19
  • lee56
    Az egy picit még odébb lesz, medikus nanorobotok :)
  • Inquisitor
    OFF: "persze pontatlanabb is, csakugy mint ahogy az ember is pontatlan"
    Láttam egy videót a 24 lépéses Tai Chi-ről. Egy dimbes dombos, kopott fűves kis területen vették fel, és centire ugyanoda érkezett a végén az emberke ahonnan elindult, pedig nem úgy nézett ki, hogy baromira erre koncentrált volna. Szóval ez is beidegződéseken múlik. Van aki annyira parás, hogy pl. 3-ből 1x magára önti még a pohár vizet is, és van aki meg trapézokon ugrál kötél nélkül.
  • Inquisitor
    Előző robotos topikba linkeltem az utolsó Honda Asimo promó videóját, 2007 januári. Elég jól tud menni, oldalazni, féllábon álni és futni. Csak idő kérdése a többi ... ha pedig nem erőltetik az avult mechanikus részeket és a merev fém/műanyag alkatrészeket, akkor még jobb lesz a helyzet.
  • Aquir
    Tökjó lenne ilyen pihe puha robot :) úgy szeretnék robotpárnát ami altatódalokat ont, vagy kajarobotot, amit benyelsz és helyrehozza a bélműködést :D
  • kvp
    "LoL... rendesen járni még egyse tud, de már a jövőbe tekintenek, hogy hogyan fog kötélre mászni"

Mivel a kutato valamilyen hernyofelesegrol beszel, ez a fajta robot soha nem is fog tudni jarni, mivel nem lesznek labai.

Egyebkent a mai robotok leginkabb a kulso vazas rovarokra emlekeztetnek, kivul a merevites, belul a mozgato rendszer. Belso vazas megoldas, kivul puha anyaggal, es a ketto kozott a mozgato mechanikaval mar elegge hasonlitana a gerincesek felepitesere. A japan fejlesztesek egy resze ilyen.

Meghajtasra pedig en szemely szerint valamilyen linearis motort hasznalnek (pl. elektromagneses, pneumatikus vagy piezo rendszerut). Az emberhez hasonlo mozgast pedig nem puhatestu robotokkal, hanem a jelenlegi programozott motorvezerles neuralis fuzzy logikara cserelesevel lehet megoldani. Egy ilyen rendszer programozas nelkul alkalmazkodik a kornyezetehez es 'veletlenul' emberibb a mozgasa is. (persze pontatlanabb is, csakugy mint ahogy az ember is pontatlan)
  • Master Jenky
    LoL... rendesen járni még egyse tud, de már a jövőbe tekintenek, hogy hogyan fog kötélre mászni :P
  • majtika32
    puha robotok :D:D:D:D, lassan ott tartunk h nem kell gyereket csinálni mert ott lesznek a gyerekrobotok :DDDDDDDD
  • ssdb
    hajrá... :D
  • PíszLávJuniti
    Ezaz, csinaljunk minel tobb gyurmafigurat :C
  • Berber
    Terminátor 3?
  • MadBence
    Robot guminő v0.01alpha látható a képen.
  • Esrohnoil
    Már csak az a kérdés, h. Zénó v. Tóbiás lesz-e a neve. :D
  • Tripax
    Nekem ilyen kell viszont. Retro érzés mint a hawai ing.
  • Viet
    Nem. Én azt mondom hogya jöbőbe terveznek ilyet.
  • 0Speed0
    Mér szerinted ilyenek a napjainkban a robotok??
  • Prof William
    Már csak egy lépés a mimetikus polialoid. :) Az már nem csak puha, de folyékony is. :)
  • Viet
    Ha ez akép a valóságot próbája ábrázolni akkor bele se kéne kezdeni a dologba....
  • Frosty01
    cangázó nyanyaaaaaaaa
  • norbre
    élő szövet a fémvázon ..