Nokia E90 kommunikátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
0514979: EMEA 1 - UK red
0533332: EMEA 1 - UK mocca
0544294: EMEA 1 - South Africa mocca
0545983: EMEA 1 - South Africa red
0544295: EMEA 2 - Scandinavian1 mocca
0545986: EMEA 2 - Scandinavian1 red
0545807: EMEA 3 - Scandinavian2 mocca
0545988: EMEA 3 - Scandinavian2 red
0546493: EMEA 4 red
0544297: EMEA 4 mocca
0544351: EMEA 5 - German mocca
0545990: EMEA 5 - German red
0548270: SWAP EMEA 5 - German red
0552044: EMEA 7 - France Native red
0552045: EMEA 7 - France Native mocca
0544356: EMEA 8 - Spain mocca
0544357: EMEA 8 - Portugal mocca
0544380: EMEA 9 - Turkey mocca
0546526: EMEA 10 - Czech mocca
0550193: EMEA 10 - Czech red
0544383: EMEA 11 - Greece mocca
0546435: EMEA 12 - Hungary mocca
0544384: EMEA 13 - Poland mocca
0545995: EMEA 14 - Russia red
0544388: EMEA 14 - Russia mocca
0544393: EMEA 14 - Ukraine mocca
0545997: EMEA 15 - Italy red
0544403: EMEA 15 - Italy mocca
0545999: EMEA 16 - Arabia1 red
0544406: EMEA 16 - Arabia1 mocca
Ez mit jelent? 😊
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
jól müxik?
Az uzemido nagyban fugg a felhasznalas modjatol, de a 3-5 meg mindig nagyon jo.
Erdekessegek:
1.)http://www.nimbuzz.com - Skype es MSN E90-re amig nincs Fring.
A kulso kijelzon jol mukodik.
2.) Telefon product codejanak megvaltoztatasa ezzel a programmal lehetseges:
http://www.b-phreaks.co.uk/software.htm
Utana a megvaltoztatott product codenak megfelelo nyelvu firmware telepitheto (akar a Magyar is) az egesz folyamat kb. 5 klikk.
Kicsit gyorsabban merül már, mint az elején, bár még pontosan nem tudom, mennyit bír, de a múltkori egy héthez képest, 3-5 napnak látszik most.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Animalt menut meg ha akarsz talasz / csinalsz e90re is.
En sem szidni akarom az iPhone-t szo se rola, de ketsegkivul nem nekunk talaltak ki.
Egyébként én azért tartok ki a 2110 óta a Nokia mellett, mert a menüje mindvégig követhetõ és ésszerû maradt.
Nem beszelve rengeteg featurerol amit beleposzintu telefonok tudnak, de a "hype"-r-super iphone nem 😊
De a 2 telefon nem konkurenciaja egymasnak. Az egyik egy high end business phone a masik egy fashion telefon komoly muszaki hianyossagokkal (melynek csak kis resze javithato szoftveresen).
Az ikont sajnos nem tudtam eltüntetni.
8GB-s Micro SD kártya Nokia E90-ben.
Állítólag a jövõ év (2008 Q1) megjelenõ Sandisk 12GB-s és 16GB-s kártyák is menni fognak...
A kameráról már lejött, de a kijelzõk sokkal fontosabbak.
Úgy néz ki angliában 650 Fontért vannak pre-orderek (ca. 236.000 Ft) E90-re... Shipping in 2 weeks.
Ezek szerint nem jártunk rosszul egyáltalán.
azt tudod tenni, hogy leveszed a kijelzõrõl a NAPTÁR ikont. Gondolom akkor nem lesz fenn a hozzá való figyelmeztetés sem...
sztem max így oldható meg.
És aug elején jön a t-m*bilhoz a teló, úgyhogy akkor startolok is 😉
De a 9210i-ben már egy csomó város benne volt, mellé a Föld térképe, hogy lehessen szabadidõnkben topográfiát gyakorolni (az volt a legjobb játék benne), ráadásul még az aktuális napfelkelte és naplemente idõpontját is írta.
Világóra van benne. Menu \ clock és nyomj két jobbra nyilat 😊 Annyit raksz be amennyit akarsz.
De ha letöltöd a worldmate-et abban is van.
Én mind2-t használom, fejlettebb mint ami a 9500ban van.
Nem nagy gond egyébként, így is jól tudom használni a telefont, ezek csak apróságok, amikre felfigyeltem.
Meg úgy látom, hogy a világóra is hiányzik belõle, ami a 9210i-ben benne volt, de igazából ritkán megyek más idõzónába :-)
A naptaros kerdesedre szerintem a valasz az, h nincs megoldas... De ezt barmelyik tapasztaltabb symbian s60 felhasznalo meg tudja mondani neked. En nem sok s60as telefont hasznaltam korabban.
