27
-
huuu #27 Fasiszta szarháziak.
Tudtam, hogy hülyék az angolok...
De ennyire?! -
Neerpelt #26 Bravó. Irány a totális diktatúra!
És ezek az idióták le is szarják magasról a személyiségi jogaikat! -
Benoke #25 Hát akinek lesz esze az rendszeresen nem jár majd arra, mivel nem lesz egészséges teljesen hogy állandóan lövik az embert :) -
BiroAndras #24 "A röntgensúgarak nem károsak?"
Azok károsak, de ez a kamera nem röntgen. -
teddybear #23 Mondjuk az angoloknál gyakran robbangatnak az írek, régebben mindennaposak voltak Észak-Írországban a lövöldözések. Ezek után ne csodálkozzatok, ha kissé más a hozzáállás az ellenőrzésekhez is. -
#22 "Utcai hasznalat eseten detektalashoz javasolom a sugarzasmerok hasznalatat es a keszulekek modszeres szetvereset." ez jó ötlet. Csak pár nagyobb kődarab kell a tatyóba, és a magasabban lévő kamerák se jelentenek gondot. -
sathinel #21 )a végén olyanok leszünk mint a csirkék a vágóhídon. Egy gép eldönti ki mire alkalmas, ki veszélyes, és ez alapján szortíroz minket. Ezért utálok minden teroristát. Az ilyen törekvéseket szeptember 11 előtt még kiröhögték és felháborító volt hogy ilyesmit gondolnak. Ma meg természetesnek veszik az emberek hogy a seggükben is kameráznak. A Sony-nak volt egyébként egy kamerája ami a vékonyabb ruhákon átlátott:D be is tiltották. És az nem sugárzással működött. :D A végén még azt mondják hogy ez kimondottan jó pl rákos daganatok ellen.DDD kis sugárzás és tovább élsz! -
teddybear #20 A kamera maga nem is, de amit még mellette ki kell építeni(hálózat, ellenőrző központ, karbantartás, stb.) az már alaposan megdrágítja. És még nem is említettem a különböző lenyúlásokat, meg amit még ki tudnak találni... -
Razgon #19 Szerintem alapvető hiba a megvalósításban, hogy nem integrálnak lézerfegyvert a kamerába. Integrált lézerrel rögtön meg is lehetne semmisíteni a terrorista elemeket. :) -
tar86 #18 A röntgensúgarak nem károsak? -
BiroAndras #17 Szerintem nem maga a kamera ilyen drága, hanem a hozzá tartozó infrastruktúra. Vízálló infra kamera van 35.000Ft-ért is. -
Inquisitor #16 "Ráadásul mivel a felderítés anélkül történik, hogy erről az emberek tudomást szereznének, így a brit államnak nem kell attól sem tartania, hogy felháborodási hullám tör ki emiatt."
Mega LOL. :D -
fourgee #15 Én meg azon gondolkodtam egy csomót, hogyha röntgennel készül, akkor az áthaladó sugarakat valaminek "el kell kapnia", hogy képet lehessen belőle alkotni. Valószínűleg itt arról lehet szó, hogy az emberek mindent röntgennek hívnak, amivel át lehet látni valamin... :) -
#14 Vigyazzatok! Ezentul nem erdemes fegyvernek lacco targyat hordani magatoknal!
Turul: Az erettsegivel rendelkezok eddig is tudtak, hogy sokmindenre van joguk, csak ervenyesiteni ezeket a jogokat nem lehet. (kiveve a hatalommal rendelkezok)
Ezentul az lesz, hogy nincs jogod semmire, szal nem szukseges az erettsegi. :DD -
Amergin #13 Ja és persze nem kell félni, nem fog fájni. És persze ez az egész mind csakis a ti érdeketekben történik...
De fene megette mán ha mondani kell. -
Amergin #12 Mit vagytok úgy oda? Csak a rendkívül sikeres kínai modellt próbálják másolni. Jól körmére kell nézni a népnek, mert rendnek muszály lönnyi!
Akinek meg nem tetszik az elköltözhet. Tessék, lehet menni! -
turul16 #11 Ál demokráciában igen.
Milyen demokrácia az, ahol egy érettségiivel rendelkező polgárnak fogalma sincs a jogairól? -
turul16 #10 Valóban nem röntgen szerintem se, de ruhán átlátó dolgokat szereti így hívni a sajtó.
22 millia egy ilyen sz@r ért? Sokkal olcsóbban is ki lehet hozni szvsz. Most az mondjátok, a nagy testvért szolgálom, ha olcsobban állítanék elő ilyeneket ? -
#9 Igen, tudom, hogy Nagy-Britanniában nem demokrácia van, de a személyiségi jogok, meg az alapvető minimum ugyanaz. -
#8 Felháborító!
Ez már tényleg közeledik a totális megfigyeléshez, mely a diktatúrák eszköze!
