StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Davidus
ott nem kell egyszerre 4 bázison gyártani meg ilyenek. WC3ban a 300 APM fele kamuszar^^

V9ykn8_TZL0

Ja még annyit, hogy én most kimondottan a wc3-ról beszélek. Ott sokkal nagyobb korlátjai vannak az érdemi klikkelgetésnek mint sc-ben! sc-ben több egység van, ott standard ha több bányád van. Míg wc3-ban általánosabb az 1 bánya és "pár" egység.

Davidus
de a terranok nem vílágítanak<#rinya>

V9ykn8_TZL0

No tessék. De én is errõl beszélek. Kikerekítve a "véleményemet":

Az APM-et általában a meccs átlag APM-ére mondják. Namost a te által említett ÉRDEMI részen 200-250 nek a valódi akciója 180-230 kb. A nem érdemi részeken, ha feleslegesen nem kattint lesz vagy 40-50. ÉS átlagra mindjárt jóval kevesebbet kapunk mint 230 APM. Az rendben van, ha az ember megnézi, hogy egy csata közben kb mennyi volt. De én csak nevetni tudok, amikor megnézem az APM statot, és azt látom, hogy a mecs elején (azért mondom ezt, mert ott nyilvánvalóan nem sok klikk kell még, bár lehet klikkelgetni) 200 eddzõ APM-et nyom, és sose megy le alá, pedig a repet végignézve jól látszik, hogy volt vagy 40% aktív rész.

Tudom, hogy egy csatában elért jó APM sokat számíthat. De az átlag APM-el nem nagyon érdemes dobálózni.

Csuszi: A korrekcios APM-rõl meg annyit, hogy nézd meg. Nem egy olyan esetet láttam, amikor az NEM korrekció volt. 1 példát mondva grubby ugy irányította a spirit wolfot, hogy a képernyõn kb 5 centit ugy tett meg, hogy legalább 15 x adta ki az utasítást a múvra, és tényleg nem ugyanoda. Tehát elhinném a korrekciót, ha nem látom azt is, hogy a farkas nem is tudodd irányt változtatni, olyan gyorsan klikkelte le azt a 15-öt. 😊
Nyilván van korrekciós APM, de én nem arról beszélek. hanem arról amikor 12x kuldi el fát vágni a peont, vagy 22x klikkel az épületére, váltogatva azokat, és a REPBEN SEMMI NEM TÖRTÉNIK, de az APM-e 210. 😄

Szerintem azzal lezárhatjuk a vitát, hogy egyetértünk abban, hogy jó az ha az ember a csatában lenyomja a 200 apm-et. Tényleg hasznos. Csak ne az átlagot nézzük.

Shala: A te véleményedet ismerem 😄

Egyébként Csak azért noob egy 210-es APM-ü "isten" mert megverte egy 80-as? Talán pont ez bizonyítja, hogy jó dolog az APM, csak nem minden.

Ráadásul pont a kezemre hajtjátok az APM -et ha ezt álitjátok. 😄

BEAST
ez mar betegseg, vagy egy egi jel hogy terrannak kell lenned :p

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Davidus
azt álmodtam hogy replayt nézek<#idiota>
PvT volt de a protoss is terran épületeket gyártott. körbezárta a terrant barackokkal<#idiota>

V9ykn8_TZL0

Lammer

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
nem volt... azt a meccset ott elbukta, hogy nem deritett proxyra(Boxer ellen? alap😄) es nem gyanakodott(logikus ha nem gyartasz a maineden akkor ott bizony okossag van) proxyra...
es az a bunker is -150 mineral... sok az am egy ilyen kielezett csataban... es bizott a techelonyeben(vult>>>marinet kimikrozhatta volna)... dehat ez is keves volt...

szoval mester>>>tanitvany^^

csuszi
lammer én sem értem miért nem húzott fel egy bunkert oov, sima lehozta volna nem? 😮

MJ rulz Pink Team The Only One

shala
igy van ! Dna-ék most jutottak be az NGL One-ba az EVoplayel!
Különbséget kell tenni egy noob között (aki szerint minden az apm) és mindenre hatszor klikkel igy elérve a 200 körüli apmet, holott a játéka nem különbözik egyáltalán egy átlag playerétöl, és egy pro között akinek a játékához bizony hozzátartozik a 250+ os apm. Lehet 70-80 apmel is jol játszani és elverni ezeket a klikkelgetös geciket, de egy prot soha nem fogsz megverni 80 al, az egységeit nem tudod megölni, mert olyan szinten mikrozik (+ makrozik egyszerre).

non potest pluere aeternum

Lammer
hat volt megegy nagy rivalasa anno... ovele jatszott eleg sokat is-> "Garmito"... most visszatert KTFbe... nem nagyon tudja felvenni a versenyt a mai fiatalokkal 😄

Krinyo
betegek

Beast Machine
melyik volt az a csávó, aki Boxer õsellenfele volt, de nem játszottak egymás ellen soha, mert a srác visszavonult? keresnék tõle VOD-ot, de nem emlékszem az emberke nevére...

