StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen a gép nem az igazi ellenfél... Majd talán ha ugy alakul multiba is belekostolok... (lové)
15 phase cannon 😄 :S
ezek mellé volt 6 zealot 2 stalker 3-4 sentry

azt ugye tudod,hogy csak azért nyertél mert a gép ellen játszottál és az mindig ugyanonnan támad

egy jobb játékos simán kipicsázott volna mikor meglátja,hogy egy helyre egyszerre 10 phase cannont warpolsz

vagy nydus network vagy mass muta. a main bázisod teljesen védtelen volt és azzal a pár egységgel semmit nem csináltál volna,ha nydussal benyomja azt rakat roachot a phase cannonok mögé

How much can you take,before you snap?

Aradebil2
igen,mivel csak az a lényeg😊

insanon még kiprobálom hátha elverem azt is 😊
Akit érdekel itt egy újabb replay very hard gép ellen 😊
Team 1
Én (Protos)
Team 2
Very Hard (Zerg)

REPLAY:
http://data.hu/get/2825021/Novice_Blistering_Sands.SC2Replay.html
Én is úgy láttam...De van egy sc2gears progi ott végig megtudod nézni a buildet ha jól tudom.
Nem semmi az elsõ mondatod lol :-)

20 perces meccs után visszanéztem a build ordert, de úgy láttam, csak az elsõ 10 perc van meg. Ez szándékos, vagy elnéztem?
Megcsináltam a placement meccseket. Az elsõt elszúrtam, mert azt hittem AI ellen indítom és kiléptem... A második kettõt megnyertem, az utolsó kettõben csúnyán kikaptam 😊 Természetesen bronzba rakott. Nem is nyomom komolyan addig a laddert, amíg a kampánnyal nem végeztem, mert keverem az egységeket, olyat várok multiban, ami nincs is 😊

Érdekes volt viszont a két vereségem, mert mindkétszer megzavartak már az elején. Az elsõben a protoss berakta a mainomra a gatewayt, vélhetõen még az egyik gyári probe-jával, és hiába lett kicsivel elõbb marine-om, nehezen szedtem szét a zealot-okat. Innentõl elment nagyjából, mert leszedett pár scv-t és a hátrányt nem tudtam ledolgozni.
A másiknál meg az elején támadott zerggel és nem tudtam expelni. Késõbb beásta magát a bázisom körül egy akkora sereggel, hogy amikor kimentem támadni, beszaggatott a képernyõ. Zergling és roach volt többségében. Érdekes módon nem támadott, csak ha kimentem. Nem tudom ebben mi volt a taktika, ha nem lépek ki, szerintem még mindig ott lennénk 😄
Ja te vagy, tegnap is fennt voltál, de egybõl mentél is játszani :-) Majd este ha leszel rád küldök egy üzit :-)

Aradebil2
egy tipp metalopolisra ha nem zerg ellen vagytok: 3. expnek(hacsak nem a goldot) ne a középsõ naturalokat foglaljátok el,hanem az ellentõl legtávolabb esõ maint,szinte sose derítik😉

Ha én vagyok az arc 😊 én fent vagyok esténként, 1-2-ig. Ha látod, hogy játszom, akkor is írj rám nyugodtan. Rám fér a gyakorlás.
csuszi
épp 1v1ezni készülök

MJ rulz Pink Team The Only One

Nem, játszom is néha, de igazából cooperativ módban nyomom 2vs2-vel csak az SG-s arc nem mindig van fennt. Nem akarok még 1vs1-ezni mert elég béna vagyok sajna...😞

Aradebil2
-1v1-ben azért mert már leírtam h miért😄 próbálok lejjebb ereszkedni😄 egyébként érdekes,h amig silverben voltam,szinte sose kaptam igazi noobot,mindenki legalább silver volt,most meg csak goldokat kapok,egy diamondot leszámítva😄
-2v2ben meg mateo a társam,õ már nincs pár napja gondolom elutazott,ha feljönnél tolnám veled is,de gondolom most dolgozol😄

csuszi
keveset

csuszi
azt néztem, elég kevetes ligázol...mé?😊

Aradebil2
lassan elfelejtek zerg ellen játszani :S eddig mindössze egy volt,de az is nagyon kezdõ volt szegénykém,bezzeg béta alatt volt h 10bõl 6 z ellenem volt

csuszi
"amúgy játszottam már 50-es diamond-al. és 150-es bénával. nem mérvadó, de azért egy 60 szerintem kell."

only write vagy??

