Elgondolkodtató feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
De szólj ha valami beteg megoldása van, mert akkor elkezdek találgatni
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Az összes többi összeg egyértelmûen jön ki, nem lett volna szükség a plusz kérdésre.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
For sale: thedronewebshop.com
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondta, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába.
Kicsit késõbb a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el
egyenlõen az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet, kettõt pedig megtartott.
Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár .
Hol van az egy dollár?
A jövő eléggé hasonlít a jelenre, csak hosszabb!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. ha lehetne gyököt vonni, akkor simán 6*gyök4*(3-1)
ezek nélkül érdekesebb, még nem találtam meg (ha van egyáltalán)
2: Négyzetreemelés, gyökvonás nem lehet??
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
You\'ll never walk alone!
Az összes variáció
225, 1, 1 - kizárható
75, 3, 1
45, 5, 1
25, 9, 1
25, 3, 3
15, 15, 1
15, 5, 3
9, 5, 5
Tudjuk, hogy nincs két azonos legnagyobb korú ember, mert van közöttük egy legidõsebb.
Az a trükk, hogy az összeg egy olyan szám, amit a fenti számokból 2 féleképpen is ki lehet rakni, de az egyik változatban a 2 legnagyobb azonos. Csak a (25, 3, 3) és a (15, 15, 1) adja ugyanazt az összeget, ezért a végeredmény:
25, 3, 3
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
http://atwwebmaker.tx.hu/
-- Hárman.
-- Hány évesek?
-- Életkoruk szorzata 225, éveik összege azonos a házszámmal
Az összeíró megnézte a házszámot.
-- Nekem ez elég is. On a legidõsebb?
-- Igen. -- hangzott a válasz.
Határozzuk meg a lakosok életkorát.
Milyen színû volt a medve?
(miért?)
Egy palack bor 10 dollárba kerül. A bor maga 9 dollarral többe kerül, mint a palack. Mennyi a palack ára?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
1+4+5 +
7+2
81, 90, 99, 108, 117, 126, 135, 145
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
1 + 2 + 3 + ... + 50 szeget az A1, A2, A3, ..., A50 csomagokból
"B" serpenyõbe:
1 + 2 + 3 + ... + 50 szeget az B1, B2, B3, ..., B50 csomagokból
Ha mondjuk az "A" serpenyõben lévõ szegek 1,6 g-mal nehezebbek a "B" serpenyõben lévõknél, akkor az B16-os csomag a kakukktojás.
A1, A2
A3, A4
A5, B1
B2, B3
B4, B5
Az a lényeg, hogy az utolsó ciklusban a sütendõ két felület ne "egy kenyérre essen". 😄
Van egy serpenyõd, amelybe egyszerre csak két szelet kenyér fér, és van öt szelet kenyered. Egy szelet kenyér egyik oldala két percig sül. Hogyan sütöd meg ezeket tíz perc alatt?