Nokia E90 kommunikátor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Még arra nem jöttem rá, hogy a Maps programban melyik menüponton keresztül lehet letölteni a térképeket.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Nem nagyon találok WLAN-t, legalábbis véletlenül nem szoktam. Keresgélni meg nem mindig van ideje az embernek.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Amúgy nem is fagy az Agile... csak a belsõ kijenzõn pont az ellekezõ menu funkciót csinálja mint ami a soft gomb mellett van. Kint megy rendesek, de ha bent a fenti funkciót szerenéd elérni a lenti softkeyt kell megnyomnod és vice versa.

Nem tudom milyen forgalmat generál, mert per pillanat WLAN-on használom. 3G-t meg csak általánydíjasan fogok.

Web mester
Miértnem WLAN -on kereszül netezel?

Taranov
Tapasztaltam :-)
Egyébként a tapasznyalatok szerint mennyi adatforgalmat bonyolít az Agile Messenger? Érdemes finanszírozni vagy eléggé megdrágíthatja a számlát?

Itt igazából nem a menu nyelvén van a hangsúly (az módosítható) hanem a billentyûzeten.

De meglepetésemre a németbõl csak a Magyar É betû háiányzik ami elérhetõ több billentyû együttes megnyomásával.

Web mester
Jajj... elfelejtettem mondani... az Agile-t a kinti kijelzõn kell telepíteni a belsõn fagy.

De ha 1x feltelepítetted akkor már megy a belsõn is rendesen.

Taranov
Ma megyek a telefonnal, külföldre, így a GPS beüzemelésére (térképek letöltésére) már nincs idõ, de az Agile Messengert felraktam. A telepítés nagyon egyszerûen magától ment, de sajnos a progi nem mûködik. Az elején kiírja indulás után, hogy olvassuk el az EULA-t, leokézom, de azután kilép rögtön. Még próbálkozom vele egy kicsit, de végsõsoron nem nagy probléma, mert elleszek MSN nélkül 5 napig 😊

1.) Nokia MAPS néven fut a nav. app. A térképek ingyenesek és a tervezés is (ha minden igaz).

2.) A voice guidence és a city guideok fizetõsek de kb 60 US egy évre (gyk. 10.000 Ft).

3.) Le kell õket tölteni, vagy direkt a Maps programon át vagy van egy PC-s megoldás a Map Loader. A többi megy magától. Nem értem mit magyaráztak a külföldi fórumokon, hogy lassú a GPS fix. Nekem cold startnál is elég hamar megtalálta a holdakat.

4.) Van egy rakat ingyenes hasznos program javaslom pl. a world mate-et ill. figyeld a http://www.fring.com/ - ot, mert jön a skype hamarosan az E90re.

5.) MSN, AOL, ICQ, GMAIL CHAT stb stb pedig itt található - ingyenes.

Taranov
Nem tudtam, hogy van rá EU gari.
Az SD nem túl drága úgy látom, szóval ezzel nem vesztettünk sokat. A térképek most akkor rajta vannak, vagy le kell tölteni?

Nem hiányzik a garipapír. Hanem egyszerûen nincsen.

IMEI szám alapján érvényes az EU garancia. A goofy valóban adott rá + 1 évet.

A doboz tartalma megfelet a többi német E90-ének. Ázsiába pl. adnak hozzá pamut kedõt, hogy törölgesd a képet vele. EU-ban nem adnak.

Micro SD-k itt (kingston 2GB kb 6k)

Taranov
Töltõt adtak, csak macerás, hogy mindig meg kell majd különböztetni a régebbi töltõktõl, biztos össze fogom keverni.

Taranov
Dobozos. Ami hiányik: -garipapír (Nokiás, hologramos), de a Gooffy GSM ad rá 1 év garit.
-memóriakártya, de ezt nem kilopták, csak országonként változó az alapcsomag tartalma.

Web mester
És nemadtak hozzá? Különben dobozos meg minden?

Taranov
Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a töltõ megváltozott, pedig többek között az is a Nokia mellett szólt, hogy van hozzá itthon vagy 8 töltõ. Na, ehhez nincs.

Taranov
SD kártyát a tiédhez sem adtak?
Ez országonként eltérhet, szóval probléma nincs vele, csak azon csodálkozom, hogy mindennek ellenére fent van a Mo. térkép.

Taranov
Valóban nagyon igényes a telefon mind a felépítését, mind a szoftverét tekintve. Az biztos, hogy eleinte nem fogom tudni kihasználni a funkciókat, de mindenesetre tanulgatom.

Kész... ez mindennél jobban megérte azt hiszem.

Ilyen jól összerakott telefont még nem láttam. Még az akkutartó fedele és fémbõl van (legalábbis elsõre úgy tûnik). Le a kalappal 😊

Taranov
Na, hát kicsit olyan a feeling, mint amikor az indián megy a városba, mert nem nagyon láttam még ezt az új Nokia menüt sem, illetve a legújabb telefonom 2002-es 😊 De azért kezdek rájönni, továbbiakat én is késõbb 😊

Taranov
Megijedtem ám, mert hozzám is megjött. Egy világ dõlt volna össze bennem, ha csalódnom kell a Gooffyban 😊

Megkövetem magam.