A másik változás, ami engem nagyon zavar a 9210i-hez képest: ha létrehozok egy naptárbejegyzést (mindegy, milyen típusút) mondjuk jövõ hétfõre, akkor az 1 hétig folyamatosan meg fog jelenni a vezérlõpultomon. Erre vajon van valami megoldás?
A zsanéron belül dupla gumitekercsben futnak át a kábelek (mindkét oldalon). Az amerikai szabványügyi hivatal honlapján találhatóak képek róla (valahol megvolt a link, de már sajna elhagytam). Keress rá, érdemes 😊
Taranov:
Igen, csak connectelt állapotban is van adatforgalom, bár mininális, de szabályos idõközönként.
Már említettem is lentebb, hogy nekem elvileg a 9500 is megfelelt volna, mert az EDGE sebessége elfogadható, csak úgy gondoltam, hogy ezt az E90-et 5-6 évig használom, és így még talán olcsóbban is kijövök, mintha most vennék egy 9500-át 1-2 évre.
9110(i)és 9210(i) szériával is sokat kepesztettem, volt belõle jópár, de szerintem mind a kettõ elég kezdetleges. 9500 sokkal gyorsabb, meg a WLAN ami nagyon jó dolog benn a korábbi komcsikhoz képest.
Kíváncsi vagyok énis E90-re biztos jó cucc, meg érdekesnek tartom ezt az újfajta zsanértechnológiát. Valamennyire elektronikailag is érdekelnek ezek a telók. Elég sokat filóztam rajt, hogy vajon E90-nél hol van elrejtve az átvezetõ szalagkábel. Gondolom a két zsanérba van befûzve. (eddig még csak képeken, meg videókon volt szerencsém tanulmányozni a készüléket. Egyelõre még nem egy elterjedt darab...
Kipróbáltam a zenelejátszót, illetve a rádiót, ezek kihangosítva is nagyon jó minõségûek. Ezeken kívül elsõsorban az e-mailt és az internetet használom (erre kellett a kommunikátor, lényegében laptop helyett, házon kívül).
Ezek nagyon jól mûködnek, gyors a szoftver, jól kezelhetõ a menü, és a Magyarországon szinte mindenhol elérhetõ EDGE hálózatnak köszönhetõen olyan helyeken is elfogadható a sebesség, ahol nincs 3G.
A telefon anyagaiban és az összeszerelési minõségében is tökéletes szerintem, jók a gombok, bár épphogy elfogadható méretûek. (lehetne az egész telefon egy kicsit nagyobb, de így még zsebrevágható)
Nekem eddig egyetlen panaszom volt, nevezetesen az, hogy a térképeket nem tudtam letölteni a telefonról (nem csatlakoztattam a számítógéphez).
Lényegében ennyi, mindenkinek csak ajánlani tudom.
van valami forrásod ?
( mert a többi telefonomra is érdekelne )
Rossz karaterkódolás volt beállítva az E90-en sorry 😊
Rádiót hallgatom elég sokat.
RDS nincs, de tárolhatsz 20 pre-set station. Az automatic tuning nagyon jó. A minõséggel semmi gond. Mindennapi használatban eddig nem használtam BT headsetet, de ha fogok akkor a meglévõ Logitech-et fogom 😊
Inkább egy FM transmitteren gondolkodom vagy A2DP-n kinyomni az autohifire (ehhez már csak egy olyan autohifi kellene ami támogatja az A2DP-t) 😊
Taranov:
Hogy ne csak én dumáljak... 😊 hogy tetszik az E90 közel 2 hét távlatában? 😊
rádióját hallgattad már?
Milyen BT -os headsetet használsz hozzá?
Global racer: auts jtk.
Sports tracker: GPS es sporttevkenysg nyilvantart program.
World mate: valutarfolyamok, idojaras naprakeszen
Közben feltettem mg a google eath mobile symbianos vltozatt is
A progik a download menu alatt tallhat katalgusbl vannak (ingyenesek)
A progik a nokiaprogramok.hu-ról valók?
Az utolsó 4et mire használod?
E90:
- nincs fax (nekem nem is hiányzik - scannelés + e-mail, esetleg fénykép e-mail megoldja ugyanazt)
- nincs idõzített sms (ez hiányzik, de szoftveresen kezelhetõ probléma)
- nincs asztali tartó-töltõ kombó
+ lényegesen jobb akku (üzemidõ)
+ GSP
+ használható(bb) felbontású kamera, közepesnél jobb objektívvel, autófocussal
+ hatalmas rendszer memóra ~130MB
+ tényleg gyors multi tasking
+ gyorsabb web browser (és egyben az egyik legjobb amit mobil gépeknél láttam)
+ built in RSS reader
+ korábban nem látott minõségû belsõ kijelzõ
+ micro SD foglalat - ami eddig legalább 4GB-s micro sd kátyát is támogatott
+ Bluetooth A2DP profil
+ HSDPA up to 3.6 Mbit/s-ig
+ gyors WIFI
+ még nem sikerült OS-t fagyasztanom rajta 😊
+ VOICE aid, voice control, SMS, e-mail felolvasás
+ FM rádió
+ naggyon naggyon jó minõségû video playback a belsõ kijelzõn
+ a külsõ és a belsõ kijelzõn ugyanazok a funkciók érhetõek el, ugyanonnan folytathatod amit csináltál ha kinyitod vagy becsukod a telefont (nem egy sima cover phone a külsõ rész)
Ezek csak nagyon hirtelen jutottak eszembe.
