StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince of Máté
Raid pont hogy countereli a vikinget 😊
Ha egyszer feltöltõdnek, (ami kb 2 Raid halálával megtörténik) pár mp alatt szétszedik a vikingeket. Az eredmény, 5 halott void, 30 halott viking.

hat teny hogy az a video nem tul ertelmes erv a phoenix mellett 😄 az csak egy fun 4v4 volt 😄 viszont van olyan video is ahol 2-3 pheonix szetkap joval tobb mutat, szuper mikroval, kihasznalva a 4 vs 3 yardot es a mozgaskozbeni lovest, gyak egy jol mikrozo protoss phoenixjei ellen kb csak menekulni tudsz mutaval 😊 raadasul azis nehez, mert phoenix gyorsabb 😄

Ez igaz, de gondolhatod hogy ha van egy csapat mutám, akkor nem fogom tétlenül nézni ahogy kihoz 4-6 thort, és beállítja õket a helyükre védekezni.
Egy rajnyi mutával gyakorlatilag folyamatosan tudom monitorozni az ellenséges expeket és a bázist is. Egyesével meg bõven elbánunk a thorokkal. Ezért fontos hogy spamoljam õket, és minél hamarabb minél több legyen belõlük.

0.47-es Greentea ellen játszottam, azt hittem az jobb mint a 0.46-os.

Megnéztem amit belinkeltél. A videón az látható amint 30-40 phoenix grasszál a térképen, és gyorsan kilövik azt a négy darab mutalisket amivel találkoznak.
Jól értem hogy te most ez alapján bizonygatod hogy mennyivel jobb air to air egység a phoenix, mint a muta?

Ha nyitni fog akkor már nem kell sokat várni, mert egy hónap múlva már megjelenik a játék.
1 thor 200 gas az 2 muta 😊 beallit minden minerallinehoz 1-1 thort az siman visszaver 10-15 mutat, 2 meg megtobbet, foelg ha rak melle mondjuk 2 turretett. 😊 es mivel te minden gazodat mutara koltotted, ezert nem fogsz tudni mit csinalni a mutakkal, mert mindnehol thorba utkozol majd 😊

zerg ellen meg szetkap a hydralisk 😊 protossnal a blink stalker ill phoenix. 😊

csak akkor mukodik a muta ha megleped vele az ellenfeled, vagyis nem scoutol rendesen, illetve sikerul eldugnod valahogy a spiret es a mutakat😄

Mikiller
0.46-os greentea a legerõsebb protos. próbáld ki.

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Hát mert csak AI ellen tudok játszani, nem tudom leellenõrizni, hogy ember ellen hogy válna be a taktikám.

Igaz is, mikor nyit a béta második köre?

Úgy hogy érdekelt hogy azonos esélyek mellett melyik a jobb.

Da akkor se fog tudni _mindenhol_ egyszerre jelen lenni sok thorral. Egy-kettõvel pedig könnyedén megbirkóznak a muták. A thor lassú és drága egység, nem állíthatsz belõlük minden sarokra egyet. A mutákkal viszont ott és akkor csapsz le, amikor csak akarsz, mert marha gyorsan mozognak, és bármilyen irányból jöhetnek.

Szóval igen, a játék legjobb harass egysége, bár az hogy játékot is lehet e nyerni vele mondjuk egy skilles player ellen, már más kérdés. AI ellen lehet, ez tény.

jo de ott kezdodott, hogy te irtad hogy nem ertesz egyet turbox-szel, amikor az votl a tema hogy a pro jatekosok mier tnem hasznaljak a mutat 😊 de az erveidet az AI elleni jatekra alapoztad 😉

24 vr vs 32 viking wtf?😄 hogy lehet hagyni ellent 24 vr-t epitsen 😄

Ezért mondtam, hogy most csak AI ellen tudok játszani. Hiába szerzem be a legjobbat belõle(GrennteaAI 0.47), akkor is teljesen más lesz ellene játszani, mint egy ember ellen.

de melyik az a hulye jatekos aki nem hagy 1-2 thort midnen mineral linenal, ha latja hogy a zerg ellenfele mutat massol 😊 ezt mondom hogy AI lehet ekkora tusko 😄 de egy kozepes jatekos mar nem lesz ilyen hulye.

szerintem meg void ray pont hogy nem countereli😊 9 range vs 6, es a default speedje szerintem voidraynek kisebb, fejlesztve mar lehet mas az abra.

