112
  • FLD
    ha van MO felé 100Mbit/sec kapcsolat a szervergépfelől, akkor erre a gépre mennyi user tud egyszerre csatlakozni 8Mbit/sec-es kapcsolattal, ugy hogy ne akadozzanak a filmek(most a 100.000-1000.000 user egyszerre-t tegyük félre)?
  • assdf
    Na ne viccelj már, ezt melyik világban számoltad ki?
    Én pl legutobb egy smsben fizetős weboldalról szedtem le filmeket, kb 1 mega/seccel. És nem hiszem hogy 600 milkát öltek volna bele...

Más: most öszintén, ki az a hülye aki online nézi meg a filmet és nem tölti le? igy is ugy is le kell tölteni a filmet akkor meg már legyen ott a merevlemezemen. Aztán tényleg minek ezer gép? néhány nagy teljesitményü szerver már igencsak ki tudja szolgálni a usereket és ez nem 500 millió ez baromság. már egy néhány milliós (10-20) géppark is bőven elég. Aztán mi az hogy 100.000-1 milla user? ez marhaság. Sosem lesz ennyi user egyidejüleg aktiv, legalábbis seholsem az elképzelhető legnagyobb userszámra alapoznak. gondolom te sem láttál még egy cd/dvd üzletben egyszerre tizezer embert attól függetlenül hogy elméletileg lehetne... Aztán azt is elfelejted hogy ezeknek a projekteknek nem szokás csak úgy nekiesni mint foxi a lábtörlőnek. Előszőr elinditják kevés géppel nem nagy tartalommal, és ahogy nő a népszerüség egyre nagyobb és nagyobb lesz. Ugyebár a google sem milliárdos gépparkal inditott.
    Szóval simám megvalósitják.
  • shusaku
    Undorító, amit a kiadók művelnek, de most már nincs messze az az idő, hogy lépést tartsanak a fejlődéssel, most már "mindenkinek" van netje, a következő forradalom, a sávszélesség drasztikus növekedése lesz, rá fognak jönni, hogy más irányban kell elindulniuk, mert a warez már igencsak szorongatja a tökeiket, és ha most nem lépnek, ki fognak pusztulni mint a dinoszauruszok. Szerintem már kezdik belátni, hogy a letöltők ellen boszorkányüldözés a visszájára sült el.
  • FLD
    100.000-1000.000 felhasználót mennyi gép/sávszélesség által lehetne ugy kiszolgálni, hogy az usereknek(mindegyiknek) 8Mbit/sec-es a sávszélessége? Ja és a film ne akadozzon semennyire.
    Amugy a filmeket meg is lehetne letöltés nélkül nézni.
  • nedudu
    Miért kellene 1000 gép? Miért 50.000 a szerver elhelyezés? Egy ilyen beruházásnál lényegesen olcsóbb az elhelyezés.
  • FLD
    Egyetértek veled teljesen, épp ma számoltam ki, hogy milyen bődületes kezdeti befektetést igényel egy igazi online téka:
    1000 gép ára: 500.000.000ft
    +
    100Mbit/sec gépenként: 50.000ft/hó
    1000*50.000=50.000.000ft/hó bérleti díj(szerverelhelyezés)
    vagyis ehhez a projecthez kell: min.: 600.000.000ft
    A bevétel kb.: 100.000 felhasználó/nap-tól éri meg
    és kb.: 1000film lenne megtekinthető ennyi összegből + amit kihagytam a jogdíj
    Aki meg szeretne egy ilyen céget csinálni annak milliárdokat kell befektetnie, ami ki tudja, hogy mikor térülne meg.
  • The Termentor
    kompakt lemez lemez :DDD
  • kow83
    Kíváncsi vagyok mikor perelnek be majd az új torrent oldalam miatt, ami hamarosan indulni fog :)

A cikk pedig nagyon tuti, sok ilyet még!
  • The Termentor
    "Kevés a 300 a kiadónak? Akkor töltjük tovább ingyen."
    VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá
    !!!RESPEKT!!!
    Sajna nem kell túl igényesnek lenni hogy warezoljak, csak azt sajnálom hogy a piacon kamerás filmekkel basszák át a jóhiszemű felvilágosultat. A béklyóból már kiszabadultunk, most jön a belépés(kilépés) az ideák világába. Csak nehogy megvakuljunk...
  • Mr Gumby
    Magatelhetetlen jogvédők.

