153
  • asdefge
    PIII-566, 256MB RAM, valami 32 MB-s vidkari. Elég az. A netet elérem, a nekem szükséges progikhoz elég erős, még videót is nézhetek rajta, ha elér a vágy ezirányban. DVD-t is tudok írni. Mi kell még? Ha kellően berágok fel-feldobok valamilyen LIN-t, épp milyen napom van, aztán élvezkedek. Vista? Meg a gépigénye? Ugyan kérem! Gyenge egy üzletpolitika... Illetve a fenét gyenge, a világ legmenőbb marketingcsapata a Gates-birodalomé.
  • GulaSoft
    Töltsétek le az amiga emut és nézzétem meg mit tudott már 20 éve!
    Otton az amiga annyi idő alatt bebootol mint amennyi időt itt a bios elszarakodik, bedig az is végez hw felismerést, ráadásul rátölti a turbókártyára az 3.1-es kickstartut aztán soft reset után a 3.9-es os patcheket és újab soft reset után indul el rajta a 3.9-es os, ami elég új fejlesztés és mégis kb. 30mega az egész, a régi meg 1 880kb-os lemez volt, és az újban is a csicsa a legtöbb.
  • AljasGetto
    Kérdés azokhoz, akik már használtak Vistát:
    Hogy fagy le egy Vista???

Nem vicc, az XP számomra legkellemesebb "fejlesztése" az volt, hogy a feladatkezelő valószínűleg a legalacsonyabb prioritást kapta, mert egy komolyabb szoftverfagyinál várhatsz rá vagy 10 percet, mire reagál valamit, ha egyáltalán történik valami... (98-ig még az ALT+CTRL+DEL-re jött egyből a feladatkezelő, habár legtöbbször reboot lett a vége, win2k-nál már megoldották, hogy működjön rendesen, és az OS is túlélje egy kihalt progi lelövését, XP meg "továbbfejlódött").

Vistánál mi a helyzet??? Vagy ennél nem lehetnek program lehalások???

Amúgy mindenféle előítélet nélkül, igazándiból nem látom semmi okát, hogy Vistára váltsak. Laptopomon XP van, minden csicsa kipacsolva, asztali gépemen 2k, tökéletesen megfelelnek.
  • shusaku
    2 órás reinstall? :) Jó lesz az 10 percnek is.
    gzip -dc XP_image.gz | dd of=/dev/hda1 bs=2M
  • Molnibalage
    Akkor nem játszok DX10-es játékkal és kész. Egyszerű megoldás.
  • Magnificat
    vagy addig fejlődik a portolás Linux alá, és váltunk... Tendencia azért, hogy nő a linuxosok tábora is...
  • Dzson
    Majd szépen megszüntetik az XP támogatását, és DX10 / Vista lesz a minimum requirement a játékoknál. És akkor cseréltek os-t és hardvert, ha kell, ha nem.
  • GulaSoft
    Na DjDano már megjött, és szívgörcsöt is kapott, most már csak Bíró urat várjuk, az abszolút objektív ms alkalmazottat.
    Dano! Íram már a másik cikkhez. Amiga! Több mint 20 éve grafikus multitaszking oprendszer egy darab 880Kb-os (nem mega nem giga) lemezzel!
    Ja nem tudom figyeltétek e hogy kb mekkora felbontáson futnak a képek! 1600*nagyon sok? És még így is kilóméteres ikonok, a 3D ablakok elforgatva is megeszik a felületet. Először akkor jöttem rá, hogy ez mekkora szar, mikor egy 2 méter széles hajlított monitoron fejlesztették meg villogtatták az első képeket róla.
  • Magnificat
    Igen, a gond ott van, hogy ha van 512 ramod, a Vista ugyan elszaladgálhat, de netezésen meg dokumentumszerkeztésen kívül nem fogsz kombósabb munkát végezni... Én spec mikor maya-zom, az XP megeszik olyan 250 mega fizikai ramot (a többit lepakolja vinyóra), a Maya 300-at, a Photoshop 400-at... el is fogyott az 1G... Na most ha Vista lenne, akkor nyitnánk dupla memóhasználattal, ergo ugyanazon a gépen már nem is menne ugyanolyan jól, csak rambővítéssel... És egy tévedés: AZ OS-eknek a fejlődés során természetes, hogy több HW-t esznek... Az OS feladata a gép üzemeltetése, és felhasználói burok biztosítása a használathoz... Lehető legkisebb erőforrásigénnyel, leggyorsabban. A gép legfontosabb és legterhelőbb feladatának nem az OS futtatása kellene lennie...
  • pedrohsi
    nem kell hozzá net:)
  • Benoke
    Egy Vista átlagos használatára min 1Gb szükséges (2gb ajánlott). A Boot valóban úgy tünik, hogy 512 -vel elmegy, ameddig nem haszálsz rajta semmit. 256 -al is elmegy az XP csak használni nem lehet annyira belassul, XP nek 512Mb a szükséges (1Gb ajánlott). Néhány játék már eleve követeli a 2Gb -ot XP alatt, vista alatt ez felkúszik 3-4Gb -ra.

