StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mikiller
Közben találtam Youtubon videot a spine crawler rush-ról.
Durva, hogy mennyi variáció van ebben a játékban.

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Szega87
Nyert már valaki only Zerg & Banelingel?😊

Szega87
jelentem a kezdeti gyermekbetegségekbõl kezdek kilábalni, egyre szorosabb meccseket játszok és imént pl 2 gyõzelem is volt zsinorba Zerggel 😊 Sokáig leragadtam Roachoknál, mostmár nem állok meg náluk Mutaliskel és Hydraval vegyítve verhetetlenek

Mikiller
#7352-7353 köszi mindkettõtöknek, és még aki hozzászólt.<#worship>
7354 mibõl áll az a spine crawler-rush?

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

unknown nick
Azt a kombinációt egy felkészültebb is nehezen fogja, persze nem mindegy mikor és hogy jön ki a unit.

ProGabe
durva ez a spawn larva. nem is építek plusz hatchery-t, mégis annyi egységet fosok, amitõl összehugyozza magát az ellenfél 😄

mai utolsó meccsemet sikerült megnyernem, igaz, volt benne egy kis mák is: éppen akkor értem oda a seregemmel (elõtte persze támadgattam kicsit, de ez már egy szép nagy roach-hydra-ling sereg volt), amikor felhúzott egy cannon-falat a hátsó bejáratnál. ha csak 10-15 másodperccet kések, sokkal nehezebb dolgom lett volna

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

unknown nick
teamliquid.net-en platina játékosok szoktak élõben streamelni ladder meccseket. Azt érdemes nézegetni, el lehet csípni jókat.

ProGabe
most nyomtak le, mint a szart 😄

igaz, hülye voltam, nem figyeltem a seregem nagyobb részére, kiexpeltem, felszedtem a spine crawlert, stbstb

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

unknown nick
Majd ahogy feljebb mész a létrán kijózanodsz 😄

ProGabe
megnyertem a második meccsemet is, támadás nélkül. odaért hozzám az overlodrja (ZvZ volt), meglátta az egységeimet és kilépett <#idiota>

még a végén el fogom bízni magam 😄

RedDevilsza
Csakhogy mindenki megértse<#idiota>

ProGabe
lejátszottam az elsõ meccsemet Bélanéninek hála <#worship><#worship>. nagyon furcsa volt, mert a gép ellen normalon van a sebesség

na mindegy, a lényeg, hogy nyertem 😄

nem volt túl jó az ellenfelem, de neki biztos nem ez volt az elsõ játéka. mindjárt az elején megjelent a drone-ja. mondom, ez most minek, még úgysem lát semmit. erre lerak két assimilatort a gázaimra, anyád! 😄

drone-okkal elkezdtem lebontani azokat, készen lettek a lingek, gyorsan mentem támadni, már volt 4 (vagy 5) zealotja, de mire visszaért velük a bázisomra, ott egy spine crawler és pár roach fogadta 😊

aztán mentem a roachokkal, kicsit harassoltam (lebontottam a köveket a bázisa hátsó bejáratánál, amit nem derített, öreg hiba), elpárolgott 10 probe-ja. elkövettem itt egy apró hibát: nem vettem észre a void ray-t, és pont leraktam a spire-t (elõször hydrázni akartam, canceleltem is egy dent :S). nagy mákom volt, mert amikor megint bementem roachokkal, akkor észrevettem a kék sugarat.

spire cancel, fel a hydra den, esélye sem volt 😊 telecannonozta a fõbejáratát, ami nekem annyira nem tetszett, hogy kénytelen voltam broodlordokkal meglátogatni szegényt 😊

összességében szarul játszottam, fõleg azért, mert nem költöttem el a pénzem jó részét. igaz, ennek két oka volt: gyorsan óriási elõnyben voltam és volt 3 expem

Kandurex
Milyen tisztán, üdén és finoman fogalmazol.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

RedDevilsza
Azért annyira nem RUSH, mivel kell Lair a creep-szaráshoz az overlordoknak.

unknown nick
Láttam egy visszajátszásban pillanatok alatt elmászott a Blisteringen az ellenfél bázisáiga tumorokkal, kellett a sporeknak.

unknown nick
De gyorsabban terjed a tumor, ha már masszásított helyen van.