...vágod?

Lammer
evergreen^^
az orok rivalisa ellen... true pwnage^^

TurboX
Lynx_TWL
én meg sose néztem apmet, és úgy vagyok alapkirály
buziknak való apm :>>>

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

Davidus

V9ykn8_TZL0

Lammer
a kiadasig, hogy ne unatkozzatok =)

es van szamos ilyen oltas video <#idiota>

Agamemnon
Nincs. 😞

van valami új híretek számomra a starcraft 2-rõl?
PL:egy kiadási dátum?
vagy demo? vagy ilyesmi?
csuszi
nem véletlen adja ki neki 2x ugyanazt... mer ugye csak nmajdnem uyganaz. korrigál, mikroz és számít egy mm is. kell az a 300 😉

MJ rulz Pink Team The Only One

Lammer
sajnos nincs igazad...
van egy rakas koreai vod amikben fizetett profik jatszanak... soxor linkeltem mar sc1 topikban... erdemes megnezni, persze csak nagyon jo minosegu videoban jon at a dolog, mert gagyi videoban nem latsz szinte semmit...
ott a 250-300 tenylegesen EFFEKTIV APM... a meccs eleje-kozepetol szinte nincs is felesleges APMe... hisz a profi jatekosnak egyszerre kell map controlt tartania+esetleg mikroznia, gyartani es kontrolozni... te ezt a budos eletben nem csinalod meg 70bol... demeg 150 is nagyon necces...
szoval IGENIS a profi vilagban ertelmes a 300as apm, hisz tiszta multitaszking...
azhogyte egy apmszpemmer nuuub ellen toltad a pubon akinek volt felesleges 210es APMe az rohadtul nem szamit...
a magyar scene teteje mar nagyjabol effektiv apmmel jatszik scben(de meg wc3ban is... lattam testkozelbol DNAekat, azert ok a top itthon, nem volt rossz nem mondom de...)
egy lant vegigultem Gorky(talan europa 1ik top protossosa volt) mellett RTsen... nagyon jol osszehaverkodtunk es vegigneztem szinte az osszes jatekat... oneki volt olyan 200-250es apme... a jatek erdemi reszen neki is kb ez olyan 80-90% effektiv volt ahogy lestem^^

na errol ennyit...

Davidus
WC3ban nekem is átlAG 70-80 volt😛

V9ykn8_TZL0

Meg kell védjem Davot.

A 300-as APM teljesen felesleges. Még akkor is, ha az ember "rágyur" a játékra az elején. 1 célja van nyilvánvalóan, és az az APM királykodás. Nekem van vagy 70-es APM-em, ami vicc és vertem meg 210-es APM-es embert. Az APM talán ha 150-ig igaz. Tesommal vitatkozva nem egy reppet néztem meg APM miatt. És tényleg voltak bravurok csata közben, de a legtöbb APM arra ment "el", hogy az ürge 1 egységnek kiadja ugyanazt az utasítást 300x-szor. És direkt az APM-et figyeltem, ahogy lehetett.

Persze nem azt mondom, hogy az APM semmit nem ér. De azt állítom, hogy valahol 150 körül lehet az, amit még csatában leklikkelget az ember értelmesen. A maradék a gyorsan adjuk ki neki 2x. Egyébként nekem azért van 70 körül az APM-em, mert ha nincs csata és nem kell klikkelni akkor NEM klikkelek. csatákban nekem is felmegy 130 körülire.

Szóval lehet az APM-et kóserolni, de ha valaki megfigyeli akkor rájön, hogy az bizony nem akora érték mint a játékismeret.

Ne higgy neki! Nekem is mindig ezt mondja. Ilyenkor olyan kábé mint egy cukrosbácsi, aki árulja a portékáját a kisgyerekeknek <#idiota>

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Klemice
én az egységek áraira vagyok igazán kíváncsi hogy pl mennyit kóstál egy thor felépítése

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Agamemnon
Össze ne vesszetek már ezen. Majd jön és kész. Ha meg ennyire megszállott valaki, az meg kezeltesse magát.

