63
  • dez
    #63
    "a lemez a (relatív) kisebb kapacitás miatt, az írók/olvasók pedig a meglvéő gyártósor további alkalmazhatósága miatt"

    Az írók/olvasók a meglévő gyártósorok miatt? Ezt nem gondoltad igazán végig. Mechanika szempontjából ugyanaz mind a 3 (DVD, HD_DVD, BD), a fej viszont teljesen más a 3 között. Éppen a lemezek gyártására mondták, hogy a régi gyártósorok módosításával is mehet a HD_DVD esetén. De ha már megvannak az új gépek, a DB gyártása az olcsóbb. (Tehát hosszabb távon...)
  • dez
    #62
    Nem kell mindent elhinni, amit az újságok írnak...
  • dez
    #61
    A PS3 is szerepet játszik benne, de ha itt heti eladási számokról van szó, egyedül nem lehet "felelős" érte. Legalábbis nem hiszem, hogy minden PS3 tulaj minden filmből vesz vagy 10-et. :)
  • Hegyikecske
    #60
    khm ez erre lett volna a válasz
  • Hegyikecske
    #59
    egyértelmű h a hd-dvd az általad felsorolt szempontokban olcsóbb a lemez a (relatív) kisebb kapacitás miatt, az írók/olvasók pedig a meglvéő gyártósor további alkalmazhatósága miatt, most nem keresek konkrélt linket, akár itt az sgn is nézd vissza, ezek olyan általános előnyök h bárhol megtalálod ezeket.
  • NEXUS6
    #58
    Először a BR ugye cartridge-ban volt, aztán asszem a TDK kifejlesztett egy elég ellenálló védőréteget.

    A karcos lemezekre meg valszeg lesz repair készlet, vagy rossznyelvek szerint autóápolóval is lehet próbálkozni.
    ;)))
  • arty
    #57
    hol olcsóbb a hddvd? linket lécc ... (lemezárak, írók, playerek)
  • jin
    #56
    "És még mindíg nem tűnt fel neked"
    A mindig az rövid i. heyesírás rulez.
  • muerte2
    #55
    Nincs egy hónapja, hogy a HD-DVD dupla eladásairól cikkeztek valahol. Ezzel tartson lépést valaki!
    Azt hiszem jobb kivárni a dolgok végét.
  • muerte2
    #54
    Istenem hogy lehetnek akkora balfaszok egyesek, hogy a tervezési hibás, szinte játék nélkülö grillsütőkinézetű itthon még nem is kapható PS3 mellett kardoskodnak!?

    Minden nézőpont kérdése nemde?
  • muerte2
    #53
    Mért jobb a folyamatos 100%-os forgási sebesség helyett egyik irányba lassabban forgatni a lemezt? Mert hát ha azonos olvasási sebességet akarunk produkálni, hol gorsabban, vagy épp lassabban kell pörgetni a lemezt, na de ez mérrt jobb mint a hagyományos megoldás, ha csak nem a limitált sávszél az oka.



  • BobaFett
    #52
    Na jó azt megnézném, igy agyonkarcolva egy PC-ben le lehet-e menteni az image-t rola, mert ha az elejét beolvassa azzal nemsokra megyek !

    Amúgy én alapból utálom a sonyt, de most nekik drukkolok, a nagyobb kapacitás miatt mert énis adattárolásra akarom majd használni leginkább.
  • Hegyikecske
    #51
    nem pont most volt, itt az sg-n, h a bluréjjnek befellegzett mer nem támogatja a pornót? mondjuk én nem bánnám, ha az olcsóbb hd-dvd győzne...
  • D0C
    #50
    nem is annyira sérülékeny a bluray, ez is csak kacsa

    nézd meg ezt a videót
  • D0C
    #49
    csak a 1-2X-es bluray drive az, a 4-6X-os drive-ok már gyorsabbak a dvd-nél.
  • D0C
    #48
    sanyika, ne légy nevetséges, belinkelték neked a hír forrását, de te még mindig erősködsz, hogy hazugság, ez tényleg száni.
    csak a legelvakultabb hülyék érvelnek azzal, hogy egy cikk hazugság, ha a cikk mást állít, mint a meggyőződésük, úgy látszik te közéjük tartozol.

    de ha már ennyire görcsölsz, te legyél az, aki bebizonyítja, hogy a cikk hazugság, addig csak üresen vádaskodsz és égeted magad agyba-főbe.
  • NEXUS6
    #47
    Kösz az infót!

    Teccik az új stílusod!;)))
  • NEXUS6
    #46
    A DVD is marha sokáig stagnált, egész pontosan a PS2 megjelenéséig.;)))

    Szal a SONY-nak akkor ez marhára bejött, meg az egész iparnak. És láthatólag most megint megcsinálták.