Szega87
helyesbítek:

"fordítva a tumor köré generálodik a trutyi, a tumort meg a királynõ tud létrehozni, illetve minden tumor tud további egy tumort létrehozni "

Szega87
fordítva a tumor köré generálodik a tumor, a tumort meg a királynõ tud létrehozni, illetve minden tumor tud további egy tumort létrehozni

unknown nick
Meg van a queenek egy tumorja, ami gyorsabban terjed, ha massza generálódik körülötte.

unknown nick
Vagy pl nem tud az ellenfél oda expelni, ha nem zerg.

Tower Guard
Srácok.
Valaki erre nem tud megoldást?

"Nem értem.
Elindítom a lazylauncher-t és programfuttatási hibát ír ki...
AVG persze vírusnak jelzi, be is zártam úgy is próbáltam de akkor is.
Windows 7-em van.
Valaki tudnak segíteni plz?"

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

ProGabe
#7352-3 + lehet rá építeni. spine crawler-rush FTW! 😄

MrStokes
Azon a masszan a zerg egysegek sokkal gyorsabban mozognak.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Szega87
gyorsabban mozognak a zerg egységek azon a fekete iszapon

Mikiller
Hali!
Amikor az Overlord önti magából azt a fekete "masszát", az mire kell?
Sosem használtam még, csak most láttam egy videóban.(kezdõ vok)

Szega87
A fórumvélemények alapján látszik mennyire mások vagyunk. Voltak igazságok/féigazságok meg általam sallangnak tartott részek, arról nem is beszélve hogy tegnap volt a meccs és annyit beszéltem Sephivel, szia én vok a forumról aki felvett, játszunk? Igen, erre elkezdtünk játszani. Nem sokat starcraftoztam se 1-el, se 2-vel. Valóban leblokkoltam, nem is ez a megfelelõ szó, inkább ideges lettem. A tippeket köszönöm

Sheltem
Egyébként már megint vonhatnék párhuzamot a másik kedvenc RTS-emmel a company of heroessal(ha megunjátok szóljatok rám és nem fogom többé elõhozni) amit az sc2 mellett a másik nagy rts-nek tartok.
Ott a klasszikus 1v1 pályákon(és nem csak azokon) machine gun nestek figyelik a bejáratokat, tehát olyan, hogy hirtelen rush nem létezik.
Ott megoldották.
Itt leraktak ide oda sziklát ami lassítja a dolgot(bizonyos pályákon ez csak hosszabb útvonalat jelent a zerglingeknek/zealotoknak), de bizonyos mapokon teljesen nyílt az út feléd(nem beszélve arról, hogy ez nem is nagy map sajnos)

#7348 én egyedül Terran ellen nem rusholok soha pont a te általad említett ok miatt, ott én mindig az elsõ expének a minél elõbbi megsemmisítésére próbálom helyezni a hagsúlyt több kevesebb sikerrel <#idiota>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

csuszi
csak arra írtam, hogy a lingeket simán lehet ölni, olyan gyengék. a ling rush ellen lehet parasztokkal védekezni, de a terra simán védi pl az épület lezárással és 1 szaros marine-nal. nem beszélve arról, hogy a ling rush a zerget is visszaveti mint az állat, kivédeni, techelni, és máris nálunk az elõny. de nem is ez a lényeg, hanem azért mert valaki jobb nálunk, ügyesebb vagy taktikusabb, vagy húz egy merészet nem gerinctelen. az a csalás vagy inzultálás ahogy lentebb írtam.

