283
Trafipax
-
#203 Ha 2héten belül nem kapok értesítést vagy csekket a rendőségről akkor 99,9% hogy nem futottam bele egy trafipaxba? -
#202 Mikor jelez már rég megvan a sebességed és jelzi, hogy csekket fogsz kapni. 102-est és a 103-ast nem jelzik még felső kategóriás detektorok sem. Ha csak jelzőt akarsz, akkor BLS szenzor, ami tudja a 102-est és a 103-ast is. Hiába fékezel a felvételen rajta lesz, hogy lassítottál. Egyféleképpen tudod megúszni: trükközöl, beállsz egy másik autó mögé, lekanyarodsz, félreállsz stb. A lényeg hogy szakítsd meg a felvételt, de ez nem mindig kivitelezhető:(
Radar ellen radardetektor lézer ellen lézeblokkoló, sárkány ellen...:)
Ja és ami nagyon fontos: NO NAME cuccokat kerüld el! -
#201 Nem értem azt hogy egy karaktert nem lát??? Függ, hogy milyen autód van, milyen színű, hol helyezhetőek el a fejek stb. Hátul biztos hogy kevés egy fej. Ha hátra is szeretnél tenni, akkor csak lézerdiódás felel meg. Ceptor vagy G9, más nem jó! Gondolod keress meg és segítek. ami nagyon lényeges még, hogy beépítés után tesztelni kell a blokkolót és nem valami gerjesztővel, amire csipog, kerreg, berreg stb. hanem lézeres sebességmérővel (Fáma II) adatlapomon találsz némi infót, ha gondolod. -
#200 azt akarom kérdezni,hogy a detektor tudom hogy sz..r,de az mikortól jelzi a traffikat meg a scs 102-es,103-ast is jelzi-e?mert igazából városba nem nagyon száguldozok,csak 50 helyett ilyen 60-70 körül szoktam menni, és ha még időbe jelzi akkor 70-ről mondjuk elég lefékezni 50-re. -
#199 milyen számba mérnek hátulról,inkább elölről mérnek nem? amúgy ha a 3 fejes blokkolót veszem, és elöl mondjuk kis matrica rendszámom van és oda rakok kettőt, hátra egyet az nem ér semmit? mert igazából az is elég ha már egy karaktert nem lát a rendőr, mert akkor már nem tud megbüntetni. -
#198 Ahogy gzsolti111 is írta, hátul semmit nem fog érni az echo. Ledes blokkolók közül egyik sem megfelelő hátsó védelem kialakítására! A Laser Interceptor és az Antilaser G9, ami megfelelő lehet a hátsó mérések ellen, de ennek is több függvénye van. Milyen színű az autó, nagysága, fejek elhelyezhetősége stb. Sajnos még így is van olyan mérőberendezés amivel meg lehet mérni. :( -
#197 lehet tetetek hátra is két fejet.... -
gzsolti111 #196 Elvileg így van.
Az jó.., de viszont hátul ugye az echo nem ér semmit, szóval hátsó védelmed nincs...! :(
Ja arról nem beszélve, hogy ezekkel a 103-akkal 75-85m-re lövöldöznek főleg... Szóval remélem JTG autód van... :) -
#195 nekem 2 éve van ECHO LASERTEK- lézerblokkolóm.
Ha minden igaz, az uj SCS-103-as egy alap SCS-102-es, csak kibővítették a GPS lehetőséggel, és ha ez igaz, akkor blokkolja (de remélem legalább jelzi) a blokkolóm.
-
gzsolti111 #194 Piroson áthajtást néző kamera elvileg nincs konkrétan kereszteződésben, az csak Szolnokon és Veszprémben. (Egyenlőre.)
Viszont rendőrautóba telepített kamerák vannak. (Már amelyikbe) Úgynevezett R-tanú a kamera neve. (Googleba keress rá:D) Ha a kereszteződésben nem nézték egy autóból (vagy rendőrautóból) kamerával, vagy ha nem volt mögötted egy kamerás autó, akkor megúsztad. -
#193 A copcarson azért sokkal több minden fent van és nem ma indult:) -
Wattin #192 Sziasztok!
