283
Trafipax
  • tom235
    Budapesten.
  • gzsolti111
    Egyébként hol láttad azt a sebességkijelző táblát? Település?
  • gzsolti111
    :) Az nem digitális kilóméteróra, hanem sebességkijelző tábla! :) Bár hívhatod annak is. Bővebben olvashatsz róluk ITT.

De azokra NE alapozz! Azok is csalnak... Ugyan azzal a kocsival valamelyik hajszál pontosan azt jelzi, amennyit a kmóra, valamelyik meg -5km/h-t... vagy többet... (Ahogy be van állítva...) Ha többféle típust leellenőrzöl (mivel sokféle fajta van belőle és sokféle elvű is (pl. radaros, hurokdetektoros) és több helyszínen, akkor ezt beláthatod majd Te is.

-8km/h-ra nem kell alapozni, mert nem kell... De mondjuk ha van GPS-ed az elvileg jelzi az eredeti sebességed, és elvileg a sebességmérőn is ez a szám jelenik meg... De ha mondjuk ezt sem hiszed... Akkor egy tény biztos: -3km/h-t levonnak a mért sebességedből a műszer pontatlansága miatt. Erre szerintem alapozhatsz!
    És ha mondjuk kmóra szerint 55-el mész 50-es határnál, akkor nem fognak megbüntetni... De te tudod.
  • tom235
    Ez is típusfüggő. Én például a múltkor mentem el egy ilyen út szélén levő digitális kilóméteróra mellett. Hajszálpontosan annyit, mért mint amit leolvastam a kocsi kilóméterórájáról. Szóval szerintem az a biztos, ha inkább betartjátok a sebességet és nem arra játszotok, hogy -8km/h,
  • gzsolti111
    :D Olyan pontosan betartod? Nem vagy semmi....

Tessék itt van egy Gyorshajtás büntetés kalkulátor 2009. május 1-től: http://gyorshajtas.co.cc/
  • gzsolti111
    65-től..... De a km órád csal kicsit és levonnak 3km/h-t a sebességedből a műszer pontatlansága miatt...

Ellenben 55-nél is büntetnek (GPS szerint 55), ha vannak leállítók. (helyszíni bírság sebességtúllépés miatt...)
  • gzsolti111
    És -3km/h a műszer pontatlansága miatt.

Tehát kb. -8km/h-t le lehet vonni, amit te a műszerfalon látsz sebességből. (De ez nem azt jelenti, hogy helyszíni bírságot nem adhatnak ezért...) De ha nem állítottak meg, akkor léehet hogy megúsztad.
  • DeenQa
    Nem szoktam gyorsan hajtani :D Ha mégis, naygon ritkán találkozom rendőrrel... Félmillió km alatt ez az első ahol lehet, hogy bemértek, 53-55kmh val
  • Krapu
    Miért nem használtok valami védelmet a rendőrségi műszerek ellen. Már egy mérésnél megtérülhet az ára. Blokkolót érdemes venni ugyanis 16db radaros van az egész országban! (KU: Traffipax Micro Speed 09 Somogy Megye, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye)(K: Traffipax Speedophot Fejér Megye, Nógrád Megye, Somogy Megye, Budapest) (Ka: Multanova Fejér megye, Hajdú Bihar Megye, Somogy Megye, Zala Megye, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye) (Ka: Ramet AD-9 M0-ás és a M1, M1/M7 közös bevezető szakasza)
    Ennyi összesen. kb: 150db lézeres mérő, tehát blokkolóban érdemes gondolkodni, kivéve ha valaki a felsorolt helyeken előfordul.
  • autoszimulator
    65 a határ, ez alatt elvileg csak ha megállít, akkor van gond. De valszeg még azt sem érted el, ha 55öt mutatott az óra.
  • DeenQa
    Hali! Minap Óvár után mértek a rend éber őrei, egy uj focusbol. Elbambultam és nem figyeltem, kb 55öt mutatott az óra, amikor elmentem mellettük. (50es tábla)

Nem tudja valaki, hogy ilyenkor mennyinél büntetnek? 65, vagy 52? Nem állítottak meg senkit, csak mértek!

