StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

unknown nick
Délelõtt ha vki dolgozó ember az gáz, mindenesetre jó idõpont...Este, éjjel, hajnalban óvatosan, mert sok amcsinak van accountja EU szerverre.

unknown nick
Kár hasonlítgatni a COH-al vagy Warhamerrel. Azok is remek játékok, de más mûfaj az RTS-eken belül.

antgecc
Overlordot gyorsan kilövik. Ha be tud menni illetve nem szúrják ki, akkor changeling vagy roach föld alatt mozogva. Esetleg beáldozol egy mutát vagy gyorsított lordot és berepíted a bázis fölé. Kilövik, de leglább meglátod mit épít. Terran ebbõl a szempontból imbalanced, nem tudod védeni a derítését. Observert, changelinget, borrowolt és láthatatlan egységeket kiszúrják a detectorok. Azzal pedig tele van minden bázis normális esetben.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Aradebil2
ha már idegbetegségnél tartunk,egy laza sc1 zvz
http://www.youtube.com/watch?v=24wwYHVZa-E

Prince of Máté
Ebben a 20 percig Peace típusú meccsben én is benne lennék, sokkal jobban szeretem a nagy támadásokat, csak eddig egyik ellenfelem nem egyezett bele.

Régóta foglalkoztat egy másik kérdés: zergekkel hogyan szoktatok felderíteni?

Mert ugye terrannál ott a mûhold, protossnál meg az observer hogy állandó megfigyelés alatt tarthassuk az ellenfelet, de hogy megy ez a zergnél? Overlordokkal? Mert a changeling ugyebár idõvel kimúlik.

Értem. Jó lehet így játszani.

antgecc: mindkét esetben terrannal voltunk, bewalloltuk a fejárót és nekikezdtünk a raktoros barakk gyártásának. Mire kijött az elsõ néhány marine, megérkezett az ellenfél mara+marine serege.

A másik esetben hiába walloltuk be a közös feljárót amíg az egyik ellenség a wall ellen intézett látszólagos támadásokat, a haverja reapaerekkel cseszte szét a bázisunkat, tetszõleges irányból közeledve.

aricsi
A company of heroes-ban bõven van annyi taktikai lehetõség mint ebben,csak más jellegûek,mer a coh tactical rts,nem sima rts.Teljesen más. Csak meg kell nézni egy pro vid-et youtube-on.

AMDPhenom II X4 945|4GBDDR2 1066Mhz|XFXHD5870 1gb|Chieftec550W|PioneerDVR-216D|Samsung250GB|RazerDiamondback3G|Windows7 Prof.64bit|Xbox 360| steam:gunnerx87 BF3: GdP-GuNn3r

ezzel értek egyet 😊

Teljes mértékben egyetértek veled ,ne noobozunk már.Van sok topik ahol ez megy ,ez ne legyen az! És bgabor nekem is sokszor tele van a f..om a rushholásl ,fõleg mikkor fáradtan munka után leülök játszani és 5 percenként kezdhetek új mecset.De hid el nincs jobb rts jelenleg , én is játszok a CoH-al de közel sincs benne anyi taktikai lehetõség mint ebben .Mi a barátaimal ha besokalunk a sok rushholástól nem ranked mecset megyünk, hanem egymás ellen 1v1 2v2.Ahol szabály hogy 20 percig nem támadható a fõ bázis csak az új exp helyekért mehet a csata.20 perc meg elég arra hogy nyugodtan felépítsd a bázist ,fel tekeljed az egységeidet és legyen egy 200/200 fõs sereged.Ha pár nap játék után feladod ,és hagyod az sc2-õt sokat veszítesz vele hid el .

antgecc
Egy jó rushoz is kell érzék. Hogy másodpercre leghamarabb kihozd és idõben odaérj, oda kell figyelni. Ha elbaszod, elkésel és bedarálnak. Ha nem védekezel rush ellen, az a te bajod. Alap esetben egy normális (nem dupla proxys) rusht simán ki lehet védeni. Ha nem sikerül, akkor vki vmit elbaszott. Ha csak munkást gyártottál védelem helyett, ne csodálkozz.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Köszönöm a támogató szavakat, jó látni hogy vannak még itt normális emberek.

