7029
-
#3103 Na jah...de itt "0-ra katapultozás"ról van szó...
Tehát támadhat vki katapulttal "csak főfalu"esetén is...
Ha "CSAK" 10%ra bontják le a falumat,s tartják annyin rendszeres támadással...az már elég ok,hogy meguntassák velem a játékot...,sztem...:/
Szal ez még nem igazán jó szabály -
#3102 diplomáciával nem megy? hidd el gyakran többet ér mint hadakozni, pláne többet mint segítségért sírni.
Egy kis segítség, ami apollon-tól származik, az s3 legjobb játékosától.
"Na ma este megosztnék a T. publikummal egy technikát, amellyel védekezni lehet olyankor, ha egy sokkal erősebb emberke nem hagy minket békén és nincs a közelben senki, aki segíthetne.
Elöljáróban elmondanám, hogy ha egy 3 szor akkora 400buzogányosal rendelkező germán azért tudhat vmit, tehát a környék legerősebbjeivel ha nem bírunk velük érdemesebb inkább megpróbálni szövetséget, esetleg mnt-t kötni, minthogy heteken át szenvedjünk vele.
Ha vki állandóan támad a legjobb védekezés az, hogy soha! ne hagyjuk, hogy 1 pici nyersit is elvigyen.Még én is, aki elég kitartó vagyok a 3.-4. nullás kör után meg szoktam unni a dolgot.
Ha ez mégsem használ akkor lehet azzal próbálkozni hogy csinálunk 1 hőst mindent a védőpontra téve és mindíg mikor támad, akkor felélesztjük.Ha nem visz semmit és mindíg meghal 4-5katonája, akkor 1 idő után vélhetőleg meg fogja unni a dolgot.A fal egyébként szintén hasznos lehet, első szinten is 1 katonát megöl, magasabb szinteken többet is(8-10nél többet viszont nem)
A harmadik variáció, hogy védősereget gyártunk, de nem úgy hogy otthonhagyjuk, hanem hogy megkérünk 1 közeli nagyobb klántársat akit nem támadnak, hogy hadd tartsuk nála a katonákat.Ha összejött már néhány és kitapasztaltuk, hogy mekkora serggel szokott jönni, akkor behívjut a katonáinkat, lehetőleg szövetséges katonákat is és megvicceljük.Ez akkor fog működni, ha nem szokott rendszeresen felderítőzni az illető és elegendő védelmet szedtünk össze.
A negyedik és legjobb megoldás, ha leverjükSmile
Sokan főleg az elején azt csinálják, hogy elég aránytalanul tartanak katonákat, sok germánnak pl 100-120 buzogányosa is van, de mellette nincsenek védők, vagy csak kevés.A buzogányos lovassággal könnyen kiírtható, ezért ha az illető éjjelre othon szokta hagyni őket, akkor vmikor benézünk hozzá, esetleg megkérünk egy közeli klántársat, hogy ezt tegye meg néhány lovasával.
Ezek mellett nem árt, ha igyekszünk szemmeltartani az ellen mozgását, felderítőkkel, kifigyelni mikor kel, mikor fekszik, otthonhagyja-e éjjelre a támadóit stb.
Továbbá fontos, hogy ha vki rendszeresen támad, akkor ne hagyjunk otthon katonát, ha nem vagyunk gépnél, éjjelre a védőket küldjük át szövetségeshez, a támadókat pedíg vhova ki egy kispontos falura, ahol valszeg nem találkozunk katonával.
Ezek az alapok, amik általában működni szoktak tapasztalatlanabb, vagy kevésbé eltökélt ellenféllel szemben." -
Dexantreal #3101 Még mindig segíthetnétek. -
#3100 ezt az üzenetet küldte nekem. -
#3099 a legjobb, hogy az én klánom szövetségben van az ő "társklánjával" (altklán asszem..)
de azért adja maga alá a lovat.. -
#3098 azon gondolkodom épp
már küldtem rá kémet, éppencsak 5 órányira van innen -
#3097 baszd arcon -
#3096 wow, gondoltam meglesem az adatlapját, hogy messze van-e innen, és mit látok:D ő is soproni:P:P -
#3095 gond van vele? -
#3094 Suicidal 08.10.07
vigyázz a szádra te gyökér... (sg.hu)
ugye tudod, hogy miről beszélek? -
TS Zolly #3093 pl itt. De ha jól tom, bevezették már. -
#3092 Hol ez a szabály? -
#3091 phalanx védekező
kardos támadó -
Dexantreal #3090 Leírja ismertetőnél az egységek erősségét és gyengéit.