Kösz
  • öregember
  • SHADOWEYES7
    M7-en mértek be én meg a tiszántúlon lakom,szal lehet mivel más megyében lakom ezért jött később
  • autoszimulator
    4-5 hét? bad news, eddig azt hittem max 2, mivel minden ismerősnek megjött annyi idő alatt, kivéve akkor, ha "razzia" volt, szóval egész napos pénzbeszedési akció, akkor tovább tart a feldolgozás.
  • SHADOWEYES7
    Nekem is mutatott ilyet az autópályán a radar mellől a rendőr és meg is jött 4-5 hét mulva a csekk.
  • autoszimulator
    omg

ha 90el mentél, a km órád csal kb 5öt, legalábbis nálunk mindhárom kocsiban csal ennyit, akkor 85 körül mehettél, az meg büntetéshatár. KÉt hete GPS szerint 103-al mentem, ez a km órán 108-110 körül lehetett, mérőkocsi útszélen, minket mértek biztosan, de hálisten még nem jött csekk :D

objektív bevezetésekor, azt követően pár nappal, ugyancsak 70es táblánál mentem 104-el. 13 óra lehetett, forgalmas főút, kiint a rendőr, hogy gratulál, eddig én vezetem a mai listát sebesség terén, s kaptam helyszíni bírságot, 15 ezer ft értékben. Aki meg 86-87 körül ment, kapta a 30-at.
  • akyyy
    hullafáradt voltam és már dínókat láttam az út szélén .d
  • autoszimulator
    volt benne/előtte kamera, vagy sem? ez elég sok mindent eldönthet :D
  • akyyy
    Tegnap lehet bemértek 60-as vagy 70-es táblánál 90-el (ember, előttem senki se volt, ritkán is járok arra) mentem és lehet bemértek.

Szembe sávba autóból mikor elmentem melette ilyet mutatott ki belőle a faszi:

Nekem szólt? vagy csak dinnyés miatt ált ott?

Ha nekem, és bemért, erre kérelmezhető valami méltányosággi akármicsoda?:D
  • öregember
    aki esetleg Pestről Buda felé halad a Petőfi hídon főleg éjjel, az ésszel hajtson mert 3 lábúval (!!!) mérnek mostanában, mocskos sunyi helyre elbújva
  • Banano
    Ma már bátran mentem autóúton 125-el , és nem volt mitől félnem.
    Pályán meg mehet a 145 gyiteee
  • Slayerboy
    m/s az SI mértékegység.. :)
  • Krapu
    Egy kis változás a büntetési tételekkel kapcsolatban május 2-ától:

1. 50 km/óra sebességig

a) 15 km/óra felett 25 km/óráig: 30 000 forint
    b) 25 km/óra felett 35 km/óráig: 45 000
    c) 35 km/óra felett 45 km/óráig: 60 000
    d) 45 km/óra felett 55 km/óráig: 90 000
    e) 55 km/óra felett 65 km/óráig: 130 000
    f) 65 km/óra felett 75 km/óráig: 200 000
    g) 75 km/óra felet: 300 000

2. 50 km/óra felett 100 km/óra sebességig

a) 15 km/óra felett 30 km/óráig: 30 000 forint
    b) 30 km/óra felett 45 km/óráig: 45 000
    c) 45 km/óra felett 60 km/óráig: 60 000
    d) 60 km/óra felett 75 km/óráig: 90 000
    e) 75 km/óra felett 90 km/óráig: 130 000
    f) 90 km/óra felett 105 km/óráig: 200 000
    g) 105 km/óra felett: 300 000

3. 100 km/óra sebesség felett

a) 20 km/óra felett 35 km/óráig: 30 000 forint
    b) 35 km/óra felett 50 km/óráig: 45 000
    c) 50 km/óra felett 65 km/óráig: 60 000
    d) 65 km/óra felett 80 km/óráig: 90 000
    e) 80 km/óra felett 95 km/óráig: 130 000
    f) 95 km/óra felett 110 km/óráig: 200 000
    g) 110 km/óra felett: 300 000

Magyarázat: a sebességtúllépés az úton előírt sebességhez adódik hozzá. Vagyis az első táblázat szerint városban 65 és 75 km/óra közötti sebességért jár a 30 ezres bírság. Ugyanakkor ha van ott egy 30-as tábla, akkor 20-szal alacsonyabb, tehát 45-55 km/óra közötti sebességért. Értelemszerűen a többi esetben is így van.
  • Krapu
    Nem is kicsi szakálla van:)
  • gzsolti111
    Radar ellen radardetektor, lézer ellen lézerblokkoló a hatásos, fix telepített traffipax ellen pedig GPS+koordináták. Nyilván mindegyiknek van előnye-hátránya, ill. trükkje:

Radardetektor: Olcsót nem érdemes, mivel bejelez minden automata kapunál, benzinkúznál..stb (Ajánlottak: BEL RX65e, Valentine One)

Lézerblokkoló: Nem mindegy hogy a fejek hogy, hány és hol vannak feltéve. Nyilván tényleg hasznos, ha saját szemmel meggyőződhetünk a hatásosságáról! Illetve az autó háttuljára is érdemes tenni blokkolót, mert elég gyakori lett a hátsó mérés...!!!

Én nem vagyok szakértő, és bocsi ha beleszóltam! :-)

Egyébként itt van egy aktív fórum a traffipaxokról, nem olyan mint "ez", mert ahogy látom ez kihalt...: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003321
  • gzsolti111
    Ezt a baromságot ne terjesszétek erről a minden alapot nélkülöző "lámpába épített sebességmérő"-listáról! Köszi! (alább leírtam mi volt az előzménye...)

