74
  • syn7h37ic
    Pfffff. Tipikus magyar mentalitás. Kijön valami, és RÖGTÖN leszólják. Pedig még semmit sem tudunk róla, csak annyit, hogy OEM kártya, kiskereskedelmi forgalomba nem kerül csak komplett konfiggal lesz kapható. A Retail verzió teljesen más hűtést fog kapni. Pont ugyanez volt a G80 szériánál, hogy de sz@r ezmiezderonda stb stb...Amikor pedig kiderült, hogy mit is tud, a sok marha a nyálát csorgatta, hogy aztaezdeűberqvakirályságos. Hirtelen gyönyörűszép lett. Örüljünk egyáltalán annak, hogy lesz versenytárs az Nvidiának. Durva lenne, ha egyszereplőssé válna a VGA piac. A baj is mindössze annyi, hogy a verseny nagyon eldurvult, és az árak az egekig szöktek.
  • sathinel
    Éhes disznó makkal álmodik! Ez a véleményem aki fikázza. Nekem is kéne de nincs pénzem megvenni. Én is a középkategóriát preferálom, mivel ár/telj viszonyban ezek szokták legjobban megérni. Fél év és úgyis kinn az új kártya)
    Aki meg a legdrágábbat kéri mindíg mert így érzi magát faszagyereknek, akkor neki jó lessz ez is) Egyébként ha nem lenne ez a ki hoz ki erősebb kártyákat verseny ATI-Nvidia közöttj, akkor kb ott tartanánk mint mikor megszünt a 3DFX és csak nvidia volt szinte minden boltban választás semmi.
  • item
    ŰR isten!!!! AMD-ATI Nem is vártam többet tőlük!
  • Keldor
    1 év múlva meg az 50erzes... na melyik a jobb?
  • Zsoltika 007
    Ez már kezd az undorító kategóriába átmenni.
  • 2504
    nos igaz ha vízhűtésre lecseréli az ember a "gyári hütést" ami van rajta sokkal halkabb is lesz.
    bár a kártya tényleg elég nagy (és ha venni akar egy eber ilyen akkor min. egy szerverháznak megfelelő+ elég drága cucok kellenek bel.de ezeket a mostani napjainkra értem
  • NEXUS6
    Szerintem, nem a felbontás az egyetlen dolog, amit egy újgenerációs csipnek tudnia kell, ahhoz elég lenne több + jobb memcsi a kártyába, meg némi freki emelés a csipen.

Az új képességeket viszont akár még évekig nem lesz olyan progi, ami kihasználja! Mire általánosak lesznek, addigra viszont egy alaplai integrált grafikus csipp is tudni fogja.

Szal azon kívül, hogy nagy meg hangos igazán tényleg nincs olyan extra képessége, amivel el lehetne dicsekedni.

Persze van olyan csákó, aki bencsmarkfuttatásban éli ki magát, de szerintem azért ez elég perverz dolog nem?
  • fourgee
    Akik most itt fikázzák a drága kártyákat, azok ha látnak egy drágább autót, azt is mindig elkezdik leszólni? Nekem pl. nagyon tetszik a Lamborghini hangja, de marha drága és túl sokat fogyaszt. Ha látok/hallok egyet, akkor virul a fejem, de csak közlekedni tökéletesen elég egy Astra is. Magyarra lefordítva, a monitorom 1280x1024-es felbontású. Ehhez nekem teljesen megfelel egy 1900GT amit még tavaly vettem 40 ezer pénzért, ha vennék mondjuk 200-ért egy ilyen új ATi-t, akkor ugyanúgy csak 1280x1024-ben tudnám használni, a monitor korlátai miatt. Mire oda eljutunk, hogy már a DX10-et igénylik a játékok, addigra biztosan abból is lesz 50 ezer körül normális sebességű példány.

A kártya méretéről meg annyit, hogy aki képes ennyit kiadni egy ilyen cuccért, annak biztos van pénze egy Stacker-re is, abban minden elfér :)
    (na jó, azért minden nem, max. 53-54 cm-es kártya fér bele :D )
  • Theodora
    Le- és fel szánalmaskodás helyett.
    Szerintem inkább azzal kellene foglalkozniuk, hogy a fogyasztást csökkentsék (lásd CPU), és nem azzal, hogy az újabb alaplapot/tápot azért kell kihozni, hogy egy porszívó hangjával vetekedő hőerőmű elinduljon benne.

És azt is látni kell (ahogy már írtátok), hogy tényleg csak a kiútkeresés folyik, megy a hajsza leggyorsabb GPU címéért, de milyen áron? 500-1000W táp, hangszigetelt helység, stb.

Ahogy a múltkor megjelent, hogy a Vista miatt a zöldek támadták a MS-t, most hol vannak, amikor ilyen eszközöket jelentenek be?
  • Ronny
    engem a mostani grafikus kártya helyzet kísértetisen emlékeztet a 3dfx döglődéséhez. A dupla chipes Voodoo5500 a megjelenése után még több évig nevetség tárgya volt az óriási méretei+ az SLI is egy felesleges dolog volt. Ma ez mind visszaköszön, csak nincs meg az ellenpólus, a korszak Geforce-a.
  • thomasthomas
    hát ez pénzkidobás!!Ha valaki mégis megveszi 100 rongyért, ezt a kártyát, és mellé egy 550W-os tápot 30-ezerért,nem sokat ér vele, hiszen 3 év mulva egy integrált szar lesz.Az én számításaim szerint VGA-t nem szabad 50K fölött venni, mert amilyen gyors itt a hardverek fejlődése, azt alig lehet követni..
  • Keldor
    Ez OEM verzió. A "sima" kisebb lesz mint a 8800GTX.
  • Akuma
    Ha nem fog legalább 30%-ot ráverni a 8800GTX-re, akkor sztem nincs esélye a piacon... Nagyon sokat fogyaszt és alig van gépház amibe befér, valamint az ára is csillagászati lesz egész biztos. De ahogy elnézem ezeket a belinkelt képeket, azon úgytűnik, hogy nem az elektronika lóg ki ennyire, hanem maga a ventillátor kapott ennyire kívül helyet... Nos ha ezt lecserélnénk vízhűtésre, akkor máris rövidebb lenne a kártya vagy 5 centivel
  • lery2
  • lery2