MJ rulz Pink Team The Only One

Sheltem
Nézd végig a videót. Õ eggyel sem támadott rá, nemhogy csoportba rakta volna õket.
Akkor mit várt?
Mármint értem én, hogy váratlanul érte meg nem számított rá(lehet énis leblokkoltam volna és elengedem az egeret hirtelen) de akkor legalább ne gerinctelenezze(vagy mittudomén mit írt) az ellenfelet, ha hirtelen õ nem tudott reagálni.
Sajnos ez a játék ilyen 😊
Néha engem is bosszant amikor nyerésre állok a tonnányi roachommal/zerglingekkel(neadjisten banelingekkel) és megjelennek a bansheek/mutaliskek(carriert már nem is említem) és beugrik, hogy hoppá bazmeg megint elfelejtettem air ellen csinálni valamit 😊 És persze hiába zúzom végig a bázisait mindig valahol marad egy eldugott kis épület amit persze ellenfél oldaláról nézve a mutaliskjei nálam simán látnak 😊)))
Nembeszélve ha elfelejtek overseert csinálni és a roachaival a földalatt mozog és darálgatja az épületeimet...
Dehát ez egy ilyen játék <#idiota>
"Prepare for terrible Damage" <#vigyor3>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

csuszi
1 kristályra kell húzni az összes parasztot, egymásba mennek, és úgy simán bedarálják a lingeket. együtt kibaszott durvát ütnek.

Sephi
Hat en jol meglepodtem amikor csak ugy kijottek a fold alol vagy 30-an 😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

csuszi
<#eljen>
sportszerûtlenség az összes e-sportban akkor valósul meg, ha inzultálja az ellenfelét. más nem igazán jut eszembe. a különbözõ programok, cheat-eket nem is ide venném, sem a játékhibát, ezek azonnali kizárást elõidézõ CSALÁSOK. mondjuk jobb helyeken az inzultusért is ideiglenes kizárás jön. a többiért meg végleges - lásd cb, esl.

csuszi
már nem azért, de ez a ling rus, ez sc1-ben alap volt, és védeni is. de ha nem is lett volna, akkor is miért lenne féreg? van egy szabálykönyv, mit csinálhat taktikailag az ellen és mit nem? féreg egy esetben lehet az ellenfél, ha jogtalan elõnyhöz jut, csalással, vagy játékhibán keresztül. egyik sem valósult meg. és gyanítom, hogy az egész bétában sem, lévén hogy sem csalás nincs még (lehet nem is lesz a rep-nek hála, lehet tévedek, de sc1 se a csalásokról híres), és bug-ról se igen érkezik hír.

nem is értem miért gerinctelen férgezed le...

MEdievil
A gerinctelenben maximum annyiban van igazad hogy a zergek nagyra nõt csótányok. 😛 Sheltem már leírta a lényeget és tényleg megúszhattad volna minimális veszteségekkel, amikor õt jobban visszaveti a rush mint téged ha picit microzol! És nem akarlak még jobban kiábrándítani de a 8pool még csak nem is a legagresszívabb rush egészen mehet le 6pool-ig. (http://starcraft2.hu/2010/03/12/zvz-klasszikus-6pool-rush/)

Amúgy is nagy pálya és közel van az alli mit csinálnál egy olyan pályán ahol az ellenfél közelebb van mint a csapattárs? 😊 Momentán a szabályokat a nyertesek hozzák és hiába raksz ki egy táblát hogy addig ne támadj már lécci amíg nincs sokkal nagyobb seregem mint neked nem sokan fognak megsiratni. Vagy te irányítasz vagy vesztettél. Ha defenzív akarsz lenni még akkor is neked kell a feltételeket szabni és agresszívan kell azt is.

Szóval ne férgezzünk már le valakit azért mert jobb volt még ha neked nem is tetszik amit csinál. Ha valaki tényleg csal és nem megengedett eszközöket használ akkor oké de amíg teljesen sportszerûen játszik nem kellene elhordani mindennek.

Ja és egy tipp: ha játék elõtt megbeszéltek pár induló stratégiát ezerszer több esélyetek lesz mintha akkor kezditek el kitalálni, hogy mit is hoztok amikor már az ellenfél kiirtotta az összes munkást. 2 perc alatt össze lehet dobni pár variációt amit aztán úgy is alakítani kell az aktuális felálláshoz.

Vagy tévednék? 😊

F

Sheltem
Ha jól számolom 13 dolgozód volt neki 6 zergling és pont elkészült a spawning poolod mire jöttek.

