Windows Vista - ígéret, nem bizonyíték

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vista Business 28210 +afa
Vista Home Basic 17680 +afa
Vista Home Premium 22210 +afa
Vista Home Ultimate 37790 +afa

Office 2007 Basic 36950+afa
Office 2007 Pro 60530+afa
Office 2007 SBE 48420 + afa

Bith
Bocs, erre volt reagálás az elõbbi hozzászólásom: #59
(itt már ott van jobbra lent)

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Bith
"Ha nem így lenne, akkor még DOS-t használnánk. Az is tudott mindent, amit egy OS-nek kell."
Te vagy nem tanultál soha informatikát, vagy nagyon rosszul. Esetleg nem tanították, hogy mi az OS feladata. A DOS-t csak hatalmas jóindulattal hívták OS-nek, igaziból a tizedét se tudta tán, mint ami egy OS feladata. Nézz csak utána mi a feladata egy OS-nek.

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

mrlujoak
Nagyon kíváncsi leszek a tényleges felhasználók véleményére, akik azok lesznek, akik nem tesztelni és kipróbálni, hanem használni szeretnék a Vistát. Nem csak profi és kezdõ userekre gondolok itt, hanem a tényleges átlagra.
Azokra, akik tudják mi fán terem a Windows, kiadnak - mert ki tudnak adni - érte ennyi pénzt, és megróbálják azt használni.
Megosztják õk a véleményeket, mit is mûvel egy Xp után a Vista a gépükkel, illetve mit tudnak majd õk maguk kihozni belõle.
Az is kiederül majd, megéri-e olyan hamar lecserléni Xp-nket.
Anno az Xp "megszületésekor" nem volt ekkora HW-igény különbség, míg ennél van.
Akkor az átállás viszonylag rövid idõt vett igénybe, itt szerintem többet fog felemészteni.
Bár magamra leszek még kíváncsi - nyilván a megszületett vélemények fegyelembevételével - mikor fogok áldozni a Vista-ra.
Személyszerint az Office érdekel, azzal szívesen töltenék pár órát...

mrlujoak

Na jó, ezekbõl nagyon kezd elegem lenni...
OSX stabil, de miért kell agyonisteníteni? Annyira bolondbiztosra egyszerûsített, hogy az már külön fogalmat érdemelne. Nekem személy szerint vista kinézete is jobban tetszik.
Meg ms-nek nem volt stabil alapja, ezért kellett mindent újraírni. LOL. Fõként a fejlõdés miatt kellett. Meg apple nem írja át. Megint LOL. Meg apple bugmentes. LOL. Bugmentes progi NINCS!
És egyenlõre mac-ek használata a legjobb tudomásom szerint pár százalék körül van, szóval a globális piacból nem sokat szakít. Majd ha elér egy bizonyos szintet, amikortól nem csak egy beszállítója lesz, meg amikor ott fognak lobbizni a gyártók, hogy õk is akarnak gyártani, és hirtelen megugrik a 3rd party driverek száma, meg a kétesebb forrásból származó progiké, na majd akkor meglátjuk, mi lesz. XP is elég stabil volt megfelelõ géppel. De addig is mindenki nyugodtan istenítheti elvakultan a gépét, csak kérem, ne a fórumban...
Marketingben és bullshitben ismét szarrá verte az MS a linuxot.

Way ahead of u 😊

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Akkor se tûntek volna fel jobb színben. Ennek a rendszernek a legelsõ ütemterv szerint már rég készen kellene lennie (ez azért elég nagy presztízsveszteség amit a fejlesztés nyújtásával nem, hogy megállítani nem tudták volna, hanem egyenesen tovább rontották volna). Azoknál a usereknél akik nem csak ki- vagy betudják kapcsolni a gépet további rossz pont a rengeteg kihagyott feature, az összes közül talán a legfontosabb/legérdekesebb a WinFS lett volna.

Az OS X-nek azért van 1-2 elõnye. Pl egy jól bevált alapra épít (unix) és nem milliónyi hardverrel kell számolni az esetében hanem alig pár verzióval amire sokkal könnyebb optimalizálni a cuccot, hogy gyorsabb legyen. A félreértést elkerülendõan, nem az OS X érdemeit akarom kisebbíteni, de azért nem árt ha pár dologgal mindenki tisztában lenne. Mint PC-st engem is érdekelne egy apple gép, mert kíváncsi vagyok rá, csak hát keretem nincs rá (a közelben meg senki nem tart ilyet) 😄
kegyetlen nagy ez a tornászos kép😊

Blackmail the Universe

Én nagyon nem szeretem a Microsoftot. Ezt elõrebocsátom. De nekem tetszik a Vista. Külsõre. Mint a sok gépet használni nem tudó suttyónak. Szerintem ha megvárjuk a 8-10 hónapot, elég jó alternatíva lesz, a legroszabb a mostani rendszerben, hogy a védelmet még csiszolni kell-> a gépigény azért nem érdekel, mert azt is úgyis fogják csiszolni, de a védelem az a legfontosabb. Az is tetszene, hogy ez lenne az utsó Windows, ezek a modulokkal történõ frissítések elég logikusak és sokkal felhasználóbarátabb megoldásnak tartom, mint egy saját magadra nem szabható rendszert.

Viszont UNDORÍTÓ az, hogy egy gyermekbetegségekkel küzdõ, nem biztonságos, lassú, FOS oprendszert van képük 50k HUF-ért árulni és még verni is mellé a mellüket. Gratula Microsoft. Megint sikerült egy keserû mellékízt tenni az amúgy egész jó elgondolásba... Pedig, ha egy jó fél évet vártak volna a kiadással, sokkal jobb színben tûntették volna fel magukat is, meg a rendszerüket is... :/

UI: remélem Apple megoldja majd a Vista támogatást a MacBook Pro-kra 😄

Blackmail the Universe

Max Damage
Ott még nem tartanak, ahhoz még 1-2 év kell nekik 😊 Amig a biztonsági rések, a vicces megoldások, a lassú bootolás és hosszú indexelések és fõleg ez a nagy kalózellenesség és adatküldözgetések uralják a Vistát, addig még messze járnak az OSX-tõl... S a Leopard megjelenése után ez a táv tovább növekszik majd, akármilyen optimista is az MS...

zzebi
Az OS X update-eket nem lehet a Windows update-ekkel osszaehasonlitani. Azok sokkal inkabb olyanok, mint egy-egy uj linux disztribucio verzio.

Az alapveto kulonbseg az, hogy a Microsoftnak eddig nem volt megbizhato OS platformja, amire epithetett volna, igy minden alkalommal teljesen ujra kellett irnia az oprendszert. Ez tortent a Win16-nal, a Win95-nel, az NT-nel es most a Vistanal.
Ez csak azt bizonyitja, hogy vagy a MS maga sem tudja, hogy mit akar, vagy nem tud 5 evre elore tervezni, vagy keptelenek jol programozni.

Csak azert, mert a MS bena es mindig ujrairja az oprendszeret ne varjuk el a tobbi OS fejlesztotol is, hogy ugyanezt csinalja.

Amugy mar a MS is eszrevette, hogy ez igy nem megy tovabb. Bejelentettek, hogy a Vista az utolso nagy operacios rendszer projektjuk. Ugy tunik biztosak benne, hogy ez az architektura kisebb update-ekkel evtizedekig mukodokepes maradhat.

En speciel sokkal jobbnak tartom az Apple megoldasat, hogy ok gyakorlatilag csak uj funkciokat adnak az OS X-hez az egyes frissitesek soran.

Ha megnezzuk, a Microsoft is ugyanezt teszi, csak sokkal benabban, mert ok mindig ujrairjak az egeszet. A Vistaval mar kb ott tartanak, mint az OS X. Bravo!

Apple-nél még nem tudom, hogy hova soroljam.
iTunes az övé.

