19
-
lee56 #19 Az egy picit még odébb lesz, medikus nanorobotok :) -
Inquisitor #18 OFF: "persze pontatlanabb is, csakugy mint ahogy az ember is pontatlan"
Láttam egy videót a 24 lépéses Tai Chi-ről. Egy dimbes dombos, kopott fűves kis területen vették fel, és centire ugyanoda érkezett a végén az emberke ahonnan elindult, pedig nem úgy nézett ki, hogy baromira erre koncentrált volna. Szóval ez is beidegződéseken múlik. Van aki annyira parás, hogy pl. 3-ből 1x magára önti még a pohár vizet is, és van aki meg trapézokon ugrál kötél nélkül. -
Inquisitor #17 Előző robotos topikba linkeltem az utolsó Honda Asimo promó videóját, 2007 januári. Elég jól tud menni, oldalazni, féllábon álni és futni. Csak idő kérdése a többi ... ha pedig nem erőltetik az avult mechanikus részeket és a merev fém/műanyag alkatrészeket, akkor még jobb lesz a helyzet. -
#16 Tökjó lenne ilyen pihe puha robot :) úgy szeretnék robotpárnát ami altatódalokat ont, vagy kajarobotot, amit benyelsz és helyrehozza a bélműködést :D -
kvp #15 "LoL... rendesen járni még egyse tud, de már a jövőbe tekintenek, hogy hogyan fog kötélre mászni"
Mivel a kutato valamilyen hernyofelesegrol beszel, ez a fajta robot soha nem is fog tudni jarni, mivel nem lesznek labai.
Egyebkent a mai robotok leginkabb a kulso vazas rovarokra emlekeztetnek, kivul a merevites, belul a mozgato rendszer. Belso vazas megoldas, kivul puha anyaggal, es a ketto kozott a mozgato mechanikaval mar elegge hasonlitana a gerincesek felepitesere. A japan fejlesztesek egy resze ilyen.
Meghajtasra pedig en szemely szerint valamilyen linearis motort hasznalnek (pl. elektromagneses, pneumatikus vagy piezo rendszerut). Az emberhez hasonlo mozgast pedig nem puhatestu robotokkal, hanem a jelenlegi programozott motorvezerles neuralis fuzzy logikara cserelesevel lehet megoldani. Egy ilyen rendszer programozas nelkul alkalmazkodik a kornyezetehez es 'veletlenul' emberibb a mozgasa is. (persze pontatlanabb is, csakugy mint ahogy az ember is pontatlan) -
Master Jenky #14 LoL... rendesen járni még egyse tud, de már a jövőbe tekintenek, hogy hogyan fog kötélre mászni :P -
majtika32 #13 puha robotok :D:D:D:D, lassan ott tartunk h nem kell gyereket csinálni mert ott lesznek a gyerekrobotok :DDDDDDDD -
ssdb #12 hajrá... :D -
#11 Ezaz, csinaljunk minel tobb gyurmafigurat :C -
#10 Terminátor 3? -
#9 Robot guminő v0.01alpha látható a képen. -
#8 Már csak az a kérdés, h. Zénó v. Tóbiás lesz-e a neve. :D -
Tripax #7 Nekem ilyen kell viszont. Retro érzés mint a hawai ing. -
Viet #6 Nem. Én azt mondom hogya jöbőbe terveznek ilyet. -
#5 Mér szerinted ilyenek a napjainkban a robotok?? -
Prof William #4 Már csak egy lépés a mimetikus polialoid. :) Az már nem csak puha, de folyékony is. :) -
Viet #3 Ha ez akép a valóságot próbája ábrázolni akkor bele se kéne kezdeni a dologba.... -
#2 cangázó nyanyaaaaaaaa -
#1 élő szövet a fémvázon ..