StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bélanéni
Jobban teszed 😊

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

😮 omfg, nem gyenge trollkodás megy itt... végig se bírom olvasni a mennyiséget játék közben :C pedig biztos jót lehetne röhögni 1-2 emberkén 😄

na de mind1, én nem trollkodok, megyek is vissza játszani >.<

csuszi
"A lesz és a van között akad különbség, mindenre azt mondod, hogy "lesz", "ígérik" én pedig az, ha tényleg lesz majd visszatérünk rá, túl is van tárgyalva. 😊"
azon kívül hogy erre a 2 dologra írtam a leszt, egyetértek. 😉
ligát pedig most is szerveznek, lásd sc2.hu liga, vagy itt is lesz az sg-éseknek. nem túl nehéz lebonyolítani.

MJ rulz Pink Team The Only One

narumon
Én is játszanék de most nem tudok mert nem otthon vagyok 😊 Majd délután 😛

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Aki még az attack move parancsot sem találja meg és ezt is negatívumként hozza fel, az valami nagyon komoly személy lehet.
A 3 részre bontásról meg csak annyit, hogy inkább fizetek 3 jól kidolgozott kampányért, mint 3 rövidért, de egybe. 12 év várakozás után ennyit simán megér a dolog. Akinek nem, azt senki sem kényszeríti fegyverrel, hogy vegye meg.
Én 12 küldivel végeztem brutalon olyan 12 óra alatt, de bétában minden bracketben diamondban voltam és mégis hihetetlenül leizzasztanak a küldik, nagyon jól belõtt kihívás az egész. (van 1-2 könnyû így is)
Amiga
Tegyük hozzá, ezen meg is lepõdtem, a CD Galaxis mindig is a korrekt árairól volt híres, ha csak ott 15, akkor most nagyot csalódtam.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

csuszi
bazdmeg, másfél órája flémelek ahelyett hogy lenyomnám brutalon a vonatrablást - nem lehet😄, és 1 értelmes kritika volt.
vitatkozunk azon hogy 15 a hivatalos ár, igaz 13500ért vagy alatta veszi a 100%, és olyan nyalánkságokon hogy ez sc1 feljavítva, meg nincs lan. én vagyok tényleg a hülye, hogy ilyen baromságokon vitatkozok, ha valaki annyira fasz, hogy ezt képzeli be, akkor megérdemli, legyen neki gyereknap, hadd legyen számára sötét az égbolt és gyújtsa fel az sc2-öt, vagy törölje a warezt.

narumon
Egyébként külföldrõl honnan éri meg játékot rendelni? (ha már igy belejöttünk 😄)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Viszont gyorsan kiderült, hogy kamu 15rõl van szó, mert MINDENHOL max 13500, és ez már nemigen drágább mint bármelyik premium játék.

Írtam már, részletkérdés, megkérdeztem hol annyi, hoztatok példát, nyugtáztam, lapozhatunk. 😊
Amiga
Én nem kötekedtem, csak megjegyeztem valakinek, hogy a játék bevezetõ ára kissé meglepõre sikeredett.

grebber
Külföldrõl házhoz szállítással 12.2xxFT

Nálunk 13500 + ha házhoz kéred még 1 ezres.Kintrõl kell rendelni sokszor nagyon olcsóak a játékok.
Mafia 2 is nálunk 12.600+ postaköltség? Ne röhögtessenek már.Kintrõl 9000 alatt van az Exclusive Renegade Pack HÁZhoz szállítással mozdulni sem kell.

