítés, semmi beavatkozás... Ez azért tényleg elég érdekes. Hol maradhat még "sérült" bármi, ha teljesen ledúrtam a gépről?
  • marci555
    Nekem is simán viszi (vitte) is pár hétig. Aztán elkezdte...
  • whitequeen73
    Na igen, pont nekem is hasonló gondom van. Még mielőtt - jogosan - felmerülne a "még csodálkozik az állattya, 42 moddal és 2 giga CC-vel", jelzem, teljesen legyalulva, registry keyek törléséstül, mindenestül, EA valaha volt jelenlétének minden nyomának eltüntetéséstül, és újrarakva, 100% "szűzen", CC és mentések nélkül IS lassú. Anno pedig, pre-Ambitions, 6 giga CC-t úgy vitt, mint a kisangyal.
    Max grafikával szeretek játszani, mondván, ha már van vas, hadd dolgozzon - de most mindent levéve minimumra, csak alig-alig észrevehetően gyorsul. Maxon már élvezhetetlen. Ezt hogy??? (Átmegyek a techbe, ha gond, h itt.)
  • marci555
    Heló!
    Valaki tud megoldást a problémámra? Kb 2 hete játszom a játékkal + az összes kiegészítőjével, ám tegnap elkezdett szaggatni a játék és nem értem miért. Leveszem a grafikát(bár elvileg tökéletesen vinnie kéne a gépemnek) de ugyan olyan. Elég idegesítő.

Előre is köszi!
  • Coolfire
    Jó dolog ez a meteor.:)
  • Ironman2
    Hehe,ez jó.
  • Flora2
    Áááá nálam mért nem történik ilyen??
  • Ticsy
    megoldva
  • Ticsy
    valaki help jelenleg a verzióm a sims 3 alapban GameVersion = 1.0.632.00002 új patcheket honnan tudok szedni? Help!!!
  • Mike at home
    aha
    de alapból csak egy háztartásom van ugye?
    tehát a többieket nem kell menedzselnie a programnak láthatóan

erőforrás igény? minden az, amit pluszban számolni, mutatni kell
    simek, járművek
  • Gvik
    Tegnapi játékélmény, gondoltam megosztom:

Egy kölykös család, gyerek három napja nőtt fel csecsemőből kislánynak. (Para)-Péntek, utolsó sulis nap hétvége előtt, lecke persze 100%-os. Kislány bemegy az iskolába, már letelik a kétharmada a tanítási időnek, amikor a következő üzenetet kapom angolul: XY észrevett valami sötét foltot az égen.

Na mondom ez meteor lesz (apukénak volt már egy hasonló élménye még a családalapítás előtt, akkor a postaládába csapódott be a meteor, és így nem lehetett használni, csak csekk befizetésre - nem kaptam meg a 4 oklevelet a hangszer-skillek kimaxolásáért se...). Gyereknél kiikszelem az iskola opciót, mondom, akkor most lógunk, lesz ami lesz. Csakhogy gyerek ugye nem reagál, marad a suliban, a meteor meg jön. Így nincs mit tenni, várok, elmormolok egy miatyánkot, majd a meteor becsapódik... konkrétan telibe kapva az iskola épületét.

Tömeg összegyűlik, majd megjelenik a zord kaszás, és vár - tanulság: a kaszás nem viszi el a kölyköt, amíg az suliban van, hanem vár rá a kapu előtt, amíg letelik a tanítás.
    Kijön egy csaj, Holly Alto - helyi gazdagék gyereke, kaszás lecsapja. Mondom viszlát-szevasz, megnyugodtam, hogy a kaszás nem is értem jött. De a halál csak ott álldogál tovább. Magával vitt még néhány tinit (Vj Alvi, Lisa Bunch, Bebe Hart, Michael Bachelor, Parker Langerak) meg egy rakat gyereket (Malcom Landgraab, Mortimer Goth, Bella Bachelor, Kaylynn Langerak, Arlo Bunch) + a végén az én kölykömet is.

Ez már úgy kicsit soknak tűnt, úgyhogy utána körbenéztem, ki viszi tovább az örökséget. Az egész városban 2 tini, 2 gyerek, meg 2 totyogós maradt (mindenhol 1 fiú - egy lány párosításban), akik továbbvihetnék a történetet. Szóval a drága kis meteor úgy a 18 alatti lakosság 85%-át kiirtotta a városban. Aztán ezután mondja valaki, hogy az iskola az életre nevel...
  • Flora2
    Erőforrás-igényes részei? Hát azt nem tudom. (szőkén néz) Nekem nem akad percenként. Néha persze akad, de csak azért, mert épp történik valami.

Ajánlott lehet indítás előtt törölni a 4 cache fájlt, ajánlott időnként előhívni a cheat ablakot és beírni a "fixall" cheatet (ez csak awesomemodos cheat), ami javítja a kisebb bug-okat, pl. a beragadt járműveket törli. A radart általánosságban ki lehet kapcsolni, amikor manuálisan generál az ember egy config fájlt, van egy olyan sora, hogy TrackAllMoving Cars, ezt kell Disabled-re állítani. Bármit Disabled-re állíthatsz, amiről úgy érzed, ez neked nem kell.

MATY konfigurálás kézzel

A kézzel generált config fájlt ugyanoda kell betenni, ahol az awesome.package-et.

De lehet, hogy valami gebasz zajlik a városban az AM modtól függetlenül, amit eddig nem vettél észre; nekem többször is volt már olyan, hogy néhány sim beragadt a városházába, vagy egy ház emeletén egy házibuliba, (Bridgeportban játszom, az a legbug-osabb város) és ott álltak napokig tiszta pirosban. Én is csak úgy vettem észre, hogy háztartást váltottam, és néztem, hova került az egyik simem...
  • Mike at home
    aha
    ezt nem is tudtam
  • Mike at home
    Az awesome modnak melyek az erőforrás igényes részei?
    mert nálkam most azt csinálja, hogy percenként le-le akad az egész program egy pár másodpercre, és eddig ilyen nem volt
    pl. mi szükségem van arra, hogy milyen autók hol mászkálnak a városban?