Aradebil2
Nem szoktam flamelni fõleg azért,mert esetleg kezdõ játékos(én is az vok),de bgabor már napok óta gyakorlatilag trollkodik a fórumon,ha tetszik ha nem,ha szándékosan csinálja ha nem,és elég idegesítõ tud lenni,h vki anélkül szarozik és idegbetegek játékának nevezi,h nagyobb rálátása lenne
mellesleg bgabor ajánlom akkor az 1v1-et,fõleg azért mert a játékot 1v1-re balance-olják(ezt blizzard elmondja kb összes blue postban)
pl 2v2-ben mi is szoptunk tossoktól olyan duplaproxyt,hogy láttuk az elejétõl kezdve h ott van,dobtam én is a 2gw-t,de zerg társamhoz simán befutottak,és gg
jelenleg szvsz dupla proxyt falazás nélkül nem lehet fogni

csuszi
attól mert valakinek negatív véleménye van a játékról nem kell se sértegetni, se basztatni a korával, se kiutálni.
amúgy én mértem a reflexem (sport miatt) tizenévesen, huszonévesen ésmost is kíváncsiságból. semmit nem romlott, és az sc nem reflexjáték baszod, hanem ész és mikro(ügyesség), kurvára mindegy hogy 0.1 tizeddel lassabban veszed észre a mutákat, vagy reagálod le az ellen taktikáját, azért ez nem forma-1.
a rush pedig csak színesíti a játékot, simán kivéded, már ott megkezdõdik a "szellemi" harc. ki mire, merre techel, kezdeni terrorizálni az ellenfelet stb. 2v2-ben meg kell egy állandó társ és annyi. barátommal toljuk 2 napja, nem emlékszem de olyan 30/15 körül állunk. van 8perces game is, van 30perces is. semmi baj a játék taktikai részével, felderítés felderítés felderítés.

MJ rulz Pink Team The Only One

Sheltem
Ejnye már gyerekek mi volt itt éjjel. Ezt a hozzászólást minek kellett?
Pont 5 éve vagy sg fórumozó és így ünnepled meg <#schmoll2>
Néha egyébként(szerintem) mindenkinek van olyan pillanata az átlagos játékos szintjén, hogy tele van a töke a rushhal(pl amikor 3szor kapsz ki emiatt) bgabor pont ebben a pillanatában írt ide ennyi.
Ettõl még nem kéne lenoobozni szerintem...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Hegi90
Feladom.... T ellen egyszerûen nem tudok mit csinálni

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

kevesebb ember kevesebb hülye. ja várnia kell 3-4 percet egy egy jobb játékra. majdnem egy óra és játszottam egy tõkjó 2v2 randomot. kár hogy már fáradt vagyok =(

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

Rage47
szal nem a legjobb tanács, hogy akkor játsszon😊
Rage47
sztem olyankor a legtöbb ember vagy melózi, vagy suliban van😄
azt javasolnám neked , 2v2 randomot akkor játsszál mikor a sok tini még a suliban van. hajnalban meg delelõt szerintem jókat lehet játszani.

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

Muki100
Ha kretén társat fogsz ki az tényleg nem a játék hibája. Minden 2v2 randomnál sajnos benne van a pakliban.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Lehet hogy eddig nem derült ki a hozzászólásaimból, de a rush problémám csak 2v2-ben jelentkezik. 1v1-ben simán tudom védeni a rusht "falazással" meg távolsági egységekkel. A gond ott kezdõdik amikor nem elég a saját kis feljárómat megvédenem a rushal szemben.

Rage47
egyébként nekem is nagyon gyorsnak tûnt, szaroztam is a starcraft 2-t rendesen, kerestem a game speed gombot, mikor megkaptam a bétát, de 4-5 nap alatt simán megszoktam.
most meg naponta fedezek fel új szituációkat, és szinte minden játék mutat valami újat, ami a különbözõ helyzetek miatt alakul ki, mindenki máshogy reagál, másféle egységekre helyezi a hangsúlyt, stb.😊
Muki100
Ha lerushol az ellenfél akkor védd ki és támadj vissza, úgy is lehet nyerni.
Errõl szól az RTS, amit te keresel az majd a single playerben lesz.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Klemice
zerg ellen zergel pl 2 queen, 1-2 crawler, terrannal supply wall vagy bunker marine-al, tossal meg forge gate wall canonnal... pl

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

5c0rp330n
termeszetesen, de az hogy nem tudod vedeni a rushokat, nem ezek koze tartozik 😊

2v2 volt, mindegyik alkalommal. Ahol ugye rá voltunk kényszerítve a közös wallingra. 1v1-ben sose tudtak még lerusholni.