Sok újdonságot tartalmaz ez tény, de ezek döntő hányada a felületen látható. Van a háttérben futó dolgok közül is egynéhány, de nem igazán jelentősek. Cégek esetében az Aero Domain -en belül eleve tiltásra kerül, ahogy az az XP esetében is volt a legtöbb esetben.
  • DjDano
    A gépem P4 2.66 Ghz, 512 RAM és kb 20 perc alatt felment a Vista!
  • Molnibalage
    Net nélkül el sem indul? Hát akkor kösz, ez a szar nem kell. Majd, ha lesz olyan amihez nem kell netkapcsolat akkor talán érdekel. MI EZ a BAROMSÁG????
  • Molnibalage
    Na ja, CSAK a Vista, de próbálj még valami combosat futtatni mellette.
    Tényleg pofátlanság a telpítő mérete. Az XP-ben pont ugyanazt csinálom, mint WIN95 alatt. Duplakatt a parancsikora, hogy fusson egy progi, csak annak nem kellett ekkora hely (50MB elég volt) és nem volt ennyire erőforrásigényes sem, bár jóformán nem ismert fel semmit alapból, de ez engem nem zavart.

A WIN98 is még reális volt a maga kb. 300 MB-os telepítésével, de máer az XP-től is herótom van, hogy felrak vagy 2GB-ot, ehhez jön 1,5GB virtuális mem, de a rendszer visszaállítást is lelövöm, mert NEM jó semmire, de levesz 1GB-ot. HA bármi gond van az XP-vel egyszerűbb egy 2 órás reinstall, mint azzal szórakozni, hogy helyrerakjam. Namármost ez egy Vistaval az örökkévalóság. Mennyi ideig telepít ez a valami? 3óra???

Hát Vista még nem kell vagy 2-3 évig nekem.
  • MuardorPro
    Ez egy OS ami ha megnezed az OS definiciojat pl Andrew S. Tannenbaum szerint akkor ertelmet vesziti a kijelentesed miszerint is termeszetes hogy tobb hw-t zabal. Lehet meglepo eddig 2 gepen probaltam es vakartam le siralmas minossege miatt. A laptopomban 1,4 GHz-es Pentium M dohog 1G RAM mellett es kb masfel perc mire a c meghajtot felhozza... Az asztali gepemen sem mondanam elvezhetonek noha Core2 Duo E6300+2G DDR2 800 es Geforce 7900GTO fogadja... Xp alatt siman fut Everquest2 (1,2G RAM, plusz vmware-ben Debian, internetmegosztas, DVD rip+tomorites+10-20 Firefox ablak, Mp3 lejatszo, filemanager....) Nekem a gep eszkoz es nem powerpoint bemutato...
  • HappyBoy
    A vistának úgyis kell net, miért nem szedi a drivert is a netről? Miért kell felmásolni? Mindjárt a legújabbat telepítheté netes telepítés esetében.
  • DjDano
    Újabb Vista fikázó irománnyal bővült a bulvársajtó cikkdömpingje. 1 oldalon keresztül ozon siránkozik a cikk, hogy mennyire nagy a gépigénye, sokat foglal stb. Az XP 5 éve jelent meg. Természetes, hogy nőtt a gépigénye. (Nálam 512 MB-al vígan fut a Vista)

A lényeg a Vista újdonságainak tételes bemutatása lenne szerintem, mert igen sok újdonságot tartalmaz a cikk állításaival ellentétben.
  • waterman
    ők arra mennek, hogy ne legyen sp3.. vedd meg inkább a vistát. sőt szerintem már a vista megjelenésének napján hagynák a fenébe az xp-t..
    bár én is inkább egy sp3-at várnék, mint egy vistát, mert szvsz az xp mostanra jutott el oda, hogy valóban használható is. mondjuk még dolgozhatnának rajta, hogy ne kelljen minden probafingó program miatt újraindítani a gépet.. csak túl egyszerű lenne egy fizetős sp3-at gyártani, nem keresnének vele olyan jól. biztos vagyok benne, hogy egyszerűbb lett volna az xp grafikus motorját frissíteni olyanná, ami 3D-ben is tündökölhetne, mint alapjaiból megírni egy újat..
  • Cactus
    XP Sp3 mikor lesz?
  • mousee
    Windows Vista. Naja. Hát, egyelőre én tuti nem fogok váltani, többek közt azért mert: kicsi hozzá a gépem (2,4es cerka; 1024 400DDR mem; Ati radeon 9800se) és nem akarok szívni a soksok gyermekbetegséggel, ami az első fél-egy évben jönnek ki rajta... Az aero viszont kimondottan tetszik, bár még nem dolgoztam vele soha, lehet hogy egy idő után idegrohamot kapnék tőle, de így képek alapján bejövős ;)

