Magatehetetlen jogvédők

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem a jogvédõk, nem is csak az elõadóktól kapják a nagy lóvét, hanem a gyártóktól. Ugyanis mi lesz a gyárakkal "ó a szegényekkel" ha nem kell majd cd-ket nyomniuk.Ez egy ördögi kõr de mégis a kicsiket, minket bántanak, mert hát a pénz nagy úr! Meg ha már számokkal dobálóznak a tisztelt urak, akkor azt is vezessék már le, ha a bíróság megitél nekik mondjuk 1 millát, abból mennyi marad a saját zsebükbe!
Amúgy most már nem árt ha egy kicsit õket is megfingatná valaki.
Mike at home
azért mert azt akarják, ne legyen legális

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

tökös cikk!
grat!
Tetszik a cikk. Jó kis írás lett. Csak így tovább, dögöljön meg a sok ingyenélõ.

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

arty
körbe kell nézni egy buszon reggel: minden fülben mp3 lejátszó, de legálisan mp3-at nem vehetsz (itthon) ...

akkor sem vennék cd-t, ha olcsó lenne, dögöljenek éhen.

Forza.

Hogyne lehetne 😊

Tell me if you wanna relive this orgasmic experience!

Most szinte mindenhol fogják emelni a net szávszélleséget. Ebbõl is az fog következni ,hogy akinek van az tölteni fog.Mert ugye azt senki nem gondolja komolyan hogy azért gyorsul egyre jobban a net,hogy ne tölts le semmit vele. Filmet meg Mo gon legálisan tölthetsz le saját célra úgy tudom.Akkor meg mit sírnak itt a jogvédök,ilyen a törvény! Ráadásul ott a matrica,amit azért fizetsz hogy másolt cuucot írsz rá.
Jó a cikk! Így tovább!
nyugodj bele hogy lehet azon a porton torrentezni....
pepe792
no comment. Király a cikk.

akyyy
jó ksi cikk.nézzük a hszeket

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Egyszerûbb börtönbe csukni azokat, akiknek nincsen illegális film/zene otthonukban, õk jóval kevesebben vannak<#mf1>

Az ASVA (meg a többi hasonszõrû) mást sem tesz, csak siránkozik, meg hazudozik összevissza. Közben persze tartja a markát is. Talán be kéne fejezni a hazudozást a számokról (nem egyszer saját maguk által közölt adatok sincsenek egymással köszönõviszonyban sem, tessék csak utánaszámolni) meg arról, hogy hazug módon bûnözõknek akarják beállítnai azokat, akik nem tettek semmi illegálisat. Érdekes, hogy a törvényeknek azon részét ami nem tetszik nekik, azokat nem tartják kötelezõnek, míg a többit saját kedvükre (át)értelmezik, meg kreálnak légbõl kapott vádakat.

Meg jó lenne ha nem a szart próbálnák letuszkolni az emberek torkán irreális áron a zene- és filmipar résztvevõi. Valaki egyszer megkérdezte, miért van, hogy egy ezresért lehet kapni (nem is rossz!) filmeket dvd-n, zenei cd-t meg nem (magyart sem).

Megjegyzem, anno is sírtak mikor kazetták voltak csak, hogy a sok zenei kazetta hamisítás/másolás miatt mennek majd tönkre. (Megjegyzem, lemezboltokban is megszokott volt, hogy némi pénzért átmásolták kazettára ami kellett az embereknek. A video korszakban mindenki vidáman cserélgette és másolgatta a filmeket.) Mégsem történt meg. Most mások az eszközök de a történet ugyanaz. Ami igényes, és reális áron kapható arra fognak adni pénzt.

Ha a maguk által produkált szar kezdi elönteni õket, talán nem kéne ilyen hangosan kiabálni és megpróbálni másra kenni.

Minden jog fenntartva!

