Tanítás, oktatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
arra azért nem gondoltál hogy a rendszer mégsem tökéletes, hiszen van idõd ilyemiken filózni
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Jól tûröm a kritikát...
A türelem rozsdát terem.
Nem tûnt fel hogy az egész nem a tudásért és gyerekekért megy???
-->vesznek tankönyvet(mert kötelezõ), iskolai dolgokat, bérlet, stb.
-->8+4-5 év oktatás van kötelezõ-->12-13 év, namost, nem furcsa hogy pont 18-19 éves korára végez az átlag??
nem, hisz akkor válnak felnõtté, naigen<--akkor lehet elmenni dolgozni
a suliban azért van annyi többlettananyag/tantárgy, aminek semmi értelme és úgyis elfelejted hogy addig is ne zavard otthon aput/anyut hadd melózzon nyugodtan tudva te biztonságban vagy a tudás birodalmában
tudás??a sok tantárgy közül arra nem jut ideje az embernek amelyiket szereti...cserébe ami nem megy neki azt ráerõltetik, és ezért már az egészet megutálja...
Az egész olyan: "ha nem mûködsz együtt és teszed amit mondunk akkor neked véged" felfogás, amit beléd akarnak nevelni hogy ne gondolkodj, csak dolgozz napi 8 órában<--ne vedd észre hogy szétsikkasztják ott az országházban az agyukat stb.
LEHET HOGY KICSIT ÖSSZEESKÜVÉSSZERÛEN HANGZIK, DE NEKEM EZ JÖN LE BELÕLE
ha értem lennének, és "a gimi azért van, hogy mindenki eldönthesse a végére, merre akar továbbhaladni" akkor szelektálhatnák évenként tantárgyakat, és ezzel több lenne az idõm arra amivel kezdeni akarok valamit, mert a többi, amivel szenvedek idõpazarlás
A türelem rozsdát terem.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
de, amig a fiúk csacsogtak, addig nem szólt semmit az ofõ, viszont amikor én megszólaltam, akkor azonnal rámszólt
én arra gyanakszom, hogy azért, mert valószínûleg az én hangom valamivel magasabb frekvencián fut, mint a fiúké, és csak azt hallotta meg 😊))
[/spam]™
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
arról nem beszélve, hogy ha egyszer tanítottál olyan mint egy stigma, senki le nem mossa rólad, sõt leri rólad, még a buszon is felismerik, hogy tanár vagy
egyebkent addig orulj, amig a tanarok tudjak a neved, egyetemen lofaszt nem erdekel, hogy ki vagy :|
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
- miert kerulne az ugyved apuka ele az az eset, ha pl. a hulyegyerek dobalozik oran, es baszik szot fogadni a tanarnak?
- meg most az, hogy neki tudnia kell neveket.. kb. annyira, mint mas munkahelyen mas alkalmazottaknak a sajat munkatarsai nevet
- tevedni lehet, maximum gyakran tevedni nem, de most ez olyan, hogy ha tevedsz 1 gyarban, 1 sorozatnyi -teszemazt- tv baszodik el a hibadbol, ha tevedsz tanarkent, kovetkezo oran kijavitod magad, no para
"a tanár mehet jópofáskodni..." Aha, csak nehogy kiderüljön, hogy az adott gyerek egy ügyvédé vagy roma családé, mert akkor vagyleperlik róla a kabátot, vagy leszaggatják. Hidd el, tanárnak se könnyû, nem hiába kell ahhhoz 2-3 diploma.
Te legalább felnõtt ügyfelekkel dolgozol, akiknek nagyjából leesett, hogy õk azért vannak ott, mert nekik ez az érdekük.
Minden évben elismételgetik ugyanazt kb.
Nekem a munkahelyemen talán nem kell fejleszteni magamat?
Új berendezések jelennek meg(szervizelek) új automatikák,mellette a régiekkel ugyanúgy kell foglalkozni.
Míg egy tanár simán megteszi,hogy nem foglalkozik egyes gyerekekkel addig én nem tehetem meg egyetlen ügyféllel sem mert kirúgnak.
A tanár mehet jópofáskodni az igazgatóhoz ugysem a gyereknek lesz igaza!
