7029
  • Requiem88
    igen sajnos a germánok hadereje a tömegükben rejlik leginkább, ha a védekezést nézed, mindenképpen. Ezértis kellenek a többúzás falvak.
  • madass
    viszont ott a romanál ien szinten a birodalmi támadni védni, a testőr és nyersiben annyira nincsnek is messze a többi nép ien szintü egységeitöl
  • Requiem88
    ám ez (ha nem is ilyen szinten) de fordítva is igaz. ;)
  • madass
    ....igen ien szionte...:D

kössz gabo hogy így leoltottál am meghal a 100 légios és a 100 phalanx is ha nics fal:D
  • gabo91
    Igen és a legfontosabb dolgot kifelejtetted!
    Most a nyersi számit, késöbb pedig a fogyasztás számit, nem a nyers...
    caesaris 4 búzát kajál... még a 3db lándzsás csak 3 búzát...
    ha 1200-as a búzatermelésed akkor lehet 300 caesarisod...
    vagy 1200lándzsásod... beütnek a lovasokkal még mindig marad 400 lándzsásod
  • gabo91
    nem baj, de együt már meglepit okozhatnak... ezért külön külön naprol napra vágd le őket.
    nem számit ha jönnek a levelek és apokolba küldenek titeket... nincs kegyelem, nem szabad bedölni seminek sem...
    a rohadt nagy szivemre hallgattam speed-en megkegyelmeztem egy gyereknek, sőt még néha segitettem is, utolsó éjjel a társával a két legtávolabbi falumban romboltak
    -650 népeség...

van aki a maga kárán tanul, van aki a másikén...
    (sajna álltalában magam tapasztalom meg a dolgokat, (van hogy még akkor sem tnaulok belőle))
  • MegaHarcos
    Ha 1 katonával támadsz akkor szerintem alapbol elesik még egy 1-es szintú falon is nem?Amúgy normálon nekem az 5-ödik nap (tegnap)kifejleszthettem volna a lándzsást!+Amíg kifejlesztesz 1 Caesaris az több hét..
    És picit számoljunk:
    Equites Caesaris ára: 550fa 640agyag 800vas 180búza és 180támadóerő
    Lándzsás ára: 145fa 70agyag 85vas 40búza és 60-as védelem a lovasság ellen.Azaz szorozzuk meg a nyesit 3-al: 425fa 210agyag 255vas 120búza.
    Ebből rá lehet jönni hogy könyedén ki lehet védeni a római lovasságot...
  • gabo91
    felesleges a matekolás... sokminden befolyásolja a dolgokat...
    ha hiszed ha nem még a szerencse is...
    egy szem katona pedig magában is meghall, ahoz fal sem kell...
    különen sem igy számolják ki a veszteséget, hanem arányosan... attol még mert 1 légios leüt egy phalanxot attolmég nem biztos hogy 100phalanxra ha küldesz légiost akkor mind a 100 ottmarad (légiosbol és phalanxbol is )
  • madass
    mivel ugye a GYIK ezt írja:[color=red]Minden falu rendelkezik bizonyos alapszintű védelemmel. Amennyiben egyetlen egy egységgel támadsz, mindíg veszíteni fogsz, [b]kivéve ha erős lovassággal támadsz.[b] A kimondottan védelemre specializált csapatok - mint pl. a phalanx a galloknál - teljesen alkalmatlan a támdásra.[/color]

tehát ha márolyan szinten vagy hogy van akadémioa stb és legyártasz egyetlen szem ceasarist(romai nehézlovas) akkor 1 ien egységgel megütsz uyg 30 buzogányost hogy meg se hal a pacid. 36 buzogányost üt de akkor ő is meghal és hát ha az árakat nézzük meg a gyártási időt nem bizti hogy a germán jobban járna.
  • MegaHarcos
    Ja csak 7x7-es körzetben nincs senkinek serege akik tudnának támadni(szerinted minek kelett felderítő :P) van még 3 ember aknek nem járt le a kezdővédelme de nem lehet akkora seregük hogy kiírtsák a teljes seregem...
  • Requiem88
    ezt eddig nem is ismertem... ilyen számadatok jöhetnek még :)
    a római tényleg nem rossz, de rohadt drága.
  • madass
    de azt se felejtsük el hogy a légios arányában nagyon drága!
    míg a germán vagy gall alapegység sokal olcsobb(phalanx csak egy kicsit.