Nem, eddig pont errõl magyaráztam. Lehet hogy a 3 thor néhány lövésbõl leszed egy felhõnyi mutát, de aki jól használja a mutát, nem hagy esélyt arra hogy a thorok akár egyetlen lövést is leadjanak(nagy ívben elkerüli õket), hanem amint kiszúrja a thorokat, azonnal lelép mielõtt bármelyik mutának is baja esne. Aztán a fél perce rá a térkép másik végén csap le a mutákkal a workerekre. Szûk tíz másodperc alatt lerendezi a workereket, azán másik továbbáll a mutákkal. Aztán a Thor meg vánszorogjon utánuk, ha akar. A Thornak pont az a legnagyobb baja, hogy tetûlassú, és ezért teljesen alkalmatlan arra, hogy egy véletlenszerû ponton lecsapó légi sereg ellen védekezzen, nemhogy lelõje õket.

A viking meg... anno belinkeltem egy replayt, amint 24 void ray elintézi a 32 vikingemet. Földi módban pedig egy darab (!) zealot is elintézi a vikinget. Szóval hidd el, messze az a legszarabb egység a játékban.

Phoenixet pedig nem szaroztam le ha megfigyelted, csak azt mondtam, hogy szerintem gyenge, még a mozgás közbeni tüzelés képességével is.

hat de a thor splash damaget tol a mutakba, mutak meg egy bolyban mozognak. es ezt mondom hogy azok ellen jo, aki nem scoutol. ha scoutol es latja hogy mutat massolsz, akkor mar nem cak 1 thor lesz, hanem joval tobb 😊 es akkro megvagy love, mert elbasztal mionden gazt mutara. szerintem nem jo otlet AI elleni jatekbol messze meno kovetkezteteseket levonni 😊

Pont ez a lényeg. Rajtaütésszerûen tönkreverem a gazdaságát a sok mutával, és mire odaér a seregével, már messze járok.

Persze, nagyon all in jellege van, ezzel egyetértek, de sok taktika ilyen. Mapfüggõ is, persze, én szeretek olyan mapokon játszani ahol van a közelben secondary nyersanyag, és nyilván röntön az elejétõl 4 gas extractorral dolgozok. Nyilván egy olyan mapon, ahol a kezdésnél csak egy nyersanyag van, ott nem megy, és az korai rush is elronthatja a helyzetet.(bár az ellen lingeket szoktam tartani, hiszen csak mineralba kerülnek, nem ütköznek a mutatermeléssel)

Spamolni azért szoktam õket, mert ha már egy egész csoportnyi van belõlük(egy "fülnyi" alul), akkor könnyen elbánnak az õket fenyegetõ dolgokkal, vikingel, phoenixel, stalkerekkel de még thorral is. Nem olyan gáz a thor elintézése sem, ha csak egy mutát szed le mire elintézitek. Ezért kell soknak lennie. Persze állandóan mikrózni kell õket, nehogy bekapjanak egy Psionic stormot vagy ilyesmi, és mindíg figyelni ki támad rájuk, hogy kedvezõtlen esélyeknél menekülni lehessen, és minimalizálni a veszteségeket. Az folyamatos spire fejlesztések pedig sokat dobnak rajtuk.

De ezzel a taktikával én lenyomtam már 2 szövi hard starcrackAI-t is, úgy hogy az én szövimet az ötödik percben elintézték, és azóta nagyra becsülöm a mutákat. Szóval marha jó kis egység, csak meg kell tanulni használni.

