936
-
#849 direkt nem kell csurig tölteni, előkell melegíteni a sütőt és lassú tűzön sütni, akkor a belseje nem marad folyós..(lassú tűzön persze tovább kell, mint a normál előírt időtartam...) -
#848 [IMG]Boros-mustos sütik[/IMG]
Szüreti torta cserépben sütve
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 1 db tojás, késhegynyi sütőpor, késhegynyi só, 1 dl must (muskotályos)
A töltelékhez: 10 dkg kalács kockákra vágva, 10 dkg mazsola, 15 dkg szilva (lehet aszalt is), 4 dl must (lehetőleg édes), 4 db tojás, 3 evőkanál cukor.
A fenti alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ezután kinyújtjuk 5 mm vastagságúra és a kivajazott cserépedényt kibéleljük vele. (Ha a cserépedényt még nem használtuk, előtte enyhén kivajazva, üresen "kisütjük".) Kb. 180 °C-ra felmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Ebbe a félig kisütött tésztával bélelt cserépedénybe tesszük az összevágott kalácsot, a mazsolát, a kockázott szilvát. Erre öntjük rá a mustot, melyet előtte alaposan felvertünk a tojásokkal és a cukorral. Tovább sütjük 180 °C-on, kb. 50 percet.
-
Neoncsoves #847 aki tud weboldalt csinálni, profibban mint én, az csinálhatna egyet, ahol a recepteket is összegyűjthetnénk :) -
mod #846 Htx. -
#845 Bnőm még csak össz 1 x sütött és amikor sült jött kifelé a formából
Mit lehet vele tenni,hogy ne follyon ki és szép legyen a teteje?
Meg kell szurkálni vagy egyéb praktika? -
mod #844 Szeretem a csokis muffinat. -
#843 én is Szolnok megyei:)) -
#842 én meg 65, de sokat tudok enni és nem látszik meg :(. pedig egy 5-10 kilót még fel kéne szednem :D, -
#841 jah:) -
#840 Csokoládés muffin
Hozzávalók ismét 12 darabhoz:
20 dkg főzőcsokoládé, 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 tasak sütőpor, 17 dkg margarin, 1 ek. instant kávé, 1 dl tej, 3 tojás, 5 dkg mazsola
Előkészítés: a csokoládét apró darbkákra tördeljük. A lisztet, a porcukrot, a sütőport összekeverjük.
Elkészítés: a csokoládé egyik felét edénybe tesszük a margarinnal, a kávéval, a tejjel együtt, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön forrásig hevítjük. Simára keverjük, és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztes keveréket óvatosan a krémes masszához adjuk, beleszórjuk a megmaradt darabos csokoládé felét és a mazsolát, és a kézi robotgéppel gyorsan összedolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kikenhetjük margarinnal, vagy kibélelhetjük sütőpapírral, majd kanállal beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék csokoládédarabkákkal. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rövid ideig (kb. 10 perc) a formában hagyjuk hűlni, csak utána borítjuk ki, és rakjuk tálra.
-
#839 hát..barátnőm szeret muffint sütni, szal sztem tetszett volna neki ez a topic, de az a baromállat tényleg szé[email protected] értek, hogy újrakéne kezdeni -
#838 szolnok megyei vagyok :D remélem nem lax messze :F -
#837 115 kilo vok ,és imádok enni,meg le is mozgom!! -
#836 csináld meg! :D megeszem :D dee csak csokisat :D -
#835 én 20 -at tuti -
#834 kamu
laktató az:) -
#833 soooooooooooooooookaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat :D
(20at simán :D) -
#832 én nem sokat. nem tom gyorsan nyelni, mert tömény, és nem termelek elég nyálat ahhoz, hogy simán csússzon. :D amugy télleg igy van, komolybol irtam. -
#831 hogy ne offoljak:
Ti hány muffint bírtok megenni?
-
#819 kérek ilyet:
-
#816 -
#815 bazz nincs is ennyi bögrém :D -
Keresztanyám-féle almás muffin
Az adag hatalmas, ő felezni szokta, akkor is három napig lehet enni.