Hagyod, hogy végigmenjen a munkásaidon ahelyett, hogy a 13 dolgozót egybe kijelölve csoportban rátámadtál volna a 6 zerglingjére(és azonnal elkezdtél volna 1 adag zerglinget gyártani).
Leblokkoltál pedig ha kihúzod bal oldalra a 13 dolgozót és 1 csomóban támadsz rájuk szerintem olyan 4 zerglingnek tuti vége(1 adag zergling meg hamar kijött volna addigra). Talán furán hangzik de ugyanakkorát(5) sebez a zergling mint a drone(csak a zergling gyorsabban támad!) nézd meg starcraft 2 wikin. A zerglingnek 35Hp ja van a dronenak 40, alapból 0armor mindkét egységnek.

Aztán lehet tévedek...

Hegi90
szerintem a srác tökéletesen játszott. Végig kihasználta a zergek egyetlen elõnyét, és még az agyatokon is túljárt.

Persze ezek csak egy kezdõ szavai

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Szega87
Itt a youtube ra feltöltött videó

A srác csinált 3 workert, a harmadikkal már spawning pool-t!!!! 8/10 az egységmérõje, csinal 1 overlordot meg további workert, amint bespawnol az overlord csinalja a zerglingeket és amig a másik 3 játékos még farmol és építkezik addigra már ottvan az ellenfélnél és ha nem is tudja elpusztítani a zerglinkkel az ellenfelet, de visszaveti õket annyira a fejlõdésbe, hogy az már végzetes.

A videó már nem mutatja, hogy a támadás után bespawnoltak a lingjeim nekem is meg jött Sephi is Zelákkal segíteni, visszavertük õket, én felálltam, újra csináltam workereket, meg roach warrent, de a kiesés túlságosan lelassított, visszajött a srác 3-4 tucat roacchal föld alatt a bázisnál megkerülve a középen állomásozó seregeinket. Utána felébredt álmából a negyedik tündérke ( ellenfél ) és õ is jött 4 tucat Zelával. Utána jött a Happy End, vége lett a meccsnek

Sheltem
?? Mindig van esély, mindennek van ellenszere csak meg kell találni 😊
Tehát mit tett az a galád ellen? 😊

Szega87
2/2szer én 😊 meg toltunk egy 2on2 öt amikor együtt voltunk de egy pofátlan taktikát vetett be az ellen és onnantól nem volt esély, majd rakok fel videot utube ra milyen gerinctelen féreg játékosok vannak

Kandurex
és ki nyert?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sephi
Jovolt! Thx! <#eljen>

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Szega87
Sephi ellen toltak 2 jó meccset, köf még egyszer is!

Sephi
Sziasztok.

Ha van itt olyan, aki kapott BETA kulcsot, es szivesen jatszanna, az irjon ram egy privit plz.

koszi

Én még csak a selejtezõknél járok, de eddig 5 meccsbõl 5 gyõzelem egy olyan primitív technikával, mint maxra fejlesztett mothership rush. 😊
Sziasztok!

Íme egy friss replay tolem(tanulságos lehet azoknak, aki még nem ismerik/látták ezt a taktikát):
map: Desert Oasis, Type 1v1, PvT
Banshee rush...

Röviden: Terrán mindjárt az elején kimenti a bázisát egy oldalsó szigetre, és ott rágyúr a bansheek gyártására (+ clock).
Protos légifelderítojével megtalálom ot, stalkereket szállítok oda, de késon és keveset, így bebuktam a játékot.

Banshee_rush_TvP.SC2Replay
vagy tömörítve:
Banshee_rush_TvP.zip

Zomil
Én is szivesen elfaogadom a béta kulcsot 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

csuszi
miért van tört?😊😊

Hegi90
nekem jöhet :]
ha szegeden vagy miskolcon jársz, egy sör a tied.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Szega87
"privátba" küldjetek játékos neveket, hogy felvehessek olyanokat akik rendes beta val rendelkeznek ( NEM TÖRT ).
Az én nevem: Szega.nyolcvanhet

Szega87
minden ami detector