Mivel nincs a tröszt ellenzõi között így megállapodásra lehet gyanakodni, vagy úgy gondolja jól szerzõzödott a partnereivel, és kiszorítja az MS-t 😊

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

http://hup.hu/node/34318
"Teljes Mac OS X fut az iPhone-on" "500 MB-os méretben"

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

InfectedMann
Az említett TPM rendszer miatt a Vista nem nagyon lesz népszerû. Sajnos többen használnak illegális dolgokat mint legalálist.
Bár biztos lesznek olyan ügyes emberkék akik feltörik a Vista -t és pl. ezt a TPM rendszert "hatástalanítják" amíg nem lesz egy a warez társadalom körében is elfogadott Vista ami nem jelzi a mikrofosnak, hogy épp mikor megyünk szarni addig nem lesz valami népszerû rendszer. Az én oprendszerem ne jelezze a májkrofosnak, hogy mire használom a gépemet. Lófaszt a seggükbe. Akkor inkább áttérek MAC -re vagy megtanulom a Linuxot és használom valami Windows Emuláló programmal.
Ez így tényleg nem jó, hogy elakarják lehetetleníteni a illegális tartalmak elérését. Ezzel semmit nem érnek el. Ettõl inkább mindenki visszakozni fog a Vista -tól.
A gépigényrõl annyit, hogy ez van. A helyfogálásról meg annyit, hogy ez az egyik ok amiért biztos nem fogom feltenni a Vista -t. 15 giga egy oprednszer? Nevetséges. Olyan drivereket rak fel amikre nincs is szükségem. Miért nem tárolja az összeset a DVD -n és ha kell valami akkor kéri, hogy tegyem be és akkor feltelepíti? Bár úgylátszi a májkrofosnál ez a fajta gondolkodás hiányzik.
Sok port fog még kavarni a Vista az egyszer biztos.

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

NY-Európával ne példálózz pls! Itt még fösvényebbek az emberek, mint Magyarországon. A német netforgalom több mint 50%-ét a torrent teszi ki, és ugyanúgy mindenkinek van kamu diákja is...
Az iPhone egy teljesen zárt platform, azért. 😛 Egyébként meg annyi köze van annak az osx-nek az asztalihoz, mint a winxp-nek a mobile win 2003-hoz, szóval csak a marketing...
NEXUS6
Ez jól hangzik, csak az embereket marha nehéz rávenni, hogy olyan dologért fizessenek, amiért nem kapnak semmit cserébe. Mert ugye végül is nem az M$ meg a többi nagy cég fizeti ki ezeket a biztonsági technikákat, hanem a vásárló.

Az internet forgalmának 90%-át teszik ki a ma még illegálisnak minõsülõ/nem fizetõs tartalmaknak a továbbítása, P2P, warez, miegymás.

Úgy tûnik a nagyágyúk nem úgy akarják átcsábítani az embereket a "jó oldalra", hogy a legális tartalmak értékesebbek, megbízhatóbbak stb. Hanem megpróbálják lehetetlenné tenni a ma még illegálisnak minõsülõ tartalom elérését.

Szerintem ez nem jó, nem járható út.

Az emberek nem akkor fizetnek valamiért -amiböl a legális talán kicsit jobb is-
amikor már törvényileg lehetetlen a warez megszerzésére, hanem amikor lesz pénzük arra, hogy az oridzsit megvegyék. (Lásd pl Amcsi, japán vagy Ny-Európa.)
Ezeket a védelmeket emberek készítették X nagyságú pénz befektetésével, a feltörése X/100 idõbe és pénzbe fog kerülni, a sokévi tapasztalat szerint!😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sokan nem értették, hogy Apple iPhone -ra, miért csak az Apple tud progit rakni, amikor OSX van rajta, valószinüleg ezért.

asysoft
Úgy tudom nagyobb verzió ugrásért fizetni kell.

/*WTF?!*/

Nem a legjobb hely a kérdésnek, de: valaki meg tudná nekem mondani, hogy ha veszek egy apple gépet, ahoz kapok legújabb osx-et, de meddig tudom online frissíteni ingyen? Következõ nagyobb csomagig (pl. 10.5), vagy esetleg tovább?
Magnificat
valóban nem azt jelenti, hogy alfa, de azért mondtam, mert hihetetlen instabil volt, és ahhoz képest az RC2 és a final sokkal biztosabb (pl RC1-es effektus volt a bemutatón: 1,2 giga ramot használt a gép, mikor összesen vagy 4-5 ablak volt nyitva (XAML szerkesztõ, böngészõ, meg két-három windowsos), mutatta a rendszernaplózást, tele volt kritikus hibajelzésekkel, többször is behalt, hibaüzeneteket dobált, lassú volt (a gép Core 2 Duo-s hightech noti volt 2G rammal), egy szerkeztési feladatnál nem talált valamit a fickó, 15 percet szenvedett, erre kiderült, hogy a projektor miatt 1024-re vette vissza az 1400x1050-es felbontást, és kintmaradt (!!!) az üres térben az ablak... ilyen hibák miatt mondtam, hogy az RC1 inkább alfa (de tudom, hogy nem az 😊 )