Hogy készülsz rá, milyen feladatokat adsz ki, ami mindenki szinvonalához mérten kielégítõ, azokat javítani, elmagyarázni.. Ez persze kicsit olyan mint a politika és a foci, hogy mindenki "ért" hozzá.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Nettó 150-200 ezer Ft-os fizetés, NEVETSÉGESEN KEVÉS munka, stb. Tudod mit? Ha ilyen jól élnek, el kell menni tanárnak, ki kell próbálni!
Asysoft: én is inkább úgy érzem, a tanárokkal szembeni ellenszenv (már megint az a kuuu... suli, állandóan tanulni, ülni, méág számtechen sem lehet cs-zni...) uralkodott el a topicban.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Szerintetek sok?
Lehet hogy egy 50 éves egyetemi prof megkap nettó 150-200 ezret.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
/*WTF?!*/
Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tőled semmit!
Ha valaki szellemi munkát végez, az nem is ember, örüljön, ha élni hagyják?😊 Meg nem tanulnak sokat? _Vegeta_ ahhoz képest, hogy állításod szerint "tanárképzõbe" jársz, tõled olvasom a legnagyobb zöldségeket. Eltörölnéd az osztályfõnökösködést? Ki adminisztrálná, hogy ki mikor hány órát hiányzott? Ki írná be a bizonyítványokba a jegyeket, ki írná be az ellenõrzõbe, hogy "Ödönke xyz tárgyból nem éri el az elégséges átlagot"?
Azt, hogy keveset dolgoznának, szintén nem állítanám. Ugye jobb esetben nem úgy esnek be az órára, hogy akkor találják ki, pontosan mit is kéne mondani, csinálni. Dolgozatokat sem a "Matek dolgozatok x.-esek számára" mappából szedik elõ, ahogy a kijavításuk sem maguktól megy végbe. Ezen felül el kell menniük továbbképzésekre (bizonyos számú kreditet el kell érniük x évente), korrepetálási lehetõséget kell biztosítaniuk, az érettségik elõtt lévõ õrületrõl nem is beszélve. Fizetésük sem a legjobb, legalábbis 2-3 diploma mellett nem ennyit kéne keresniük (nomeg ha máshova mentek volna el, lényegesen többet keresnének-anyám összes évfolyamtársa, akivel egyszerre végzett, és elhagyta a pályát lényegesen többet keres, mint õ). Arról nem is beszélve, hogy mostanság késve (2 hónapos pakkokban, 1 hónappal a második ledolgozott hónap után) kapják meg a túlórapénzt...
Zárógondolatnak: néha azért képzeljétek magatokat tanárok helyébe. Ne csak a "3 hónap lazulás"-ra, meg a hasonló látszatdolgokra gondoljatok. Mikor üvöltöztök x órán, vagy az osztály viccesembere éppen produkálja magát, netán a helyi kisebbség sérelmezi, hogy az egyes dolgozata miért annyi, aztán a sikertelen reklamációt látva testi fenyítést helyez kilátásba (anyámmal megtörtént-a csaj tán még igazgatóit sem kapott), akkor jusson eszetekbe, hogy talán nem ez az álommeló. (Merthogy a tanár ilyenkor semmit sem tehet: elméletben még ki sem küldheti az óráról a diákot, mert mittudoménmilyen joga sérül...) Bocs a mega-kommentért, s köszönöm, ha elolvastad, méginkább, ha el is gondolkoztál rajta😊
/*WTF?!*/
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Semmi önállóság nem volt bennük. Hogy esetleg saját szavaikkal is elõadhassák? Nem. Az egójuk persze az egekben volt, hogy õk most elvégezték az egyetemet (kezdõ volt mind2) - biztos ott is beseggelték az anyagot hasonlóan szóról szóra.
Példa a színvonalra: Mohácsi csatánál tartottunk, erre benyögi óra elején: Lapozzatok vissza Mátyáshoz, és írjátok oda, hogy elfoglalta Csehországot, meg Bécset 1485-ben. Ja, ezt az igazán jelentéktelen momentumot ki sikerült hagyni, elvvégre a Himnuszban is benne van. Aztán pallosjog helyett pallósjogról beszétek (fapallóval fejbevágták az embereket?) A legjobb az volt, amikor Kun Lászlónál simán Kun Béláról kezdett beszélni, mi javítottuk ki, hogy Kun Béla azért késõbb volt.