Next PC upgrade: 2022

A lesz és a van között akad különbség, mindenre azt mondod, hogy "lesz", "ígérik" én pedig az, ha tényleg lesz majd visszatérünk rá, túl is van tárgyalva. 😊
Ligaszervezés alatt azt, hogy lehessen szervezni saját bajnokságokat. Például valaki szeretne egy magyar ligát szervezni, akkor hozhassa létre, hívhasson be játékosokat, satöbbi. Akár pénzért is, ez engem nem érdekel, de szükség lenne ilyen funkcióra szerintem.
csuszi
de baszod pio. bolti átvételt kérsz és máris boltban veszed 13500ért, nagy kaland? amikor bementema boltba a gyerek elõttem rendelte meg a srácnak webshopban (az eladó) aztán odaadta a srácnak a játékot, ez olyan nehéz?

narumon
"Igen, és ezt hogy magyarázod meg egy miskolcinak vagy debreceninek?"

Mondjuk mondom neki hogy menjen be a Miskolci vagy a Debreceni 576-ba és vegye meg 13.500-ért. (mint ahogy Miskolci barátom meg is tette.)

csuszi
nemtom, én is debreceni vagyok? 13500ért vettem, sokáig adod még a kötekedõt?

Nem mindenki annyiért adja, például a Blizzardtól a digitális verzió majdnem 17ezer forint. 😊
narumon
Nem webshopba vettem.

csuszi
de azért csak elismétlem, van 12ért is, de volt aki 9500ért vette, be is linkelte az oldalt. igaz, külföldit.

Amiga
Igen, és ezt hogy magyarázod meg egy miskolcinak vagy debreceninek?

narumon
Én tegnap bebattyogtam ide a legközelebbi 576-ba, ott ált halomra a játék vettem egyet, 13490 volt. Az hogy a cdgalaxisnál mit ferdítenek az más tészta (és tényleg az egész országban max 13500Ft, ha bemész a cdgalaxis boltba személyesen ott meg elkérnek érte 15-öt? Na akkor az a hülye aki ott veszi)

Még mindig csak webshopokban 13500, a normál bolti ára 15ezer. De szerintem ez részletkérdés, nem ezen múlik, hogy valaki megveszi-e vagy nem.
Amiga
Mondod, mert nem láttad a steam-es árat, vagy azt, ami a Blizzard saját honlapján van. 😛

csuszi
éssss????
nem bírod megrendelni neten át mielõtt bemégy érte? szerinted valaki 15 ért vette? van ember aki nem a kedvezményes áron kapta?? tényleg ezt hiszed?😊

Amiga
Szóval akkor kibazmeg, már elnézést?

narumon
Akkor ez a cdgalaxis lehúzása és nem a blizzardé vagy az SC2-é.

csuszi
van 12-ért is😊 az meg csak süket duma hogy kedvezményes ár, mindenki 13500ért adja. lehet kedvezményesnek hívni, de ha az ország összes boltja annyiért adja, akkor az az ára.😊

narumon
http://576.hu/webshop_software_details.aspx?Platform=PC&SelectedGameCategory=Strat%C3%A9gia&SelectedGameTitle=StarCraft%20II:%20Wings%20of%20Liberty&SelectedGame=75efe547-34f3-4e42-8630-b480d90a3b67&SelectedGameCategoryID=89af097e-c7d3-4e10-8337-59841af8c5f3

Amiga
13.500, ha neten keresztül rendeled és bebattyogsz a CD Galaxisba érte, mert kapsz rá így 10 % kedvezményt. Menj fel az oldalukra és nézd meg...

narumon
http://cdgalaxis.hu/PC/17861/starcraft-2-wings-of-liberty.html

csuszi
chat lesz. ligaszervezés alatt mire gondolsz? pont a ligálban erõsítettek bele, arról szól az egész multi.
klánok is késõbb lesznek - mondá a blizz. ha nem lesz késõbb se, akkor az nagy hiba részemrõl is. de nem hinném hogy átbasznak.

narumon
Bazdmeg még olvasni sem vagy képes, de megnézni a cdgalaxis honlapját sem. Mi a picsa neked a 15e forint! Ne legyél már gubo!!! 😊