• lery2
    Szerintem gyönyörű kártya. Ebben legalább van anyag. A fogyasztás tényleg nagy, sokaknak kell majd a tápegységcsere. Dehát lecserélem. Annyi baj legyen. Csak itt csücsüljön majd a gépemben a drága. Akinek meg nem tetszik a mérete vegyen kisebb videókártyát, az legalább lassú és nem jó semmire.
  • DOGMAN
    hehhe miko megjelent akko vettem meg a voodoo2-est az akkor futó többi kártyához képest hatalmas volt:)
  • Gabor_(HSF)
    Mi a szánalmas?Ha egyszer ez a kártya tényleg undorítóan nézz ki...
    Tudod mi a szánalmas? egy hülye duma,meg az ATI szenvedése már lassan 4 éve..
    A 9800pro óta képtelenek jó kártyát csinálni...
    Persze ez csak sk. tapasztalat és vélemény
  • scorpeeon
    Hát ez kész... Ez a fogyasztás akkor elfogadható lenne, ha olyan ütemben csökkenne az áram ára, mint amilyen mértékben többet fogyasztanak a gépek. De ez nem éppen így van, a mi kis országunkban pláne nem...
  • Keldor
    Azért fikázzák mert nincs rá pénzük... szánalmas sajnos...
  • zzebi
    Igazan kivancsi leszek, hogy hogyan sikerul majd az AMD elso igazi grafikus kartya rajtja. Az ATI hires volt a kesedelmes szallitasairol es az igergeteseirol. Allitolag az AMD management-je most rendbe tette a dolgokat, tehat legalabb valoszinuleg az elerhetoseggel nem lesz gond. Valoszinuleg ezert is csuszott annyit az R600.
    Az ATI mar honapok ota kihozta volna, legalabbis papiron, kis mennyisegben, normalis tesztelesek nelkul. Az AMD viszont nagy mennyisegben es normalis minosegben gondolkodik. Legalabbis elmeletben.
    Majd meglatjuk par het mulva.

Amugy szanalmas, hogy az elobbi hozzaszolok kozul mennyien szidjak az uj generaciot. Pedig csak vissza kene emlekezni, hogy az utobbi evekben minden uj generacio ugyanigy jott ki.
    Az XTX-et majd a maniakusok veszik, nekunk meg majd 1 ev mulva jo lesz az alacsonyabb orajelen futo, lekicsinyitett, keveset fogyaszto valtozat, ami meg mindig remelhetoleg 2x olyan gyors lesz, mint a mostani szeria.
  • Keldor
    Ezt is azért mondd mert nincs rá pénzed.
  • BCs design
    egy csöppet lemaradt az ati amd :D
    S.Z.Á.N.A.L.O.M.
  • Theodora
    Ahogy látom, most már a videókártyához kell gépet venni, és nem a géphez videókártyát.

Sőt! Jönnek a videókártyára/ba épített számítógépek!
    Sőt! A Microsoft most jelentett be, hogy a Vista Aero Multi Pick-Pack Max Plus Editiont elkészítette az ATI/AMD legújabb videókártyájára, amihez már nem kell hagyományos CPU! Az Intel perel!
    Sőt! Jól-Cseng-Csüng tajwani hi-tech mániás a hétvégén a legújabb videókártyája segítségével egymaga lerendelte a Shrek 4-t!
    Sőt! Szergej Szergejevics a Grid computing segítségével megkereste a villanyszámlára és az internetre valót, sőt be is fűtötte a házát, így további bevételekre tett szert mint melegedő hely!
  • Evogordon
    Az anyámat
  • Inquisitor
    Ez azért butaság. Marketing szempontból számít csak kinek "jobb" a csúcskártyája, de gyakorlatban a vásárlások nagy részét az alsó és középkategóriás kártyák teszik ki. Tehát még átlag amerikai vagy német is inkább vesz 200-250dollár vagy euro értékű kártyát, mint 5-6-700 pénzbe kerülőt.
  • Inquisitor
    Mondjuk erről a kártyáról több helyen jelent meg sokkal jobb, részletesebb kép, kb. összes szögből.
  • Gabor_(HSF)
    Pfujj de randa!
  • 0Speed0
    Az...de amíg van apu/anyu aki megveszi a kocka gyerekének minden 2. hónapban a legújabb több százezres hardware-t,játékra...(mi másra, egy tizenévesnek...) addig el tudják adni jó drágán a megjelenést követő hetekben...
  • bertino
    pénzkidobás...
  • thomasthomas
    az igaz:D
  • spyderco
    ha mást nem raksz bele akkor még jó lehet
  • thomasthomas
    270W/240W.....hát asszem, ez sem lesz a 350W-os gépembe......tetszik egy kicsit a hűtője.....más nemnagyon, a teljesítményén kívül....