Olvasd el és sztem tudni fogod. -
#3089 hali, lenne egy kérdésem. Galloknál mit érdemes gyártani az egységek közül? Külön kéne az infó támadásra és védekezésre is. -
#3088 kihalt a topic kicsit :D -
#3087 az a legnagyobb probléma, hogy nincs időm. naponta 3-4x látogat meg a buzi. még 70-80csapdát sem tudnék legyártani, pedig arra lenne tőkém :p -
TS Zolly #3086 Mig egy falud van, nem fog mindenfélével ( katapult gondolom ) támadni, mert az szabálysértés, amiért kizárhatják a játékból. Multhunter -0/0 -
#3085 hát szerintem nézegesd a csataszimulátorban a dolgot
amugy valóban a phalanxal jól lehet védekezni és nagy a védő ereje viszont a támadása az egy kalap kakit se ér
és mivel gall vagy aki támad ha van egy kis esze akkor egyböl normál támadással támad mert ugy szabadítja ki magát egyből
viszont ez azt is jelenti hogy a harc addig folyik amig valameikötöknek el nem fogynak a katonái
ugyhogy tudom azt ajánlani hogy csinálj egy pár phalanxot ami a védelemt biztosítja a falud részére és képezz mellé kardost ami meg a támadóerődet növeli
azt hogy melyikböl menyit azt az anyagi kereteid döntik el
és természetesen mindezek mellet érdemes minnél több csapdát és minnél magasabb falakat építeni
de mondom csak az egyik vagy csak a másik egység magában lehet sőtt biztos hogy kevés
érdemes a két egységet kombinálni
-
#3084 gondban vagyok. mire hazajöttem 3x támadtak meg. 2x egy új srác, Suicidal (Klausztrofób kuckó) meg a speti (Babylone.)
az előbbi a C-MTNSz-ből, utóbbi rohadék meg a C-A.S.L.-ből
kurva anyjukat. valamit kéne csinálni ezzel a két idiotával
amugy nem nagy gond, 0-át raboltak csak félek hogy ezt megunják egyszer és támadni fognak mindenfélével. főleg mert nincs hadseregem, mindig leölte a speti..
nemtudom mit csináljak, 50 csapdát vagy nagy cölöpfalat és kevés katonát.. (most 4es szintű a fal) kb 4x-es túlerőt mekkora fallal lehet legyőzni?:D (10phalanx-ot ha összeszedek..) -
Dexantreal #3083 Küldjetek má pls a - 63, - 80-ra szerver 3-n sereget nékem, ha van felesleg. -
#3082 nem, csak többet tudsz csinálni. (esetleg rövidebb idő alatt készülnek el, de ez nem biztos)
szintenként +10 csapdát készíthetsz...
-
#3081 200 fölötti népességűeknek s3-on van hely az Attila klánban. Dél-Nyugati. Csak szóltak, hogy kérdezzek utána, hogy van-e valaki aki jönni szeretne. Még csak. 70.-ek vagyunk, de van sok hely, szal fejlődünk. -
#3080 nem. akkor többet csinálhatsz.
-
#3079 jólvan. most 55 egységgel támadt (7buzogányos 7 druida lovas meg hős..)
csinálok 60 csapdát a héten és reménykedek hogy annál kevesebbel jön:D
ugye ha fejlesztem a csapdakészítő izét akkor olcsóbbak lesznek a cuccok? -
#3078 koordináták... -
gyuri00 #3077 a rabló tamádásoknál az a x y mit jelent? -
Cat 02 #3076 hm csapda az olcsó nem ? :) -
#3075 egyik haverom csatajelentése.
Az a főnök fájhatott :D -
#3074 kösz, kihagyom:) -
#3073 de ha a 20-at hamarabb elengeded, akkor a 10 fog belesétálni -.- -
#3072 nemjó mert
tegyük fel hogy van 10 csapdám (jobb esetben 20)
nulla seregem van (bár most csapdám nincs és van pár phalanxom )
akkor jön 30 egységgel, 20 csapdába kerül ,a maradék 10meg kiszabadítja a 20 katonát és elsétál -
#3071 csapdákkal cumiztasd be:)
egyszer betámad,bennragad x. akkor ugyye jön kiszabadítani. miután látod h jön a felszabadító csapat,engedd el a foglyokat,javítsd meg a csapdákat,és ugyanugy bele fog esni:) nagyon idegesítő tud lennixD -
F1re #3070 yodi-t tamad le :D -
#3069 segítenék...
csak 7 órányira van innen, addig bárki legyárt rengeteg csapdát, meg felkészül:( -
#3068 ezt a speti nevű tagot nem akarja valaki lezúzni? 50fős hadsereggel támad (Babylone a falu neve...)
igaz csak buzát tud csórni de a csapdából is kiszabadít mindenkit..:s
amugy meg igaz hogy 0 hadseregem van, de 4es szintű cölöpfallal a falu lakosainak nemkellene védenie?:sa leírásban az volt irva, mégis semmi vesztesége -
#3067 most nagyjából semmim sincs, csak egy ezres mindenből :p fosztogatni pedig nem tudok senkit a közelben -
#3066 búzád van még? -
#3065 Termelés:
Fa: 260 óránként
Agyag: 260 óránként
Vas: 220 óránként
Búza: 124 óránként
Egységek:
1 Hős
120 Buzogányos
10 Lándzsás
60 Csatabárdos
15 Felderítő
5 Paladin -
Dexantreal #3064 - 63, -80-ra kérnék erősítést.