7029
-
#3806 igen sajnos a germánok hadereje a tömegükben rejlik leginkább, ha a védekezést nézed, mindenképpen. Ezértis kellenek a többúzás falvak. -
#3805 viszont ott a romanál ien szinten a birodalmi támadni védni, a testőr és nyersiben annyira nincsnek is messze a többi nép ien szintü egységeitöl -
#3804 ám ez (ha nem is ilyen szinten) de fordítva is igaz. ;) -
#3803 ....igen ien szionte...:D
kössz gabo hogy így leoltottál am meghal a 100 légios és a 100 phalanx is ha nics fal:D -
#3802 Igen és a legfontosabb dolgot kifelejtetted!
Most a nyersi számit, késöbb pedig a fogyasztás számit, nem a nyers...
caesaris 4 búzát kajál... még a 3db lándzsás csak 3 búzát...
ha 1200-as a búzatermelésed akkor lehet 300 caesarisod...
vagy 1200lándzsásod... beütnek a lovasokkal még mindig marad 400 lándzsásod -
#3801 nem baj, de együt már meglepit okozhatnak... ezért külön külön naprol napra vágd le őket.
nem számit ha jönnek a levelek és apokolba küldenek titeket... nincs kegyelem, nem szabad bedölni seminek sem...
a rohadt nagy szivemre hallgattam speed-en megkegyelmeztem egy gyereknek, sőt még néha segitettem is, utolsó éjjel a társával a két legtávolabbi falumban romboltak
-650 népeség...
van aki a maga kárán tanul, van aki a másikén...
(sajna álltalában magam tapasztalom meg a dolgokat, (van hogy még akkor sem tnaulok belőle)) -
MegaHarcos #3800 Ha 1 katonával támadsz akkor szerintem alapbol elesik még egy 1-es szintú falon is nem?Amúgy normálon nekem az 5-ödik nap (tegnap)kifejleszthettem volna a lándzsást!+Amíg kifejlesztesz 1 Caesaris az több hét..
És picit számoljunk:
Equites Caesaris ára: 550fa 640agyag 800vas 180búza és 180támadóerő
Lándzsás ára: 145fa 70agyag 85vas 40búza és 60-as védelem a lovasság ellen.Azaz szorozzuk meg a nyesit 3-al: 425fa 210agyag 255vas 120búza.
Ebből rá lehet jönni hogy könyedén ki lehet védeni a római lovasságot... -
#3799 felesleges a matekolás... sokminden befolyásolja a dolgokat...
ha hiszed ha nem még a szerencse is...
egy szem katona pedig magában is meghall, ahoz fal sem kell...
különen sem igy számolják ki a veszteséget, hanem arányosan... attol még mert 1 légios leüt egy phalanxot attolmég nem biztos hogy 100phalanxra ha küldesz légiost akkor mind a 100 ottmarad (légiosbol és phalanxbol is )
-
#3798 mivel ugye a GYIK ezt írja:[color=red]Minden falu rendelkezik bizonyos alapszintű védelemmel. Amennyiben egyetlen egy egységgel támadsz, mindíg veszíteni fogsz, [b]kivéve ha erős lovassággal támadsz.[b] A kimondottan védelemre specializált csapatok - mint pl. a phalanx a galloknál - teljesen alkalmatlan a támdásra.[/color]
tehát ha márolyan szinten vagy hogy van akadémioa stb és legyártasz egyetlen szem ceasarist(romai nehézlovas) akkor 1 ien egységgel megütsz uyg 30 buzogányost hogy meg se hal a pacid. 36 buzogányost üt de akkor ő is meghal és hát ha az árakat nézzük meg a gyártási időt nem bizti hogy a germán jobban járna. -
MegaHarcos #3797 Ja csak 7x7-es körzetben nincs senkinek serege akik tudnának támadni(szerinted minek kelett felderítő :P) van még 3 ember aknek nem járt le a kezdővédelme de nem lehet akkora seregük hogy kiírtsák a teljes seregem... -
#3796 ezt eddig nem is ismertem... ilyen számadatok jöhetnek még :)
a római tényleg nem rossz, de rohadt drága. -
#3795 de azt se felejtsük el hogy a légios arányában nagyon drága!
míg a germán vagy gall alapegység sokal olcsobb(phalanx csak egy kicsit.