"Úgy tűnik, a még le sem zárult közbeszerzés jó ötletet ad az újabb rémhíreknek, amit vagy szenzáció-hajhászásból keltenek vagy az üzlet fellendítésére használnának."

Cikk róla mégegyszer: http://www.sebessegmeres.info/tevhitek.php?show=63

Mehet a válaszlevél ezzel a linkkel!... :-)
  • gzsolti111
    Egyébként van itt mégegy tévhit:

Tévhit #11: különös "fixtraffi-szaporulat" Kecskeméten és Debrecenben: http://www.sebessegmeres.info/tevhitek.php?show=390
  • gzsolti111
    Az attól függ! Ha a fényviszonyok megkövetelik, akkor VILLAN a trafi! (a vakuja) (Mármint a radaros traffipaxnál.

Lézeresnél nem villan semmi, mert annak beépített infrevörös optikája van, az nem villan!
    "a készülék saját fejlesztésű beépített infravörös optikájának segítségével tényleg éjjel/nappal használható, éjjel is max. 100 méterről leolvasható a járművek rendszáma a fényszórók vakítása ellenére is." (http://www.sebessegmeres.info/images/fotofama3dvrm-01.jpg)
  • gzsolti111
    "A napokban 14 darab új sebesség-visszajelző berendezést helyeztek ki az autópályákra. (2007) Öt darab jutott az M1-esre, négy az M3-asra,és szintén öt darab az M7-esre. A kamerák nem traffipaxként működnek, csupán tájékoztatják a sofőröket az aktuális sebességről. A sebességtúllépést a berendezések piros fénnyel jelzik, de nem kell megijedni, a gyorshajtást nem követi feljelentés." (http://kiralyiseta.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_36452)

M7: A Jobb oldalon a 28-as, 86-os, a balon pedig a 6-os, 16-os és a 82-es szelvények magasságában.
  • gzsolti111
    Az M7-en eddig csak az M1/M7 közös bevezető szakaszán, a 10+800 km-szelvénynél van FIX traffipax (mindkét irányt előlről és hátulról is méri, attól függ merre forgatják...)

Egyébként itt vannak a FIX traffipaxok helyei: http://sebessegmeres.info/dobozok.php
  • gzsolti111
    Az eredeti verzió 1996-ból származik, az 1. nagy budapesti útfelújításokról, amikor elkezdték a hurokdetektorokat telepíteni. Egy okos munkás meg kitalálta, hogy ez sebességmérés, mert párosával vannak...

Ez esti mese...időről-időre körbemegy ez a baromság... senkinek nem tűnik fel, hogy szamuely utca '72 tavasza óta nem létezik például?
  • gzsolti111
    Ne jelöld be, ez tévhit!!!... :-) Ennek a levélnek már szakálla van! 2003-ban terjesztették, és most megint előjött...

Tessék itt a leírás: (http://www.sebessegmeres.info/tevhitek.php?show=63)

• SHADOWEYES7
    Azért én inkább bejelölöm a pontokat a navigációmon hagy figyelmeztessen előtte inkább.
  • w77d
    ennek nagyon kacsa szaga van, kellett volna máshonnan is hallani róla, de sehol sincs egy szó se róla...
  • SHADOWEYES7
    FIGYELEM!!!!!!!!!

Nagyon fontos, hogy megfogadjátok, mert május 1-től igen drága a büntetés.

Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken

lévő közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén.

Az alábbi lista tuti,mivel a felszerelő cégtől jött:

- a Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc Utca sarok után következő első lámpasor

- Ferenc krt. - Üllői út sarok

- Rákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)

- Attila utca - Alagút sarok

- Hegyalja út - Jagelló út sarok

- Fehérvári úti piacnál

- Budafoki út

- Mártírok útja - Bimbó utca sarok

- Moszkva tér

- Kőbányai út (Egészségháznál)

- Kőbányai út - Könyves Kálmán krt.

- Szentendrei út felüljáró minden lámpasor a csillaghegyi elágazásig

- Flórián tértől a Tímár utca irányában három lámpasor

- Szamuely utca - Petofi híd felhajtónál

• w77d
    nem, a trafi nem villan..
  • toretto r34
    Sötétben valami villanás kiséri a trafipaxot fényképezéskor mondjuk egy erősen kivilágitott helyen?
  • w77d
    az M7-esen tudtommal csak a bevezetőn van és Siófok magasságánál... tévedtem?
  • Vlala #125
    Igen, az valahol az F117-esnél kezdődik... :)
  • Krapu
    Tudomásom szerint csak figyelmeztet és nem fogsz kapni bírságot. És mo volt a helyzet a többi mérővel??