Na kiváncsi leszek, hogy lép-e valamit erre a cikkre a Pro$zart... őőő A$VA.
  • kiskertész
    Szerintem a jogvédők, nem is csak az előadóktól kapják a nagy lóvét, hanem a gyártóktól. Ugyanis mi lesz a gyárakkal "ó a szegényekkel" ha nem kell majd cd-ket nyomniuk.Ez egy ördögi kőr de mégis a kicsiket, minket bántanak, mert hát a pénz nagy úr! Meg ha már számokkal dobálóznak a tisztelt urak, akkor azt is vezessék már le, ha a bíróság megitél nekik mondjuk 1 millát, abból mennyi marad a saját zsebükbe!
    Amúgy most már nem árt ha egy kicsit őket is megfingatná valaki.
  • Mike at home
    azért mert azt akarják, ne legyen legális
  • blakshep
    tökös cikk!
    grat!
  • nedudu
    Tetszik a cikk. Jó kis írás lett. Csak így tovább, dögöljön meg a sok ingyenélő.
  • arty
    körbe kell nézni egy buszon reggel: minden fülben mp3 lejátszó, de legálisan mp3-at nem vehetsz (itthon) ...

akkor sem vennék cd-t, ha olcsó lenne, dögöljenek éhen.
  • Denniske
    Hogyne lehetne :)
  • Riddick
    Most szinte mindenhol fogják emelni a net szávszélleséget. Ebből is az fog következni ,hogy akinek van az tölteni fog.Mert ugye azt senki nem gondolja komolyan hogy azért gyorsul egyre jobban a net,hogy ne tölts le semmit vele. Filmet meg Mo gon legálisan tölthetsz le saját célra úgy tudom.Akkor meg mit sírnak itt a jogvédök,ilyen a törvény! Ráadásul ott a matrica,amit azért fizetsz hogy másolt cuucot írsz rá.
  • Riddick
    Jó a cikk! Így tovább!
  • Balage74
    nyugodj bele hogy lehet azon a porton torrentezni....
  • pepe792
    no comment. Király a cikk.
  • akyyy
    jó ksi cikk.nézzük a hszeket
  • syn7h37ic
    Egyszerűbb börtönbe csukni azokat, akiknek nincsen illegális film/zene otthonukban, ők jóval kevesebben vannak
  • Polemius
    Az ASVA (meg a többi hasonszőrű) mást sem tesz, csak siránkozik, meg hazudozik összevissza. Közben persze tartja a markát is. Talán be kéne fejezni a hazudozást a számokról (nem egyszer saját maguk által közölt adatok sincsenek egymással köszönőviszonyban sem, tessék csak utánaszámolni) meg arról, hogy hazug módon bűnözőknek akarják beállítnai azokat, akik nem tettek semmi illegálisat. Érdekes, hogy a törvényeknek azon részét ami nem tetszik nekik, azokat nem tartják kötelezőnek, míg a többit saját kedvükre (át)értelmezik, meg kreálnak légből kapott vádakat.

Meg jó lenne ha nem a szart próbálnák letuszkolni az emberek torkán irreális áron a zene- és filmipar résztvevői. Valaki egyszer megkérdezte, miért van, hogy egy ezresért lehet kapni (nem is rossz!) filmeket dvd-n, zenei cd-t meg nem (magyart sem).

Megjegyzem, anno is sírtak mikor kazetták voltak csak, hogy a sok zenei kazetta hamisítás/másolás miatt mennek majd tönkre. (Megjegyzem, lemezboltokban is megszokott volt, hogy némi pénzért átmásolták kazettára ami kellett az embereknek. A video korszakban mindenki vidáman cserélgette és másolgatta a filmeket.) Mégsem történt meg. Most mások az eszközök de a történet ugyanaz. Ami igényes, és reális áron kapható arra fognak adni pénzt.