Bocs, leech, csak már közelg az Alzheimer 😞
Egy. Érdekes, mert ott még leacherekrõl szól a dolog, nem seederekrõl. Azt nem sikerült visszaguglizni, hogy honnan indult el a gondolat.
ép a 80 vanason keresztül lehet tölteni nyugodtan 😄

Teljesen egyetertek a cikkel! <#eljen>
Egyebkent miota 500-1000 forintert lehet igenyes filmet is talalni, eleg nagy lett a DVD gyujtemenyem. Olyat is megvettem eredetiben (mint ahogy nehany elottem hozzaszolo is), ami mar megvolt (megiscsak tovabb el egy preselt DVD, es jobban is nez ki).

silanor
Szeretnem megkerdezni a cikk irot, hogy ezt a TV2-os seed-elos dolgot honnan vette? Mert itt minden port le van tiltva. Csak a legfontosabbak hasznalhatoak (80,..) Igy nem igazan tudom elhinni a dolgot.

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

és magasról tesznek minden európai gyakorlatra amit hozzájuk hasonló de értelmesen müködõ (valóban segítõ) intézet csinál

lévén hogy ami pénzt benyelnek az senkihez nem jut el csak sajátmagukhoz és a igen szük támogatóikhoz 😄

asva=agyatlan szarista (politikus rokonok ) vérlázítóan abberált
emberek gyülekezete
nem azt mondom hogy elvileg nem lenne szükség ilyen szervezetre csak azt hogy õ róluk mindenki tudja hogy nem csinálnak semmit a lopáson kívül

Molnibalage
Az hagyján, de tudtátok hogy asszem az eddig kiadott zenei mûvek kb. 98% nem elérhetõ legálisan a jogdíjak miatt (ez könyvre is igaz). Senkinek nem éri meg kiadni, de ha valakitõl letöltöd, mert neki megvan, akkor az jogsértés. VICC a javából. Tehát az emberiség által felhalmozott kultúra és tudás 98% (!) ELVÉSZ!!!(Persze van amiért nem kár, de azért ez megdöbbentõ arány.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Jó cikk
Mike
én azt sem értem miért baj az ha tisztelt userek a zenék videoklippjeit cserélgetik egymást között, hiszen "legálisan" is hozzá tudnék ehhez jutni, csak vennem kell egy merevlemezes felvevõt, rálökni a vivát, aztán nap végén szemezgetni. csakhogy nekem erre nincs idõm, akkor jiért baj, hogy más megcsinálja helyettem, és pláne az, hogy nem kér érte pénzt? ez simán szabad felhasználás

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
hörögnek azok is
lásd pl. bûnrossz Üvegtigris 2, Argo, stb

Mike
csak tudod Mo-n ha kiállsz hogy elénekeld a számaidat (amit magad irtál) akkor megjelennek a jogvédõk és pénzt követelnek tõled

Mike
"aki már leszedett ingyen egy filmet, azt nagyon nehezen lehet visszaterelni a fizetõs részre" ez szerintem nem igaz, nem kell visszaterelni, mehet a kettõ párhuzamosan is

Mike
a filmek árával nincs baj, sõt szvsz túl alacsonyak, mindenkinek leesik a fájdalomküszöbe, és így az igényes kiadások kerülhetnek veszélybe, vagyis a kutya nem fogja megvenni, és akkor marad nekünk a tömeghulladék
1k-ba nem nagyon fér bele az igényes szinkron, igényes csomagolás

Az egyik szemem sir a másik pedig nevet.
1, Dani ismét írt egy alapos és jó cikket.
2, holnap kiszáll hozzá az ASVA a rendõrséggel, odatérdeltetik a notebookja mellé és egy másolt cédével agyonlövik.

Mi meg hülyén nézzük youtube-on az egészet, meg commentezünk, hogy a durva annyukat, oszt ennyi. Csinálni kéne már valamit. Pl kibaszni a parlamentbõl azt, aki nem ért velünk egyet.

