283
Trafipax
  • SimonCar
    utálom a trafipakszot. mindig bemérnek 550 el a városba. de még a nitrosbalackot nem is aktiváltam.
  • somikoma
    Feloldja.

#241: Úgy tudom Vas megyébe kell címezni a levelet ( az összeg 45k talán ), büntetőpont ha jól emlékszek nem jár.
    Levélben indokold ( vagy aki tette), hogy sok gyereket nevelsz, sok a rezsi.. blabla.. nem tudod egyben kifizetni, adjanak 3 havi bontást.
  • raptor22
    Ma kaptunk értesítőt, hogy még júl 27-én 50 helyett 70-el ment a kocsi, a fényképet már a neten megnéztük. (Szemét módon a domb alján álltak meg és úgy lőtték a lefele jövőket, szal ez elég geci dolog de hát...) A kérdés az, hogy a dolgok, hogy fognak tovább menni. A részletfizetést mikor, kitől kell majd kérni? Ha nem az üzemben tartó vezetett, hogy ne ő kapjon büntetőpontot, ha osztanak ezért (gondolom igen), mit kell tenni? Nagy hirtelen ennyi jutott eszembe, előre is köszönöm a segítséget!! Ha vki tud még 1-2 dolgot, hogy mit érdemes, kell tenni az ügybe azt is megköszönöm!!
  • SHADOWEYES7
    pedig de

KRESZ 14§

(6) Az (1) bekezdés c)-g) pontjában említett jelzőtábla hatálya a táblánál kezdődik és a következő útkereszteződés kezdetéig tart, kivéve, ha a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla ennél rövidebb távolságot jelöl meg, vagy a (7) bekezdésben említett jelzőtábla a tilalmat előbb feloldja.
  • öregember
    sztem nem
  • 16gaborm

Itt szerintetek mi a helyzet?
  • Krapu
    scs-103 az Orczy úton.

• Krapu
    Ment a számom:)
  • SZULTA
    Üdv!
    Ténleg Te vagy:)Észre se vettelek!
    Az az igazság hogy tudom a laser es a profi cucc de a led es is blokkol 100-200 merig az sztem tök jó!Amúgyis mert azon belül észre veszem a másik hogy városba mindig betartom a sebesség szabályokat de ténleg!Viszont városon kívűl már nem biztos:SÉs hát a lézerrel több száz méterről be tudnak mérni na ezt nemakarom!Eleve jó eséllyel indulok mivel elől nincs rendszámtábla!Viszont ha van leállító ember akkor szívtam:SDe ténleg mivel alapból betartom városon belül és általába városon kivűl nem mérnek + nincs rendszám elől kicsi az esélye hogy összejöhessen de én még kicsit meg fűszerezném egy ilyen blokkolóval mondom főleg a városon kivűli nagy távolságú mérés ellen ami sztem nagyon ritka!Laser interceptor legalább a duplájába kerül:Sannyit meg nem szánok rá:STalán ha lenne elől rendszámtáblám esetleg meg ha ténleg annyira mennék mindig de nem szoktam akkor elgondolkoznék egy komolyabbon:SHogy öszinte legyek sztem az a 35k-s kiyo tudom nem sokat vetne a latba de mégis van!És nagy távolságnál azis megvéd amire nekem pont szükségem lenne:SSajnos nem tudom a tel számodad de akkor szeretném elkérni privátba:)
  • Krapu
    Szia!

Saját véleményem, hogy nem szabad feltenni a ledes motyót és ha rám hallgatsz, akkor nem is teszed. Egy kis pénzt hozzácsapsz az echohoz és kapsz egy ceptort. Gondolod keress meg és segítek. Egyébként én is Jammertestgang tag vagyok
    Egyébként van egy fejes blokkoló. Csörögj rám nyugodtan.
  • SZULTA
    Üdv!
    Szeretnék pár kérdést fel tenni és segítséget kérni!
    Nagyjából jártas vagyok a blokkolók terén de vannak hiányosságaim.
    Én is szeretnék venni egyet a MOTOR - omra és vacilálok kettő lehetőség közül!Az egyik az Echo lasertek ami Frank nek is van amint látom a másik meg Kiyo laserpro2.Szerintem hatásosabb az echo de nem tudom mennyivel mivel jammertestgang nél ütköznek az eredmények néhol.Tudom tudom ezek "csak"ledes ek de az áruk miatt csak ezek jöhetnek szóba...Édesapámnak van laser interceptor 3 fejes na igen az más kategória...de visszatérve hozzám mivel kicsi a feülület sztem elég egy fej előre s hátulra is egy.Tudom hátulról mérnek az vszinű 100m en belül van de 1 fejes blokkolót úgyse árulnak.Frank nálad láttam a legolcsobban 60k ért jó ár az echo viszont 35k ért a kiyo laserpro2 se rossz ár!És hát szeretném ki kérni a véleményeteket!Hogy tud többet az echo?Megéri azt a 25k-t?Ha esetleg van még valami más táblázatba foglalt eredmény azt szívesen átnyálaznám!De várom a válaszotokat!Köszönöm Szépen!
    Üdv:SZULTA
  • Frank99
    így gondoltam, köszönöm.

