74
  • dez
    #74
    Hát igen, 1 Cell önmagában kevés lett volna a 3D grafikához (bár pl. a Getaway demóban állítólag nagyrészt az dolgozott), de egyéb/kiegészítő számításokhoz elég jó. (Az említettek miatt egy eredetileg optimizált shaderkódban írt egyszerűsített raytracer rutin Cellen 5x gyorsabban futott, mint egy kb. ugyanannyi GFLOPS-szal rendelkező GPU-n [amire eredetileg írták].)
  • Inquisitor
    #73
    Hát jah. Állítólag az eredeti terv szerint nem lett volna GPU vagy csak egy "fél" a PS3-ba, csak elszámolták magukat és utolsó pillanatba belekerült az NVidia féle megoldás. Állítólag ezért nem tudott kijönni szinte semmi normális nyitócím a gépre. (Ugye végleges vas hiányába nem lehetett se bugfixelni, se optimalizálni ...)
  • Inquisitor
    #72
    A VGA beállító panelje. Nem feltétlenül fontos, ha semmit se akarsz beállítani. Esetleg tehetsz fel helyette Control panelt (ha találsz külön letölthetőt!) vagy ATT-t (ATI Tray Tools), mindkettő jobb és gyorsabb.
  • dez
    #71
    Az neked fontos, hogy beállítgathasd a gpu-drivert.
  • dez
    #70
    "Ööö Shader egység azéert elég messze van a "CPU mag" fogalmától szerintem."

    Nincsenek olyan nagyon messze. A mai shader egységek programokat futtató egyszerűsített proci-magok, egy normál CPU-hoz képest hiányos+specializált utasítás-készlettel. Így már egy ideje nem csak shader kódok futtatására alkalmasak, hanem egyéb, akár nem-grafikai számításokat is végezhetnek (de az említettek miatt teljesen egyedül azért nem boldogulnak mindennel). Lásd gpgpu.org, CUDA (Nvidia), CTM (AMD). (Megjegyzem, az IBM/Sony/Toshiba-féle Cell proci vektor-egységei [SPE-i] egyesítik magukban a GPU ezen egységei és a sima CPU-k tudását és előnyeit, így jópár dologra még hatékonyabbak, mint egy ilyen modern GPU.)
  • endrow
    #69
    Heló! Mi az a Catalist Control Center? Fontos az a gépnek?
  • Inquisitor
    #68
    "intel is kihozta a 80 magos cpu-jat."
    Úgy érted bemutatott egy kios teljesítményű prototípúst ...

    "azert az nvidia 128 magosatol meg messze van"
    Ööö Shader egység azéert elég messze van a "CPU mag" fogalmától szerintem.
  • kvp
    #67
    Aki nem vette eszre, annak elarulom, hogy a kartya csak a hutoventillator peremeig tart. Ha valaki leveszi a hutest akkor egy atlagos pcie-s kartyat kap. A szokatlan az, hogy a ventillator nem a kartyan van, hanem moge csavarozva.

    Ennek ellenere szerintem nem jo a jelenlegi architektura. Miert kell a cpu-t az alaplapra tenni? Ha szabvanyos pcie-s sin van, akkor egy cpu+memoria kartya is kijohetne. Semmi kulonbseg nincs egy mai cpu es egy mai gpu kozott, csak mas az utasitaskeszletuk es a magok szama. Mindket rendszert teljes erteku szamitogep, szukseg eseten sajat oprendszerrel. Nem veletlen hogy az intel is kihozta a 80 magos cpu-jat. (azert az nvidia 128 magosatol meg messze van)
  • lery2
    #66
    Azt akardod mondani, hogy a kártya külseje azt sugalja, ez technológiában elmarad mondjuk az NVIDI-ától? Mi a francból gondolod ezt? Ja, nincs rajta valami menő címke, valami jópofa játékos képpel? Ki mondta, hogy ami szép az a jó? Lesz ez a kártya is kisebb és szebb külsejű is. Ez ref kártya. Ja én sem vagyok feltétel nélkül az ATI oldalán /nekem is 7800-as van jelenleg/, de nem értem hogyan lehet külső alapján nyilatkozni? Egyébként meg ha mégis külső alapján ítélkezni szeretnénk, akkor igen is nagy videóteljesítményt sugall a méret, mivel a jelenlegi csíkszélesség mellett a méret egyenesen arányos a teljesítménnyel. Azért az NV kártyája sem a csöppség. Ja, azon ezüst színű a hővezető cső. Meg más a nyák színe. Húúúú...
  • Inquisitor
    #65
    Ez úgy első blikkre kb. akkora lesz mint egy X1950XTX ...
  • Inquisitor
    #64
    Gyengébbek kedvéért, akik Write Only módban vannak:
  • Sanyix
    #63
    Na asszem eltaláltam a múltkor amikor megkérdeztem intel vérfanboy-e vagy, bár nem válaszoltál, de most úgylátom jól tippeltem :) és még nvidia fan-e vagy?
  • #62
    ATI/AMD = S.Z.Á.N.A.L.O.M.
  • Zsoltika 007
    #61
    Jah most már látom.
  • fourgee
    #60
    Olvass szépen vissza, akkor látni fogod hogy mire reagáltam azt (Nexus6 28-as üzenete), hogy hiába tudja ugyanazt az integrált cucc, mégsem ugyanaz.
  • Inquisitor
    #59
    Arra gondoltam, hogy majd egy alsó középkategóriás rv6xx biztos tud ennyit, akkor majd váltok, a mostani X1650XT-men sincs plusz tápcsati és furcsamód azért megy :) Itt ott azért érzem, hogy lehetne erősebb is a vas, de ez marad. ;)
  • Inquisitor
    #58
    "Én elsősorban annak adok hangot,hogy az ati szenved,mert képtelen kifejleszteni valami igazán "űtős" dolgot már évek óta..."