A dilettantizmus megvolt. Emellett persze képtelenek voltak fegyelemezni, stílusuk sem volt, talán egyetemen azt taníthatták, hogy az osztály beül a padba, mindenki elõre bámul, csendben marad és mindenki monoton elõre bámul epedezve, hogy most neki diktálni fognak.
Angoltanár hasonló volt, elõfordult, hogy órán én világosítottam föl egyes szavak jelentéspérõl, pl. collide.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Egyik:
- Info/Rajz tanár, kicsi idegbeteg és megrögzött anyósgyûlölõ. Legemlékezetesebb pillanata: Szünet mindenki a padon ül. Bejön, hogy ne üljünk a padon. Mindenki leszál, erre kimegy , amint kimegy mindenki vissza. Benéz, mondja, hogy milyen egy szemét osztály vagyunk stb. erre hátulról egy srác mondta, hogy " Kopasz" (kopasz volt) erre elkezdi kergetni, a padok között. Miután látta, hogy nem éri el elérúgta az egyik széket, miután ezen is átjutott a srác a padot boritotta elé 😄
A srác ekkor beparázott és sprintelt az igazgatóiba😄
- mási kegy énektanár😄
a kulcscsomója volt a kedvenc fenyitõeszköze, simán hozzánkvágta. Egyszer az egyik srác erõsen dobta vissza és eltalálta a magnóját szép lyuk lett benne😄
Divatcsapatok OLÉ!
tehat en azt mondom, hogy nem para azert a tanari allas, felteve, ha nem balfasz az illeto.. balfasz tanart nem becsulik meg, alapbol nehezebb neki minden, mint 1 jo tanarnak
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Kuss!-magyarázta.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
nem kötelezõek MINDEN tanárnak persze, csak azt írtam amit látok. hát amikor egy roma család jön orditozva a házad elé... hmmm 😄
szuloi ertekezlet, kolykok ide-oda vitele, fos taborok szinten nem kotelezoek. Esetleg az osztalyfonoknek vagy hogyis hivjak a goret a suliba kell ezeket a dolgokat megtenni es elsimerem hogy talan kicsit keves a jutalek ezekert a szolgaltatasokert, de nem minden tanar osztalyfonok. Es megegyszer igy is megtud elni egy tanarocska 3honap szunidovel. 😊
a szulokkel valo veszekedes inkabb szakmai artalom mint nehez munka 😛 De elismerem hogy bosszanto 😄
2. "dogat javit bejar orara es beszel" - szülöi értekezlet, kölkök ide oda vitele (ingyen ofkorz), bizonyítvány írás, nyáron fos táborok, ünnepekkor a kölkök felügyelete (ingyen ofkorz), elmebeteg szülökkel való veszekedések stb.. 😊
többit leírta a #10... hidd el látom az egészet, mivel mind2 szülõm tanár. 😊
Egyebbkent egy munkasnak hol tobb a fizetese a tanar fizetesenel? Egy atlag tanar mit csinal? Dogat javit bejar orara es beszel. Ez neked olyan baromi nehez munka? Egy tanarnak sokat kell tanulnia? ugyanmar. egy egyetemi prof vagy dr az mar mas teszta ot mar nem is tanarnak hivjak hanem eloadonak.
Amugy pontosan mivel nem ertesz egyet mert en meg azt se vagom mivel volt problemad. 😄
Keves a tanar alkat? Ez teny.
Keveset kell dolgozniuk? Nezopont kerdese, de 1000* nehezebb munkak is vannak neki csak le kell raknija a segget az iskolaban es elmondani masoknak amit megtanult.
Jol fizetik oket? Igen jol ezis teny.
Orulnek ha ertelmetlen komment helyett mondanal is valamit csak a valtozatossag kedveert. :S
ne viccelj 😊
nem ertek vele egyet 100%osan, de az, hogy hulyeseg lenne... nem hiszem
lásd #10
Lehet, hogy páran tudjátok, de olvastátok már tomcat 2007.01.10-ei írását? Elgondolkoztató.