Goofy a király 😊

A többit holnap, ma egész este nyúzni fogom 😊

Taranov
Nem jött meg? :o

A második guffy cumi...

No?

Van valami news? Az ürge telefonja ki van kapcsolva - ez nem tetszik túlzottan 😞

Nem.... a másik 3. kerületi nem én vagyok.

De akkor tudom, hogy elõbb kapod meg mint én (én kb 7.30kor 😊 ).

Taranov
De még nem nála, csak most megy értük, szóval ne bízd el magad :-)
Te vagy egyébként az a titokzatos 3. kerületi vevõ? (mert mellettem van még egy)

Most hívott a Goofy.

Megvannak!!

Taranov
Próbáltam még pár magyar GSM-est, de egyrészt mindenki nagykerbõl hozná, aminek kétes a kimenetele, ráadásul a 230 ezres ár még jónak is számít. Jelen pillanatban ez tunik a legjobb megoldásnak. Egyébként nem tudom, hogy mit bénáznak a nagykerrel, a megjelenés után közvetlenül kimehetett volna valaki Nyugat-Európába venni mondjuk 10-et, ennyit mindenképp el tudtak volna passzolni Mo-n. (még többet is)

Taranov
Akkor hozzák már el Hegyeshalomig 😊
Sajnos a rendeléssel eléggé elkéstünk.

De "majd ma tényleg megérkezik" 😊

Most is azt mondta, hogy este, így nap közbe ne is izguljunk mert a nagykerbe esti szállítmány jön. Így majd este megtudjuk, hogy csütörtökön.

Egy másik link (829,- EUR), õk csak ausztriáig szállítanak.

Taranov
Szóval egy kicsit gyanús, hogy ma érkezik a telefon, bár még nincs itt, de igaz, hogy munkaidõ után, de azért még ma érkezik.

Taranov
Ne is mondd!
Lehetett volna annyi eszünk, hogy ezt nem vesszük be, így utólag belegondolva.

Na ... most kaptuk be a goofy cumit.

Ma nem lesz E90. Majd talán a holnap (90% szerintük).

Taranov
Igazad van, amíg nincs itt a kezünkben a telefon, és nem próbáltuk ki, addig minden csak HA.

Természetesen, persze csak akkor HA (!) tényleg megkapjuk. Az elmúlt 2 heti forumos beszélgetés csak a "HA"-król szólt.

Taranov:
Azért biztos ami biztos megkértem a német srácot a másik forumban, hogy állítsa át angolra a telefon menujét és ahogy várható is volt, annak rendje és módja szerint kivétel nélkül, minden angol lett. Így a 2-3 német gomb tényleg nem probléma.

Na itt a link a 4GB-s kártyáról

http://my-symbian.com/forum/download.php?id=3967

Web mester
Remélem ha megérkezik nektek mutatok pár képet, mert érdekel a cuccos<#wink>, de én azért nem fogok most megvenni, majd talán olyan másfél-kétév múlva lemegy az ára, addig is nekem a N6680-as tökéletesen megfelel.

Taranov
Igazából ilyet még nem állítottam be, mivel a 9210-en még GPRS sem volt.
De lényeg a lényeg, már csak az kell, hogy ideérjen a cucc.

A 3G/HSDPA/GPRS miatt ne aggódj.

Megy / menni fog mint a karikacsapás.

Taranov
Egy kis aggodalom van bennem, hogy nem fogom tudni beállítani a Pannon GPRS-t/3G-t a kommunikátoron úgy, hogy menjen. Meg ugye azért, hogy megérkezzen. De várom már 😊

Ja... nekem se megy a kép - pedig az elõbb még ment.

A lényeg, hogy SD info volt rajta 4 GB-s kártyáról 😊

Taranov
Ezek nálam sajnos nem jelennek meg. "A közvetlen linkelés letiltva errõl a domainrõl"

Taranov
Én azért azt gondolom, hogy a 2GB-os is meg fog felelni, ha a térképek elférnek rajta 😊

És most meg is követem magam.

Úgy néz ki a srácoknak sikerült 4 GB-s micro SDvel is megoldaniuk, hogy mûködjön.

Ez jó hír a jövõre nézve 😊

bõvebb info itt

Hidd el jobb megvenni az elején.

Ennél nagyobb kártya úgy sem lesz (FAT 2048MB-s limitje miatt) és így van egy E90-ed ami SEMMI kívánnivalót nem hagy maga után 😊

Taranov
Igen, ezen a térkép dolgon én is gondolkoztam tegnap, ugye az elõre telepített progin kívül még a térképek is kellenek

Ja, ha szeretnéd, hogy valamelyik ismerõsödnek leessen az álla a video minõségétõl ezt töltsd le és mutasd meg nekik.... és segíts neki összeszedni (az állát) 😄