Trafipax
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem a bíróságon is ez lesz mások véleménye errõl...
Miért mi ez, ha nem fórum? Topic, fórum szerintem ugyan az.
"max az idot huzhatja , de a vegen be kell fizetni a birsagot es meg a per koltsegeit is raverik, szerintem jobban jarna ha szepen csengetne es kussolna !"
"...Pláne,ha a Yardon van egy kis humorérzékük és a lejtõ szöge alapján kiszámoltatják a valódi sebességét... :-) (ha már per,akkor legyen szakértõi vélemény is...)"
...stb 😊
életveszélyes... Jelen esetedben igen, ez gyorshajtásnak minõsül sajnos... ha akarod ha nem!
36. § (1) A szabálysértési hatóság határozata ellen benyújtott kifogást - az e törvényben meghatározott szabályok szerint - a helyi bíróság bírálja el.
(2) Elzárással is sújtható szabálysértés miatt elsõ fokon a helyi bíróság jár el. Az elsõfokú bíróság határozata ellen benyújtott fellebbezést - az e törvényben meghatározott szabályok szerint - másodfokon a megyei bíróság bírálja el.
(3) A szabálysértési hatóság eljárása, határozatai és intézkedései ellen emelt ügyészi óvást - ha azzal a szabálysértési hatóság nem ért egyet - a helyi bíróság bírálja el.
(4) E törvény alkalmazásában helyi bíróság alatt a városi és kerületi bíróságot, a megyei bíróság alatt a Fõvárosi Bíróságot is érteni kell.
"lehet pontatlan, ha mondjuk egy pukliról megy lefelé, a rendõr meg a másik pukliról mér... de akkor is lefelé csal, nem felfelé
fizesse ki, ha már gyorsan ment és ne hülye magyarázatokon agyaljon! de ha megkérdezi az általános iskolás matek vagy fizikatanárát, akkor elmagyarázza neki mik azok a szögek és mi a sebesség 😊"
"ha közigazgatási eljárás van, nem lehet biroságra menni.
olcsobb lett volna valami kütyüt venni."
1) "Több olvasónk jelezte, hogy telepítettek egy fix sebességmérõnek látszó tárgyat Budapesten, a X. Gyömrõi út 150. szám elé. A hír igaz, azonban nem kell még rettegni. A készülék egy ausztrál gyártmányú, REDFLEXspeed NK6-S típusú radaros sebességmérõ, amely már rendelkezik a szükséges MKEH (korábban OMH) típusvizsgálattal is. Jelenleg a forgalmazó Swarco Signelit ZRt. tesztüzemben használja saját telephelyük elõtt pár hónapig, fejlemények utána várhatóak."
2) "A nagy vihart kavart sebességmérõ közbeszerzések közül egy lezárult, a szerzõdéskötés is megtörtént. Ennek megfelelõen novemberben az NJL Kft. 50 darab SCS-103 típusú mobil sebességmérõt szállíthat az ORFK-nak. A készülék újdonságairól késõbb olvashattok az oldalon."
Forrás: www.sebessegmeres.info
De azok a sebességkijelzõk csak tájékoztató jellegûek...
De azokra NE alapozz! Azok is csalnak... Ugyan azzal a kocsival valamelyik hajszál pontosan azt jelzi, amennyit a kmóra, valamelyik meg -5km/h-t... vagy többet... (Ahogy be van állítva...) Ha többféle típust leellenõrzöl (mivel sokféle fajta van belõle és sokféle elvû is (pl. radaros, hurokdetektoros) és több helyszínen, akkor ezt beláthatod majd Te is.
-8km/h-ra nem kell alapozni, mert nem kell... De mondjuk ha van GPS-ed az elvileg jelzi az eredeti sebességed, és elvileg a sebességmérõn is ez a szám jelenik meg... De ha mondjuk ezt sem hiszed... Akkor egy tény biztos: -3km/h-t levonnak a mért sebességedbõl a mûszer pontatlansága miatt. Erre szerintem alapozhatsz!
És ha mondjuk kmóra szerint 55-el mész 50-es határnál, akkor nem fognak megbüntetni... De te tudod.
Tessék itt van egy Gyorshajtás büntetés kalkulátor 2009. május 1-tõl: http://gyorshajtas.co.cc/
Ellenben 55-nél is büntetnek (GPS szerint 55), ha vannak leállítók. (helyszíni bírság sebességtúllépés miatt...)
Tehát kb. -8km/h-t le lehet vonni, amit te a mûszerfalon látsz sebességbõl. (De ez nem azt jelenti, hogy helyszíni bírságot nem adhatnak ezért...) De ha nem állítottak meg, akkor léehet hogy megúsztad.
Ennyi összesen. kb: 150db lézeres mérõ, tehát blokkolóban érdemes gondolkodni, kivéve ha valaki a felsorolt helyeken elõfordul.
www.interceptor-antilaser.hu
.: mobilize.hu :.
Nem tudja valaki, hogy ilyenkor mennyinél büntetnek? 65, vagy 52? Nem állítottak meg senkit, csak mértek!