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Hát nem tudom hogy vagy vele, de a release candidate (RC) nem azt jelenti, hogy alfa 😊 (bár mondjuk az más kérdés, hogy windows-ról van szó 😄 ) hanem, (más gyártók esetén) hogy már majdnem kiadásra kész verzió. Ahogy én láttam más gyártóknál (tök mindegy, hogy OS vagy más) ez úgy szokott lenni, hogy RC1, RC2 azután már jön a végleges.
Az alfa verziók (illetve annak is csak nehezen mondható) azok voltak amelyek már évek óta közkézen forogtak a warezolók berkein belül.
"Kb 250 millió PC-t adnak el minden évben, kinek van rá kapacitása mindegyiket végigböngészni, hogy mi van rajta, mikor ráadásul legalább a felük warezos winnel + progikkal mûködik."

Ha egy pc-ben van TPM, akkor magatol be fog jelentkezni es kozli ki es mire hasznalja. Ha minden hardver keszitot ra tudnak venni, hogy tamogassa technolgiat, akkor nem is lehet mas gepet kapni, tehat egy par ev utan, mikor az utolso regi gep is kikopik, mar csak ilyen 'megbizhato' rendszerek lesznek a vilagon. A rendszer feladata a felhasznalok ellenorzese. Ezt a folyamatot elo lehet segiteni olyan modon, hogy csak a legalis rendszeren lehessen jatszani, filmeket nezni, szoveget szerkeszteni es internetezni. Egy-egy halozat uzemeltetoje akar elo is irhatja hogy csak megbizhato geppel lehet a rendszerehez csatlakozni. Innentol minden gep tartalmaz egy ellenorzo rendszert a felhasznalo megfigyelesere. Ez a tpm, drm, wga, ocp, hdcp stb. rendszerek celja. Alapfeladatuk a felhasznalo meggatolasa a gep keszitoje altal nem engedelyezett tevekenysegekben (drm, ocp) es minden gyanus tevekenyseg jelentese (wga), tovabba probalkozasi kiserlet eseten a hardver tonkretetele (lasd: tpm, hdcp key revocation).
"OSX rulz... Eleve MAC rulz... még nem hajtottam soha olyan jó gépet, mint az volt (pedig nem volt igazán kemény: eMac: 1,25GHz-s G4, 256 ram...)"

A nintendo wii-t neked talaltak ki. Abban meg ilyen rendszer van. Sajnos az uj apple gepek csak sima x86-os pc-k, a legujabb technologiakkal telepakolva. (az apple volt az elso pc gyarto ceg aki TPM chipet es efi bios-t hasznalt) Sajnos csak az elso x86-os apple gepek voltak hibas 1.1-es tpm chip-pel szallitva, a maiak mar 'trusted'-ek (1.2). Ebbol a szempontbol a teljesen vista ready pc-k jelenleg az x86-os mac-ek korebol kerulnek ki. (mar a hd lejatszas is megy rajtuk) Ez szomoru, az apple azert regen nem volt ennyire szemet a felhasznaloival. A pc-s vilag tobbi gyartoja pedig nem tehet mast csak koveti a microsoft es az intel ajanlasat.

"Nem hiszem hogy ez lenne az utolsó windows hiszen a számítástechnika még mindíg robbánsszerûen fejlõdik,"

Az apple sokkal ugyesebb. Ok minden nagyobb service pack-et uj os verziokent adnak el. A microsoft eddig csak a winnt5.0-rol a winnt5.1-re atteresnel tudta ezt megjatszani. (win2k es winxp) A winnt5.0 ota az elso nagy lepes a winnt6.0 lesz. (mas neven vista, sp1-el winnt6.0.1)
NEXUS6
Kb 250 millió PC-t adnak el minden évben, kinek van rá kapacitása mindegyiket végigböngészni, hogy mi van rajta, mikor ráadásul legalább a felük warezos winnel + progikkal mûködik.

