7029
  • hzsolt
    Hát ebből az előző s1-en legalábbis nagyon nagy viták voltak az MH-kkal.
    Az egyik engedte a másik nem.
    A szabályzatból nem egyértelmű, de azt meg érdekes módon akkor változtatták meg (bekerültek a T2 és T3 verzióra utaló zárójeles részek), amikor mi reklamáltunk emiatt.

Az erről szóló idézet:
    "# §2.2 Barátságos támadások
    Tilos saját nyersanyagokat (T2 és T3) és/vagy falvakat (T2) átadni, ha a saját felhasználónknak ebből semmi haszna sincsen. Azokra a játékosokra, akik törölni szeretnék a felasználójukat, vagy már törlésben vannak, ugyanúgy érvéyesek ezek a szabályok.

* + §2.2.1 Rablótámadások
    Az önként átengedett nyersanyagok rablótámadáskor ugyanúgy lesznek számolva, mintha ezt a mennyiséget a piacon keresztül küldték volna(lásd §2.1). Rablótámadás egy saját falura ez a szabály alól kivétel.
    * + §2.2.2a Falu átadása (T2)
    Falvak átadása barátságos cselekedetnek minősíthető, ezért nem megengedett, ha az elfoglaló az áldozatot helyettesíti és/vagy vele közös számítógéről játszik, az elfoglaló és az áldozat egy Klánban vannak és/vagy az áldozat vagy egy helyettese az elfoglalást elősegíti azzal, hogy elküldi a védelmi egységeket és legyengíti/lebontja a védelmi épületeket (pl. Rezidencia vagy a Palota lebontása)
    * + §2.2.2b Falu átadása (T3)
    Azon felhasználó falva(i), mely(ek)be az elmúlt 14 napban csak a helyettesítő lépett be, illetve ahol a támadó az elmúlt 14 napban mint helyettesítö és/vagy közös számítógépet használó volt megadva az áldozattal, ott a falu elfoglalása tilos! A szabály akkor is érvényben marad, ha a felhasználó inaktív! vagy éppen befejezi a játékot.
    "
  • vass17
    Foglaltok már el olyan falut, ami klántárstól, helyettestől, személyes szövetségestöl van??? ha igen, mennyire figyelik a multihunterek, és nagy esélye van a zárolásnak???
  • hzsolt
    lebontod a palotát, ha van, és felépíted a másikban.
    Utána a profilodban tudod megváltoztatni.
  • W B
    lebontod 0-ra a palotát
  • Cicaaa
    Oké! Köszi szépen!!
  • Gabesz amd64
    ha egyszer kineveztem már egyik falumat főfalunak,akkor h lehet megoldani azt h a másik legyen :D

köszi
  • vass17
    ok, thx:)
  • Cat 02 #5698
    Ráadásul az adja az egyik legtöbb kultúrpontot
  • hzsolt
    ja nem, félreolvastam, bocsánat.
    Ha elfoglalsz egy falut, az ott képzett katonák eltünnek.
  • hzsolt
    megérkeznek.
  • vass17
    vki erre??:D akinek van tapasztalata benne, mondjuk Uwu te biztos tudod, mert foglaltál már elég sok falut:)
  • Br01
    Én nem tudok ilyenről és szerintem nem lehet kideríteni.
  • Br01
    Hello!

Nem egy okos döntés, mert ha valaki szenátorral/törzsi vezetővel/főnökkel támad, akkor nagyon megkönnyíted a dolgát.
    Egyszóval védtelen a falud a foglalással szemben!
  • Gabesz amd64
    ki tudom deríteni azt h az ellen milyen csapattal támad?
  • Cicaaa
    Sziasztok!!

Ki van épitve a rezidenciám 20-as szintre. Ha nincs helyem és le akarom bontani akkor azt lehet???Nem lesz semmi hátránya?
  • Gabesz amd64
    értem,kösziiii
  • tbundy
    ha megfogtad az össze kémet, akkor nem kap infot az egységeidről
    meg nem csak azon múlik, h több kémed van-e, mint a kémlelőnek, számít a fegyverzet vs páncélzat is a kémeknél.
  • Gabesz amd64
    de ugye semmi más?

kösz
  • Cat 02 #5687
    Akkor "egyetlen katonád sem tért vissza" van

btw Világcsoda!

s2-n érdekes dolgok történnek. McPaul (1. játékos 36 faluval :D) 13 as szinten tart a csodával, a többiek 0-n. Jöhet a kérdés h hülyék-e a többiek ? De nem, mi raktárat építünk h később ne kelljen. Ki csinálja jobban ?
  • Gabesz amd64
    és ha kinyitjűk a kémeim az összes ellemséges kémet...akkor az ellenségemnek nem mutatja ki mennyi katonám is van,igaz?
  • vass17
    szerintetek mi van akkor, ha támogatásba küldi valaki a katonáit és közben foglalják azt a falu, ahonnan elküldte????
  • Punker
    kell a hely pl kőfaragónak stb.
  • vass17
    ugy látom nem számít, hogy mennyi a népességed:D ha mindent lebont az ember, akkor nem sok lakosa marad
  • mike0013
    igen
    #5681: igen, nem fog elveszni
  • Punker
    ha a kovácsoknál kifejlesztek mindent, aztán lebontom a fejlesztés nem veszik el igaz?
  • Gabesz amd64
    ha jön egy ellenség kémlelni és ugyebár nekem több a felderítőm mint az ellenségnek,akkor kinyirják a felderítőim az ellent?

és ezt kimutatják a jelentéseknél?

köszi
  • uwu
    Szerintem jó gallal lenni, a foglalás jó móka. A gall főnök a leggyorsabb foglaló egység. 4 helyett 5-öt lép, ami nagyon nem mindegy.
  • uwu
    Ja, hát foglalni kell.
    Csak a rómaival theted meg, hogy nem foglalsz.
    3-ason 18 falum van, ebból 6-ot én alapítottam, a többit foglaltam.
  • vass17
    csak azt nem értem, hogy tudod pl Te az uj falvakat pár nap alatt felhuzni (amikor nem foglalod), még ha benyomnád a travianpluszos váro lisát akkor is eltart jo ideig az épitkezés. Persze gondolom, hogy ezért foglalod inkább a falvakat, amig a romai sorstársak alapitással is elég jol fejlödnek:) attol függetlenül lehet h a következö körben kiprobálom a gallok:)
  • uwu
    Ha nem vagytok annyira aktvak, hogy folyamatosan tudjatok építkezni, tök mindegy milyen néppel jöttök, úgysem tudjátok kihasználni az előnyiket.
  • vass17
    az igazság, hogy az s3ra elég késön reggeltem és ezen a környéken nem volt jelentösebb ellenfél. igy elég jol lehetett fejlödni, de ha ujraindul egyszer a 3as szerver, és kezdetektöl bent van vki, lehet hogy nem éli tul a romaival:D ezért lehet hogy érdemes néhány nappal késöbb reggelni, mert akkor inkább a perifériára kerülsz és talán ott könyebb.
  • Cat 02 #5674
    Hát kétszer gyorsabb az igaz.
  • Csirke4
    Végre valaki ért is a játékhoz. :D
    Nekem mindig jöttek azzal a travian fórumokon, hogy "de a germán kereskedő akkoris a legjobb!!44négy"
  • Cat 02 #5672
    lol, detto ugyanez, ugyanazon a szerón, ugyanaz a nép mint neked :)
    mind2 -t ét is adtam és viszik is tovább
  • vass17
    sztem a gallnál folyton azonnali épitést kell nyomatni, aki hozzászokik a kettös épitkezéshez, az sztem nem képes erre normálisan átállni. Én is probáltam anno s4-en gallt, s5-ön germánt, de vhogy egyik se jött be a romai után, még ha ennek nagyon sok hátránya is van:)
  • Landren
    lehet oázis, de az érdekelne, hogy mekkor a védelem benne...
    eteleg az, hogy faltörő is kell vinni?

a linkek közt nincs ilyen :(
  • Br01
    Igaz, de nem tudok mindig gépközelben lenni, mert ugye délelött suli (eléggé belecsúszik a délutánba is).
    Azért lehet emberekkel normálisan beszélni és akkor békénhagynak. Igazából a klánháborúk húzósak (viszont ott még nem tartunk s3-on).
  • uwu
    Mégsem... 2 van.
  • uwu
    1-et hagytam, de ki tudnám irtani
  • Cat 02 #5666
    Hm, azért 3 búzás falu 1más mellett o.O