Elgondolkodtató feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha épphogy elfértek rajta akkor is meg lehet csinálni azal a módszerrel még ha centirõl-centire is.
Hegi90
Hát egy nagyobb függönnyel meg lehetne csinálni... De ezen a függönyön épp hogy elfértünk. Ha ez fontos tényezõ lett volna, akkor gondolom az atya nem folytatta volna a játékot amint látja hogy alig férünk fel rá. Más ötlet?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Casillas
nemértem

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Max7
Nagyon 1szerû! betereled az osztályt a sarokba úgy hogy szorosan öleljék össze egymást! atán 1 ember fogja a sarkát a függönyek és átfordítja amennyire csak lehet, majd átküldöd az osztály másik felét arra a részre ami fel van fordítva és a másik felét fodítod át! Teljesen nem fogod tudni átfordítani a közepén lesz egy gyûrödés, az eggyik szélére ál 3 ember aki lecövekel a többit meg megkéred hogy ugráljanak egyszerre így a súly amikor nincs a függönyön kiegyenesedik ha húzod! ehez viszoint tényleg egy vezért ember kell!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Hegi90
A minap volt nálunk bent 2 órára egy pap (fiatal, kedves, õrült humoros) suliban és ezt a feladatot kellett megoldanunk:
Leszedte a függönyt, kiterítette a padlóra az osztály közepére (miután helyet csináltunk ugye neki, csak h ne kössetek bele 😛); mindenkit ráállított (33 ember) és azt mondta az egy csónak és hajszálrepedés van az alján és hamarosan elsüllyedünk. Õ a cápa és nagyon éhes. Meg kell fordítanunk úgy a függönyt, hogy senki sem esik le, azaz mindenki rajta marad a függönyön. Állítólag kevés osztály tudta megcsinálni de aki megcsinálta az kb 2 ora alatt. megjegyzem nekünk kb 15 percünk maradt, mert ezt az ora végén kezdtük el. Hogy lehet ezt megcsinálni?????? A feladat lényege egybkt az hogy megnézzük ki az osztály vezére, kire halgatunk leginkább stb sb vmint összekovácsolja az osztályközösséget

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Bocsánat újraszámoltam és 11:04:06 jött ki (mint #499). Asszem ez lesz a jó.

Végeztem egy számítást és nekem is 11:04:30 jött ki.

Max7
Két kézzel beálítok neked egy normális óraát úgy hogy a 11 -és az 1-esen áljonak a mutatók 😄

Amúgy jogos 😄[/coruier]

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

NonsenS
Legalább feldobta a mára már unalmas fórumot az unalmas órán keletkezett kérdés😄

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

11:04:30😊
persze, ezek mind jók is kb.,
ki is lehetne számolni mindet, de az alapkérdés a 11:05 körülire vonatkozott (#489)

és ha 11:05 körül így áll akkor így állhat 10:09kor meg 9:13kor meg 8:18kor és stb
áll, de nem 11:05-kor, már leírtam hogy miért nem akkor

egyébként számoltam egy kicsit (minden másodpercet 60 további részre kell felosztani, most nem megyek bele részletesen), de a számításom alapján 2x12 másodpercet kell leszámítani, de így sem jön ki egészre, valahány tized/század/ezred stb. az eltérés, a teljesen pontos érték meghatározása képtelenség, ugyanis gyanítom hogy végtelen
de körülbelül ez lehet: 11:04:36.xxx

(bár lehet hogy elszámoltam, valaki utánaszámolhatna, hogy neki is ez jött-e ki, mert már eléggé belekeveredtem a végére...)

vegicsek
A kismutató csak akkor áll pontosan egy számon, ha a nagymutató a 12-en van

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

miért ne tenné? minden nap pontosan kétszer...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

vegicsek
De egy normál órám sosem áll egyszerre a nagymutató az 5-ön, a kismutató pedig a 11-en...

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Max7
Ha a kismutató a 11-en áll és a nagymutató az 1-esen áll akkor 11:05 perc van! azt nem mondta hogy hogy kell álnia csak hogy ugyan akkora szöget zárjon be és csak akkor zár be biztosan ugyan akkora szöget ha azon az adott idõn áll amit én mondok![/courier]

szerintem meg sok ilyen lehetõség van, természetesen nem ilyen 05 percek, ezt csak akkor lehetne pontosan meghatározni, hogyha lenn itt egy óra😊
de ha belegondoltok elvileg minden órában kel lennie ilyen együttállásnak, mivel a nagymutató sokkal gyorsabban mozog mint a kicsi és minden órában be tud állni a helyes pozícióba a kismutató tükörképeként.
11:05 biztos nem jó, mert akkor már a kismutató közelebb van a 12-höz mint a nagymutató (akkor lenne egyenlõ, ha a kismutató nem haladna 11 óra után)

mindenképpen több eset van, de szerintem pontosan nem lehet megmondani ezeket (nagyon valószínû, hogy nem egész percek)

de hogy a kiragadott példánál maradjak:
mivel a 11 és a 12 óra közötti rész 5 kisebb részve van felosztva, ezért 60/5=12 vagyis 12 percenként ugrik egy egészet a kismutató
szóval ha abból indulunk ki, hogy 11:06, akkor attól mindenképpen kevesebb kell hogy legyen, mert mire a kismutató elérné az elsõt, már 12 perc telik el, vagyis 11:12 lenne, de akkor meg a nagymutató már jóval túlhaladta a megengedettet és nem ugyanakkora szöget zár be,