bocs a dupla hsz ért de nem tudok szerkeszteni.... -
#3794 ebbe akalkuláld bele az áraikat és a gyártási idejüket. amíg egy buzogányost 12 perc alatt legyárt (alapszinten) az gallnál egy phalanx 24 perc. ha jól emlékszem. na meg az árak. a germán tényleg nem jó védő, egyedül a lovasságával lehet védekezni, de az elején felbecsülhetetlen értékű tud lenni néhány buzigányos. én nem rajongok az ilyen simcity játékstílusért (a simcityvel se tudtam soha játszani :D), imádom porig gyalázni az ellenfeleimet a környékemen. :) -
#3793 alapegységek(ütések viaszonyítása.):
phalanx(támad):1 légios üt védésben 1,6 phalanxot
1 buzogányos üt egy phalanxot védésben
buzogányos(támad):1 phlanx mind a kettö kihal
1 Légios mind a kettö kihal vagy a buzogányos üt
Légios(támad):1 phalanx mind a kettö kihal
2 buzogányost üt és ő is meghal
mindenki döntse el magában vagy irja is akár le:D
-
Bercyke #3792
hmm szép zsákmány mi??aki látja a képet az írja ki pls
és hol vana galériám??? -
#3791 mint emlitettem én azért vigyáznék a germánnal mert egy légios 2 öt ut a germán kezdö egységek közül(germán véd) a gall támad(kardos) pedig több mint 3 at.... -
#3790 nekem a germán jön be... újra is regeltem... :S
nem tudom, tipikus agresszív játékos vagyok, nem várom meg amíg támadnak, inkább én támadok. a germán meg pont ilyen. ráadásul olcsók az egységeik és nagyon gyorsan képezhetőek. és jó helyre települtem. -
MegaHarcos #3789 Mien néphez jó stratégia kell.Én pl germánnal szeretek játszani,a olcsóságuk és támadóerehük miatt.De valaki rómaiakkal vagy gallokal.De a lényeg az hogy legyen több jó stratégiád! -
#3788 jo kérdés....
de azért nem bizti ám hogy oan biztos taktika ez a buzogányos hisz otthon van 30 db azt 1 ceasaris vagy 2 inperatoris már lecsapja őket az meg nem egy oan hu de nagy költség 30 buzogányoshoz képwest....
szval szte tudni kell ésszel és ugyesen jáccva tolni a dolgoknak .
nem magam akarom fényezni de énm éülök is rendesem meg katonákat is nyomom sztem meg is van az eredménye a katik naprol napra többet hoznak(többen is vannak)
napi 2-3 al nő a légiosok száma, a népesség is min 3 al minden nap de áárlagban 6-8 al. volt wgy nap egyíszerre 6 légios, mellette 3+ a népességhez szval..... -
szurop #3787 Hogyne volnál jó gallal? -
#3786 f@szom legközelebb germán leszek gallal az elején se vagyok (leszek) jó, a közepén sem, és a végjátékban sem. -
MegaHarcos #3785 Köszi,de szerintem megéri,meg farmolásbol szedtem ösze a nyesit... -
#3784 kémet csinálni ennyre az elején?? grat.
én örülök hogy van 6 légiosom azt mapi 600 akat elhozok mindenböl....
nemhogy istállo akadémia fegyverkovács.... -
#3783 nah van kaszárnyám:))(katona még nincs mert a farmokat építettem:P) -
MegaHarcos #3782 Hát ha az első támadásnál lerombolja a kőfalad akkor jóval kevesebb lett volna a támadó vesztesége.
#3780: Ha 1 kémed van csak,akkor is kapsz jelentést szerintem! -
Cat 02 #3781 kiírta h kikémleltek :( csak este 11kor
de kevesen vannak :O -
#3780 legalább 35-40 kémed elgyen azért a főfaluban. nem kémlelni, hanem kémeket elhárítani...
mellékfaluban is legyen azért kezdetben 10-15db
legalább 5 kém kell hogy tudomást szerezz arról, hogy ha valaki lekémlel... -
Cat 02 #3779 sajna engem ... azóta 2 oldal betelt és nincs kőfalam se -
MegaHarcos #3778 Téged támadtak vagy te támadtál?Amúgy S4-en nagyon jól jön a felderítő ilyenkor még alig van pár embernek :D -
Cat 02 #3777 au -
Cat 02 #3776 nekem betelt :S :D -
#3775 a buzogányosok árát is vondd ki belőle! -
#3774 ja ja egész jo vagy igy az elején! csak arra vigyázz nehogy késöbb ugy kb 1 hét mulva lerohanjon vmi erös sereg mert akkor a gyenge védekezö sereged könnyen elpusztul bányád meg nuku :S -
#3773 végeztem egy kis számolást...
4nap alatt 33 buzogányost gyártottam
25x raboltam
összesen 13537 nyersanyagot raboltam... -
#3772 nemhinném :D -
#3771 :D
belőled top10-es játékos lessz -
#3770 Újabb rekord rablás:
[Fa] 400 + [Agyag] 440 + [Vas] 400 + [Búza] 440 = 1680 -
#3769 Nekem is csak 1es szintű. :) -
Cat 02 #3768 nekem nincs is raktáram xD -