Azért ezen a fórumon a játék hibáiról és hiányosságairól is lehet beszélni, ugye?

TurboX
"...susztermattot adtak, gyûlölöm a sakkot! Különben is, idióta egy játék! A malom sokkal jobb!"
Hogyhogy kuss? Mivan? Szerinted normális hogy így beszél velünk, 25 évesekkel? Te egyetértesz ezzel?

fõleg "25-30 között" nem értem mit vársz???
esélytelen, hogy ilyen idõsen legyen reflexed amivel versenyképes lehetsz a fiatalokkal szemben.

próbáld ki ezt "öregem"
csak aztán nehogy valaki túl gyorsan dobja a kockát és ne tudd leolvasni a számokat 😄😄D

Ezzel te talán huszonévesen egyetértesz? Nem gondolod ugye hogy szó nélkül fogok hagyni ilyen beszólásokat?

Aradebil2
1v1-ben a rushok 99%-át simán meglehet fogni,ha derítesz...és attól még h noob vagy,nem kéne telesírni a fórumot,nem feltétlenül vagyunk rád kiváncsiak,menj vissza játszani azzal a katonással,és mindenki jól jár

Klemice
Jah, van auto-mining.. Azért nem mindegy, hogy minden egyes munkásra figyelned kell-e

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

unknown nick
"Az a helyzet, hogy a másik 5 perc alatt történõ lerusholásának nincsenek se taktikai, se stratégiai vonatkozásai."

De igen tele van stratégiával, akkor nem éreztél rá. A játékmenet fokozatosan épül fel. A kezdõ rush-tól kezdve a komolyabb unitokig.

Másik, a játék nem gyors. Pont ez volt az SC2 egyik nagy dilemmája, hogy jóval lassabb mint az elõdje és tele rakták iszonyatos könnyítésekkel.

A játék mottója: "easy to learn hard to be master"

Hegi90
na kuss

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Nehogy már te oktass ki másokat a becsületességrõl, te, aki leöregezel engem aki 25 éves vagyok, miközben az adatlapodon semmilyen adatot nem tüntetsz fel magadról. Tudom én, valószínûleg egy kis köcsög vagy akinek még borostája sincs, de nehogy már egy ilyen kis szar oktasson ki.

Sheltem
Én mind a kettõt tolom 😊 Tov ot is meg ezt is. Nem hasonlítanám össze a kettõt. Mindkettõ kurvajó játék. Igaz Tov nem a rushról híres(márcsak a bázisokon elhelyezett MG épületek miatt sem) és ebben a játékban van akit ez irritál. Ezen túl kell lépni.
Elhúzódó játékokban kõkemény stratégia ez, de tény, hogy nem gyaloggalopp <#idiota>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Klemice
Mióta is játszol? Nekem 1-2 nap volt megszokni a faster-t

Az a helyzet, hogy a másik 5 perc alatt történõ lerusholásának nincsenek se taktikai, se stratégiai vonatkozásai. Éppen a lényeg hiányzik belõle, amitõl RTS az RTS.

És nemhogy slowon, normal és fast tempójú játékokhoz is képtelenség ellenfelet találni custom gameben. Tudod, a leggyorsabb, a faster a divat.

Mekkora ostobaság ez!

Ott nagyon ritka a rush, és ha valaki ért a játékhoz, nagyon nehéz lerusholni. Itt másból se áll a játék. Ezt pedig én nem nevezném játéknak.

Rage47
engem ma délután vert le egy 30éves haverom 1v1ben😄
Rage47
ez az amcsis dolog lehet, hogy nem hülyeség, mert amikor US betaban voltam, akkor tényleg skillemnek megfelelõen mûködtek a dolgok
most meg copper 2v2ben csak nézek, hogy olykor miket mûvel az ellenfél😮
antgecc
Ne röhögtess már. A 25-30-as korosztályt nem írnám le reflex téren. A reflexekkel ilyenkor még nincs baj. Amirõl te beszélsz az inkább a 40+

Fiatalság, bolondság....