... most jövök rá, hogy felesleges errefelé számolni mert, 11:05-tõl kevesebb kell hogy legyen
a megoldás 11:04 és valahány másodperc lesz (szerintem legalábbis)

de hogy ezt ki lehet-e számolni pontosan, azt már nem tudom (talán igen)
egyébként jó a kérdés

Max7
11 óra 5 perc ez az egy lehetõség van ha a 12 és a 6 közötti függõleges vonalat tekintjük kiindulóponak és ugyan akkora szöget kell hogy bezárjanak

iletve 6 akkor ha a kismutatónak kell baloldalt lennie
amugy meg 12
szerintem 6 ilyen alkalom is van
Hello! Órákon, mikor a tánár ugye nem képes lekötni a figyelmemet, a psp-m lemerült, a szomszédok pedig meg alszanak az órát figyeltem, és ez a kérdés jutott eszembe:

Mennyi az idõ akkor, amikor a 6 és a 12 között húzott függõleges vonalra a kis és a nagymutató ugyanakkora szöget zár be? (A kismutató valahol a 11-nél, a nagy pedig az 1 környékén lehet.)

NonsenS
Pontosan ezt írtam én is😊

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

via_mala
Tegyük fel, hogy 0,1,...,49 ismerõse van a személyeknek, mert csak ekkor nem lenne igaz, hogy nincs 2 személy, akinek a többiek között azonos számú ismerõse van.
Viszont mivel az ismerõsség szimmetrikus reláció, ezért azt a személyt senki sem ismerheti, akinek 0 ismerõse van, tehát nem lehet olyan személy, akinek 49 ismerõse van.
Ellentmondást kaptunk, tehát az alapfeltevés téves, ezért az eredeti állítás igaz.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

NonsenS
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Igen, de így belegondolva akkor lehet a 0 is. De ha valakinek 0 ismerõse van, akkor nincs olyan, akinek 49 ismerõse van. Hiszen maximum annyi lehet.
Tehát:
Egy embernek 1-48-ig biztos lehet az ismerõseinek a száma. Viszont nem lehet, hogy van olyan ember, akinek 0 és van olyan ember, akinek 49 ismerõse van. Egyszerre csak az egyik teljesülhet. Tehát 48 féle lehetõség + még egy tetszõlegesen választható = 49 lehetõség. Vagyis biztos van olyan 2 ember, akinek az ismerõseinek a száma megegyezik.

Max7
Mehet gombra kattintva átgondoltam a dolgot, tehát több mint valószínû abban az esetben, ha már van 2 olyan ember mondjuk egy kínai meg egy japán aki 1 magyart sem ismer és egymást sem ismerik akkor már ketten vannak akinek nincs ismerõse! Tehát ugyan annyi ismerõsük van azaz 0

Max7
Nem feltétlenül igaz mert 50 különbözõ országból kiválaszott 50 különbözõ nemzetiségû ember esetében szinte 0 az esélye hogy bárki is ismeri a másikat!

Vagy a forumról tudunk 50 elyan embert választani aki még sohasem találkozott a másikkal!

Casillas
pl az ötvenet ki is záthatjuk, ha összesen 50-en vannak 😊

NonsenS
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az embereknek lehet 1-50-ig az ismerõseik száma (a 0 kilõve, hiszen ha valakinek 50 ismerõse van, akkor nem lehet olyan, akinek egy se), ez összesen 50 lehetõség. Namost szerintem ebbõl ki kéne valahogy minimum egyet zárni, hogy az állítás igaz legyen...

kz
Feladat:

Igaz-e, hogy bármely, találomra kiválasztott 50 személy között van legalább kettõ, akiknek a többiek között ugyanannyi ismerõse van? (Feltételezzük, hogy ha A ismerõse B-nek, akkor B is A-nak.)

És tudnánk ezt bizonyítani is?

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

kz
én kérek elnézést, nem sört kellett volna írnom, hanem vizet.

na most hagyjuk abba

-

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Casillas
mért kéne hogy ismerjelek ahhoz, hogy megállapítsam, nincs a neved a korábbi hszek írói közt? <#wilting>

mert te engem annyira ismersz? igen valószínûleg, és köszönöm a feltételezéseket, látom nagyon okos ügyes embernek tartod magad... písz

Guilty01
de legalább nagyon vicces beszólása volt...

You\'ll never walk alone!

Casillas
igen, sejtettem, hogy a sörös kérdés elõtt nem fogom látni a nevedet ebben a topikban sehol

megiszom az egészet

Casillas
fogd már fel végre, hogy ha bedöntöd, akkor pontosan akkor lesz félig, amikor alul a széléhez ér, ahogy a képen van a #462-ben

akkor mondd a te megoldásodat

nem, mert akkor _PONTOSAN_ nem tudod meginni a sör felét, márpedig a feladat az volt, hogy _PONTOSAN_ a felét kell meginni

de te meg azt nem érted, hogy nem kell lemérni
vedd úgy hogy nem tudjuk hány fok, így már megnyugodtál?

ezt mondtam én is 😊

Max7
Ki az a hülye aki egy korsó sörnek csak a felét issza meg? 😄

de nem érted, hogy nem tudod lemérni, mennyi is az a 45 fok?

meg sok minden mástól is függ, hogy az a fel ,vagy nem, pl a hab mennyisége is befolyásolja

az pontosan a fele lesz
(ami mellékesen 45 fok) nincs ezzel semmi gond

de akkor már nem jó az egész, mert Te azt írtad, hogy _PONTOSAN_ a felét kell kiinni :|

kz
nem kell szögmérõ.addig döntöd... és ez kb 45°-nál lesz.

és van nálad szögmérõ???

kz