1.) "ami még fontos nála, a beszélgetési idõ: jó lenne, ha napi 2- 21/2 órát bírna, mert nem érek rá, s nem is tudok mindíg tölteni nap közben.."
A beszélgetési idõ lazán több mint 2 és fél óra. Aznap még nyugodtan netezhetsz és fényképezhetsz is - úgy, hogy mellette MP3-at vagy FM rádiót hallgatsz.
2.) "wifi milyen gyors?"
A wifi elég gyors... tegnap balatonon, naplementés képeket küldtem haza gmailen (kb 4 M😎 hát, nem tartott egy percig szerintem mire a 4-5 file-t áttolta.
3.) "tettetek már rá valami plusz programot?"
- widgsets
- Nokia maps (rajta volt, de a térképeket letöltögettem)
- Disco light (csak poénból)
- Agile messenger
- Wireless presenter
- Sports tracker
- World mate
- Global racer
4.) "eddig 6680 volt( van ), elõtte 9300, de nem jött be egy dolog miatt, nem rezgett 😄
sok hívást nem vette észre.. 😞"
Emiatt ne izgulj, ez kellõképpen rezeg 😊
5.) "miben tartjátok, tartod? Öv tok, vagy zsebben?"
Pillanatnyilag öltönyzesebben. De az egyik fólia kezd lejönni, majd új képernyõvédõt kell szereznem. De leghamarabb 2 héten belül lesz. Tok beszerzését tervezem.
Jöhet a többi 😊
"A nyitáshoz nem kell elhúzni semmit, csak az elõlapot kell felemelni. Szépen lehet is, az elsõ stabil állapotba (amit egy csattanás jelez) akkor jutunk el, amikor a kijelzõ úgy 95 fokos szöget zár be a billentyûzettel. Nem tudom, hogy ezt a Nokia hogy gondolta, ilyen állapotban a gép csak akkor használható, ha a gépet messzirõl nézzük és kinyújtott karral nyomkodjuk a billentyûzetet, egyébként felülrõl kell pislognunk a kijelzõre. Elõbbi esetben kifolyik a szemünk, utóbbinál pedig ugyan látjuk a kijelzõt, de felülrõl, ami nagyon nem az igazi.
A következõ stabil állapot 180 fokos bezárt szögnél lesz, ahogy az a fenti képen is látható - tovább nem is lehet nyitni. Ez egy használható pozíció, amennyiben kézben tartjuk a gépet. De mi van akkor, ha asztalon szeretnénk? Nos, akkor be kell állítani a két stabil pont közé, szerintem 130-140 fokos szögnél lehet asztalon használni. Igen ám, csak ilyenkor nem áll stabilan, a billentyûnyomkodások miatt van, hogy levágódik a kijelzõ, biztos õ is jobban szeret kinyújtózva lenni. Meg lehet próbálni fejlebb húzni az ezüst színû részek távolabbi végét, ez kétkezes mutatvány, a folyamat végén az alant látható, elméletileg használható, gyakorlatilag ugyanúgy instabil pozíciót érhetjük el."
ami még fontos nála, a beszélgetési idõ: jó lenne, ha napi 2- 21/2 órát bírna, mert nem érek rá, s nem is tudok mindíg tölteni nap közben..
wifi milyen gyors?
tettetek már rá valami plusz programot?
eddig 6680 volt( van ), elõtte 9300, de nem jött be egy dolog miatt, nem rezgett 😄
sok hívást nem vette észre.. 😞
miben tartjátok, tartod? Öv tok, vagy zsebben?
hirtelen ennyi, de biztos lesz még 😉
Köszi elõre is.
Többek között nálam sem.
A telefon szerintem a korábbi communikátorokhoz képest fõnyeremény.
De ha írsz konkrét kérdéseket, szívesen válaszolok rájuk.
Látom Ti ketten "beszélgettetek itt már jó ideje 😄
Leírnátok nekem,hogy milyen a tapasztalat a telefonnal?
fedölap kihajtás után tényleg lehajlik? ( nem áll meg, csak két pozicióban? Ahogy az egyik tesztben olvastam...)
Köszi
Megy minden további nélkül. Ülök a nappaliban... egyszer csak szól, h jött e-mail (ala WLAN) és már megy is 😊
Utána rákeresel a Nokia Map loaderre és ott kedvere válgathatsz.