Muffin receptek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

¸.•\'´¯)¸,ø¤°`bbMaister©`°¤ø,¸(¯`\'•.¸
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
+ akinek irom valasz en is 65 kg vok es nem tom mennyit birnek meg enni de sztem birnek rendesen mert en naon nem novok bazze edzek meg minden faxom zabalok annyit mint haz es nem novok :D tull sok a gyomorsavam meg gyors anyag csere <#idiota>#idiota> van hopgy 1 nap eszem es meg is fogyok 3 kg-t nem tom hogy valtozo hanmy kg vok de mostanaba mindig 60 felett :D
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
egy egyén 200/másodperc hozzászólást generált
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
help
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
866 spam 4 óra alatt????
Höm...Nékün a nagytesóm csinál de abban ilyan smarties van...
K.finom...

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
muttert 2 éve karácsonykor leptem meg egy muffin sütõ tepsivel, de túljól sült el a dolog... teljesen leszokott más süteményekrõl, hónapokon keresztül csak muffinokat készített, eléggé meguntam :( Mára csak a friss csokis-diós megy le a torkomon.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Elektromos sütõvel 200 fokon
Nem lett baja csak úgy nézett ki mint egy "kuki"
Fehérboros, mazsolás muffin
Hozzávalók (12 db): 2 db tojás, 15 dkg barnacukor, 15 dkg reszelt sárgadinnye vagy alma, 2 evõkanál méz, 1,5 dl étolaj, 2 dl fûszeres bor (pl. muskotályos), 30 dkg liszt, 1 dkg sütõpor.
A formákat kivajazzuk. A tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, mézet alaposan, 4-5 percig összekeverjük. Rövid ideig pihentetjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bort és utána az olajat. Ismét pihentetjük. Hozzákeverjük a sütõporral elkevert lisztet. Kb. 6-8 órára hûtõbe tesszük, közben többször átkeverjük. Nyomózsákkal vagy beolajozott evõkanállal a masszát a formákba töltjük. 180 °C-on 30-35 percet sütjük. Miután kihûlt, a tetejét porcukorral meghintjük

Szüreti torta cserépben sütve
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 1 db tojás, késhegynyi sütõpor, késhegynyi só, 1 dl must (muskotályos)
A töltelékhez: 10 dkg kalács kockákra vágva, 10 dkg mazsola, 15 dkg szilva (lehet aszalt is), 4 dl must (lehetõleg édes), 4 db tojás, 3 evõkanál cukor.
A fenti alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd hûtõbe tesszük 2-3 órára. Ezután kinyújtjuk 5 mm vastagságúra és a kivajazott cserépedényt kibéleljük vele. (Ha a cserépedényt még nem használtuk, elõtte enyhén kivajazva, üresen "kisütjük".) Kb. 180 °C-ra felmelegített sütõben 10 percig elõsütjük. Ebbe a félig kisütött tésztával bélelt cserépedénybe tesszük az összevágott kalácsot, a mazsolát, a kockázott szilvát. Erre öntjük rá a mustot, melyet elõtte alaposan felvertünk a tojásokkal és a cukorral. Tovább sütjük 180 °C-on, kb. 50 percet.
Mit lehet vele tenni,hogy ne follyon ki és szép legyen a teteje?
Meg kell szurkálni vagy egyéb praktika?
Hozzávalók ismét 12 darabhoz:
20 dkg fõzõcsokoládé, 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 tasak sütõpor, 17 dkg margarin, 1 ek. instant kávé, 1 dl tej, 3 tojás, 5 dkg mazsola
Elõkészítés: a csokoládét apró darbkákra tördeljük. A lisztet, a porcukrot, a sütõport összekeverjük.
Elkészítés: a csokoládé egyik felét edénybe tesszük a margarinnal, a kávéval, a tejjel együtt, és folyamatosan kevergetve lassú tûzön forrásig hevítjük. Simára keverjük, és hûlni hagyjuk. Amikor kihûlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztes keveréket óvatosan a krémes masszához adjuk, beleszórjuk a megmaradt darabos csokoládé felét és a mazsolát, és a kézi robotgéppel gyorsan összedolgozzuk. A sütõt 200 fokra (gázsütõ 3. fokozat) elõmelegítjük. A muffinsütõ mélyedéseit kikenhetjük margarinnal, vagy kibélelhetjük sütõpapírral, majd kanállal beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék csokoládédarabkákkal. Az elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rövid ideig (kb. 10 perc) a formában hagyjuk hûlni, csak utána borítjuk ki, és rakjuk tálra.
Chaos Anno Domini