Érdeklődnék, ti mit tudtok, a kamerás megfigyelésről BP-en? Figyelnek valahol piroson áthajtást? Sikerült egyik hajnalban elbambulás miatt áthajtanom egyen, és kicsit izgulok. Tényleg sosem csinálok ilyet, 150 méterrel följebb ki is vártam a sorom, csak a sávkeresgélés következében benéztem. Soha semmilyen kihágásom nem volt. És picit földhöz vágna most egy 100 ezres bírság. (Helyszín: Erzsébet híd budai hídfő, Attila út, Gellért tér felé.) -
gzsolti111 #191 Nem tudom miylen "Új trafipax inforációk"-ra gondolsz!? A copcarson fennvan minden... -
gzsolti111 #190 (A HOJ-500 (fehér Fábia kombi) és a BCW-016 zöld Favorit) mobil radaros autó, ha esetleg valaki nem tudná!... :) ) -
gzsolti111 #189 Ja és:
A Marcaliban lévő micro speed (zöld felicia) "sajnos" meghalt. (EHW-185) Így már csak 1db microspeed van az országban, Miskolcon.
Illetve a nagyatádi speedophot (kék fábia) is halott. (JJP-834)
Helyettük kölcsönben van a HOJ és a BCW Somogy megyében. (átmenetileg!) Szóval Budapesten most ne keressétek őket... -
gzsolti111 #188 "2009. december 12.
Magyarország ezidáig legnagyobb volumenű és legdrágább (210 millió forintos) sebességmérő beszerzéséből 50 műszer kerül rövidesen az ország csaknem egész területére. A kiszállítás és a kezelők oktatása a jövő héten kezdődik meg. Az összesen 50 darab NJL SCS-103 típusú lézeres sebességmérőn 18 megyei rendőr-főkapitányság és Budapest osztozik, egyenként 2-3 készüléket kapnak, kivéve Borsod-Abaúj-Zemplén és Somogy megyét, ide 4, és Pestet, ahova egy sem kerül, mivel nem szenved hiányt műszerekből. A készülékeket automata üzemmódban tervezik működtetni, az előírásoknak megfelelően online kapcsolatban az ORFK szerverével. Ezek lesznek egyébként az első készülékek, amik élesben használják az online összeköttetést, és az elsők, amik másfél év óta az ország sebességmérő állományát fiatalítják. Az egyenként 4,2 millió forintot kóstáló traffipaxokat az NJL Kft. szállíthatja az 1712/2009 1712/2009 közbeszerzés nyerteseként. A sebességmérőket természetesen a rendőrség üzemelteti, a mai napig más nem jogosult joghatással járó sebességmérésre Magyarországon.
4 készülék:
Borsod-Abaúj-Zemplén MRFK
Somogy MRFK
3 készülék:
Bács-Kiskun MRFK
Baranya MRFK
Budapesti RFK
Csongrád MRFK
Fejér MRFK
Hajdú-Bihar MRFK
Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK
Veszprém MRFK
2 készülék:
Békés MRFK
Győr-Moson-Sopron MRFK
Heves MRFK
Jász-Nagykun-Szolnok MRFK
Komárom-Esztergom MRFK
Nógrád MRFK
Tolna MRFK
Vas MRFK
Zala MRFK"
by Copcars. - www.sebessegmeres.info -
cardeneu #187 Új fórum nyílt !Ez a fórum a szerelők és gépjármű tulajdonosok között teremt kapcsolatot! Bármilyen gépjárművel kapcsolatos problémát belehet írni melyekre szerelők válaszolnak! Minden márka rendszerezve és jól átláthatóan fent van az oldalon ezzel is könnyítve a felhasználók dolgát! Ha esetleg egy típust nem talál csak nyisson egy új témát és kész is! És még sok más érdekesség pl. keres kínál, kiegészítők! Mindezt teljesen ingyen! Új trafipax inforációk is vanna fent!
www.carden.eu -
#186 Gondoltam, csak.......írtam hogy nehogy........ -
gzsolti111 #185 Boccs ha Neked címeztem, de szerintem egyértelmű kinek ment... És nem neked... -
#184 Rossz a címzett! Nem én vagyok a ludas bíróúr! -
gzsolti111 #183 Szerintem itt mindenki csak jót akart Neked, de ha nem, akkor menny a fejed után, Te tudod, Te döntesz, csak ne hogy meglepődj! A végkifejletet majd esetleg leírhatod, hogy mi lett... -
gzsolti111 #182 Ez hülye gondolkozás, már bocsi! Az egész ügy hülyeség, a mérőműszer miért csalna lejtőn?... A többit már leírtam...
