14
-
muerte2 #14 De legalább nálunk még megvan!!!!! Meg festékpatron meg ram HDD FDD Mp3lejátszón mindenen!
Mert mi megtehetjük!
-
AranyKéz #13 Kártalanítsuk közpénzen szegény Teszkót mert lopják az áruit!!!
-
Commandante #12 Igen, látnak. Ha hajlandók érte benyalni az éppen aktuális kormányak meg a megfelelö hivatalnokoknak. -
Dömsödi #11 Ja, probálnám visszakérni, a fényképezőgépemben használt memoriakártya után a sarcot... Kiröhögnének.
Pénz beszél, kutya ugat! Tudják, nagyon jól, hogy egy birósági eljárás már a vele eltöltött idő is többe kerül. -
#10 Magyar Reprográfiai Szövetség milyen brilliáns ötlet. A munkahelyteremtés művészetének felső foka! Állapítsunk meg valamilyen adót, arra hozzunk létre egy hivatalt, ami a saját maga által beszedett pénzből jól el is tartja magát...
WEgyáltalán csinál valami tez a szövetség vagy csak beszedi a lóvét és saját magára költi? Az írók, költők, könyterjesztők stb. látnak ebből a pénzből valamit egyáltalán? -
NYCBoy #9 Tényleg pénzáhes élősködők, de azt a politikust is karóba kéne húzni aki keresztülvitte, és törvényt csinált belőle! Gondolom ő is kapott egy szerényebb budai vilátt, az új székház tövében. -
#8 Aki ezt a 300 eurós cucot kitalálta ÚGY pofánverném, hogy többet nem tudna jogdíat kérni senkitől? A 3 éve 12000Ft-ot érő nyomtatóm után fizessek ennyit? EGY FASZT! Dögöljön meg az összes ilyen kis köcsög vérszívó!!!! -
#7 Hát én spec ramra azokat a sorozatokat teszem amiből még nem jött össze egy dvd-nyi, és a ram simán írható egy mint egy wincsi, amikör összejön egy adag, akkor az kerül át dvd-re. (Meg azokat amik időközben változhatnak.)
Ja találjátok ki hol van az Artisjustnak az irodája.
Gondolhatnátok, hogy valahol a külvárosban olcsó irodaház, vagy régi telephely, hiszen ők csak a karib tengeren nyaralgató éhező zenészeket védik, és a beszedett összegeket mind-mind nekik utalják, és hát nem telik nekik belvárosi irodára.
Hát nem is telik.
BUDÁN VAN EGY VADI ÚJ ÜVEGPALOTÁBAN!!!! HOGY A F@SZ ÜSSE KI A SZEMÜKET!!!!
EZ AZ ABSZOLÚT POFÁTLANSÁG!!! -
szazsolt #6 Szerintem a magyarországi nyomtatós jogdíj nem csak próbálkozás volt, de az meg is valósult. Nálunk ezt reprográfiai díjnak nevezik és az Artisjus segédletével létrehozott Magyar Reprográfiai Szövetség (www.reprografia.hu) szedi a sarcot. A nyomtatókat az 197/2004. Kormányrendelettel emelték be a 158/2000. Korm.rendeletben meghatározott eszközök közé. -
#5 2001-ig VISSSZAMENŐLEG mégis hogyan lehetne már pénzt kérni?!!! ÉS 300 EURÓT?!!! Ezek tényleg nem normálisak. A nyomtatógyártó cégek helyében én a pénzt amit rajtuk (és utána rajtunk) akarnak elverni összedobnám és 3010-ig tudnának pereskedni belőle ezekkel a vérszívó fattyakkal (vagy tovább) belőle! Ujjé! -
Mberke #4 Tényleg szedhetnének jogdíjat az escsetek, festékek, ceruzák után is!!! Van hogy ezekkel hamisítanak műveket! -
#3 Ne is beszéljünk a ceruzáról, mint az ultimate szerzői-jog sértő eszközről. Azt nagyon meg kéne sarcolni! -
Feriboy #2 Én azon gondolkoztam hogy a seggünk után miért nem fizetünk jogdíjat? Van jópár film/zene/könyv ami szar és azt te a seggeddel tudod reprodukálni, szóval megsérted vele a szerzői jogokat :D:D -
fourgee #1 Hát ez érdekes... Én még nem láttam olyat, aki ne azért használt volna DVD-RAM-ot, hogy biztonságban tudhassa a SZEMÉLYES adatait... Memória kártyát meg vagy a telefonomban, telefonszámok és saját készítésű fényképek tárolására használom, vagy a kamerában, szintén fényképek, illetve videók tárolására. Az azok után járó jogdíj az enyém. Mikor kapom meg? :) A nyomtatót meg fényképnyomtatásra és szövegnyomtatásra használom. Egyik ismerősöm regényét egyszer kinyomtattam, minden jog őt illeti. Én fizessek azért neki hogy kinyomtattam a művét, vagy majd az Artisjus fog neki fizetni?
Ez az egész Artisjus dolog tisztára olyan, mint a kollektív büntetés. Ha most egy részeg autós elüt valakit és az meghal, akkor csukjuk le az összes jogosítvánnyal rendelkező embert, mert van szája amin keresztül ihat alkoholt, és van autója, ezért ő is biztosan részeg autós?