Elgondolkodtató feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kz
mert azt én írtam.<#zavart1>

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

egyébként az hogy van, hogy lassan 500 hozzászólás lesz itt, de a legjobb feladat az 1. volt (szerintem legalábbis)

45 fokos szögben megdöntöd, és addig iszod, amíg meg nem pillantod a pohár alját, így átlósan lesz megfelezve a mennyiség (persze csak akkor mûködik, ha szabályos henger vagy hasonló alakú a "tároló")

ha van egy kancsónyi söröm, hülye lennék csak a felét meginni 😛

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

vegicsek
Passz<#shakehead>
De szólj ha valami beteg megoldása van, mert akkor elkezdek találgatni

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Casillas
random a bal oldalin, de legalább megtudja, melyik a kamugép 😄

Vivimos por ti, vence por nosotros.

fm
igen...és akkor melyiken mész ki? 😉

csak mert 1etlen 1 kérdésed lehet....

kz
Hogyan tudod kiinni egy söröskancsónyi sörnek pontosan a felét, ha semmilyen mérõeszköz nem áll rendelkezésedre?

via_mala
Pontosan az van, amit Casillas írt. Az arra vonatkozó kérdés, hogy õ-e a legidõsebb abban segített választani, hogy az egyetlen 2-féleképpen kihozható összeg melyik variációból jön össze.
Az összes többi összeg egyértelmûen jön ki, nem lett volna szükség a plusz kérdésre.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Casillas
valszeg ha 23-at látott volna, akkor nem kérdezte volna meg, hogy õ-e (<#wilting>) a legidõsebb, mert csak az az egy lehetõség lett volna, amit írtál

Tehát mondjuk a 15, 5, 3 mért nem jó? Ki mondta hogy nem 23 a házszám, nem értem a logikát.
Ezt a házzámosat nem értem! Attól még, hogy annak a kettõnek azonos az összege mért pont az lenne a jó? Házszámra vonatkozóan nem volt semmi megadva.
kösz de nem kértünk reklámot...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

sufnituning

For sale: thedronewebshop.com

izé, összes befogo amit irtam az átfogo... rég volt már a gimis matek na, összekevertem 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Aquir
Nem egyformán aránylanak a két háromszög befogói egymáshoz, így különbség adódik, mikor a háromszögeket felcserélve ezek a különbözõ arányú oldalak szabják meg a megmaradt térrészt, mert így a térrész maga is megváltozik. 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

külömben a négyzetrácsokon is lehet látni hogy nem stimm a két felsõ befogo, csak a elgtöbb ember elsiklik ezen 😛

egyszerü, a két három nem egyezik meg teljesen, az elsõ háromszög felõ befogolya homoru a másiké meg domboru vagy lehet csak az egyik nem stimm már nem emléxem, de a lényeg a lényeg, csk kinézetre tünik rendes háromszögnek mind kettõ de nem azok 😊

kas123

ezt fejtsétek meg 😄 <én nem tudtam>

Casillas
szerencse 😊

France men
Aki tud az tud 😄DDDDDDDd

München ist ROT!!!

Casillas

France men
Én igen sokat zötykölödtem ezen:

München ist ROT!!!

Guilty01
434#: zseni vagy😊kösz szépen.😊

You\'ll never walk alone!

Max7
Vótmá!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

sgirl

3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondta, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába.
Kicsit késõbb a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el
egyenlõen az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet, kettõt pedig megtartott.
Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár .

Hol van az egy dollár?

A jövő eléggé hasonlít a jelenre, csak hosszabb!

Casillas
hopp, megvan 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
6/(1-3/4) = 6/0,25 = 24

Casillas
1. gondolom csak egyszer, különben 1+3+4+6+1+1+...+1=24
2. ha lehetne gyököt vonni, akkor simán 6*gyök4*(3-1)

ezek nélkül érdekesebb, még nem találtam meg (ha van egyáltalán)

NonsenS
1: Egy számot egyszer használhatuk csak fel?
2: Négyzetreemelés, gyökvonás nem lehet??

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

Guilty01
sítáborba mondta egy hülyegyerek,sztem nincs megoldása(õ nem tudja h van-e): az alábbi számok felhasználásval alapmûveletekkel(+,-,*,/) hozzuk ki a 24-es számot: 1,3,4,6. sok sikert.