Ilyen NEM lehet egy demokráciában! -
#7 Valóságos Nagy Britannia -> V for vendettás Nagy Britannia :D miko jön az egypártrendszer? :D -
kvp #6 "Sem ez a cikk, sem az eredetije nem tartalmazza pontosan a használt sugárzás fajtáját."
Backscatter Rontgen
Nem olyan dragak, az angol reptereken mar eddig volt par ilyen, bar azok kapukent mukodtek. Eddig nem volt kotelezo a hasznalatuk, tehat valaki nekiallhatott vetkozni is. Utcan az emberek tudta nelkul lehet hasznalni oket es a visszaverodott sugarzast hasznaljak kepalkotasra. A rontgensugarzas alapvetoen ionizalo ezert nagy mennyisegben rakot okoz. Egy ilyen rontgen csak kis melysegbe hatol be az ember borebe, viszont ennek ellnere is karos. Vedekezni ellene legegyszerubben olommal fedett ruhaval lehet. Utcai hasznalat eseten detektalashoz javasolom a sugarzasmerok hasznalatat es a keszulekek modszeres szetvereset. Elobb-utobb csak feladja az ezt alkalmazo kormany vagy legalabbis megbukik.
""Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." - Benjamin Franklin"
Igaza volt, csak ma mar senki nem hallgat ra. Mar az is javulas lenne ha az usa-ban betartanak a sajat alkotmanyukat es a fold osszes lakojara is csak ezeket a szabalyokat alkalmaznak. -
AranyKéz #5 Szerintem a képviselők nemi szervét kéne nagy energiájú röntgensugárzással (sőt, akkor már inkább gammasugárzással) átkutatni, hátha elrejtettek ott egy adag C4-et.
-
AranyKéz #4 A következő lépés a festmények mögé rejtett teleképernyő lesz.
-
Andris #3 Most erre mit lehet mondani... már régen megfogalmazták:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." - Benjamin Franklin -
halgatyó #2 Sem ez a cikk, sem az eredetije nem tartalmazza pontosan a használt sugárzás fajtáját. E cikkben teraherzes tartományt említenek, ami az angol eredetiben nincs benne.
Ha a képekre tekintünk, akkor sem válik sokkal világosabbá. Ugyanis, a röntgensugárzást a gyakorlatban nem visszaverik az anyagok, hanem átengedik és egy részét elnyelik. Ez esetben a vizsgált személyek csontváza valamilyen szinten látható lenne.
A teraherzes tartománynak semmi köze a röntgenhez! 1 THz frekvencia esetén a hullámhossz 0.3 mm , e freki 10szerese pedig értelemszerűen 30mikron hullámhosszta takar. (A látható fény hullámhossza 0.4 -- 0.72 mikron).
Tehát egy távoli infra tartományban működő "radar" kameráról lehet szó, a látható képek is ezt erősítik meg: a fémtárgyak feltűnően látszanak.
A képek azért furcsák, mert negatív képek. A rádió és infra sugárzást ugyanis a fémtárgyak sokkal erősebben visszaverik, mint pl. az emberi bőr. Aki nézett már ilyen katonai AKM-infrába vagy hasonlóba, az tudja mire gondolok.
Nem lehet olcsó egy ilyen kamera. Amikor az autómat feltörték (most decemberben, 1 hónapja) az egyik rendőr azt mondta, hogy "ugyan, kamerákat? az 1 millió forint". Más forrásból úgy tudom, hogy egy biztonsági kamera 1,5-2 millió forint (ami távirányítással fordul és időjárásálló)
A határőrök számára kifejlesztett infrakamera (belenéztem egy kiállításon) 22 millió forint (ennyit mondtak)
Mennyibe kerülhet egy ilyen teraherzes radarkamera? Döbbenetes. A hatalom egyre több disznószarságra fossa el a mi pénzünket. Ha most Angliában vezetik be, meg fog ez jelenni Magyarországon is. (Mint a másik disznószarság: a behajtási díj, ami london után budapesten is be lesz vezetve. Aztán jöhetnek a kamerák hogy segítsenek féken tartani a napnta 100szor megtiport és egyre jobban feldühitett népet)
Ezt már nem indokolja a "terrorizmus"! Ezt már csak a saját népüktől való egyre fokozódó félelem indokolja, minél többet töprengek rajta, annál nyilvánvalóbb. -
Theodora #1 Király!
Következő lépés, hogy a rendőrautókba kerül, majd elkészül a hordozható változat és lehet majd rendelni a eBay-ról is. Meg majd jön a beültettet chip, amit távolról le lehet kérdezni (testalkat, dns, irisz, stb).
A képek minősége se semmi. Már látom is, hogy "majd" gomba módra kezdenek elterjedni az ilyen készülékkel készült képeket tartalmazó oldalak.
Magyarországon ha a parlament megszavazna egy ilyet, akkor az adatvédelmi-biztos, tuti hogy szívrohamot kapna.