Amúgy a wareznak vége, torrent van és décé.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Mike
a mozival meg az a baj, hogy a jegyárak átlépték a fájdalomküszöböt, illetve a dvd kivégezte a mozit
mert rendben hogy a dvd nem mozi, de míg egy 4 fõs család ma 6-7k-ért néz meg egy filmet ugyanazt dvd-n megkapja 3-4k-ért, illetve a 9-11k kicsit egy filmért kicsit sok, szal vagy dvd vagy mozi

arról hogy miért éri meg a drága jegy, az Intercomot kéne megkérdezni, aki most vonult ki a mozipiacról

Azt kell mondjam hogy 100%-ig egyetértek azzal amit írtál,és szomorú hogy a kiadók szarnak a kínálatra.Hát majd ki lesz elégítve warezból...
Tetsuo
Ez a cikk még nekem is tetszett! Az meg már nem semmi! 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

MECRATS
<#eljen>

. . .

Mike
a DVD eladások szépen nõnek, szal azzal elõállni, hogy rohatt letöltõk, max gúnykacaj kiséretében lehet

úgy tûnik és nagyon remélem hogy a filmeseknek több eszük van mint a zenei kiadóknak persze a filmeknél is vannak vadhajtások, megveszem a DVD-t erre mit vágnak a pofámba? NE LOPJ! máshol megköszönik a vásárlást, szal

Mike
a beszedett pénzbõl szép és nagy szákházat lehet építeni (lásd Artisjus) meg pár naplopó vigan eléldegél, néha kiáll óbégatni, meg minden évben csinálnak egy javuló statisztikát hogy mennyire hatékonyak
király kis biznisz

Mike
én is csinálok vmi jogvédõ szervezetet és eztán pénzt szedek nemtommire, még majd kitalálom

NEXUS6
<#eljen>

Ez jól sikerült cikk, tök jól összefoglaltad a fontosabb szempontokat, benne volt a saját álláspontod vastagon. Érzelmek is jöttek ki belõle és a hangvétele is inkább a netnek, nem pedig archaikusan az írottsajtónak felelt meg, ja, és mellette elkerülte az indexes-origos posztmodern-kváziértelmiségi-mindentfikázós parakovácsos-nihillista-gügyögõs stílust is!

Kúl😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sanyix
Hát ezt csak úgy kitalálják mert pár idióta azt hiszi hogy amit letöltünk, ha nem tudnánk letölteni mind megvennénk, ami persze nem igaz, énis sokszor töltöttem úgy hogy letöltöttem, megnéztem, nemtetszett töröltem.
Szal azt a károkozást el lehet osztani kb 10-el, nem is beszélve arról hogy nem károkozás, hanem simán kisebb bevétel (a fejeseknek az 5 merci, és 5 bmw mellé nem fér ki még egy ferrari enzo).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Elég sok módszer van, amivel lehet ingyen filmeket letölteni, de mindegyikrõl elmondható hogy macerás és sok idõ kell hozzá. Meg az ember, amit letöltött azt nem szívesen törli le.

Ha ki lehetne válogatni egy nagy választékkal rendelkezõ és jól összeállított katalógusból, akkor sokan nem töltenének ilyen forrásokból.

A T-online-nak lesz egy hasonló kezdeményezése, bár nem közel sem tetszik mert real-time jön a cuccos, más közben nem internetezhet mert megakad. Meg gondolom a kínálat sem lesz túl nagy és olcsón sem adják. De azért lassan halad a világ.
Gondolkodni kell, nem höbörögni! (ASVA-ra gondolok)