Prince of Máté
Vikinget kb csak a Void Ray countereli, max 1 azonos fõs mutasereg.

mondjuk speciel muta az eleg jo viking ellen. viszont tobbi air ellen nagyon jo a viking.

kivancsi vagyok az AI mennyire tud mikrozni 😄

ugyebar ha zerg meglatja van colo, akkor csinal par corruptort az elintezi a dolgot altalaban. de pl colok elott szokott lenni jo sok stalker is, az is egeszjol oli a mutalisket, foelg blinkkel.

mutaval akkor lehet sikert elerni, ha az ellenfel nem scoutol teged es meg tudod lepni a mutakkal. ha scoutol rendesen, akkor thor, missileturret, stalker, photon cannon, sporecolony, hydra siman bevedi a mineral linet. bar teny hogy mar azzal is kis eredemenyt ertel el, hogy passiv vedelemre, ill mmineral line vedelemre kenyszerited az ellenfelet, kerdes hogy megeri/megerte-e. amugy szeirntem nem veletlen, hogy pro mecseken nincs sok muta.

Prince of Máté
A szar Phoenixeid
Mutákat nevetve szétszedik 4 es rangel mozgás közben.
Viking pedig a legjobb anti air, mindent megfog.
Muta egy szar. SC1ben sokkal jobb volt, most minden egység szétszedi, 3 Thor oneshootol egy 100 fõs mutasereget. Muta csak harassra jó sajnos. Zergnél levegõbe Corruptor, földre Broodlord, Harassra muta.

antgecc
Nyilván önmagában semmi se jó. De pl egy nagyobb tömeg muta a gyorsaságának köszönhetõen nagy károkat tud okozni a gazdaságban pl. Mire a thor odaér már el is szállt. Aztán ki is lehet azt csalogatni a bázisról, ahol pár földalatti baneling el is intézi a hp nagyrészét. De persze összességében thor ellen nem jó a muta. Ugyanúgy, ahogy hydra se colo ellen. Mégis rengetegszer kihozzák ellene. Érdekes.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

muta egy kaka spammre 😊 tul helyzetfuggo es nagyon konnyen counterelheto. max a nagyon benak ellen ersz el massolassal eredmenyt vele. viszont harassolasra egy 5-10 fos packkel egeszjo lehet. de ha direkt mutara epited a buildet az szeirntme feler egy all-innel, potn a konnyen counterelhetoseg miatt. tovabbi hatrany amit irt turbo is, hogy rohadt draga. 2 hatch 4 gas kell hozza, es meg akkor is gas capen vagy, szal mehet mineralbol a zergling.

en mutat foleg akkor szoktam behozni, ha latom hogy ellennek nem igen van legvedelme, pl zealot vagy marauder heavy a serege, olyankor jo megtamogatni a te foldi seregedet, ill workereket olni. de terran ellen pl thor kapasbol kizarja a mutat.

Nem értek egyet. Most ugyan csak gép ellen tudok játszani, de a greenteaAI 47-et legtöbbször leverem muta rushal(starcrack AI-bõl a legnehezebbet is), pedig a GreenteaAI nagy hagsúlyt helyez a gyûjtõk légvédelmére.

Szerintem a mutalisk a legjobb zerg egység. Repül, gyors, több egységet sebez egyszerre, gyorsan kihozható, és ami a legfontosabb: égre földre egyaránt tud lõni.
Érdekes hogy bár ez az egység aztán semmit se változott az elsõ rész óta, mégis egyedülálló lett, mivel a hülye fejlesztõk kivették a Terran Wraithot és a protoss Scoutot. Helyette lett ugye a phoenix, ami a mozgás közbeni lövés képességét leszámítva egy gyenge valami, és a Viking, ami a legszarrab egység az egész játékban.