Szerintem a bíróságon is ez lesz mások véleménye erről...
Miért mi ez, ha nem fórum? Topic, fórum szerintem ugyan az. -
#181 Majd ha a bíróságon találod magad, vagy elveszik a lakást a fejed fölül akkor is ezt mond! Volt egy barátom ugyan így gondolkodott mint te, 2 gyerekkel tették utcára a saját lakásából. Addig nem fizetett míg több száz ezerre rúgott a büntetés kamatostul. Azt meg már nem tudta kifizetni, elárverezték a lakását. Ezt jóindulatból írom! Én egyszer a súlyadót felejtettem el kifizetni, pár hónap múlva kopogtatott a végrehajtó.......fizettem is azonnal. Persze akkor már a duplája volt kamatostul. Már megtanultam hogy úgyis behajtsák valahogy a bírságot. -
590227 #180 Sosem fogok fizetni,az új szabályokkal,meg a birság is okafogyottá válik.és tojok mások véleményére,meg a trafi ellen védő kütyüre is.Jogtalan birságokat idáig sem fizettem ki,semmi sem történt.Ha jogos a birság,fizetek.Itt befejeztem,nem vagyok kiváncsi mások véleményére.Ez nem fórum. -
gzsolti111 #179 További vélemények, ha érdekel...:
"max az idot huzhatja , de a vegen be kell fizetni a birsagot es meg a per koltsegeit is raverik, szerintem jobban jarna ha szepen csengetne es kussolna !"
"...Pláne,ha a Yardon van egy kis humorérzékük és a lejtő szöge alapján kiszámoltatják a valódi sebességét... :-) (ha már per,akkor legyen szakértői vélemény is...)"
...stb :) -
gzsolti111 #178 :) Azért kell kütyü, hogy megvédjen és ne kelljen bírságot fizetned! :) Nem arról van szó, hogy ez a +20km/h az száguldást jelent...és hogy
életveszélyes... Jelen esetedben igen, ez gyorshajtásnak minősül sajnos... ha akarod ha nem! -
590227 #177 Kishaszonjárművel,ami nem az enyém.Személykocsim sincs,csak egy kerékpárom.Irigykedhetsz,mint a betegségemre is,ami pénztől független,bármikor,bárki megbetegethet.A 46 éves volt barátom temetése is ma lessz,a rák két hónap alatt végzett vele,meg a három munkahelye,hogy élni tudjanak.Piszkálódni lehet,az ingyenes. -
#176 Teherautóval segélyből? Ugyan már!!!!! -
590227 #175 Nem akarok vitatkozni,de az EU-s jogharmonizáció keretében,már réges-régen a 3,5tonnás kishaszonjárműveket,a megengedett sebességhatárok szempontjából,a személygépkocsi kategóriába kellett volna sorolni.Mivel ez még most is késik egy hónapot,a rend éber őrei,üldözik a kisteherautósokat.Vagy felsőbb utasításra,vagy önszorgalomból nyalják a feletteseik hátsóját,de szerintem ez törvénytelen,mint a módositás késése is.És akkor még hol a közlöny?Részemről befejeztem,többet nem foglalkozom itt ezzel a hatalmas törvénysértéssel.A kifogás ingyenes,a felleblezés nem,ezt jó tudni,mert a rendőrök sosem fellebleznek,hanem mindig csak kifogást nyújtanak be.A hülye civilek meg fizessenek.No tovább.Köszönöm az alapos segitséget. -
590227 #174 Ezt kérném elolvasni. -
590227 #173 Bíróság
36. § (1) A szabálysértési hatóság határozata ellen benyújtott kifogást - az e törvényben meghatározott szabályok szerint - a helyi bíróság bírálja el.
(2) Elzárással is sújtható szabálysértés miatt első fokon a helyi bíróság jár el. Az elsőfokú bíróság határozata ellen benyújtott fellebbezést - az e törvényben meghatározott szabályok szerint - másodfokon a megyei bíróság bírálja el.
(3) A szabálysértési hatóság eljárása, határozatai és intézkedései ellen emelt ügyészi óvást - ha azzal a szabálysértési hatóság nem ért egyet - a helyi bíróság bírálja el.