Kösz
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
ha 90el mentél, a km órád csal kb 5öt, legalábbis nálunk mindhárom kocsiban csal ennyit, akkor 85 körül mehettél, az meg büntetéshatár. KÉt hete GPS szerint 103-al mentem, ez a km órán 108-110 körül lehetett, mérõkocsi útszélen, minket mértek biztosan, de hálisten még nem jött csekk 😄
objektív bevezetésekor, azt követõen pár nappal, ugyancsak 70es táblánál mentem 104-el. 13 óra lehetett, forgalmas fõút, kiint a rendõr, hogy gratulál, eddig én vezetem a mai listát sebesség terén, s kaptam helyszíni bírságot, 15 ezer ft értékben. Aki meg 86-87 körül ment, kapta a 30-at.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Szembe sávba autóból mikor elmentem melette ilyet mutatott ki belõle a faszi:
<#eljen>#eljen>
Nekem szólt? vagy csak dinnyés miatt ált ott?
Ha nekem, és bemért, erre kérelmezhetõ valami méltányosággi akármicsoda?😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Pályán meg mehet a 145 gyiteee<#nyes>#nyes>
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
1. 50 km/óra sebességig
a) 15 km/óra felett 25 km/óráig: 30 000 forint
b) 25 km/óra felett 35 km/óráig: 45 000
c) 35 km/óra felett 45 km/óráig: 60 000
d) 45 km/óra felett 55 km/óráig: 90 000
e) 55 km/óra felett 65 km/óráig: 130 000
f) 65 km/óra felett 75 km/óráig: 200 000
g) 75 km/óra felet: 300 000
2. 50 km/óra felett 100 km/óra sebességig
a) 15 km/óra felett 30 km/óráig: 30 000 forint
b) 30 km/óra felett 45 km/óráig: 45 000
c) 45 km/óra felett 60 km/óráig: 60 000
d) 60 km/óra felett 75 km/óráig: 90 000
e) 75 km/óra felett 90 km/óráig: 130 000
f) 90 km/óra felett 105 km/óráig: 200 000
g) 105 km/óra felett: 300 000
3. 100 km/óra sebesség felett
a) 20 km/óra felett 35 km/óráig: 30 000 forint
b) 35 km/óra felett 50 km/óráig: 45 000
c) 50 km/óra felett 65 km/óráig: 60 000
d) 65 km/óra felett 80 km/óráig: 90 000
e) 80 km/óra felett 95 km/óráig: 130 000
f) 95 km/óra felett 110 km/óráig: 200 000
g) 110 km/óra felett: 300 000
Magyarázat: a sebességtúllépés az úton elõírt sebességhez adódik hozzá. Vagyis az elsõ táblázat szerint városban 65 és 75 km/óra közötti sebességért jár a 30 ezres bírság. Ugyanakkor ha van ott egy 30-as tábla, akkor 20-szal alacsonyabb, tehát 45-55 km/óra közötti sebességért. Értelemszerûen a többi esetben is így van.
www.interceptor-antilaser.hu
Radardetektor: Olcsót nem érdemes, mivel bejelez minden automata kapunál, benzinkúznál..stb (Ajánlottak: BEL RX65e, Valentine One)
Lézerblokkoló: Nem mindegy hogy a fejek hogy, hány és hol vannak feltéve. Nyilván tényleg hasznos, ha saját szemmel meggyõzõdhetünk a hatásosságáról! Illetve az autó háttuljára is érdemes tenni blokkolót, mert elég gyakori lett a hátsó mérés...!!!
Én nem vagyok szakértõ, és bocsi ha beleszóltam! :-)
Egyébként itt van egy aktív fórum a traffipaxokról, nem olyan mint "ez", mert ahogy látom ez kihalt...: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003321
"Úgy tûnik, a még le sem zárult közbeszerzés jó ötletet ad az újabb rémhíreknek, amit vagy szenzáció-hajhászásból keltenek vagy az üzlet fellendítésére használnának."
Cikk róla mégegyszer: http://www.sebessegmeres.info/tevhitek.php?show=63
Mehet a válaszlevél ezzel a linkkel!... :-)
Tévhit #11: különös "fixtraffi-szaporulat" Kecskeméten és Debrecenben: http://www.sebessegmeres.info/tevhitek.php?show=390
Lézeresnél nem villan semmi, mert annak beépített infrevörös optikája van, az nem villan!
"a készülék saját fejlesztésû beépített infravörös optikájának segítségével tényleg éjjel/nappal használható, éjjel is max. 100 méterrõl leolvasható a jármûvek rendszáma a fényszórók vakítása ellenére is." (http://www.sebessegmeres.info/images/fotofama3dvrm-01.jpg)
M7: A Jobb oldalon a 28-as, 86-os, a balon pedig a 6-os, 16-os és a 82-es szelvények magasságában.
Egyébként itt vannak a FIX traffipaxok helyei: http://sebessegmeres.info/dobozok.php