Ugyan az az adatfeldolgozási probléma, mint amikor a terroristákkat próbálják elkapni. A modern mûholdakkal nem gond akár Oszamabinládent is lefényképezni! Csak éppen a mûholddal begyûjtött és számítógépen tárolt és elemzett anyagon hol a francban van Oszama!

Azt nem tudja senki.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Magnificat
OSX rulz... Eleve MAC rulz... még nem hajtottam soha olyan jó gépet, mint az volt (pedig nem volt igazán kemény: eMac: 1,25GHz-s G4, 256 ram...)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
jó, ehhez hozzá kell tenni, hogy az RC1 az RC1... ALFA 😄
az egyetemen egy bemutatón is RC1-et mutatott a srác, be is halt vagy 4x... meg annyi gond volt vele...

Magnificat
nem felejtettem el, de ha azt mondod, hogy az 500 mega ramigény meg a 15 giga felpakolt cumó OS igény manapság...
Mellesleg a driverCD-s megoldást én sem támogatnám, hisz így is mire eljut egy felhasználóhoz egy kari, benne a driverrel, már rég elavult (2004-5ös drivereim vannak a CD-n), emiatt jogos a netes elérhetõség... Ezzel viszont nem kellene 15g-t feltennie... Akkoriban ugye ritkább volt a net, lassabb is volt, nem lehetett megoldani biztosra, hogy netrõl szedjen drivert... de manapság? (persze ma sincs mindenkinek nete, de az valszeg vista-t sem venne magának)

Ezek szerint még nem láttál OSX -et 😊
Arrúl nem is beszélve, hogy multimédiás képességek hílyán a linux sincs.

Gondolom olvastál az MS trösztröl ?

Gondold el, hogy mindaddig elfelejtik teljes védelmet felhúzni, ill. vizjel alpján elítélni a másolókat míg nem terjed el 51%-ban, és nem sikerül a hagyományos kis média boltokat kiszorítani (10% alá vinni), az új DRM -es zenevásrlási bizniszükkel. (Látszat kedvéért mondjuk két MS barát cég is lesz, vagy az Almával haverkodik)

Szerinted ~3 év múlva hányan fognak zenét venni a neten? És hányan kis-kereskedõknél?

nem tudom mi ez a nagy huzavona, elõször jó a vista, aztán meg nem... tényleg úgy látszik kezd elbúlvárosodni az egész sg. Gondolkodjunk világosan ! Eddig is tudtuk mi lesz a vista, és teljesen nyilvánvaló hogy nem windows xp updaterõl van szó. Vagyis nem fog mindenki váltani rá azonnal. Nem vagyok kifejezetten microsoft fan, sok operációs rendszert használok csak kíváncsiságból, multimédiás pcre a windows a legjobb. Nem hiszem hogy ez lenne az utolsó windows hiszen a számítástechnika még mindíg robbánsszerûen fejlõdik, és nem hiszem hogy patchelgetéssel fennt lehetne tartani a windows oprendszerek szavatosságát. Mellesleg mintha megfeletkeztünk volna a microsoft félbe hagyott projecteirõl a winfs rõl és sorolhatnám. Most mindenki úgy hözöng a windows vista kapcsán, mintha valami olyan oprendszert várt volna ami nem csak megfõzi a kávét, de ágyba is viszi. Igen persze hogy fel lehet törni persze hogy ez a verzió is lassab persze hogy ezen a verzión is képesek vagyunk vírusokat beszedni. És azt már mondanom sem kell hogy az én gépemben sem voodoo 1 található... <#alien2>
Nos ha a leírt titkosítási és DRM technológiákat bevezeti az MS akkor igen hamar teret fognak hódítani az alternatív rendszerek. Mire észba kap a regmondi, már számolhatja is fel magát mert ha ilyen irányban nyitnak vagy fejlesztenek tovább, akkor vállalati ügyfeleken kívül más nem lesz nekik. A független platform és szoftvergyártókat úgysem kényszeríthetik arra hogy csak az õ platformjukra fejlesszen. Az Internetnek sem õk fogják megmondani ki mehet fel és ki nem... Lesz visszaesés, de asszem ilyen úton az MS lassan de bizosan saját magára lapátolja majd a szart. Senki sem szereti ha lekorlátozzák...
Lehet hogy nem lesz biztonságos alternatív rendszert használni, mert nagyobb a hacker támadás lehetõsége, de inkább vállalok rendszer újratelepítést, minthogy egy olyan program fusson a gépemen, ami határokat szab mind a szórakozási formáim, mind a használt programjaimnak. Ez már egyéni szabadság korlátozás, amit nem hiszem hogy mindenki örömmel fogad.
NEXUS6
"Ezt kell tennie, mert az átlag júzer nem tudja magát megvédeni."