Úgy a nyolcadik-kilencedik perc körül szoktam kihozni az elsõket, aztán 7-10 darabbal támadok, elkerülve a légvédelmet, és szétszedem az ellen gyûjtögetõit, aztán az expjét. Ha pedig jön valami védelem, elrepülük és amíg elmennek, mást támadok. Aztán visszatérek és befejezem a munkát.
A repülés és a gyorsaságuk óriási helyzeti elõnyhöz juttat, gyakorlatilag ott csapsz le velük ahol akarsz, és akkor bocsátkozol harcba amikor akarsz. Ha veszély van, pillanatok alatt lelépsz velük, és kész. Annyi az egész hogy minél nagyobb hordában spamelni kell õket, és fejleszteni õket. 20 drab mutával már nyugodtan be lehet vállalni több légvédelmi torony lenyomását is, ha egyszerre egyet támadsz, meglepõen hatékonyan megesznek reggelire photon cannont, terran turretet, vikingeket(na õket tizesével). Mivel repülnek, az ellenséges egységek komoly része semmit se tud kezdeni velük. Persze a terranok a marine spam miatt veszélyesebb ellenfelek, mint a protossok, az elsõ tíz percben zealotot massoló protossnak semmi esélye a korai muta támadás ellen. És ha sikerül kiütni a gyûjtögetõit, ugyebár gyakorlatilag gyõztél is.

TurboX
gyenge a turretekkel szemben, drága, meglepetésszerûen kel használni, ha az ellen rákészül (minimális légvédelem) kb. annyi volt ill. nagyon pályafüggõ. hidrák segge alá pedig elég egy maroknyi ling amiket ráküldesz a baszominátorokra had csámcsogjanak rajtuk (ez az összeállítás sokkal olcsóbb és nehezebb kánterelni)

nekem a bévében használhatóbbnak tûnt, de majd a végleges játékban lehet hogy megváltozik a véleményem
antgecc
Mutákkal olyan szépen lehet szarrá szopatni a népet. Ezt 1-2 videóban látni is, mégis olyan ritkán használják a "progamerek" és nem vágom miért. Oké, hogy nagyobb a dps-e a hydrának, de azokat könnyen szét lehet szopatni coloval, siege-el, stb-vel, ahogy ezt meg is teszik és mégse mutáznak. Nem vágom miért...

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

antgecc
Jó ötlet <#eljen>

nr1ranger
Készültek a béta mentes idõkre és még béta alatt felvettek egy csomó nagyobb játékot meg kisebbeket is, amiket most szépen apránként adagolnak nekünk, hogy ne unatkozzunk. De mind kb lassan egy hónapja lejátszott játszmák, amiket még senki sem látott

There is no peace. There is only WAR!

Aradebil2
még béta alatt felvették

antgecc
Ne röhögjetek ki, ha balfasz a kérdés, de ezek hogy a pékbe tudnak játszani most??

na vege, jovoheten 2v2 stream lesz, thelittleone(tlo)+jinro vs artosis+qxc

meg mindig megy persze 😊 es ja majd fentlesz youtuben is. most epp zvp van 😊

Hegi90
lesz még egyáltalán? 😄
amúgy is felrakják youtubera sztem.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

azert szoltam, nehogy azthidd a tobbi mecs is pvp lesz😊

Hegi90
de akkor éppen pvp ment 😉

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

nem pvp, random vs random best of 7

Hegi90
De akkor most mivan? Ha az elõzõ is felvételrõl ment, akkor miért nem folytatja ott, ahol megszakadt? <#wilting>

Nem is nézem tovább, pvp amúgy se érdekel.

antgecc
Nekem kép se jön... <#shakehead>

Hegi90
De ez is felvételrõl megy? lol....

Dizson
Nekem nem recseg.

Hegi90
na most meg is állt :|

Hegi90
csak nekem recseg kicsit a hang?

Dizson
Csak elkezdõdött. link

Dizson
Nagyon nem akar összejönni az adás. 😄

Daell Drow
En tegnap vittem at az SC1 single-t, es most vagyok a BW kampany kozepen.
En biztos hogy a singlevel fogom kezdeni, mer a blizzard legalabb ugyan annyi energiat fektetett bele mint a multiba.
xD hát igen, õk biztos hogy másképp mennek végig rajta, mint a világ többi része 😄😄