Hozzávalók:
2,5 bögre liszt (kérdeztem, hogy mekkora bögre, azt mondta, olyan reggeli kakaós), 2 bögre zabpehely, 1 bögre cukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 tk. fahéj, 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma, 2 pohár fejföl, (ha van otthon, mehet bele mazsola, dió és csokoládédarabkák)
A mennyiség elrettentő, de gyönyörűen felezhető. Kábé öt perc összekutyulni a cuccokat, aztán kanállal belelapátolni a formába (érdemes bele kicsi kerek sütőpapírokat tenni, akkor a tojásos sem ég oda), aztán be a sütőbe! "Pillanatok alatt" kész, és nagyon finom! -
spy803 #800 Anyukészítésű a legfinomabb! -
#798 nekem csokis + meggy a közepébe :D -
spy803 #793 egyébként a narancsos csokis és a fahélyas csokis a kedvencem! -
#26 -
#25 Keresztanyám-féle almás muffin
Az adag hatalmas, ő felezni szokta, akkor is három napig lehet enni.
Hozzávalók:
2,5 bögre liszt (kérdeztem, hogy mekkora bögre, azt mondta, olyan reggeli kakaós), 2 bögre zabpehely, 1 bögre cukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 tk. fahéj, 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma, 2 pohár fejföl, (ha van otthon, mehet bele mazsola, dió és csokoládédarabkák)
A mennyiség elrettentő, de gyönyörűen felezhető. Kábé öt perc összekutyulni a cuccokat, aztán kanállal belelapátolni a formába (érdemes bele kicsi kerek sütőpapírokat tenni, akkor a tojásos sem ég oda), aztán be a sütőbe! "Pillanatok alatt" kész, és nagyon finom!
-
#24 gondolom!!:) -
#23 nah tök jó topik:)
nyamm -
#22 jah, szal a tetejét amit levágunk együk meg:D -
#21 baromi jó lehet! -
#20 "Az elkészült muffint hagyjuk kihűlni, majd a középső részébe üreget vágunk, és belekanalazzuk a csokoládé fagylaltot. Tetejét reszelt ét- és fehér csokival, tejszínhabbal díszítjük."
-
#19 Aszalt szilvás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
12 db kimagozott aszalt szilva, 2 ek. rum, 25 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 15 dkg vaj (lehetőleg olvasztott), 15 dkg porcukor, 3 tojás, 1 dl tej, 12 db fél dió
Előkészítés: az aszalt szilvát megmossuk, majd a rummal ízesített vízbe áztatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A muffinsütő mélyedéseibe 2-2 papírformát teszünk. A sütőt itt is 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: a vajat mélyebb tálba tesszük, elektromos habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább habosítjuk. A tojásokat egyenként hozzáütjük, és mndegyik tojással teljesen simára keverjük. Állandó keverés mellett a lisztes keveréket is a masszához adagoljuk, végül a tejjel simára keverjük. A papírformákat félig töltjük a masszával. Kinyomkodjuk a beáztatott szilvát, mindegyik formába teszünk egyet, és befedjük a maradék masszával. Mindegyikre egy-egy fél diót ültetünk. A muffinokat a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd papírral együtt kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Hidegen könnyen lehúzhatjuk róla a papírt.
-
#18 nem olvad el a fagyi?
meg ha kiszeded, visszateszed a tetejét, vagy mi? xD -
#15 Ünnepi muffin
Hozzávalók:
2 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
30 ml barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
2 db tojás,
1 evőkanál méz,
1/2 dl tej
A cukrot összekeverjük a liszttel, sütőporral, fahéjjal. A gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, majd a mazsolával együtt beáztatjuk a barackpálinkába, majd az elkészült tésztához adjuk. A tojásból habot verünk, majd hozzáadjuk a tejet, vajat és a mézet. Amint elkészült, kanalaként belekeverjük a tésztába. A muffin formát kivajazzuk, 2/3 –ig töltjük a kész tésztával, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A kész muffint csokoládéöntettel, gyümölcsszósszal és tejszínhabbal is tálalhatjuk.
-
#14 Muffin csokifagyival
Hozzávalók:
Muffin alaptészta
Csoki fagyi
Reszelt csokoládé (fehér és étcsoki)
Az elkészült muffint hagyjuk kihűlni, majd a középső részébe üreget vágunk, és belekanalazzuk a csokoládé fagylaltot. Tetejét reszelt ét- és fehér csokival, tejszínhabbal díszítjük.
A muffin alaprecept hozzávalói tetszés szerint bővíthetők, lecserélhetők. Ha kakaós vagy diós muffint szeretnénk, akkor elegendő a liszt kb. fele helyett kakaóport, vagy darát diót használni. Elkészülte után számtalan módon tálalható; áfonyaszósszal, vajjal, lekvárral, tejszínhabbal, vagy akár csoki öntettel is.
-
#13 azt én sem!!
csak sima muffin,1 kis spékeléssel! -
#12 Húú hog ymenynire nem szeressem azt a tortabevonós cukorbizbaszokat, ami a kép szélén van.... -
ahhh