(4) E törvény alkalmazásában helyi bíróság alatt a városi és kerületi bíróságot, a megyei bíróság alatt a Fővárosi Bíróságot is érteni kell. -
590227 #172 Biztos hatalmas büncselekményt követtem el,ha kishaszonjárművel 93km/h sebességgel mentem.Ez igen veszélyes a társadalomra,meg a többi közlekedőre.Alapos büntetést érdemlek.A havi 27 000ft szociális segélyből,amiből még negyedévente 30 000ft-ot hozzá kell tennem a gyógyszerekhez,összespórolom a büntetés összegét,és amikor meglessz rohanok a postára befizetni a pénzt.Ez meg az én véleményem.Igen,kellene a kütyü,mert igen veszélyes ez a száguldás,a többi közlekedőre nézve. -
gzsolti111 #171 Mások véleményei erről:
"lehet pontatlan, ha mondjuk egy pukliról megy lefelé, a rendőr meg a másik pukliról mér... de akkor is lefelé csal, nem felfelé
fizesse ki, ha már gyorsan ment és ne hülye magyarázatokon agyaljon! de ha megkérdezi az általános iskolás matek vagy fizikatanárát, akkor elmagyarázza neki mik azok a szögek és mi a sebesség :)"
"ha közigazgatási eljárás van, nem lehet biroságra menni.
olcsobb lett volna valami kütyüt venni." -
590227 #170 Köszönöm a választ.Biztosan 80-al sem mentem.A hitelesitő cégtől kérek véleményt.Nem fogok 200km-ert utazni,hogy megnézzem a felvételt,meg fizetni sem fogok.Kifogást adok be,utána meg biróság.Véleményem szerint lejtőn az esés szöge miatt,nem valós a mérés eredménye,de nem vitatkozni akarok.Egyébként igen nagyok a birságok összegei. -
gzsolti111 #169 Ha nem fogadod el, hogy ennyivel mentél, akkor szerintem megnézheted a felvételt az illetékes RK-n! -
gzsolti111 #168 Miért lenne pontatlan lejtőn? Ha lejtőn mérnek, ha nem, az hiteles mérés tudtommal. (és a mérőműszer is hitelesítve van) Ez nem befolyásoló tényező! Előszeretettel mérnek ilyen szakaszokon... (Direkt...) Ilyenkor kicsit fékezni kellene!... :) -
590227 #167 HELP!!Most jött papir sebesség túllépésről.70km/h helyett 93km/h-val bemértek(kisteher)egy nagy lejtőn,de szerintem pontatlan a mérés,Tud valaki infot a lejtőn való mérésről??KÖSZÖNÖK minden segitséget. -
gzsolti111 #166 Pár friss, új és fontos infó! (Persze akit érdekel...)
1) "Több olvasónk jelezte, hogy telepítettek egy fix sebességmérőnek látszó tárgyat Budapesten, a X. Gyömrői út 150. szám elé. A hír igaz, azonban nem kell még rettegni. A készülék egy ausztrál gyártmányú, REDFLEXspeed NK6-S típusú radaros sebességmérő, amely már rendelkezik a szükséges MKEH (korábban OMH) típusvizsgálattal is. Jelenleg a forgalmazó Swarco Signelit ZRt. tesztüzemben használja saját telephelyük előtt pár hónapig, fejlemények utána várhatóak."
2) "A nagy vihart kavart sebességmérő közbeszerzések közül egy lezárult, a szerződéskötés is megtörtént. Ennek megfelelően novemberben az NJL Kft. 50 darab SCS-103 típusú mobil sebességmérőt szállíthat az ORFK-nak. A készülék újdonságairól később olvashattok az oldalon."
Forrás: www.sebessegmeres.info -
gzsolti111 #165 Nem! Azoknak kötelező egyformának lennie, különben semmit nem érnének... Azoknak van évente MKEH (korábban OMH) típusvizsgálat, ami kötelező! :) Ha nincs hitelesítve a mérőműszer, akkor elvielg nem mérhetnek vele... Arról azért nem beszélve, hogy merőben más egy igazi traffipax és egy sebességkijelző... pl. Elvben, szerkezetben...stb
De azok a sebességkijelzők csak tájékoztató jellegűek... -
tom235 #164 Egyébként ebből amit írsz, hogy a sebessékjilező táblák ugyanazzal a kocsival különböző sebességeket mértek, ennyi erővel akkor arra is lehet számítani, hogy a trafipaxok sem egyformák nem?