A driveres dolog... tényleg, mi a reteknek felmásolni több gigányi drivert? Nagyon nehéz lenne betenni a dvd-t, ha úgy HW-t raknak a géphez? Egyből nem enne meg 7-8 gigát a vinyóból. Amúgymeg ensomhet-el teljesen egyetértek. Ami alap, az tényleg legyen alap, gyors, és EL LEHESSEN TELJESEN TÁVOLÍTANI. Akinek elég az alap, az azt használja, de akat zavar, az le tudja törölni...
  • Mr Gumby
    Na ettől a cikktől kábéápdét és DidzséDanó infarktust kap.
  • nedudu
    Hát akkor nálam rossz lóra tettek. Van egy jogtiszta XP Home-om azt se használom már kb féléve ;-)
  • ensomhet
    Mióta windows van, mindig törlök belőle amit csak lehet. Szerintem teljesen irreális, hogy egy OS 15GB helyet igényeljen. Nem tudom elképzelni, hogy mi tud annyit foglalni. Vagyis, így hogy 800MB nyomtató driver... Miért nem elég azt feltenni, amit konkrétan használok? Legyen benne még egy tényleg jó videolejátszó (10-15MB), zenelejátszó (5MB), egy jó böngésző (az IE7 borzalom, Opera/Firefox 10-15MB), egy jó letöltő program (ftp, torrent, dc, akár integrálva), valami alap messenger, és kb ennyi. A legtöbb felhasználónak másra nem nagyon van igénye. A csilivili felület mindenképpen hülyeség. Ha játszik az ember nem látja, ha videót néz nem látja, ha netezik akkor pedig szerintem örül, ha minél kevesebb hasznos felületet vesznek el az ablakok.
  • Magnificat
    ez is érthető... az MS le akarja cseréltetni a fél gépparkot...
  • Magnificat
    ezzel egyetértek, az a része kifejezetten jó, hogy átadták a 3D karinak a kinézet meghajtását (az eddigi bitképes transzformálós cucc nem az igazi, ráadásul a videókarik már azért bőven bírják, hogy átvegyék szerencsétlen proci feladatát ilyen esetben...) Maga a csilivili átlátszós mittoménmi tök felesleges, parasztvakítás (még a Sun esetében is :))... A Linuxos XGL-t is annak tartom egyenlőre
  • nedudu
    Az Aero-val csak az a baj, hogy minimum DX9-es kártyát követel. Holott a legtöbb effektet már simán egy DX8-as kártya is tudná. Most ezért dobjam ki a Gef4Ti4200-es kártyát? Ugyanmár.
  • Magnificat
    Hát a gépigénynek én sem örülök, nem azért van 1G ramom, hogy a felét megegye az OS... Szerintem túl sok mindent integráltak bele, ez egyrészt sokkal komplexebbé teszi a progit, ezáltal sebezhetőbbé, másrészt feleslegesen gépigényessé... A feltörést nem kétlem hogy hamarosan jön, 5000 ember írta, 5000000 akarja feltörni... :) Mindenesetre semmi okát nem látom egyenlőre annak, hogy váltsak (ízlés szerint rakat gadget-et le lehet kaparni netről akinek kell)... Ja és felrémlenek az egyetemen tartott Vista promó előadás részletei (az egy nagyon vidám este volt, köszönhetően a "remek" előadónak és a "remek" OS-nek :D) Ezért sem váltok

UI: ez a folyamatos update a főbb OSelemeknél: csak nehogy kernel pánik legyen ebből is :) (kissé érezhető, mire hajaz, de ezzel nincs is gond, jótól tanulni jó) (és még mielőtt Linux pártinak tűnnék, nem vagyok az, nem szeretem, mert minden apró dologhoz MAN és HOWTO özön kell... Meg még így sem tuti a siker, volt olyan progi, amin guruk sem tudtak segíteni...) Szóval egyenlőre nekem mindenképp XP
  • Zedas
    "Ez az Aero-s baromság mekkora egy parasztvakítás. Kár, hogy a Sun már évekkel ezelőtt megcsinálta az áttetsző 3D-ben forgatható ablakokat"

Ez tetszik, ha az MS csinálja parasztvakítás, ha a Sun, akkor tuti. Hajrá :)
  • AranyKéz
    Nos, alapból is kételyeim lennének a Vistával kapcsolatban, de az ajánlott konfig eléggé elveszi az ember kedvét (nekem 1GB, 3000+, GF6600 van), az Alt-Tab megvalósítása undorítónak tűnik, és egyébként sem vagyok túl bizakodó az Aero-val kapcsolatban (XP-m van és minden ratyi effekt ki van kapcsolva mert geci lassúak - legalábbis számomra).
  • Vers
    m$ ebbe belebux muhaha
  • Vorpal
    Aero : ha valami már van és müködik - akkor miért ne használnák.
    A szüleid is összejöttek aztán te sem hajtod a kecskéket, hogy ne utánozz.
  • laszlol
    Én inkább maradok a linuxomnál. Ez az Aero-s baromság mekkora egy parasztvakítás. Kár, hogy a Sun már évekkel ezelőtt megcsinálta az áttetsző 3D-ben forgatható ablakokat. Hiába ezek csak lopni tudnak, mint ahogyan már az első winnel is tették.
  • dav1d
    holnap poénból felteszem...kiváncsiság... csak neh pofára esés legyen: p4 3000mhz 512Mb memoria geforce fx 5600