Köszönöm a válszokat! De van valamilyen standard szám? Pl. 50 APM az gyenge játékos, 100 APM már egy haladó és mondjuk 200+ az már profi játékos?

Aradebil2
replay-->nyomsz egy m-et és kiírja😊

Hali, tudna valaki küldeni egy guest pass-t? Szeretném kipróbálni a multit.

csuszi
játékon belül is van ilyen.

CharrDen
Hát igen, protossal 3v3-ban mi is úgy nyertük az elsõ 5 menetet (csak nyertünk) hogy rögtön carrierre mentünk, semmi másra, és 5 perc után ment 6db carrier szépen körbe mindent kiirtani

Hogy érted hogy beépített APM számláló van?
Van egy progim amivel betudod tölteni a replayeket és analizálja a történteket másodpercrõl másodpercre. Vagy játékon is belül van ilyen? Nekem az a progi tetszik, csak az APM számokra lettem volna kíváncsi.

csuszi
még jó hogy ezt a játék tudja beépítve.😊😊
amúgy játszottam már 50-es diamond-al. és 150-es bénával. nem mérvadó, de azért egy 60 szerintem kell.

beépített apm-számláló van, csak a replay-ben tudod megnézni.

Hát nem tudom, de pl. tegnap ismét 2v2-ben enemy terran igen "hamar" eljutott a BC-ig... Csak alap pár egységnyi védelmet csinált, és egybõl battlecruiserre techelt, a másik protoss volt, õ meg dark templarra. Mi T+P, prot chargelot+stalker, én marine+mara és már jött 3 tankom is. Szorongattuk a protosst, dark templarjai lekaptak pár egységet mire kapcsoltam és szkenneltem (silver vagyok, úgyhogy hibázok is gyakran 😊 ), és már azt hittük, nyertünk, mire megérkezett a szomszédból 2 BC. Ez elhúzta a meccset még kb. 2 percig, de aztán gyõzött a földi túlerõ 😊. Mass marine én, prot meg stalker.

Szóval ellehet jutni simán tankig, carrierig, de az is igaz, hogy korai bepróbálkozások midig vannak.

Valaki tudna írni az APM-rõl egy kicsit? Mennyi az APM-je egy noob, normal, casual illetve expert játékosnak?
Csak azért kérdeztem mert találtam egy sc2gears progit ami grafikonnal kimutatja hogy másodpercenként mennyi az APM-ed, majd abból számít egy átlagot a meccs végén. Picit csalóka mert az eleén ugye magas, de a végefelé egyre kisebb ez az érték. Szóval a kérdés él :-)

exp = expand

csuszi
main:fõbázis
exp:következõ mineral hely(ek). ergo exp a terjeszkedés.

csuszi
😄
tankig kb a meccsek 80-90%megy. ez a ling rush meg reap rush se olyan nagy divat, mert van elég sok hátránya, egyrészt egy közepes játékos fogja, másrészt kurva nagy ára van, mindkét esetben kibaszott szar gazdasága van. aki védte olyan elõnybe kerül amit nehéz elbukni.

Jockey
expelés az mi is?:-)

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

CharrDen
Valaki kérdezte, hogy milyen gyenge pontok stb. Azt tudnod kell, hogy neten mindig mindenki rushol, tehát carrier/siege tankokig nem igazán fogsz eljutni. Vagy reaperekkel befut a bányászóidhoz és kinyir mindent, vagy lingekkel rushol le amikor neked van 1-2 marine. Tehát ne számíts arra, hogy esetleg bunkeres siege tankos védelmet építesz.

talán immortal+stalker páros
építenék a camp elé pylon-t, meg pár phase cannon-t detectornak
aztán immortal+stalker-rel nekirontasz
vagy immortal+ stalker sentry vegyesen és akkor még guardian shield is van
ha nagyon becamp-el akkor elvileg kis bázisa van 0 vagy 1 exp-pel szóval neked szarásig kell lenned nyersanyaggal,úgyhogy rövid idõ alatt biztos megtöröd

én ezt a taktikát alkalmaznám,nem tudom mûködne e 😄

How much can you take,before you snap?