Hol 13500? Én megnéztem a cdgalaxis oldalát, 15ezer.
Amirõl Te beszélsz az az engedményes ár.
Ha valahol olcsóbb, akkor elnézést.
"- elképesztõen kidolgozott kiszolgálóoldal"
Úgy, hogy nincs chat, klánok, ligaszervezési lehetõség, meg ilyen "apróságok"?
Engem pont ezek tántorítottak el a vásárlástól. Majd ha ezeket pótolják jöhet, megvan eredetiben minden Blizzard játék, de én ezek hiányát nagyon gáznak érzem. Mást is, de már ennyi elég volt ahhoz, hogy ne vegyem meg.
Amiga
Szerintem viszont az átlag ár 7990 Ft.-, ehhez képest az új EA-címek kerülnek esetleg 9900 vagy 11990 Ft.-ba. A 14.990 számomra már messze van az átlagártól és bármilyen jók is a játékok, nem szeretnám, ha tendencia lenne belõle. Csúsztatásnak gondolom, hogy a 15 eFt.-s ár közel van az átlaghoz...

csuszi
természetesen nem véletlen, hogy ezek nem kerültek bele. de neki ez nem megfelelõ, és ezt el lehet és el is kell fogadni, ez legalább nem értelmetlen sírás.

fejlõdés nem lehet esport várományos játékban. pl. formáció azért nincs, mert az könnyítené a csatákat, bajlódjon az ember vele, sc nehézség. az állandó építés is ezért van, nehézség. ez az sc, állandó koncentráció, figyelem, ügyesség, stratégia. ezért van az sc1 12 éve wcg-én és nem a coh vagy más rts. de nem jobb azoknál, csak más, nehezebb, csúnyább😊

narumon
"Az SC szimplán azért ennyire drága, mert annyira várt, hogy most lehúzzák kicsit vele a vásárlókat. De ezt leszámítva PC-re én még nem láttam 15 eFt.-s normál kiadású játékot."

Egyrészt az SC2 13.500 Ft ami nem 15, ráadásul ha megnézzük a nagyobb neveket akkor COD:Black ops 12000, Mafia2 12600, SW Force 11000, ezek nem tûnnek nekem sokkal olcsóbbnak, és az átlagjátékok is 10e forintba kerülnek. Most komolyan 1-2e forint különbség miatt drágállod?

bélanéni
Akkor már 1x hadd írjam le és is, hogy látom az ár/minõség arány kérdést:

- minden részletében iszonyatosan kidolgozott játékmenet/videok/grafika
- ~25-30 órányi epikus single
- többszázóráig tartó multi
- rengeteg egyéb lehetõség (AI elleni meccs, achievement-ek gyûjtögetése, challenge mód, stb... - csak nézz körül a menüben)
- elképesztõen kidolgozott kiszolgálóoldal
- várhatóan 8-10 évig tartó online support

Mindez egy, az átlagnál kicsivel drágább játék áráért. Szerintem nem sok.

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Nem hiába nevezik a Starcraftot a stratégák quake-ének. 😊
csuszi
bazd az hapi-nak/#14382 szólt, bizisten arra nyomtam, asszem a fórumot megöltük (megöltem😊)

narumon
Szerintem az a gond, hogy egyesek teljesen másra számítottak. Van olyan ember aki mindenben az újítás keresi. Köszönöm szépen én ha Starcrafttal akarok játszani akkor AZZAL akarok játszani és nem egy abban az univerzumban játszódo másik játékkal. A legtöbb játéknál idegesítõ a mindenáron való fejlõdés. (meg kell nézni pl a legutolsó CnC-t mit csináltak belõle, legszívesebben baltát állítanék a fejébe aki kitalálta.