5c0rp330n
az RTS mindig is az SC volt es az is marad. a company of heroes nem rossz jatek, de arra se melto, hogy az SC-vel egy mondatban emlitsd.
ha ennyire szopoagon vagy, ladder helyett meg mindig jatszhatsz a haverjaiddal slow-on, szepen techre gyurva, igy lehet jo kis 2 oras jatekokat is jatszani, csak nem mindenkinek van erre ideje.. illetve vannak jatekmodok ahol ki lehet elvezkedni a jatekot szep nyugis tempoban, de a ladder meccsek nem ilyenek, nem erre vannak kitalalva.

ProGabe
lol? nem a reflex a gond, hanem az, hogy iskolás sutyerákok (😛) napi 12-14 órányi játékra töltött idejével nem tudjuk felvenni a versenyt mi, "öregek" (pfff, 25 vagyok bazz, mégis beleesek az írt kategóriába 😊

persze az más kérdés, hogy - talán beszélhetek a többség nevében - nem is akarjuk. azt nem szabad elfeledni, hogy a ladder rendszer is még csak beta! állítólag az amcsi ezen a téren jobb, ott tényleg a szintednek megfelelõ ellenfelet kapsz

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

FSpofon
fõleg "25-30 között" nem értem mit vársz???
esélytelen, hogy ilyen idõsen legyen reflexed amivel versenyképes lehetsz a fiatalokkal szemben.

próbáld ki ezt "öregem"
csak aztán nehogy valaki túl gyorsan dobja a kockát és ne tudd leolvasni a számokat 😄😄D

Arab money

ProGabe
most vagy tényleg ennyire peches vagy, hogy csak rushereket fogsz ki, vagy amit te rushnak tartasz, az valami kis lötyögés 😄

nálam 2v2-ben szinte mindig az játszódik le, hogy mindenki techel, aztán jön egy nagy összecsapás (amit elvesztünk, mert Zerg vagyok 😄), aztán ennyi, szóval a másik véglet. persze ez igazán csak nagy pályákon dívik

éppen most játszottam egy jó kis meccset, amiben folyamatosan ment az adok-kapok. nem volt megállás, és a végén odapirítottunk a Protoss-Terran duónak (mindketten Zerg-gel voltunk) \o/

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

FSpofon
pussy bitch-e vagy? ezt becsületes emberek úgy írják le, hogy beismerik mennyire is nem túl jó játékosok és szépen elköszönnek, a beta accountjukat meg felajánlják másnak.

Arab money

Kandurex
Az se különbözik sokban...remélem egyszer lesz már egy olyan kaliberû és megvalósítású stratégia, ahol szó szerint harcvonalak voltak, mint a ...na melyikben? 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
TA (szigorúan elsõ rész)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kicsit elegem lett egyelõre a játékból. Meguntam hogy másból se áll a játék, mint abból hogy az egyik csapat 8-10 perc alatt lerusholja a másikat. És aki jobban rushol, azt sorolja egyre jobb ligába a játék.
Mindezt a követhetetlenül gyors very fast sebességfokozaton, mert ugye az a divat.

Azt kell mondjam, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy EZ a statégiai játék akkor kurvára téved, és elég retardált. Ez idegbeteg gyorsasággal rusholás, nem RTS. Lehet hogy valakit motivál az, hogy legközelebb majd 6 helyett 4 és fél perc alatt rusholja le a másikat, nekem hányingerem van az egésztõl. És mégegyszer mondom: Ebben aztán kurvára semmi stratégia meg taktika nincs.

Komolyan mondom, ez a "játék" a Company of Heroes:ToV-nak a cipõfûzõjét se kötheti be. Na az RTS. Ez nem, nagyon nem.

MEdievil
Nekem ma volt egy nagyon vicces meccsem. Randomra zerget kaptam az ellenfél pedig terran. Legyártottam kb. 24 linget és elindultam támadni gondoltam zaklatom egy kicsit illetve nem hagyom kijönni expelni. A terran nagyszerû védelmet épített a bejáratba, az örökkévalóságig tartott volna áttörni és a bunkert is építette meg a 2. barakot is csak egyvalamirõl feledkezett meg.. becsukni a kaput ugyanis a supply le volt süllyesztve a föld alá! Én meg minden ellenállás nélkül bevonultam az scv-k közé. Fele ling irtotta õket a másik fele meg szétkapta a CC-t. <#idiota>

F

Tanulj már meg írni. :S