    Ez egy az egyben nem igaz. Elmúlt években, mióta kétszereplős a piac, mindkét gyártó nagyon vigyázott rá, hogy ne csináljon olyan VGA-t, ami "túlságosan" gyorsabb a konkurensnél és/vagy a saját kártyájuknál. Az ATI-nak középkategóriában voltak gondjai a 6600GT/7600GT ellenében, ami késve póroltak csak. 2006 február óta van R600 sample, azóta finomítgatják, ennyi idő alatt ha elszabták volna is helyre tudják rakni.
    De ha sikerül is nkik jól, akkor is vigyázni fognak, hogy ne legyen 20%-nál nagyobb difi az ellenfél csúcskártyájához képest. Mert akkor ki venné meg a következő csúcskártyájukat ha túl jó lenne?

    (Szergej Bubka effektus, a fazon minden évben csak 1cm-el döntötte meg saját világcsúcsait, így évekig a csúcson tudott lenni.)
  • waterman
    #57
    arra gondoltam, hogy majd egy alsó középkategóriás nv9xxx biztos tud ennyit, akkor majd váltok. a mostani 7600gt-men sincs plusz tápcsati és furcsamód azért megy:) itt ott azért érzem, hogy lehetne erősebb is a vas, de ez marad.
  • Zsoltika 007
    #56
    Háát manapság már mindegyiken van.
  • waterman
    #55
    akkor veszek majd ilyet, ha nem lesz rajta plusz tápcsatlakozó.. :)
  • Csinku
    #54
    Ne itélj elsőre Ati R600 ronda, de D10-es és 1Gb-os
  • Zsoltika 007
    #53
    A verseny suzuki már nem suzuki mert az alvázon kívül nem sok marad benne ami original :)
  • BiG G
    #52
    pontosítsunk: mintha egy utcai suzukit, egy verseny AUTÓval hasonlítanánk össze. mert ugye a szuzuki nem autó -.-
  • Zsoltika 007
    #51
    Az integrált graf kártyákat nem éppen játékra találták ki. Ez olyan mintha összehasonlítanál egy verseny Suzukit az utcaival. Nem éppen értelmes dolog.
  • fourgee
    #50
    Az lehet hogy tudni fogják az integrált cuccok, de az azért nem ugyanaz. Tavaly gépújításkor egy integrált Intel-es Asus lapot vettem (P5B-VM) ami elméletileg még a S.M. 3-at is tudja. A 9100-es ATi-mhoz képest (az DX8-as) látszott hogy több effektet tud, de mintha valami gond lett volna a képpel, olyan érzésem volt mintha nem lenne olyan szép. Hogy mi volt a gond vele, azt nem tudtam. Aztán beszereztem a 1900GT-t, és akkor derült ki hogy hiába tudja ugyanazt a két kártya, ég és föld a különbség köztük. Remélem hogy a jövőben ezeket a hibákat kiküszöbölik az integrált cuccoknál is, de biztos ami biztos alapon legközelebb is megpróbálok egy felső-középkategóriás kártyán nagyon olcsón kifogni.
  • sathinel
    #49
    "Aki meg a legdrágábbat kéri mindíg mert így érzi magát faszagyereknek, akkor neki jó lesz ez is"

    szöveget nem fikázásként írtam. Ha lenne sok pénzem akkor valsz én is erre költeném. Mert ha már játszok akkor ne gagyi grafikával nyomjam a gamét. De most ami legjobban értékálló ha középkategóriát eladom 1-1.5 év múlva, és megveszem minimál pénzen a köv generációt.
  • Gabor_(HSF)
    #48
    Na hogy 1-2 dolgot a helyére rakjunk..mielőtt megszólnátok,( az éhes disznó stb)
    Én vagyok olyan fanatikus barom,hogy már 99 ben megvettem az elsső asus riva tnt2-őt 90 ezerért,vagy 2003-ban az asus ti4600 udlx-et 140 ezerért,mintahogy a 2005 végén az asus 7800 gtx-t szintén 140k-ért,ami jelen pillanatban is van...
    Itt elsősorban arról van szó,amit már pár hsz alatt is leírtam,hogy ez a vga tipikus referenciája a 80 as években készült orosz szines TV-knek.."nagy legyen ,nehéz és a terv teljesítve"...
    Én elsősorban annak adok hangot,hogy az ati szenved,mert képtelen kifejleszteni valami igazán "űtős" dolgot már évek óta...és itt is rögtön hozzá tenném nem vagyok sznob,van is és volt is elég sok ati kártyám számolattlan variációban...
    Egyszóval elég cikinek tartom,az ati részéről ,megjeleniteni ilyen képet egy nagy elánnal beharangozott vga-ról,hiszen a kép sokat elárúl a kidolgozásról és akkor még a technicai részét szóba sem hoztam...
  • Godefroy
    #47
    "Aki kicsit is racionálisan gondolkodik az nemet mond ezekre az energiafaló monstrumokra"