You\'ll never walk alone!

via_mala
225 = 3*3*5*5
Az összes variáció
225, 1, 1 - kizárható
75, 3, 1
45, 5, 1
25, 9, 1
25, 3, 3
15, 15, 1
15, 5, 3
9, 5, 5

Tudjuk, hogy nincs két azonos legnagyobb korú ember, mert van közöttük egy legidõsebb.
Az a trükk, hogy az összeg egy olyan szám, amit a fenti számokból 2 féleképpen is ki lehet rakni, de az egyik változatban a 2 legnagyobb azonos. Csak a (25, 3, 3) és a (15, 15, 1) adja ugyanazt az összeget, ezért a végeredmény:
25, 3, 3

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

dotkom
de a nepszamlalo minek nezte meg a tablat, ha (gondolom) a leirt adatokbol ki lehet szamolni? vagy nem volt kedve gondolkodni?D

http://atwwebmaker.tx.hu/

kz
-- Hányan laknak ebben a házikóban? -- tette fel a kérdést a népszámlálási összeíró.
-- Hárman.
-- Hány évesek?
-- Életkoruk szorzata 225, éveik összege azonos a házszámmal
Az összeíró megnézte a házszámot.
-- Nekem ez elég is. On a legidõsebb?
-- Igen. -- hangzott a válasz.
Határozzuk meg a lakosok életkorát.

tipp: fehér mivel jegesmedve volt mivel ha a medve nem mozdul ezt a manõvert kb csak az északi sarkon tudja kivitelezni 😄

0.5 dollár asszem 😄, bár még korán van 😛

kz
Egy ember 100 yarddal délre van egy medvétõl. 100 yardot megy kelet felé, aztán északnak fordul, elsüti a puskáját észak felé, és eltalálja a medvét.
Milyen színû volt a medve?
(miért?)

kz
eccerû kérdés:
Egy palack bor 10 dollárba kerül. A bor maga 9 dollarral többe kerül, mint a palack. Mennyi a palack ára?

j0nNyKa
hm, ugyik

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Aquir
úgy, hogy pont azt mérem le véletlenül 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

via_mala
Valójában 145 és 149 között bármi lehet az aranyak kezdõ darabszáma, úgyhogy 5 megoldás is van.

via_mala
A bandavezért aranya: 19
1+4+5 +
7+2

via_mala
9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72
81, 90, 99, 108, 117, 126, 135, 145

j0nNyKa
Nyolc rabló úgy osztja el a megszerzett zsákmányt, hogy névsor szerint vesznek belõle, és mindenki annyit, amennyi a megmaradt aranyak számának összege. Két kör után az arany éppen elfogy. Mindenki egyforma számú aranyat kapott, csak a bandavezérnek jutott több. Hány aranyat kapott a bandavezér?

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

via_mala
"A" serpenyõbe:
1 + 2 + 3 + ... + 50 szeget az A1, A2, A3, ..., A50 csomagokból
"B" serpenyõbe:
1 + 2 + 3 + ... + 50 szeget az B1, B2, B3, ..., B50 csomagokból

Ha mondjuk az "A" serpenyõben lévõ szegek 1,6 g-mal nehezebbek a "B" serpenyõben lévõknél, akkor az B16-os csomag a kakukktojás.

via_mala
Pl.:
A1, A2
A3, A4
A5, B1
B2, B3
B4, B5

Az a lényeg, hogy az utolsó ciklusban a sütendõ két felület ne "egy kenyérre essen". 😄

Közbe mégegy:

Van egy serpenyõd, amelybe egyszerre csak két szelet kenyér fér, és van öt szelet kenyered. Egy szelet kenyér egyik oldala két percig sül. Hogyan sütöd meg ezeket tíz perc alatt?

Shan
hogyan?
Casillas
<#wow1>
egyelõre tippem sincs <#confused>

kz
10.000 darab 1 g-os szeget csomagoltak százanként külön dobozba. Az egyik dobozt valaki elcserélte egy olyannal, melyben 0,1 g-mal könnyebb szegek vannak, mint a többi kilencvenkilencben. Hogyan található ki egyetlen méréssel, melyik a kérdéses doboz?

Aquir
nem, csak elbújtak az ismeretlenben, elõ kell szedni õket 😊