Az én Battle.net Edition lemezemen bizony még a WarCraft Adventures trélere van. Davidus mondja jól.
TBTPumpa
honnét tudod hogy mit mondtak a Blizzard-osok? megkérdezted tõlük vagy mi? a WarCraft 3 már akkor be volt jelentve amikor a WarCraft 2 Battle.net kiadása megjelent! mivel annak lemezén voltak videók és infók a WarCraft 3-ról, az meg nem 2000-ben volt!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Davidus
ezt a 30%ot valaki a seggébõl húzhatta elõ mert Blizzard ilyet nem mondott😛
WC3-at 2000 novemberben jelentették be és 2002 júliusban jelent meg(19 hónap)

V9ykn8_TZL0

grizzly21
ahh, ki vagyok esve a formabol...nem sportoltam 3 hete, nem jatszottam 3 hete, nem voltam otthon 3 hete.most vasarnap jovok (sajnos) akkor meg mar lassan megy is a szopatas egyetemen..mondjuk szorgalmi idoszakban nem szoktam tanulni, de akkoris..na mindegy..most meg jo, itt vagyok a cegnel 3 sor utan, barcsak ne kene visszavennem (basszameg)

Venom
Én láttam ilyesmit youtuben. Csak néztem mint borjú az újkapura.
Kise birtam venni hogy mit csináll a gyerek 😄

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

Lammer
igen az elejen felgyorsitasnal "felesleges" illetve nem! hisz igy porogsz bele a jatekba 😛
mutatok en neked olyan koreai FPVODokat, ahol 300 apm Effektiv APM 😛 (mikro+gyartas+epites+tamadas tobb helyen) 😛

TBTPumpa
április 4 lesz az évforduló, és kötve hiszem hogy decemberbe már béta lesz, mivel a három fajon kívül csak 1-2 videó van kész (30%)! hadjárat, multi egyebek semmi nincs még meg.. és megjelenési dátum sincs, és ha lesz is, azt úgyis figyelmen kívül hagyhatod, mert a Bl9izzard sose szoklta betartani a megjelenési idõt... World of WarCraft 2001-be lett bejelentve... elvileg úgy volt hogy 2002-2003-ban megjelenik, mégis 2005 lett belõle... WarCraft szintén... 99-be lett bejelentve, és mégis három évvel késõbb lett belõle valami! és ezt a fejlesztõk mondták a Games Convection-ön... nehéz nekik hinni, én is remélem hogy nem így van... fõleg azok után hogy már 2003 óta a StarCraft 2-t fejlesztik és sikerült így titokban tartaniuk egészen eddig!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Davidus
APM a legutolsó dolog😛 elöbb meg kell tanulni mindent hogy álmodból felrugdosva is menjen aztán lehet nekiállni gyorsítani a rutint.
300 APM-nek meg különben is fele felesleges klikk😛

V9ykn8_TZL0

Lammer
"addig prot nevelunk beloled"
#2617es user nagyon keni a Protosst... otole tanulhatnal... legalabbis hogyan kell percekig konstans 300as APM jatszani... tuti <#idiota>

grizzly21
miert vagytok biztosak abban h lesz public beta?

Davidus
2007 december! miver április1 a tizedik évforduló ezért akkor fog kijönni!
ha nem akkor is!
beta meg megjelenés elött 4 hónappal lesz kb szal 2007 december<#idiota>

V9ykn8_TZL0

Lammer
tudod mikor jon a beta??? addig prot nevelunk beloled 😄DDDDDDDDddd

Davidus
P v P vót
1:3 arányban toltam kb zealt meg dragoont és lenyomtam bánya nélkül😛
bár necces volt mert 1,5 dragoonom maradt az utolsó támadásnál szal ha azt beszopom akkor szívok mert 70 lóvém maradt szal új bányát se tudtam vona építeni. az alap kifogyott a végére
SCnek meg nem állok neki mert pár hónap és itt az SC2 beta😛

V9ykn8_TZL0

Lammer
meselj^^
ha van kedved gyakorolni akkor segitunk(fizikailag 😄)... jer at sc topikba^^

Kll azis😄

Davidus
<#idiota>

V9ykn8_TZL0

grayfox
látom azért önkritikád legalább van =)

Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!

Az nem baj😄 DE én legalább maradok annál ami voltam😄😄😄😄😄😄

grayfox
te mindörökké sötét leszel, és ez nem a legjobb 😊

Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!

ÉN MIND örökké TERRANOs leszek a legjobb😄

Agamemnon
És?

Davidus
na lejátszottam az elsõ 1v1 SCmet!(gép ellen<#idiota>)

V9ykn8_TZL0

Lynx_TWL
nem

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;