    Akit kicsit is racionálisan gondolkodik nem szgépen játszik a virtuális valóságban hanem élőben

    Ez itt a SuperGamez, itt nincs racinalitás csak game!
  • Godefroy
    #46
    Na most nekem Stackerem van, nem is drága és elég jól szerelhető.
    Egyelőre ide az XP alá elég a 7900 GTO nem nagyon izzasztottam meg semmi.

    Akik fikázzák az új kártyákat, nézzék meg mekkora volt az első szgép
  • syn7h37ic
    #45
    IGAZ...
  • #44
    S.Z.Á.N.A.L.O.M.
  • item
    #43
    Nem vesztettél semmit...
  • item
    #42
    Szerintem nincs baj az SG-vel, ahogy a prohardverrel sem,csak máshogy közelitik meg a dolgot,merőben mást nem is állíthatnak,ahogyan nem is teszik! Kicsit gondolkodj el ezen mielött ezeket bepötyögöd ide.

    Ja és:
    "10 Magyarból 8 fikáz és 10 külföldiből meg max 2! Nem tudom mit olvasol te... Guru3D-n vagy XS-en alig látok fikázást."

    Hát valószínüleg nem egy fórumot olvasgatunk ezekszerint,bár ez a lényegen nem változtat. A tény az hogy a világ nagyobbik része nem igényli a hasonló kinézetű,fogyasztású termékeket. Aki kicsit is racionálisan gondolkodik az nemet mond ezekre az energiafaló monstrumokra.
  • Keldor
    #41
    10 Magyarból 8 fikáz és 10 külföldiből meg max 2! Nem tudom mit olvasol te... Guru3D-n vagy XS-en alig látok fikázást.

    santhinel: Nem "lessz" hanem lesz. Tudni kéne írni! "Aki meg a legdrágábbat kéri mindíg mert így érzi magát faszagyereknek, akkor neki jó lessz ez is"

    Senki nem azért vesz ilyet mert ettől lesz faszagyerek inkább neked nem kéne irigykedni...
  • Keldor
    #40
    Hát igen ez nem a Prohardver ez az SG itt a szint is ilyen.
  • arty
    #39
    "szerintem nem fogja verni a 8800GTX-et"

    1 ezt mégis mire alapozod?
    2 8800gtx sem lett bukás, pedig az első pre-képek ott is szörnyűségeket sejtettek ;)
  • Dodo55
    #38
    Hát most nem azért, de ebből könnyen bukás lehet.
    A fogyasztása miatt. És szerintem nem fogja verni a 8800GTX-et.

    Nekem most egy 7950GT van, nagyon jó kártya, 2 baja van csak: Nem DX10-es, és a gyári hűtője elég alulméretezett, de az utóbbi problémát már megoldottam egy VF700Cu-val :)

    De az se olyan nagy gond, hogy nem DX10-es, mert DX9L módban is majdnem olyan szépek lesznek a DX10-es játékok, mint DX10 módban, csak kicsit lassabbak lesznek.

    És a mérete se óriási, és nem is fogyaszt sokat, simán bírja a 450-es Chieftec tápom úgy, hogy van 3 winchesterem, 2 ODD-m, meg egy 3.8-ra húzott P4 procim.
  • Zsoltika 007
    #37
    Én már kiszálltam. :)
    Xbox 360 azt csá.
  • item
    #36
    "Pfffff. Tipikus magyar mentalitás. Kijön valami, és RÖGTÖN leszólják. Pedig még semmit sem tudunk róla, " Ahogyan nem csak a magyarok de még a külföldiek is hasonló véleményen vannak olvasgass csak egy kicsit külföldi fórumokat, ez nem magyar mentalitás!
  • item
    #35
    "Éhes disznó makkal álmodik!" Hát persze ahogyan azt te elgondoltad. Nekem akkor se kéne ha ingyen adnák,és most nem erről a monstrumról beszélek, hanem majd amit kifaragnak ebből! Egy kib...ott vga kártya ne egyen már 240w-ot akármilyen über...a technika is ül benne! Persze persze vegyél csak 600 meg 1000w tápot,nem veszitek észre hova tart ez az egész szar?? Ahogy haladunk előre inkább kevesebbnek kéne lennie a fogyasztásnak nem többnek! A programozók által kreált játékok optimalizálása meg már több éve megoldatlan kérdés! Szóval az nvidia is meg az AMD-ATI is bekaphatja.