    Annakidején az első PS2-k még marha sokba lehettek a SONY-nak. Ott is problémák voltak az akkor újnak számító kombinált (egy lézerrel CD és DVD olvasásra is képes) olvasófelyekkel. Az induló rekord eladások után hónapokig hiánycikk volt, ami nem volt rossz az üzletnek, mert ugye a keresletet a várakozásokat magasan tartotta addig amíg olcsón és sokat nem tudtak belőle kihozni, de addig is legalább nem termelt defficitet.
    Most ezen változtattak, kezdetben csak töredék mennyiség volt kapható, pedig simán rekordot tudtak volna dönteni az indításnál, mostanra viszont elég mennyiséget tudnak szállítani (igaz veszteségesen), csak éppen a kereslet lanyhulni látszik.
    Kelenének már azok az ütős klasszikus címek: FF, MGS, Wipeout, Crash stb.

    Addig viszont, amíg ezek ki nem jönnek a BR filmekkel szórakoznak a népek, ami viszont szintén jó a SONY-nak!;)
  • Vers
    #45
    tévedésben leledzel, mivel a dvd lemez külsö szélén gyorsabb, befelé lassul
    mivel állando forgási sebessége van
    mig a blueray állandó olvasási sebességgel rendelkezik

    igy ha az átlagsebességet vesszük a ps3 meg box lemez olvasása közel ugyanannyi
    most irom le utoljára ,mert má herotom van hogy csak fossátok a szot de nem gondolkoztok


  • kvp
    #44
    Ami zavaro, hogy a bluray lemezek serulekenyebbek, mint a hddvd-k. Viszont nagyobb a kapacitasuk. Ha jo minoseget akarnanak a piacra dobni, akkor a hdrom-ot hasznalnak. Viszont igy mindket csoport megprobalhatja megszerezni a piacot.
  • D600
    #43
    Itt a projekt imázsáról, a marketingről van szó. A bluray e szempontból életképesebb. Ehez a sony mindig jól értett, hisz az üzleti élet is erről szól. Ha valamit látványos csomagolásban adsz el akkor azt jobban viszik, ez tény, hiába még ha drágább is. Sokáig nem lehetett tudni, hogy melyik lesz a befutó a két formátum közül, de már ez a táblázat is a bluray felé fogja húzzni a vevőket. Hát nem? Kinek kell olyan formátum ami stagnál? :)
  • D600
    #42
    Megvárom a verseny végét és csak utána vásárolom meg én is az elterjedtebb formátum meghajtóját, viszont bluray párti vagyok a nagyobb kapacitás miatt. Nem mind1 mennyi adatot tudok tárolni lemezenként. Szerintem az is közre játszik, hogy a márkanév csengése is más. Nagy hiba, hogy DVD-nek nevezik HD jelöléssel. Ez elrémiszthet sok laikus felhasználót (akik többségben vannak, mint a hozzáértők), mert nem biztosak benne, hogy tényleg továbbfejlesztést kapnak a DVD-nek elnevezett lemezektől, hisz eddig is DVD-t használtak.
  • NEXUS6
    #41
    "Azért a SONY-nak belekerült pár dollárjába ez az eredmény. Piacot vesznek maguknak. Gya Ha a Microsoft holnap azt mondaná, hogy minden eddig eladott XB360 mellé ingyen ad HD-DVD meghajtót, megnézném én, hogy pár hónap múlva hogy alakul ez a táblázat...."

    Az a helyzet, hogy az M$ megtehette volna, hogy most 10 milkó HD-DVD tulaj legyen szemben 1-2 milkó BR tulajjal. De inkább kiadta minnél hamarabb alacsonyabb áron az x-et. Így a HD-DVD tábort kvázi beszopatta.
    Nem fog ingyen HD-DVD-t sem adni a konzolhoz, egyrészt a nagy nehezen elért nyereségét nem fogja kockáztatni, másrészt ilyen lényeges hw változtatás, meg nem biztos, hogy jót tenne a boxnak.
    Utólag viszont sajna töredék ember vesz kiegészítőt egy konzolhoz. Ez van, itt ez a vásárlói szokás, ez nem PC.