Ha a maguk által produkált szar kezdi elönteni őket, talán nem kéne ilyen hangosan kiabálni és megpróbálni másra kenni.
  • bakagaijin
    Bocs, leech, csak már közelg az Alzheimer :(
  • bakagaijin
    Egy. Érdekes, mert ott még leacherekről szól a dolog, nem seederekről. Azt nem sikerült visszaguglizni, hogy honnan indult el a gondolat.
  • BCs design
    ép a 80 vanason keresztül lehet tölteni nyugodtan :D
  • KoS
    Teljesen egyetertek a cikkel!
    Egyebkent miota 500-1000 forintert lehet igenyes filmet is talalni, eleg nagy lett a DVD gyujtemenyem. Olyat is megvettem eredetiben (mint ahogy nehany elottem hozzaszolo is), ami mar megvolt (megiscsak tovabb el egy preselt DVD, es jobban is nez ki).
  • silanor
    Szeretnem megkerdezni a cikk irot, hogy ezt a TV2-os seed-elos dolgot honnan vette? Mert itt minden port le van tiltva. Csak a legfontosabbak hasznalhatoak (80,..) Igy nem igazan tudom elhinni a dolgot.
  • BCs design
    és magasról tesznek minden európai gyakorlatra amit hozzájuk hasonló de értelmesen müködő (valóban segítő) intézet csinál
  • BCs design
    lévén hogy ami pénzt benyelnek az senkihez nem jut el csak sajátmagukhoz és a igen szük támogatóikhoz :D
  • BCs design
    asva=agyatlan szarista (politikus rokonok ) vérlázítóan abberált
    emberek gyülekezete
    nem azt mondom hogy elvileg nem lenne szükség ilyen szervezetre csak azt hogy ő róluk mindenki tudja hogy nem csinálnak semmit a lopáson kívül
  • Molnibalage
    Az hagyján, de tudtátok hogy asszem az eddig kiadott zenei művek kb. 98% nem elérhető legálisan a jogdíjak miatt (ez könyvre is igaz). Senkinek nem éri meg kiadni, de ha valakitől letöltöd, mert neki megvan, akkor az jogsértés. VICC a javából. Tehát az emberiség által felhalmozott kultúra és tudás 98% (!) ELVÉSZ!!!(Persze van amiért nem kár, de azért ez megdöbbentő arány.)
  • Dodo55
    Jó cikk
  • Mike
    én azt sem értem miért baj az ha tisztelt userek a zenék videoklippjeit cserélgetik egymást között, hiszen "legálisan" is hozzá tudnék ehhez jutni, csak vennem kell egy merevlemezes felvevőt, rálökni a vivát, aztán nap végén szemezgetni. csakhogy nekem erre nincs időm, akkor jiért baj, hogy más megcsinálja helyettem, és pláne az, hogy nem kér érte pénzt? ez simán szabad felhasználás
  • Mike
    hörögnek azok is
    lásd pl. bűnrossz Üvegtigris 2, Argo, stb
  • Mike
    csak tudod Mo-n ha kiállsz hogy elénekeld a számaidat (amit magad irtál) akkor megjelennek a jogvédők és pénzt követelnek tőled
  • Mike
    "aki már leszedett ingyen egy filmet, azt nagyon nehezen lehet visszaterelni a fizetős részre" ez szerintem nem igaz, nem kell visszaterelni, mehet a kettő párhuzamosan is
  • Mike
    a filmek árával nincs baj, sőt szvsz túl alacsonyak, mindenkinek leesik a fájdalomküszöbe, és így az igényes kiadások kerülhetnek veszélybe, vagyis a kutya nem fogja megvenni, és akkor marad nekünk a tömeghulladék
    1k-ba nem nagyon fér bele az igényes szinkron, igényes csomagolás
  • irkab1rka
    Az egyik szemem sir a másik pedig nevet.
    1, Dani ismét írt egy alapos és jó cikket.
    2, holnap kiszáll hozzá az ASVA a rendőrséggel, odatérdeltetik a notebookja mellé és egy másolt cédével agyonlövik.

Mi meg hülyén nézzük youtube-on az egészet, meg commentezünk, hogy a durva annyukat, oszt ennyi. Csinálni kéne már valamit. Pl kibaszni a parlamentből azt, aki nem ért velünk egyet.

Amúgy a wareznak vége, torrent van és décé.
  • Mike
    a mozival meg az a baj, hogy a jegyárak átlépték a fájdalomküszöböt, illetve a dvd kivégezte a mozit
    mert rendben hogy a dvd nem mozi, de míg egy 4 fős család ma 6-7k-ért néz meg egy filmet ugyanazt dvd-n megkapja 3-4k-ért, illetve a 9-11k kicsit egy filmért kicsit sok, szal vagy dvd vagy mozi

arról hogy miért éri meg a drága jegy, az Intercomot kéne megkérdezni, aki most vonult ki a mozipiacról