felénk messzebbről mérnek, a legközelebbi lehetőség 200-300 m, így van időm lassítani. tervben van a lézerdiódás megvétele, de én ritkán megyek vidékre, a hazai pályán meg ismerem a szokásaikat,így még várok....
  • Krapu
    Az baj, hogy az SCS-103 csak 100méteren belül mér és fényképet készít. Magyarul, ha ezzel a műszerrel mérnek, akkor 100méteren belül van és mikor jelez az echo, akkor hiába lassítasz már meg volt a sebességed vagyis csekket kapsz. Egyébkéánt ugyanaz a lézer dolgozik benne, mint az scs-102-be, csak az videót készít, ezért tudják használni távolabbi mérésre is. Remélem így érthetően írtam le.
  • Frank99
    100 m-en lehet hogy már átlő, addigra én bőven fékezek....

én nem élek vissza vele, ha jelez, én mindig fékezek...

és tudomásom szerint ua. a lézer van benne, mint a 102-esben, de kiegészítették, gps és éjszakai móddal.

nem így van?
  • matyi0323
    Hali.
    Csak segíteni szeretnék, ( igaz múltkor nekem is jött csekk, de azóta "szert tettem " egy jó ismerősre..) tehát akit megismertem ő az aki a gyorshajtási ügyeknek a vezetője. Azt mondta, hoggy országosan mostmár minden fénykép Vas megyébe fut be.. ( én is onnan kaptam a csekket ).
    Tehát a lényeg, hogy ha tudjátok, hogy bemértek, akkor 15 percen belül még ki tudom töröltetni a képet...( például pm-be írsz majd ha érdekel ) ha ez letelne, akkor is meg tudom kérni ezt a nagyfőnököt, hogy intézzen ezt-azt.
    Ennyi szerettem volna. : )
    Ja de attól csak lassan! :D:D
  • Krapu
    Azt tudod e hogy az SCS-103-ak ellen nem vagy védve? 100métertől minden ledes cuccot átlő, egyedüli védelem a G9 és a Ceptor. Kis hazánkban meg a leggyakoribb mérés a rövid mérés:(
  • Krapu
    Ez így van, nem tud megmérni azonnal, akkor mér mást vagy engeded neki miután korrigáltad a sebességedet.
  • Krapu
    A blokkolási idő az attól függ, hogy melyik rendszert választod. G9 8sec vagy 4sec, Ceptor azt én konfigurálom be szoftveresen, hogy mennyi ideig blokkoljon, de lehet végtelen is. Stunczer autóját valóban én csináltam, elég régóta ismerem, de nem csak az ő autója készült nálam, azért 7 éve ezzel foglalkozom. Hogyha szeretnéd, hogy védjen az új műszerek (SCS-103) ellen is, akkor lézerdiódás blokkoló jöhet szóba, Antilaser G9 vagy Ceptor, természetesen függ, hogy milyen autó, milyen színű, hol helyezhetőek el a fejek stb. A legfontosabb egyébként, hogy beszerelés után meg kell mérni lézeres sebességmérővel, nekem 2 különböző van, amivel teszteljük az autókat.
    egy kis olvasnivaló:
    www.szigetshop.hu

www.interceptor-antilaser.hu
  • Frank99
    ECHO Lasertek van, 60.000,- Ft volt.
    2 éve van meg, egyszer ment el az egyik feje, a 2. autómban van azóta
  • raptor22
    Azért fosni ne fossák le:) még nem fog működni:) Erre voltam/vagyok kíváncsi, hogy lehet ezzel büntetlenül rohangálni.
  • öregember
    pont lefossák a rendőrök h van e zavaród v nincs
  • raptor22
    Azt tudtam, hogy detektort lehet használni itthon. Csak ezzel a blokkolóval nem vagyok tisztába, hogy mennyire szabad vagy nem. Nézegettem olyan teszteket ahol, 7 sec-ig blokkolt majd engedte mérni a műszert. Meg olyat is ami végig blokkolta. Ilyen esetben a rendőr feltételezheti, hogy blokkolót használsz, ha nagyon szemét akar lenni akár utánad is mehet, aztán szivathat ha tud:)
    Ha jól emlékszem evo fórumon is szoktál írni ugye? Stunci X-ét is te véded?:) Am egy valamire való detektor mibe kerül? Olyan szinten elszaporodtak Nyíregyházán a mérések, hogy csak na. Múltkor volt is izgulás, hogy jön e a csekk vagy nem, de eltelt békésen a 60 nap:)
  • autoszimulator
    milyen árkategóriájú védőrendszered van?
  • Krapu
    Nem tud mit csinálni, ugyanis használható Magyarországon. 2003 óta foglalkozom ezekkel és egyetlen egy ügyfelem sem jelezte azóta, hogy cseszegették volna. Egy a lényeg, hogy ha mérés van, akkor lelassítasz majd kikapcsolod, hogy legyen sikerélménye, mert vannak olyan rendszerek amik olyan komolyak, hogy ha jó beállítás, megfelelő fej szám és elhelyezés, akkor elmész a mérő mellett, úgy hogy nem tud megmérni, még ha a feje tetejére áll akkor sem! JTG és JFG (blokkolás a mérőműszerig és blokkolás a mérőműszertől)
  • Frank99
    "Szabad használni?