A cikk pedig nagyon jó!
Király cikk! <#eljen>

Cuchulainn
Jó a cikk!
Különösen undorító dolognak tartom a letöltések elleni rinyálást, mikor azt szajkózzák, hogy legyek jófiú, ne töltsem le, vagyem meg, nézzem TV-n.
Tényleg? Szóval várjak 3-4 évet, míg az általam kedvelt sorozatot kegyeskedik megvenni valamelyik TV csatorna, aztán összevágva, elcseszett szinkronnal éjjel egy órától tízpercenként negyedórás reklámszünettel leadja, és még jól járunk, ha nem hagyják abba a felénél újabb 3 évre, mire az újabb évadoknak is leesik az ára. És jól megszedi magát rajta, mert itthon még "új" a sorozat, csak itt, csak most csak önöknek, szenzáció meg halleluja miközben külföldön már a tizedik évad megy belõle.
Ja hogy ez már nem mûködik? Kezdjünk csak nyavajogni, meg jogvédeni, meg hivatkozzunk arra mennyi kárt okozunk a készítõknek. Holott csak annyi történt, hogy már nem olyan egyszerû a markunkban tartani a nagyérdemût, mert ha túl sok szart borítunk elé, akkor most már tud máshová menni.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

apám! 😉

::: http://www.keksz.net | photo&videoportal

Miért is nem látunk sose alkotókat hõbörögni a torrent miatt (egy-két kergebirka kivételével)? Mindig csak a "jogvédõk" hõbörögnek és közben ott sarcolnak, ahol tudnak. Én nagyon szívesen kifizetek 5000 Ft-ot egy filmért / CD-ért, ha abból nem 4500 Ft a "jogvédõk" zsebébe vándorol.

Az meg a másik dolog, hogy elmegyek egy lemezboltba: "Van ez az album?" "Nincs". A 20. után már elég unalmas.

http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/

vortel
a cikk legnagyobb mondatai:

"Én biza vennék 300 forintért egy torrent fájlt, amivel egy jó film minõségi kópiáját tölthetem le. Kevés a 300 a kiadónak? Akkor töltjük tovább ingyen."

ennyi<#mf1>

Az vesse rám az első követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN

Én csak azt nem értem ha készül 1 amcsi film kb 150 milkából és vetítések után hoz mondjuk 600 milkát az 4 szeres píz akkor miért kell dvd-n 4000-ért utána árulni???
tudom jogdíj stb de ennyiért...

asrock p45r2000|quad6600|sapphire hd 4850|geil ultra 2*2Gb 1066Mhz

Teppik Amon
kiváló cikk. Egyet kell hogy értsek vele. Énis fizetnék 300 Ft-ot egy filmért. Hiszen nem kell legyártani, szállítani, raktározni, csomagolni, boltokba szétosztani. Letöltöm, megnézem, ha jó kiírom legálisan.
"(40 milliárd forint) kárt okozunk a letöltésekkel évente." ?? Ezeket az adatokat honnan a túróból veszik? Nevetséges.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

ja, csinálhatna valami már valami rendszert amit könnyû kezelni/másolni/integrálni amivel a szerzõk árulhatják a dalaikat. Mint mikor az õstermelõ felmegy a városba és eladja a hagymát, krumplit. Fura hogy eddig többnyire csak kalózkodásra használható rendszereket fejlesztettek pl. napster, torrent. Mindenki jól járna(kivéve a kiadók és a kommersz gagyi "produkciók" amik csak a reklámtól mennek, de az meg nem érdekel).

Sir Quno Jedi
No eddig a kalózok a fúj rohatttalpú bides népség, mosmeg õk az zászok?!! Mik vannak-e! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mrzed001
Közel sem kellene übersávszél hozzá, elég lenne egy legális torrentrendszer (nem kell milliárdokban gondolkodni, sztem pölö endlessesek párszázmisiért is megcsinálnák 😉 ), a feltöltõknek megfelelõ "juttatási" rendszerrel .... ezt már rég kitalálták okos emberek, csak meg kellene csinálni ...
A tesó/ócsen meg árulhat amit akar, én NEM akarok egy nyavajás filmért elmászni oda
Egyébként továbbra is ez a véleményem:
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1169573187&no=20

Ja, és pozitív a cikk, végre valaki ki merte mondani itt is a lényeget (aztán ha jönnek a verõlegények majd írj és megyünk <#zavart1>)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Jo cikk.