Talán ezért kéne egyszerû védelmi dolgokat a windózba rakni, hogy a júzer is megértse, nem pedig egy biztonságért felelõs mesterséges intelligenciát. Eleve nem kellene a M$-nek olyanért felelõsséget vállania, ami nem az õ felelõssége, ami meg az övé azt meg leszarja. (pl BG-nek ez a sapmmal kapcsolatos kijelentése vs. a windózok jogusultság kezelése.)

Hát nem tudom, én annó sokkal kisebb lassulást éreztem (és nem csak az asztalt bámultam, hanem filmet néztem, játszottam is egyszerûbb programokkal) amikor k6-2 500 MHZ-es procival és 256 MB SDRAM-mal szerelt gépemem lecseréltem a 2k-t egy xp-re mint most a 2,8-as cerkámra 512 MB DDR-el lazán feldobtam a Vistát (RC1) csak, hogy megnézhessem milyen is az (minimum grafikával futott csak, aero sehol).

Ha megveszem végre az X2-õm akkor majd újra kipróbálom, de az eddigiek alapján nem fogok hanyattesni a sebességtõl (az RC1 méginkább elvette a kedvem, hogy átálljak)...

A pontozó rendszer meg semmit nem ér, egy nagy vicc az egész. Az még okés, hogy a cerkámat 3,8-ra lehúzta, de az 512 MB DDR miért ér csak alig többet mint 1 pont? A másik vicces dolog az volt, hogy az õsöreg 7200 rmp-es 40GB-os maxtorom amire feltelepítettem 5 pont felett kapott 😄

Minden esetre én kivárok (támogatás úgy is van az XP-hez még bõven és amúgy sem létfontosságú, hogy a legújabb csilli-villi 0 tartalmú sláger játékkal játszak, arról nem is beszélve, hogy odébb lesz az még amikor megengedhetek magamnak egy tényleg dx10 kompatibilis VGA-t), sokat kell még a Vistának fejlõdnie (minimum annyit mint az XP-nek, de inkább többet).
Nagy testvér kellemetlen mellékhatás 😊

"Ezek szerint a vista megvédi magát, és a gépet még a saját felhasznlójától is?"

Ezt kell tennie, mert az átlag júzer nem tudja magát megvédeni. Másrészt amit futtatsz, az mind a te jogosultságoddal megy, tehát ha te mindenhez hozzáférsz, akkor a vírusok is.
Megint más dolog a DRM rendszer, ami az illegális használatot próbálja megelõzni. Ez esetben a korlátozás jogos, csak az a baj, hogy jelenleg kellemetlen mellékhatásai vannak.

GulaSoft
Na megjött Bíró úr is és meg is védte a rusnyát.
ja amúgy offtopic, a chello 20/1 mbites csomagot vezet be és megszünik a korlát

Ja bocs, trusted lejátszok is belethetik a vizjelet. A Vista licensed alapján meg visszakeresnek.

van rajta FF ? XD

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Tök furcsa, hogy a média kiskereskedõket pont a DRM veszélyezteti 😊

Akkor járj utánna digitális vízjelnek.
Ha anonimousként egy boltba szerzed a cumót, akkor nem találnak meg.
Ha internetrõl, ami ki fogja szorítani a hagyományos zeneboltokat, ahol vizjeles zenét kapsz, ami kis zajok után is felismerhetõ. Vagyis megtalálható a terjesztõ.

mogyi925
És ha én mondjuk szeretnék egy gyors hello world szintû programot összerántani, mert mondjuk gyorsan szükségem van valami piszlicsáré számításra, akkor nem tudom futtatni tesztelésre sem, mert nem támogatott? Ha ez a jövõ, akkor nem bánom, hogy képbe kerültem más platformokkal is...