    Másrészt a PS3 BR olvasója meg marhára nem az igazi. Lassabb mint az X360 DVD olvasója!!!
    De jó néhány hete megy a vita azon is, hogy kell-e ekkora kapacitás vagy nem. A SONY vezetői is monnyák, hogy pl a Resistance c. játékuk csak több DVD-n fért volna el. Közben az egyik kracker banda rájött, hogy simán elférne DVD-n ui vagy 10 GB értéktelen adathalmazt is raktak a lemezre, csak hogy ne lehessen direkbe DVD-re átírni.
  • Dzson
    #40
    Sanyix te mindenhol rugdalod a sony-t, Ps gépeket. Hiába nincs boxod, a neved és a viselkedésed látens igz-fanboyra utalnak.
  • Dzson
    #39
  • BCs design
    #38
    na ez az ami nem lesz :D
  • Vers
    #37
    1 honap mulva euban is megjelenik a ps3, ujabb 1 millio blueray tuljdonos
    hdvd meg a box mehet a kukába
    istenem hogy lehetnek akkor balfaszok egyesek hogy microfos szardobozt vesznek
  • lokko
    #36
    Abból hogy a PS3-omból többet adtak el, mint bármely más HD lemezt olvasó cuccból, abból egyenesen ered, hogy BlueRay olvasó is jóval több van már magán kézben, ebből következik még az is, hogy az igény megnő a BR lemezek iránt -> több fogy ... de ebből nem szabad hosszabb távú következtetést levonni, mert jelenleg viszonylag olcsó forrás a PS3, csak ideig óráig lesz döntő a két szabvány közötti árversenyben, amiben úgy néz ki alapból jobban áll a HD-DVD ... a konzolos húzásból meg a Microsoft kifoghatja ki a szelet, ha egy éven belűl előrukkol az alapból HD vel szerelt XBOXokkal, amire valszeg rá is fog kényszerűlni, vagy a fejlesztők kénytelenek lesznek 6-7 DVD-s játékokat előállítani, hogy állják a sarat az eljövendő PS3-a játékok részletgazdagságával szemben ... persze ez keményen csak spekuláció
  • dez
    #35
    Csakhogy nem ingyen adja a Sony sem, kb. annyiba kerül egy ps3, mint egy x360 + a külső HD DVD olvasó.
  • adam first
    #34
    De hisz múltkor még meg volt,amit a Teszkoból.... :))
    Mindegy Sanyika,ha esetleg "nem is volt világ életemben boxom" a válasz akkor szervezek neked egy kis gyűjtést a vöröskeresztel és veszünk neked egy boxot,tudod Microfos.:))
  • Taxy01
    #33
    Azért a SONY-nak belekerült pár dollárjába ez az eredmény. Piacot vesznek maguknak. Gya Ha a Microsoft holnap azt mondaná, hogy minden eddig eladott XB360 mellé ingyen ad HD-DVD meghajtót, megnézném én, hogy pár hónap múlva hogy alakul ez a táblázat....

    Pár hónap, és jönnek az elérhető árú hibrid lejátszók, pornó meg úgysem lesz BR-n. Valszeg egyik sem fog kihalni....
  • dez
    #32
    2 dolog van itt:
    1. Az első x film mpeg2-ben jött ki BD-n, és bár nagy bitrátán az teljesen jó lenne, 10-20 Mbps-en nem az igazi full HD-ban. Szerencsére kezdenek átállni AVC-re és VC-1-re (bár utóbbit nem annyira komálom).
    2. A Samsung olcsó, ezért kedvelt Blu-ray lejátszójában van egy hw bug, ami lerontja a képminőséget. Nem ilyenen nézted véletlenül? (Azt állították, sw-es probléma, de a megjelenő javítás csak csökkentette a problémát.)
  • Sanyix
    #31
    Hát csak az a hatalmas probléma ezzel, hogy nincs boxom :D szal ezt benézted.
  • adam first
    #30
    Sanyika inkább menj Boxozni vagy gyújts egy gyertyát a HD-DVD-ért.:)))
  • Sanyix
    #29
    Hát jelenleg csak onnan lehet beszerezni, legalábbis itthon, és már van egy pár :D
  • Sanyix
    #28
    "Talán a fox psx tulajdonos?"

    Nem csak éppen pont a blu-ray csoport tagja :D szerinted melyik cég fog maga ellen pedálozni? LOL?
    "a hddvd fog a betamax sorsára jutni, pedig akkoriban a beta jobb minőséget produkált, és most a blueray a jobb és mint látató a nyerő!"
    Ennek a mondatnak aztán így sok értelme volt :) nehéz mit mondanod fanboykám?
  • csorfab
    #27
    helyes
  • Bjuma
    #26
    Mind a kettő formátum egy baromság, miért nem inkább az internetről lehet letőlteni a nagy felbontású filmeket, az emberek többsége ma már, úgy is onan szerzi be a filmeket. "a filmkiadók árral szemben eveznek"
  • adam first
    #25
  • GulaSoft
    #24
    Hmm a kép alá ez van írva:
    A Fox saját felmérése az eladásokról
    Talán a fox psx tulajdonos?
    Akármennyire is nem tetszik a sok majom xbox tulajnak ű igen is a hddvd fog a betamax sorsára jutni, pedig akkoriban a beta jobb minőséget produkált, és most a blueray a jobb és mint látató a nyerő!
    Ez így jó, mert minél többet adnak el, annál olcsóbb lesz a hddvd meg jó lesz a pisiseknek az szarboxuk mellé