Igen. 2003 vége óta szabadon tarthatók, s legálisan használhatóak a radar-detektorok országunkban, a lézerblokkoló, mint olyan sem található meg a hazai rendeletekben. "

mondjuk sztem előbb-utóbb bekerül a rendeletekbe.... de addig is szépen jelez, engem hetente 10-15x biztos mérnek, mert nálunk 24 órában 3 rendőr ül a kocsiban Keszthelyen :-)))

eddig a legnagyobb távolság, ahonnan bemértek, 1,2 km volt, bőven idő fékezni a 150-200 m-ig, ahol tudnak normális és olvasható rendszámot fotózni.
  • Frank99
    nem teheti:

itt olvahatsz sokat!
  • raptor22
    A jelzőről tudtam, hogy szabad használni. Csak ezekkel a zavarókkal, blokkolókkal nem vagyok tisztába. Nekem azt mondták, hogyha a rendőr észreveszi, hogy a kocsiba olyan van, akkor van nagy baj.
  • Frank99
    Mo-on nem tilos a lezerblokkoló és jelző használata.
    a radarzavaró az tilos....
  • raptor22
    Azt jól tudom, hogy ha rámérnek a kocsira és a blokkoló miatt nem tudnak sebességet mérni (a mérés teljes időtartama alatt), akkor fordulnak az ember után és meglesik, hogy ugyan mért nem sikerült?
    És ha tényleg ott figyel a blokkoló akkor ott helyben szedik is le a rendszámtáblát és megy a büntetés??
  • 16gaborm
    KSR-280 rendszámú fehér Opel Movano értékes fényképeket készít jó pénzért Veszprém környékén!! Figyeljétek!!!! Bármelyik útmentén leállnak hátsó vagy oldalsó tolóajtó résnyire nyitva épphogy kilásson a kamera és már készülnek is az értékes fotók!!
  • iszakos
    Köszönöm az infókat mindenkitől,de a jogszabály változás miatt,már nem érint ez a probléma kör jelenleg!:)
  • gzsolti111
    Attól függ mennyire lát rá... (autótól is függ, környezettől is...) (Pl. ha alacsony a kocsi akkor rálát ugyan, de a rendszám nem látszik a szalagkorlát miatt...) De autóból szerintem nem azt a sávot nézik, hidd el! Hanem azt, amiben állnak.
  • iszakos
    kresz 2010
    Ez szerint vissza hozták az autópályás 3500 kg-ot!
    Tehát lehet menni kisteherautóval 130-al!:)
  • 16gaborm
    Nekem olyan információm van erről a trafipaxos dologról hogy 60nap a hivatalos adat,de itt Veszprém Megyében ennek a lefutási ideje 2-3hét ha volt valami gyorshajtás vagy akármi akkor ennyi időn belül kapunk a rendőrségtől egy levelet hogy lefényképeztek!!!

HA NEM HELYESEN TUDOK VALAMI NYUGODTAN JAVÍTSATOK KI!!
    Nekem letelt a 3 hét.......
  • raptor22
    Ma sikerült nekem is beleszaladnom egybe. 50nél kb 70el mentem felüljáróról lefele, a piszkosok meg lent álltak. Hol máshol:S ahelyett hogy a sík aszfalton autózókat mérnék! Ezek szerint 2-3 hét múlva jön vmi papír, hogy száguldoztam, és 60 napon belül meg a csekk? Fellebbezésről hallott valaki vmi? Nekem mondtak, ilyet de még utána kérdeznek, hogy van e ilyen.
  • Frank99
    ahol rálát az autóra a lézer.
    a másik sávban is...
  • iszakos
    Nekem egy olyan kérdésem van,ha autópályán személyautóból mérnek akkor csak azt a pályaoldalt tudják ellenőrizni amiben állnak,vagy átlátnak a másik pálya oldalra is?
    Mert kétszer volt olyan,hogy a másik pálya oldalon mértek álló autóból,és érdekelne várja e büntit.azon szakaszon volt a sávok közötti szalagkorlát,meg háló is.Mert azt tudom,ha felüljáróról mérnek,akkor belátják mind a két pálya oldalt.
  • 16gaborm
    Utána kérdeztem a mai napon is 2-3 héten belül kap a páciens értesítés(levelet) hogy ha volt gyorshajtás!!!
    Te a teljes ügy(csekk) végére gondoltál a 60 nappal,nem?
  • 16gaborm
    Veszprém Megyei Rendőrkapitányságon azt mondták hogy ha volt valami (gyorshajtás) akkor 2héten belül küldenek levelet!!A 60nap lehet a büntetés kiszabásáig tart,nem?
  • öregember
    60 nap...