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.

"Nem vicc, az XP számomra legkellemesebb "fejlesztése" az volt, hogy a feladatkezelõ valószínûleg a legalacsonyabb prioritást kapta, mert egy komolyabb szoftverfagyinál várhatsz rá vagy 10 percet, mire reagál valamit, ha egyáltalán történik valami..."

Az nem fagyás, hanem egy magas prioritású szál rosszalkodik, vagy valami driver (CD vagy háló szokott). De az is lehet, hogy nem a proci van leterhelve, hanem a vinyó.

"És egy tévedés: AZ OS-eknek a fejlõdés során természetes, hogy több HW-t esznek... Az OS feladata a gép üzemeltetése, és felhasználói burok biztosítása a használathoz... Lehetõ legkisebb erõforrásigénnyel, leggyorsabban. A gép legfontosabb és legterhelõbb feladatának nem az OS futtatása kellene lennie..."

Azt felejted el, hogy az igények változnak. Ha nem így lenne, akkor még DOS-t használnánk. Az is tudott mindent, amit egy OS-nek kell.
Ma már elvárunk az OS-tõl egy halom plusz szolgáltatást, ami bizony erõforrásokat igényel. A linuxok gépigénye is nõ, csak az az a különbség, hogy azt könnyebben vissza lehet butítani.

Vistában lesz egy-két érdekes dolog, amit az MS a linuxtól nyúlt, ha elterjednek hozzá a megfelelõ gépek, akár még használható is lesz😊
Amikor kijött az XP mindenki sírt, hogy nagy gépigény, meg felesleges szarok, stb., most meg majdnem mindenki azt használja (én nem, csak játszom rajta, amúgy ubuntu)

"256 -al is elmegy az XP csak használni nem lehet annyira belassul, XP nek 512Mb a szükséges (1Gb ajánlott)."

128 megával is megy az XP. Persze nem túl gyors, de használható. Amikor kijött az XP, akkor 512 mega csak a legcsúcsabb játékgépekben volt.

"Néhány játék már eleve követeli a 2Gb -ot XP alatt, vista alatt ez felkúszik 3-4Gb -ra."

Ez butaság. A Vista 1-2 száz megával többet foglal, és kész. 2GB RAM mellett észre se veszed a különbséget.

és az esetek többségében nem is beszerezhetõ *
ja persze, és amirõl ez a TPM szól biztonság név alatt, az meg olyan hoyg nem tudsz felrakni szintéjn egy virtualdub-ot hogy pl. filmet rippelj, egy softice-ot, hogy crackelj stb.
Persze én ezekrõl tuti lemondanék, hogy még egy szaros amerikai sorozatot se tudjak mondjuk letorrentezni, amit lehet hogy mo.-on soha az életbe nem fognak mutatni, egy játékot megyvegyek ami itt 3x annyiba kerül normáljövedelmben, és 10x reáljövedelmben, és az esetek többségében beszerezhetõ... persze..
ez ok, bár nem akarok paranoid marhaságokat írni, de a lényeg az lesz hogy bármid van le se tudod játszani, ugyanis nem tudsz olyan programot felrakni a gépedre amit õk nem akarnak. Tehát, tegyük fel én nem mediaplayerrel akarok zenét filmet hallgatni, mert az majd semmit se játszik le ami neki nem tetszik (csak újlenyomatos anyagokat, amihez nekem "jogom" van)... felrakok(nék) egy media player classicot, erre kijelenti a vista hogy az a program nem támogatott, használjam cask a jó öreg media playert... felraknék egy audacity-t, szintén kapom a barátságos "észheztérítést" hogy az a program nem támogatott
felraknék egy bittornadot, vagy azareust, e-mulet, de valahogy az se lesz támogatott... felraknék egy openofficet-t, de az se, inkább használjam a jó öreg ms office-t... szóval a többit ki lehet találni...