13
Tud-e valaki valami free progit, ami tud vízjelezni?
-
#13 Nos akkor:
* Amit publikálsz az Interneten az szükségszerűen másolható.
* Viszont minden általad létrehozott művet automatikusan a szerzői jog véd. Erről az 1999 évi LXXVI. törvény szól.
Hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon:
* A fotókat csak kis felbontással - amekkora elfér a böngészőben - rakd ki, és tegyél rájuk egy észrevehető, de nem túl hivalkodó vízjelet.
Ezt megteheted bármelyik jobbacska képszerkesztő/képkonvertáló programmal.
Ha vannak indexképek - amelyek még kisebb felbontásúak (mondjuk 150 pixel szélesek) - arra nem kell vízjel.
* Az oldaladon (valamilyen impresszum, FAQ, vagy jogi tudnivalók rovatban) tüntesd fel, hogy az oldalt te hoztad létre a rajta levő képek a te műveid, "a képek utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges".
Esetleg alkalmazhatsz Creative Commons licenszet is. Ezáltal szabadon másolhatóvá teszed, de csak a szerző nevének feltüntetésével és/vagy csak non-profit célra, és/vagy nem módosíthatóként. -
NeoPS #12 Üdv.
Most kezdtem el fotózgatni. Van pár képsorozatom nekem is. Honlapom is van, de nem ismerem az ide vonatkozó szerzői jogokat, ezért nem publikálom a saját képeimet. Az lenne a kérdésem, hogy ráírhatom-e az általam készített képekre, hogy "szerzői jogvédelem alatt", és utána a weboldalam címét? Esetleg ezt meg tudná nekem mondani valaki? Vagy, hogy hol van ez leírva valahol? -
#11 keress rá ezekre:
unidream photowatermark v.6xxx
easy batch watermark -
#10 xnview, ingyenes, egyszerű, jó. -
#9 PHP-nél azért érdemes tudni, hogy ha egyszerre sok képet jelenítesz meg (pl. egy galéria), akkor az elég gépigényes is lehet. -
#8 További Freeware eszközök:
-
#7 nem free, de megoldható :) -
#6 Express Thumbnail Creator pont erre való -
#5 PHP esetén: 2. hozzászólás -
#4 Irfanview
File->Batch Conversion/Rename->Use advanced options->Add overlay text (mellette levő Settings gombbal finomhangolható)
De ha webre kell akkor inkább PHP (legalábbis ha a szolgáltató engedi a GD library használatát). -
Shadow_THH #3 de ha oldalra akarsz akkor egyszerübb ha ráhuzatod php-vel -
Shadow_THH #2 bármivel lehet ami tud batch processt
pl paint shoppal is, csinálsz egy makrót azt felveszed és alkalamazod a kijelölt fileokra -
#1 Hello!
Kellene nekem 1 progi, aminek ha megadok 500 fotót, akkor azokra képes szöveget helyezni, agy mégjobb, ha logót is. tud-e valaki erre valamit? Picit hosszadalmas photoshopolni...
Inkább freeware programokat várok a kategóriában...