Tapasztalt innen valaki fagyásokat, esetleg monitor kikapcsolást single player közben? Mert velem 2-szer is elõfordult (átvezetõ videó közben megfagyott a kép, meg a játék is, de a hang ment tovább, aztán uccsó küldiben egyszer csak elsötétült a képernyõm és a monitor átállt készenléti üzemmódra)

A küldetések kezdetekor fel feltûnõ szaggatást már nem is említem!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

csuszi
semmit, terra védelmet nehéz törni, de minek is? majd elfogy a zseton, aztán nézel ki a búrádból😊 addigra az ellenfél szénné expelte magát, övé minden, és egy nagyobb haderõ. amit a teménytelen pénz miatt secc pecc újraépít.
+ valszeg egy jobb játékos nem enged védelmet építeni, addigra lerohan, vagy mögéd megy.
a, droppol
b, levegõvel jön
c, viking tank kombóval amúgy lehet törni a védelmed, de körülményes, és ügyesnek kell hozzá lenni. és csak a terra töri meg rendesen, prot sokat vesztene, zerg még többet.
de mivel ez balanced game, másik kettõnek ott a:
pylonos repcsi, vagy blink fel bázisra
illetve a nydus😉 nesze neked védelem...

csuszi
leszarod, kiéhezik. te közben expelsz. banshee:
turret, photon nem szereti. hullik mint a szar. és nagyon drága. én csak akkor hazsnálom, ha béna ellen tolom.

BladeW

köszi az értékelést! kevés a mobil erõ... igen...
7 gépet elvert egyedül a haverod anno? ... az igen...
A nálam profibbak biztos tudnak letesztelt taktikákat erre is, én biztos bepróbálkoznék expekkel és mass carrier, talán mothership, esetleg még void is, és dark templarok készenlétben. Levegõbõl kiszedni pár turretet meg a Raven-t, plusz amit még tudnak, aztán mehetnek a templarok. És reménykedj, hogy nem szkennel a templarokra...
Vagy nem tudom, de valamit biztos ki lehet találni.

bemásolom mégegyszer hátha valaki áttekerné a raplayem 😊
ebbõl az 1 órás replayembõl látszik hogy összegoglalva:
tehát:
Team1
protos (én) +protos (normál gép)
Team 2
zerg(normál gép)+zerg(hard gép sárga)+terran (normál gép)
itt a replay: (1 órás kemény mecs)

REPLAY:
http://data.hu/get/2824317/Typhon_4.SC2Replay.html

A kérdésem az hogy ha emberi játékossal is játszanék :
mivel sok örtornyot csinálok és az elején csak védekezem (+több helyen épitek bázist)
Egy emberi játékos milyen módszerrel tudna kicsinálni? Jó stratégiát alkalmazok vagy vannak még hiányosságok?
Köszi a válaszokat elõre is! ( és a véleményeket)
Alapvetõ kezdõ hiba, hogy "bevédem magam turretekkel, aztán várom a csodát" stratégia. Azt a nyersanyagot amit statikus védelemre költesz, költhetnéd mobil haderõre is, amit sokoldalúbban tudsz használni. A gép nem túl okos, valszeg elõbb utóbb úgyis betámad frontálisan, és utána ha visszatámadsz verhetõ. Hidd el egy emberi játékos megtalálja a védelmed gyenge pontját.

Ez olyan mint anno az SC1-ben amikor egy haverom nagyon büszke volt magára, hogy egyedül elver 7 gépet, aztán mondtam neki gyere csak bnetre, hát nem kicsit kellet átértékelnie a játéktudását. <#vigyor0> Persze neki legyen mondva aztán egész jól belejött.
most nem tudom megnézni a replay-edet, de ha azt mondod, hogy kezdetben a normal gép is kifogott rajtad, akkor ez egyértelmû fejlõdés. Jó lesz ez, de egy idõ után ne gép ellen gyakorolj, hanem kezd bele lassan a netes laddermeccsekbe. Bátran. Na akkor majd fogsz látni teljesen különbözõ és igen meglepõ taktikákat. Mondjuk úgy 10 player elleni meccs után kérdezd meg ismét, hogy mennyire biztonságos vagy erõs a stratégiád.