bocs a dupla hsz ért de nem tudok szerkeszteni....
  • Requiem88
    ebbe akalkuláld bele az áraikat és a gyártási idejüket. amíg egy buzogányost 12 perc alatt legyárt (alapszinten) az gallnál egy phalanx 24 perc. ha jól emlékszem. na meg az árak. a germán tényleg nem jó védő, egyedül a lovasságával lehet védekezni, de az elején felbecsülhetetlen értékű tud lenni néhány buzigányos. én nem rajongok az ilyen simcity játékstílusért (a simcityvel se tudtam soha játszani :D), imádom porig gyalázni az ellenfeleimet a környékemen. :)
  • madass
    alapegységek(ütések viaszonyítása.):
    phalanx(támad):1 légios üt védésben 1,6 phalanxot
    1 buzogányos üt egy phalanxot védésben
    buzogányos(támad):1 phlanx mind a kettö kihal
    1 Légios mind a kettö kihal vagy a buzogányos üt
    Légios(támad):1 phalanx mind a kettö kihal
    2 buzogányost üt és ő is meghal

mindenki döntse el magában vagy irja is akár le:D
  • Bercyke

hmm szép zsákmány mi??aki látja a képet az írja ki pls
    és hol vana galériám???
  • madass
    mint emlitettem én azért vigyáznék a germánnal mert egy légios 2 öt ut a germán kezdö egységek közül(germán véd) a gall támad(kardos) pedig több mint 3 at....
  • Requiem88
    nekem a germán jön be... újra is regeltem... :S
    nem tudom, tipikus agresszív játékos vagyok, nem várom meg amíg támadnak, inkább én támadok. a germán meg pont ilyen. ráadásul olcsók az egységeik és nagyon gyorsan képezhetőek. és jó helyre települtem.
  • MegaHarcos
    Mien néphez jó stratégia kell.Én pl germánnal szeretek játszani,a olcsóságuk és támadóerehük miatt.De valaki rómaiakkal vagy gallokal.De a lényeg az hogy legyen több jó stratégiád!
  • madass
    jo kérdés....
    de azért nem bizti ám hogy oan biztos taktika ez a buzogányos hisz otthon van 30 db azt 1 ceasaris vagy 2 inperatoris már lecsapja őket az meg nem egy oan hu de nagy költség 30 buzogányoshoz képwest....

szval szte tudni kell ésszel és ugyesen jáccva tolni a dolgoknak .
    nem magam akarom fényezni de énm éülök is rendesem meg katonákat is nyomom sztem meg is van az eredménye a katik naprol napra többet hoznak(többen is vannak)

napi 2-3 al nő a légiosok száma, a népesség is min 3 al minden nap de áárlagban 6-8 al. volt wgy nap egyíszerre 6 légios, mellette 3+ a népességhez szval.....
  • szurop
    Hogyne volnál jó gallal?
  • Requiem88
    f@szom legközelebb germán leszek gallal az elején se vagyok (leszek) jó, a közepén sem, és a végjátékban sem.
  • MegaHarcos
    Köszi,de szerintem megéri,meg farmolásbol szedtem ösze a nyesit...
  • madass
    kémet csinálni ennyre az elején?? grat.
    én örülök hogy van 6 légiosom azt mapi 600 akat elhozok mindenböl....
    nemhogy istállo akadémia fegyverkovács....
  • KapuBen
    nah van kaszárnyám:))(katona még nincs mert a farmokat építettem:P)
  • MegaHarcos
    Hát ha az első támadásnál lerombolja a kőfalad akkor jóval kevesebb lett volna a támadó vesztesége.

#3780: Ha 1 kémed van csak,akkor is kapsz jelentést szerintem!
  • Cat 02 #3781
    kiírta h kikémleltek :( csak este 11kor

de kevesen vannak :O
  • gabo91
    legalább 35-40 kémed elgyen azért a főfaluban. nem kémlelni, hanem kémeket elhárítani...
    mellékfaluban is legyen azért kezdetben 10-15db
    legalább 5 kém kell hogy tudomást szerezz arról, hogy ha valaki lekémlel...
  • Cat 02 #3779
    sajna engem ... azóta 2 oldal betelt és nincs kőfalam se
  • MegaHarcos
    Téged támadtak vagy te támadtál?Amúgy S4-en nagyon jól jön a felderítő ilyenkor még alig van pár embernek :D
  • Cat 02 #3777
    au
  • Cat 02 #3776
    nekem betelt :S :D
  • Requiem88
    a buzogányosok árát is vondd ki belőle!
  • CSOki444
    ja ja egész jo vagy igy az elején! csak arra vigyázz nehogy késöbb ugy kb 1 hét mulva lerohanjon vmi erös sereg mert akkor a gyenge védekezö sereged könnyen elpusztul bányád meg nuku :S
  • ToCsEk
    végeztem egy kis számolást...
    4nap alatt 33 buzogányost gyártottam
    25x raboltam
    összesen 13537 nyersanyagot raboltam...
  • ToCsEk
    nemhinném :D
  • gabo91
    :D

belőled top10-es játékos lessz
  • ToCsEk
    Újabb rekord rablás: