Nokia E90 kommunikátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
I paid 895€ for mine last Friday...."
link
Lehet, hogy vesze egy jegyet Finnországba 😊
Mindenesetre érdekes, hogy az O2 és a Vodafone is (angliában) július elsõ hetére ígérik a saját E90 verziójukat. Ez alátámasztja azt, hogy már szállítják a telefont mivel min 1-2 hét mire kijönnek a saját bugos "primitivizált" firmwarejükkel (ez már csak így megy az angoloknál).
Mindenesetre a finn Nokiánál megint nem veszik fel 😞
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Én az eddigiek alapján úgy látom, hogy a leszállított mennyiséget azonnal elvitték mindenhonnan, lehet, hogy a Nokia keveset gyártott, talán nem számítottak rá, hogy ekkora a kommunikátor rajongótábora 😊
Sajnos a PPComban már nem bízom igazán, ha eddig nem volt a nagykerben, akkor vélhetõen a nagyker sem az elsõk között szerezte be, és talán az elsõ adagról lemaradt.
Ha pedig már volt Magyarországon, akkor biztos eladták mindet, de õszíntén szólva nem hiszem, hogy ide is érkezett szállítmány.
Mindensetre egy kicsit lelombozott a hír, az jött le nekem az eddigiekbõl, hogy a nagyker (vagy a PPCom) rendesen lemaradt a cuccról, ahogy nagyon sokan mások is.
Most ez áll az E90 oldalán:
"£679.99 Delivered
Temporarily out of stock | Waiting for delivery of stock"
Ez ca. 251,385.74 HUF. Remélem a Nokia csak a britteket sajtolja ennyire, hogy nekünk 120.000 nettoért árulhassa az E90-et
<#nyes>#nyes>
A customer support pedig 3 perc finn duma után elkezdett kicsörögni, azóta is csak csörög.
Közben néhány websopban (pl. svédországban), ahol a mai nap volt megadva pre-ordernek átváltott "pre-order-rõl" out of stock-ra a stock status, mert állítólag nem kaptak telefont 😊
Egy másik (itthoni) nagyker azt mondta, hogy mivel az E90 "hungarian manual"-ja felkerült a Nokia honlapjára, bármikor kezdõdhet az értékesítés akár holnap akár egy-két héten belül.
Egy megint másik kisker egy hónap múlvát mondott.
Úgyhogy egyre jobb. 😊
Most beszéltem vele és nem tudott ma nagykerbe menni. De majd "holnap" fog.
"No UK news yet - still June/July borderline here."
Egy preorderes sráctól.
info itt
De egyrészt nem biztos, hogy van készleten, másrészt 1-2 hét a szállítás. Nekem 25-éig kéne mindenképp, de ha már mindenhol van, akkor csak megérkezik hozzánk is.
Kicsit már az elsõ oldal elején is úgy éreztem, hogy sok lényegtelen dolgot említenek meg, de amikor a rádió vonatkozásában hiányolták az RDS-t, akkor teljesen ledöbbentem 😊
Mindenesetre örömteli, hogy egy ilyen kritikus újságírónál is jónak bizonyul a telefon.
"Nokia Flagship Store in Helsinki, Finland has today replied to all questions considering e90 availability that it will be in store on monday 11.6.2007. The same date is also given by many other Nokia dealers in Southern Finland today."
link
"Thursday, June 14, 2007
Desperate People......
3000 buyers and 750 stock... guess what?
so many people are unlucky, unhappy and angry! (yes i saw some people really angry to policeman because they not allowed to enter the ballroom)
here some of them... Ow Nokia, you make me angry!...."
Ehhez képest sehol sem vagyunk (bár csak idõ kérdése 😊
Én errõl nem nagyon szeretnék vitatkozni. Neki legyen igaza.
Egy másik kiskeres/nagykeres is Júli vége - Aug elejét mondta telefonon, de azt mondta, hogy ugyanakkor nem lenne meglepve ha a Nokia - szokásához híven - egy hónappal elõtte "meglepetésként" árulni kezdené a telefon (mert ugye hó végén jön pl. az iPhone is).
(cikk utolsó mondata: "Nokia E90 Communicator will be available for purchase starting the second quarter of this year for an average price of USD1000.")
Az elsõ kisebb készleteket jövõhét hétfõn kezdik az elõrendelõknek szállítani (állítólag) - aminek elõfeltétele, hogy a héten még kézhez kapják a 18-án postázandó / átadandó Communicatorokat.
De nagyobb darabszámban én is úgy tudom, h 2007 Q3-ban lesz elérhetõ.
Bízzunk a holnapban 😊
Ami viszont tény, hogy a telefont piacra dobták.
Ma sem fogok aludni, holnap várom õszíntén szólva remélem, hogy ez reális.
Úgy néz ki, hogy lehet, hogy akár ma vagy holnap lesz E90.
Nem örülnék neki, ha:
1.) A lehajtható billentyûzet valahogy letörne
2.) A nagy kijelzõ kezdene porosodni 😊 , nincs kedvem úton útfélen tisztogatni.
Ezért nem szívesen SE P910i-znék.
Még arra gondoltam, hogy esetleg Magyarországon a spécibb GSM boltok (pl. PPCom) be tudnák szerezni hamarabb (de nyilván a sajátkezû angliai beszerzés olcsóbb)
£510.00 (~190.870 HUF)exc VAT, £599.25 (~224.179 HUF)inc VAT.
Sajnos ez tûnik reálisabbnak 😊
Ezért van preorder mindenütt.
Az elsõ nagy shipmentek 2007 Q3-ban lesznek, az elsõ nagyobb árcsökkenés várhatóan jövõ januárban.
Feltételezem lesz Bécsben is de számomra az angol út járhatóbb 😊
A nõ még azt is felajánlotta, hogy tesz mellé egy convertert ha addig nem lenne EURO töltõjük 😊
Én is a 200-250k-s árat tartom valószínûnek.
Esetleg Bécsben elképzelhetõ, hogy még júniusban megjelenik?
Bár nem hiszem, hogy a nõ túlzottan kompetens lenne (szerinte az E90 400 GPB lesz SIM FREE).
Nagyot néznék ha 150.000 Ft + 25 font shippingért megszerezhetõ lenne, de neki legyen igaza - és ez esetben nem is vitatkoznék vele sokat az áron <#vigyor>#vigyor>.
Beszélek jövõhéten a carphonewarehouse-osokkal, ha tényleg van nekik 18-tól akkor ha gondolod rendelhetünk együtt is.
Egyetlen hátrány az angol töltõ amihez egy socket converterrel (kb 1000 ft) kell megoldani a töltést ha esetleg nem jó hozzá a standard nokia gyorstöltõ.
Én írtam el a June-t July-ra a nagy rohanásban 😊
A lényeg, hogy jövõhét hétfõ (18 JUNE, 2007).
A dátum amire vársz 18 July, 2007 <#kacsint>#kacsint>
Ez az olasz Nokia webshopban jelent meg korábban (a kelleténél <#vigyor>#vigyor>), majd külföldi fórumokon is elhangzott párszor.
De a 9500-as bevezetésébõl - és az eddigi hírekbõl - kiindulva az elsõ shippment nagy része pre-order alapján fog elkelni. A nagyobb szállítmányok állítólag 2007 Q3-ban várhatóak.
Komolyan gondolkodom rajta, hogy a 9500-hoz hasonlóan ezt is Angliából szerezzem be, ott nagyobb volt anno az indulókészlet.