"- a játékmenet idejét múlt teljesen. Se formációk se unit behavior, folyamatosan klikkelni kell mert egyszerre csak 5 sereget tudsz "

Na ha ilyen játékkal akarnék játszani (mint ahogy nem) akkor keresnék egy ilyet és azt venném meg. Csak az már nem starcraft. Én örülök, hogy nem baszták el ilyenekkel, nem taktikai rtst akarok játszani, arra van már elég a piacon (igaz egyik szarabb mint a másik)

"minden gyárban folyamatosan és álandóan építeni kell valamit.

Nekem ez egy RTS alappillére. Azok a "stratégiák" ahol nem kell építeni csak néhány unittal mászkálni és valami homályos rendszer szerint kapok néha egységet, azok nekem fele ilyen élvezetet sem okoznak.

"Azóta kijött egy rise of nations, meg company of heroes."

Minkettõ egy jó kis játék volt csak teljesen más területen. Valószínûnek tartom, hogy én az SC2-t (csakúgy mint az 1-et) még évek múlva is elõveszem a company of Heroes viszont egy egyszeri élmény volt, néhány pályán nem is túl nagy, de nincs késztetésem hogy az egyszeri végigjátszáson kivül elõvegyem mégegyszer. Ha az SC2-t is átrakták volna ilyen formációsra, meg 1 ember legugol lefekszik máshogy sebez, fedezékbe bújósra, akkor az nem az ÉN játékom lenne, valószínûleg nagyon nagyon mérges lennék a Blizzardra

bélanéni
Vágom, oké <#pias>

Amiga
Az SC szimplán azért ennyire drága, mert annyira várt, hogy most lehúzzák kicsit vele a vásárlókat. De ezt leszámítva PC-re én még nem láttam 15 eFt.-s normál kiadású játékot.

csuszi
na ez egy értelmes kritika!
de annyit hozzátennék, hogy nem csak 5-öt tudsz betenni.
és vannak tereptárgyak, hisz az erdõsáv eltakar, rombolható feljárók, új utakat nyitnak. a többi mind igaz, más az ízlésem, de elfogadom a tied. béla erre gondoltam, amikor írtam, hogy nem a véleménnyel van bajom, hanem a valóságtartalmával.

És megéri, hogy millióan veszik és multimilliárdossá teszünk egy szoftverfejlesztõ céget, hogy aztán olyan rossz termékeket adjanak, mint például a Windows Vista vagy a iPhone új verziója? Fizetnél 30 ezret is egy olyan játékért amiben alig van újítás és 7 évet vársz rá?
Mert ha kifizetsz 15e-et akkor kifizetsz 20-at is, aztán még többet...
csuszi
semmi baj, legalább Sky jótékonyan átugorhatja a neki szólt kommenteket, és majd jön a bf-el. ja mégse, oda nem írtam.😊 akkor marad az mw2, kicsit persze ferdítve, idõben ugrálva.

Nagyon korrekt tálalás, szép és érdekes átvezetõk, változatos küldetések nagyon igényes munka a blizzardtól, de:

- a játékmenet idejét múlt teljesen. Se formációk se unit behavior, folyamatosan klikkelni kell mert egyszerre csak 5 sereget tudsz beállítani, egy olyan játékban ahol a stratégia kimerül abban hogy minden gyárban folyamatosan és álandóan építeni kell valamit.
A terep nem dinamikusan változtatható nincs kihasználható terep viszony, nincs fedezék. 15 évvel ezelõtt voltak ilyen RTS-ek. Azóta kijött egy rise of nations, meg company of heroes.

Csalódtam mert itt csak a tálalásra mentek rá, nincs igazi innováció.
Aki az elsõ választásnál a bal oldalit választotta leírná spoilerben, hogy mi történt?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

narumon
"Hol kerül egy játék újonnan ennyibe? El vagy te tévedve."

Hol nem kerül ennyibe? Lehet hogy el vagyok tévedve, de akkor nézzük meg mert én is tanulnék.

bélanéni
Bár ezt a cirkuszt úgyse akarom még1x visszaolvasni, egyszer is sok volt <#smile>