Jockey
köszi
terran ellen voltam de úgy becampelt és nem volt hajlandó kijönni, banshee-l cloakolt míg én próbáltam bontani a bázisát, de 20db turretet+bunketrt nem tudtam áttörtni, ilyen full campelõ terrannal mi a rákot lehet csinálni?

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Nuke is the best 😊
SC1-ben is nagyon szerettem. Akkoriban a BMF-en dolgoztam mint rendszergazda, az egyik labor 20 gépére rejtetten feltelepítettem az sc+bw-t, így délután lehetett jó kis sc-meccseket játszani. Nem nagyon volt rush, de azért aktívak és változatosak voltak a meccsek, viszont így lehetett építkezni meg próbálgatni buildokat.
Nos ott játszottam el egyszer, hogy egyszerre 6 nuke-ot dobtam le a zerg bázisra 😊. Ott ugye úgy volt, hogy a fõépület mellé kellett "toldalékot" építeni a nuke-hoz. Ez 6 fõépületet jelentett 😊. Mondjuk 4 egymás mellett 😊.

De vissza az sc2-höz:
Pár napja 2v2, mindannyian terranok voltunk. Bepróbálkoztunk korán egy kis attack-kal, de visszavertek. 1-2 perc múlva ismét, megintcsak fennakadtunk a védelmen. Egyszer õk is próbálkoztak, de õk is felsültek. Ekkor elkezdünk tankot, thort meg bc-t gyártani. Kontrolláltuk a pályát, nem támadtunk, de nem is engedtük ki õket, gyûjtöttünk egy igazán ütõs seregre. Szkennelem a bázisuk kijáratát, hát vazze, tömegben tankok, thor-ok, tornyok, marine, mara, minden ami kell, Banshee-k is már gyûltek. Na rögtön írtam a szövetségesemnek, aki már támadni akart, várj 1 percet, i give they nuke...
2 perc múlva megkaptam az "ölj meg minimum 15 enemy egységet nuke-val" és még valami más achievement-et 😊 <#nyes>
3 nuke csattant el szépen körbepozicionálva a hatalmas sereget szinte egyszerre. Némi szépséghiba volt, hogy a csapattársam nem bírt várni, azt hitte még eltart egy ideig nekem a ghost-nuke gyártás, és pont akkor beindult - nála is pusztult pár egység... de rövid idõn belül feladták.

CharrDen
Pedig van néhány, de semmi baj, én nem igazán szoktam nézegetni, elég sok starcraft 1 game-time van mögöttem, nagyjából tudom mit hogyan kell. bár én gép ellen nem szeretek játszani, inkább neten

Nem tudtam... de más stratégiai játékban nem láttam még replayt ... vagy én nem találtam meg ezt a funkciot 😊
CharrDen
Replay már volt a starcraft 1be is.

Aradebil2
robo-->observer

ebbõl az 1 órás replayembõl látszik hogy összegoglalva:
tehát:
Team1
protos (én) +protos (normál gép)
Team 2
zerg(normál gép)+zerg(hard gép sárga)+terran (normál gép)
itt a replay: (1 órás kemény mecs)
http://data.hu/get/2824317/Typhon_4.SC2Replay.html

A kérdésem az hogy ha emberi játékossal is játszanék :
mivel sok örtornyot csinálok és az elején csak védekezem (+több helyen épitek bázist)
Egy emberi játékos milyen módszerrel tudna kicsinálni? Jó stratégiát alkalmazok vagy vannak még hiányosságok?
Köszi a válaszokat elõre is! ( és a véleményeket)

Kezdetben még egy normál gép is elvert kellett picit azért gyakorolni ...
Jó dolog ez a replay sokat tanul az ember belõle én is nézegetem a tiéteket..😊 starcraft 2 elõremutat minden stratégiai játékhoz képest..