Digitális segítség a New York-i rendőrségnek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Nagyon tévedsz. Egyrészt csak olvasd el még egyszer a cikket, de alaposan!
Másrészt, amikor New-Yorkban visszahozták a halálbüntetést, akkor egyértelmûen jelentõsen csökkent a súlyos büntények (rablás, gyilkosság, stb) száma.
Elgondolkodtató nemde?
Ami pedig a kétségeidet illeti, azt hiszed itt és most nem ül ártatlanul senki?
Amíg emberek intézik az "igazságszolgáltatást", addig mindíg lesz koncepciós per, meghamisított bizonyíték és hamis tanú, hogy a lefizetett bírókról szót se ejtsünk.
http://www.wilsonappeal.com/index.php
ki itt a bûnözõ? az ártatlan ember aki egy marha törvény keménykezû betartása miatt ül rácsok mögött, vagy az állam amely ezt az idióta törvényt alkalmazza?
Mit szólnál, ha a srác helyében lennél? Persze ez nem csak az USA-ban történik, csak ott még hallani lehet az esetekrõl, máshól meg a sötétségben elveszik és csak az idióta rendszer áldozatai tudnak ezekrõl a dolgokról. Remélem a srác hamarosan szabadulni fog, de ez esetben is a kemény kéz politikája ejti az áldozatokat. Vagy mit szólnál hozzá, ha a SWAT csapat nyakig felfegyverkezve éjel kiverne az ágyadból mert valaki jelentette, hogy kábítószer van a lakásodon, vagy ami még jobb szoftver kalózkódásal foglalkozól - kell ide militáns SWAT csapat, vagy egy normális emberi rendõrség is elég? Vagy ha felfordítják a könyvesboltodat mert muzulmán vagy (mint tegnap angliában - nem mondom, hogy ez az eset ártatlan emberekel történt, mert ezt még nem tudom, de mindenesetre mi a garancia, hogy nem történhet meg?) Vagy amit egy ismerõsöm látott Münchenben (szemtanú volt) egy pasi elopott valami viszonylag jelentéktelen dolgot, és kb. 30 rendõr vette üldözõbe percek alatt (a rádiótechnika elég hatalmas dolog 😊 és amikor bekerítették a pasi majdnem szívrohamot kapott mert ahány rendõr volt a helyszínen annyi fegyvert fogtak rá. Na most rendben van ez bûnözés de azért gondolom, hogy a módszer egy picit túlzottan durva.
Az állam korlátlan hatalma a világ legnagyobb bûne. Lehet e ezt máskép? A jelen esetben kérdéses, de nem szabad elfelejteni, hogy a bûnözés és a terrorizmus is valaminek a következménye, és én személyesen azt hiszem, hogy éppen ez a totalitáris, hatalmi bolondság ami óriási többségben elõidézi a bûnözést és a terrorizmust. Na OK ne legyen itt tévedés, nem vagyok bûnözõ és nem védem a bûnözõket, de a hatalom egyik rossz oldala (a számtalan közül), hogy sok esetben az ártatlanok esnek áldozatúl, na ezért vagyok a hatalom ellen, legyen az bûnözõ, terrorista de ugyanúgy állami hatalom, nekem mindegy, nekem mind egyforma ellenségem.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Van egy ismerõsöm, aki Aszódon a "Javítóban" dolgozik, és kettõnknél több gyerekbûnözõt ismer. Õ mondta, hogy a többségüknek egyenes az útja a tököli fatalkorúak közé, majd a normális börtönökbe. Nevelhetetlenek.
A másik. Mi van akkor, a szülõk is bûnözõk? Azok úgy is a "családi hagyományt" adják tovább!
Ami pedig a társadalmi elvárásokat illeti az adott társadalomtól függ. Hogy sarkos példát említsek: itt és most szörnyû bûnnek tekintjük az emberevést, de a majáknál, vagy a pápuák között egész mások voltak az elvárások.
Van pár egyén, akinek mondhatsz amit akarsz, vállat von, és csinálja tovább a disznóságait. PL. a balástyai rém. Azt hiszed, ha leülsz vele, és elmagyarázod hogy milyen szörnyûségeket csinált, akkor abbahagyja? Vagy azon jár a beszéded alatt is az agya, hogy kéne még egy nõ! És mi van, ha a te feleséged, vagy barátnõd jön sorra? Vagy éppen a lányod?
Én nem kétlem, mindíg is lesz olyan, akinek akár csak egy morzsa hatalmat adunk, rögtön visszaél vele. De egy mûködõ társadalom ezt az egyént elóbb-utóbb kiszórja. Az is igaz, hogy ha az illetõ eléggé gátlástalan, akkor komoly bajokat tud okozni. Erre is akad számtalan példa.
A lényeg, ha nem mondunk le a szabadságunk egy kis részérõl, az egészet elveheti az, akit egyébként esetleg már sokkal elõbb leállíthattunk volna.
Eddig volt a politika. Én személy szerint úgy vélem, aki lop, rabol, embereket gyilkol, az többé nem annak a társadalomak a tagja, aminek én. És ha rá nem vonatkoznak azok a szabályok, amiket én betartok, akkor azok a jogok sem, amikkel rendelkezem. Így logikus ugye?
inkább: Be a free thinker my friend, not a sheep. History is made by seizing the moment, not by following the rules.
P.S.
"Se a büntetés, se a felvilágosítás nem tudja ezt megakadályozni, viszont mindkettõ eszköz, ami kordában tartja az ilyen beállitottságú "embertársainkat"."
ez teljesen igaz, viszont a büntetésnél fennál a veszély (és sokszor meg is történik), hogy az ártatlant is megbüntetik, felvilágosításnál ez nem gond.
Szóval egyezünk, hogy nincs ideális 100% mûködõ megoldás, de ha a represszió és a felelõségel járó szabadság között kell választani, akkor ne haragudj, de én a szabadság oldalán vagyok.
Azt hiszem, ha kicsit többet foglalkoznál matematikával és társadalomtudománnyal már nem az emberi jóságban hinnél, hanem a tolerálható hiba elvében. Mindíg lesz olyan ember a társadalomban, aki a társadalom ellen fog dolgozni a saját érdekeit elõtérbe helyezve, mert ez így természetes. Se a büntetés, se a felvilágosítás nem tudja ezt megakadályozni, viszont mindkettõ eszköz, ami kordában tartja az ilyen beállitottságú "embertársainkat".
inkább: know yr enemy m8
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Nem teljesen igaz. Magyarországon is létezik, igaz nem ebben a formában. A telefontanú szolgáltatásnál lehet MMS-t is küldeni.
"2005. június 1-jétõl MMS formátumú adattovábbításra is lehetõség van. Elküldhet akár egy bûncselekményrõl készült felvételt is szolgálatunkhoz, melyet az intézkedésre jogosított szervhez továbbítunk. A Telefontanú zöldszámát felhívva - a szükséges kérdések megválaszolását követõen - kollégáink megadják Önnek azt a telefonszámot, melyen üzenetét fogadni tudjuk."
Szóval csak át kellene alakítani a 107-es és/vagy a 112-es hívószámot, hogy fogadni tudjon ilyen adatokat.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk