34554
-
#30868 -
SnowF #30867 A scout probe-t ha csak tudom én elkapom, természetesen úgy gondoltam a hatchet lerakni hogy ne lássa, egyrészt így nem rak plusz cannont.
Amin még gondolkodtam, hogy olyan távolságra kellene rakni a hatchet, hogy a creep alapból ne látszódjon nála, hanem csak eg tumor lerakása után, így le lehetne rakni addig 2-3-4 spine-t hogy teljes legyen a meglepi.
Amit meg szerintem érdemes ütni a falából az vagy a forge hogy ne legyen cannonja, vagy a cyber core, hogy ne legyen warpgate-je. -
#30866 Azt tudom, de már egy ideje nem spammolok egyáltalán. A töbi meccsemen megvan a 70-80 egyébként.
Ez se rossz ötlet egyébként, csak a visszatérő scout probe megláthatja, nem? -
SnowF #30865 Változtattak az APM méréesen amennyire tudom, valahogy szűri a spam clickelést, nekem is visszaesett a meccs végi átlag 90 körüliről valahova 60-70 közé.
Ami most még kigondoltam ilyen forge fast exp ellen az az, hogy a hatchet a wallja elé pakolni, látótávon persze kívül és spineokat rá és szétkapni a falát, aztán lingekkel befele. Ez talán azért lenne jó mert nem számít rá, és nem is igazán tudja scoutolni, mert 2-4 ling ott lesz a fala előtt, plusz ilyenkor sokszor teljes falazást csinálnak. Lehet kipróbálom valameliky nap :) -
#30864 Áh, jobban is meg lehetett volna csinálni, meg APM-emen látszik, hogy még nagyon bizonytalan a build - régen 110 körül pörögtem, mostanában 70-80 között, a meccs alatt meg 35-40 -
#30863 Én is gondoltam rá. Már nem tudom, hogy miért gondoltam meg magam. -
#30862 nem ide:D -
#30861 jobb oldalon
“Soon” Was Too Soon -- Diablo III to Arrive in Early 2012
-
SnowF #30860 Szép volt, ami meg egyébként különösen jó, hogy gyak az összes probe-al ütni kell különben elkészül a hatch, és ez idő alatt nem bányászik egyáltalán.
Ami viszont érdekelne, hogy szerintetek mi a jobb? Az utána kezdeni a hatchet hogy már lerakta a Nexust vagy még előtte, hogy hátha nem is tudja összeszedni rá a pénzt mert üti probeokkal a hatchet? Második esetben szerintem lehet hogy inkább ledob pár GW-t és allinel? -
#30859 enis ugyan erre gondoltam :D -
#30858 Azt a 4 lárvát még elhasználhattad volna :) -
#30857 Na úgy néz ki, hogy bevált :D
Thx a tippet, érdekes meccs lett belőle :) -
#30856 Ja, és ezek 1.4 előtti statok, miközben a GM/M ligákban a Zerg a legnépszerűbb faj jelenleg.
-
#30855 Balance snapshot
OP zerg -
#30854 valaki 2v2/3v3? -
sirdond #30853 :DDDDDDDDDDD
-
Oldern #30852 Igen,arra gondoltam természetesen. Ha hagyományos exp, akkor az első expem máshová rakom, ha pylont rakott a naturalra. Mielőtt lenne elég serege kimozdulni, már fent is van a 3base. Ilyenkor mindig void ray következik. Az meg fogható. Utána kvázi gg. -
#30851 Inkább csak akkor működne, ha Forge+expre megy egyből. Ilyenkor nincs más választása, mint a turretezés. -
#30850 Hát ehhez azért elég nagy mák kell, hogy ne vegye észre a ninja drone-t. -
#30849 Érdekes. Szerintem ma este ki is próbálom. -
Oldern #30848 Ezeket én általában proxy hatcheryvel büntetem. Legrosszabb esetben kiforcoltam belőle 300 mineralért egy plusz vagy két plusz cannont a hatchery közé, ha meg még ennyit sem tesz meg, már spawnolnak is a roachok a bázisán. Márpedig forge expanddal nem fogja megakadályozni, hogy a drone elkezdjen hatcheryt építeni a bázisán. Ha azt fogja meg, akkor még csak a kezdő 4 lingedre meg a speed upgradere sincs szükséged, mert nem akarsz bejutni azokkal. Ő meg védi. -
SnowF #30847 P ellen nálam standard a 14 gas 14 pool, 100gasnál droneok le, 1 queen, 4 ling, 1 drone és exp. Ezzel a forge fast exp ellen jó vagyok, viszont 3gate expo vagy 4gate allin már elég macerás... -
#30846 én kb minden játékban használtam, főleg thorok, colossus, void ray ellen...
de engem még jobban basznak fel a hülye mapok. Pl idegesít, hogy P már lerakta a Nagy falat az expje elé, mikor én még azt a rohadt pylont ütögetem, ami blokkol. Rakhatnék régifajta 11 poolt is, de akkor meg simán hátránnyal kezdek. Terran ellen is ott a bunkerezés, hellionozás.
Egyszóval mák az egész, hogy milyen BO kéne éppen. P és T is scoutjával már kvázi "támadhat" is, én meg mit tudok csinálni? Lefoglalom az egyik gázát pár percig? -
mikromanus #30845 Neurálra topa voltam eddig is (vagy kishitű), funghal meg most is jó és szükséges néha. Helyhez köti az ellent, meg tömegben sebződik. Ha jobb lett volna az infestor-funghal microm és eleget hozok ki (+2-3 db), akkor leszedhetetm volna kb 30 bansheet és 10-20 vikinget 2v2-ben. Így kb 5-10 hullott el és a többi "csak" az élete harmadát, háromnegyedét bukta. :)
Az ultra építési idő jónak tűnik, bár ettől még nem kell félnie senkinek az "ultra rushtól"...
Roach nekem is szívás. Veszett kicsi a látótávolsága. Egyszer tegnap is megkiséreltem azzal beszorítani, de a feljárónál leszedte helion +pár marine-nal amit nem vontam vissza időben. Elég haszontalan így azért. Majd kitesztelem, mert eddig azért inkább bana-ling agresszió volt a favorit. :) -
SnowF #30844 Nem tudom, de engem valahogy nem érintett olyan mélyen a patch. Infestort igazából csak ZvZ-ben használtam jobbára, igaz ott most szerintem elég sokat változik/változott a metagame, kicsit el fog tolodni szerintem muták irányába infestor-roach helyett. ZvP-n még nem érzek semmi változást, nem találkoztam még pl senkivel aki több Immo-t csinálna, mondjuk valószínűleg szépen lassan jönnek majd azok is :) ZvT-ben meg egyszerűen szívás az élet, ha roachot csinálok Hellion ellen, akkor tuti marine-tank comboval jön, ha meg nincs roachom tuti mass hellionnal jön. Egyszerűen teljesen kiestem ZvT-ből, pedig még fél éve egyik legjobb matchupom volt.
Egyébként Zergeknek mi itt az általános véleménye, mennyire érinti őket rosszul az infestor nerf? -
#30843 Gyonyoru hasonlat :D -
mikromanus #30842 Jaja. A zvz a kedvencem 10-15 perc tömény sado-mazo party. Többnyire ling-bana kiszalad gyorsabban verseny némi roach átmenettel, majd laza infestor vagy muta elhasjlással. Sokszor szívok, de imádom a zvz-t -
Oldern #30841 Meg lehet tanulni azt a szintű micro-t. Zergként úgyis rá vagyunk kényszerítve, mert a ZVZ olyan, mint egy pattanás, amit csak x erő kifejtésével tudsz kinyomni, x+1-nél MEGHALSZ... -
mikromanus #30840 Azért vedd figyelembe, hogy a kis koreaiak biozony elég elmebeteg módon nyomják a microt is. Bizonyos szint felett lehet igazad van, de a középmezőnyben ladderban simán lehet, hogy a roach-hydra alapú taktika is megállja a helyét. Én mondjuk gyatra vagyok macroban és a nagy seregek kezelésében és gyártásában, de corruptor-coach-hydra kombó mellett eddig többször megszivattak mint akkor mikor beletoltam az arcukba egy rakat 3-3-as ultrát és linget :)
Mondjuk ha az expeléseit ha vissza tudtam fogni akkor azért többnyire megvolta meccs mindenképp ... -
#30839 Nem nézek. Hack óta nem volt kedvem újra regisztrálni. -
Oldern #30838 Egyedül Idra játszik még ezzel a kompozícióval, és szarrá alázzák ahogy kell. Nem nézel GSL-t fél éve kb? Azóta nincs roach/hydra/corr, csak max CODE A-ban... -
#30837 Nekem eddig nem jött át, hogy már nem szabad nyomni. Miért nem szabad? Mondjuk eléggé érthető: FF, colo, voidray miatt eléggé nem adja. -
Oldern #30836 Hydra-roach-corruptort már mióta nem szabad P ellen nyomni, atyavilág.
Van egy rakás timing amivel szét lehet szedni a deathball-készítőket. Hydra drop, Baneling drop, 2-3 frontos támadások, inf/lin/muta harass, etc. Nem szabad hagyni. -
mikromanus #30835 Azért érdekes, hogy Hegi "hibáira" akkor hivják fel a figyelmet ha bukik, engem meg akkor anyáznak és jelzik "finoman", hogy gyenge a játékom amikor épp le vannak teljesen gyalázva. furcsák ezek a fiatalok. Lehet platina fölött már van agytevékenységük még ha nem is mindig túl összetett? Vagy platina és az alatt nem azért buknak, mert jobb vagyok, hanem mert menet közben elemzik a lépéseimet? :) -
#30834 -
mikromanus #30833 Akkro meg minek idegeskedik a tengernyi stalker miatt? Kemény gyerek ő, simán elropogtatja az ilyet. Gondolom most épp nem jött be, de azért többnyire nem hagy életben ilyen egyszerű ellenfeleket :) -
#30832 Hegi kománk nemrég még diamondban rázta a brét, de azért rendes vagy, hogy segíteni próbálsz :) -
mikromanus #30831 Én sem, de attól még elég amatőr szinten vagyok :D Ilyen deathball a talajon verzió ellen eddig nem sokszor bírtam el roach-hydra corruptor combóval, bár lehet az is megoldható. Ultra ling infestor jobban bejött, bár lehet csak gyengébb volt akkor az ellen. -
#30830 amúgy nem ma kezdtem el játszani. -
mikromanus #30829 +1 apróság: az infestor neural parasite képessége is jó ilyen helyzetben, csak most, hogy 9-ről 7-re nerfelték a hatótávolságát szerintem elég rizikós. Ha elég gyors az ellen akkor colossussal is ki tudja szedni, vagy egy templar kinyírhatja könnyebben feedbackel (akár négyet is egy templarnyi energiából). Esetleg ha bevállalós stalkerekkel, akkor párat közelebb blinkkel és kiszedegeti a neuralozó infestorokat (bár ha kemény serged van, akkor ez tuti kinyírja a stalkereit ha sikerül, ha nem). Egy picit most nehhezebb, de sok colo esetén hasznos lehet. Keményhusi lefoglalja az első sorokat, neurallal elkapsz pár colot és spuri hátra. Talán 14-es táv a megengedett max a NP mellett.Mindenesetre a funghal biztonsáágosabb, de ha jól csinálod, akkor a neural az meg gyilkosabb az ellennek. Legalábbis sokat zokogtak miatta nerf előtt pár bukott meccs után a protik :D